Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

akaido

akaido

vendég

• fórumtag
  • 176 hozzászólás
Nekem eddig GoodYear LuckyStone gummantóim voltak fent, amikkel túlnyomórészt terepen lihegtem. Aztán ez évtõl kissé módosult a bringázási profilom(hû de gizda fogalmazás), hiszen országúti teljesítménytúrákon indulok. A Lucky Stonoknak elég nagy volt a gördülési ellenállásuk, ezért a Schwalbe Silento II-re cserélõdtek le. Ezekkel sokkal jobban lehet az aszfalton nyomulni. :-)
akaido, nem aikido!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:prosze: PANARACER DART n SMOKE.

Versenyek kivételével (súly miatt) mindig mindenhova tökéletesek.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Az innovadert mire ajánlják ? Most akarom lecserélni a Maxxis minotõrt, mert annyi defektet kapok vele, mint a csuda..

nem szóltam...Látom bocsi :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
szerinted miért van futófelülete? :)
erdõbe meg mittomén inkább a bütykös a nyerõ, ez meg hosszanti mintás inkább

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Hát nekem Black JAck van immár másfélezer km óta, de nem tetszik nagyon, 1. már kezd kopni, pedig inkább erdõben használtam, igaz nem naon, de már az oldalsó bütykök is kezdenek leérni 2.nem egy álom a tapadása. Jó az oldaltartása (már amikor), meg a hirtelen dolgokra általában reagál, de elég bizonytalanul, és hihetetlenül buta helyen is meg lehet vele csúszni... köveken nem jó, erdõben viszonylag jó, télen (havon, jégen, hidebgen) meg naon szar, en bloc. Az aszfaltot szereti(miért?). Általában véve néha jó, néha szar, valójában nem igazán tudom, h mitõl függ, uh nem merem kihasználni...
...And Justice For All

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Blakko Dzsákkû tándájóó

prémium gumi, mer van rajta futófelület, de mégse semislick amit a híresztelésekkel ellentétben az égvilágon semmire sem jó!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
van excavader is:-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
de nem is darth vader :D

(rob az innovaderre gondol mellesleg)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ritchey valami izé, nemtudommi. viszonylag kemény gumikeverék, nem nagyon kopik.
excavader, vagy valami vader, de nem motovader, mert az 2.4-es.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni:
Schwalbe Black Jack-ról ki mit tud vagy hallott? Maratonra szeretném használni, hogy a sok aszfaltos részen is biztonságosan és gyorsan tudjak tekerni. Vagy esetleg valami hasonló árkategóriájú aszfalton és terepen is használható gumit tudnátok ajánlani.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
És ballonosabb, ami kisebb-nagyobb ugratásoknál jól jöhet...:D
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A 2.1 -es szelesebb.
A felnidre felmegy, nyugodtan vedd meg, de csak ha kell a nagyobb tapadas, fekezhetoseg.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
mi a különbség egy 26x1.9" ill 26x2.1"-es gumiköpeny között ?

Ha van egy felnim , amin eddig 26x1.9"-es volt , arra fel lehet rakni egy 26x2.1"-eset ?

Köszi a választ !

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Városi bicóra akarok külsõt venni, csak nemtom h 700x30ast, v 700x35öst vegyek... Szal a 700x30as nem túl fapados, illetve nem hajlamos nagyon a defektre?
A Sváble marathon slickkel kacérkodom, v a speed cruiserrel.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
No ez a technológiával próbálják a technikát helyettesíteni rám és még sok emberre nem nagyon jellemzõ! Ez kb ilyen dolog (most bocs, hogy magamról beszélek de valószínûleg nem egyedül vagyok vele így) évekig használtam merevvillát, majd eltörtem egy igen erõs darabot, gondoltam kipróbálok egy nem merevet. Most amikor le akarom cserélni gondolkodom újra a mereven, de eszembejutnak azok amikor a nap végén kikészült karral és felsõtesttel estem otthon össze mert a durva terep szétrázott. A gumival hasonló a helyzet, elõször 1.9-eseim voltak (jó régen) azután kipróbáltam a 2.1-est majd mostanában a 2.3-ast és a stílusomhoz egyszerûen jobban illik, kényelmesebb stabilabb és durvább terepen gyorsabban tudok vele haladni technológia(<-teló) nélkül. Egy sárgumi pedig nem megy tele másfél kiló sárral! (Kivéve agyaggal de ez csak egyszer történt meg velem) Ennyi súly amennyivel jobb lófa... semmit nem számit ahhoz képest amennyit ad!

Ride everywhere.

.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

végül is igazad van, de nekem sztem ennyi évesen már nem sokat fog fejlõdni se a kerékpárkezelési technikám, se a bátorságom úgyhogy marad az 5" rugóút, meg a min 2,2 gumi......mindattól függetlenül, nem vagyok hajlandó kb 650 grammnál nehezebb gumit felrakni hátra... viszont mivel nem igazán vagyok teljesítménycentrikus és tök mindegy hogy 10-zel vagy 15-el mászok fel az emelkedõkön, elviselem azt a kis plusz súlyt....viszont lefelé is lemegyek, ott ahol azelõtt nem....

Perszehogy, az a lényeg, hogy Te jól és biztonságban érezd magad rajta. Csak azt a tévhitet próbáltam oszlatni, hogy technológiával "hû de bevállalós" lehetsz. A Z-Max különben is kõnehéz. ;) Az 1.95 Pro az elõírt 525 grammal ellentétben 562 gramm, de az 1.95 WCS az elõírt 495 helyett viszont 468 g! Azért jó, ha azonos mintázatból van egy "versenygumid", ami kb 100 grammal könnyebb! :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

albertfish:
tegyem fel a regi kulsom elore menjen a kopottabb (hatso volt) vagy tegyem vissza a helyere?

Semmiképpen ne! Sajnos én is ezt csináltam soxor (sõt, az azonos elsõ hátsó mintázat, de fordítottan felrakandó is ezt sugallja, hogy ejj, majd megcseréled õket), s nagyon durván romlik a gumi. Hátul a kopott gumi kikapar és csúszik, ami egy dolog...de elõl hatalmasat eshetsz vele. Ezért ha lehet, elõre mindig jó állapotú gumit tegyél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem kell könyökvédõ, meg kell tanulni biciklizni. ;) (ha valakinek sikerült, mondja el nekem is hogyan kell...) Meg ha nem vagy biztos a dolgodban, menj inkább lassabban, s óvatosabban, hamar belatanulsz - nagyon rossz általános tendencia szerintem, hogy a kerékpározási technika hiányát sokan technológiával próbálják orvosolni. Értem ezalatt a mai trendeket, hogy "izé méghosszabb rugóút, még ballonosabb külsõ stb." Jah, s egy gondolat - nem a stabilitáson dob - annyival lassabban mész, ezért tûnik stabilabbnak. :P

végül is igazad van, de nekem sztem ennyi évesen már nem sokat fog fejlõdni se a kerékpárkezelési technikám, se a bátorságom úgyhogy marad az 5" rugóút, meg a min 2,2 gumi......mindattól függetlenül, nem vagyok hajlandó kb 650 grammnál nehezebb gumit felrakni hátra... viszont mivel nem igazán vagyok teljesítménycentrikus és tök mindegy hogy 10-zel vagy 15-el mászok fel az emelkedõkön, elviselem azt a kis plusz súlyt....viszont lefelé is lemegyek, ott ahol azelõtt nem....

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
Én most vettem meg az új gummákat a montimra, WTB WeirWolf 2,1(drótos, nem kevlar) nagyon jól mászik és kanyarokban is jól tart. Elötte egy Contim volt kevláros, Traction pro (ilyen kéccinû, dual compoundos) 1,95-2 es méretben.

DE AZ ÚJ SOKKAL JOBB (mondjuk a conti jobban mászott, de kanyarban is kifelé :D :D :D)

PEACE
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Na mit szólnátok 1500 grammos 2.8-as puha misihez DH belsõvel a 990 grammos felnin:D
És még csodálkoztok hogy sírok.
De nemsokára..kerekenként közel egy kiló minusz..hahaha
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.