Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15893 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hmmm....Szegeden próbáltam még anno...Nem volt ROSSZABB,mint más gummám...Ilyen slick variációból B+ sand volt nékem,meg DáblFájter,de csak betonon éreztem h yobban mennének,homokban nem...:-/
Vagy bennem van a hiba?:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ma mondta haver, hogy egyszer kb 30˚-ban megdöntve sem csúszott ki, ma voltunk 30 centis homokban, murvás úton de nem vettem észre, hogy szenvedne.

Ride everywhere.

.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Már hogyne lenne...próbáltad már 20 centi homokban? ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Pontosan.
De a Continak legalább nincs más halála a vizes betonon kívül...Csak az az 1,de az nagyon:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Vizes kövön még a halálpuha gumik is csúsznak. Nem rossz ez a schwalbe space. A legolcsóbb gumi amit három éven belül vettem, de a mai nap után azt mondom többet is adtam volna érte.

Ride everywhere.

.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
'mer a vízbõl veszi ki a zoxigént...:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
De az még jobban,tetszik érteni?!?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Vizes betonon minden csúszik. De nagyon. :) Mármint a bütykös gumik közül.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a contik vízes betonon csúsznak, de nagyon.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Gumiápoló szerekkel szerintem nem lehet gond, sokszor segítettem haverrnak eladtûni használt gépet ezért nála használtuk. Mondjuk írd le a márkáját és kideríthetõ, hogy nem való rá, de valószínûleg semmi gond nincs vele mert a ritchey nem egy különleges gumikeverék.
Viszont defektjavító spré autósból nekem nagyon nem jött be.
A continentalt miért szidta valaki? Még sehol sem hallottam rosszat róla és szerintem is jó.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

1. Nyugodt szívvel vegyek újra Ritchey-t (vagyis minõségükkel nincsen gond)
2. Nehogy vki új járjon mint én, hogy ha már a kocsi kerekét fújkálom (azé ott talán val értelme télre lefújni a nyári gumit), akkor má fújok gyorsan a bringára is, télen úgyse nagyon megy.

Vehetsz nyugodtan, nincs vele gond. A szilikonnal bringán lefújt külsõ pedig igen jól megy lefelé! :D Vagyis érdekes a fékhatás.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ezekkel az új rubena külsõkkel mi a helyzet találkozott már vki ilyenekkel?
egy scyllát bevállalnék tú felhsználás keretében jónak tûnik a mintája. de én 56 tpi-vel is beírném

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
sima szilikonsprével fujkálhatod a külsõd.
persze elõbb ajánlatos leszedni a felnirõl ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Galaxy

Galaxy

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Na jó, bevallom, én sem azért vettem a külsõmet, mert annyira nem tok mit kezdeni magammal, és ezt szeretném dédelgetni, meg ápolgatni! :)

Mindennek csak azért szeretnék a végére járni, hogy:
1. Nyugodt szívvel vegyek újra Ritchey-t (vagyis minõségükkel nincsen gond)
2. Nehogy vki új járjon mint én, hogy ha már a kocsi kerekét fújkálom (azé ott talán val értelme télre lefújni a nyári gumit), akkor má fújok gyorsan a bringára is, télen úgyse nagyon megy.

Galaxy

Galaxy

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Közben megelõztél a válasszal.
1. Szóval elsõ eset gyártási hiba volt, kiderült.
2. Egyenlõre nem fogom fújkálni, mert tényleg akár attól is lehetett. Meglátjuk, hátha másnak is van ezzel tapasztalata
3. Köves talaj megvolt, viszont mindíg elõírt nyomáshatárok között használtam, kb. 3,7bar-on.
4. Igen, a tárolás tényleg sokat számíthat, és jó ötlet a dobozos! Viszont gondolom elég sokan vesznek ilyen gumit, szal csak nem ált egy nagy forgalmú bp.i boltban éveket a napon.

Szóval egyenlõre tényleg az autós ápolószer káros hatása a legvalószínûbb.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Akkor viszont adott a kérdés: Szoktátok vmivel kezelni a bringátokon a gumikat?

Ááááááááá, mégis minek? Használatra való, ráadásul van pár külsõm, amiket éppen hangulatfüggõen váltogatok. Mellesleg addig fekete, amíg nem mész terepre vele. (van egy Z-Max, egy Z-Max WCS versenyre, egy slick és egy széles traktor...öhöm...egyéb helyzetekre ;) )

Galaxy

Galaxy

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Hát én nem vagyok egy nagy gumiszakértõ, de azt el bírom képzelni, hogy nem passzol a verda, meg a birigligumi összetétele, és az "univerzális" ápolószer fejtette ki áldásos hatását. Már ha a szilikonon kívül van benne valami egyéb szotty is.

Ha más Ritchey tulajok nem tudósítanak hasonlókról, akkor valszeg tényleg az autós gumiabroncs-ápolószer lesz a ludas. Nagy sz*pás lenne részemrõl.

Akkor viszont adott a kérdés: Szoktátok vmivel kezelni a bringátokon a gumikat?

Persze a bringás gumikat ált. rövidebb ideig használja az ember, mint az autósokat, tehát nem kell annyira számolni a gumi öregedésével.
Viszont akkor mondok egy olyat, hogy milyen szép fekete is lesz a gumi egy ilyen szerrel lefújva, tök jól feldobja a bringát! (Na asszem most jön a kérdés, hogy azé van külsõ a bringámon, hogy jobban nézzen ki, vagy hogy biztosítsa a kapcsolatot a talajjal. :) LOL)

Mindenesetre, amíg nem látunk pár véleményt, azt tanácsolom, csak óvatosan kezeljétek a gumikat ilyen autós szerekkel! (Bár lehet, hogy ilyen hülyeség is csak nekem jut az eszembe :) )

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát az elsõ eset télleg lehet gyártási hiba - vagy csak nem jól fûzted be a belsõt, sok kevlaros külsõ pereme elég egyenetlen...

De a második...szóval nem kellene fújkálnod, szerintem sem. De a tünetek amiket mondasz, azért szoktak elõfordulni, mert marhaköves lefelén alacsony nyomással zúzod neki. Ez egyébként határozottan puha gumikeverék, ajánlatos nagynyomáson használni. (én 3,5-4 baron) Én ilyesmit mellesleg sosem tapasztaltam, igaz Pro meg WCS Z-max-ot használok. Sõt, télen csak ledobom összegyûrve a garázsban a hidegbe, s tavasszal semmi bajuk. Meg hát annak a távnak a 10szeresét lehet velük menni - vagy többet...

Ja és van még1 tippem - namost NAGYON nem mindegy, hogy hogyan volt tárolva a gumi a boltban/raktárban - ugye a minõség csak a megfelelõ tárolási feltételek mellett garantált. Namost ha a gumi csak áll a boltban a tûzõ napon 3 évig, akkor én nem biztos, hogy megvenném. Ez is öregszik a naptól (UV!!!), szóval ezért is jobb a kevlarszálas - az összehajtogatva ott figyel az original csomiban, s tutira jó lesz.

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Hát én nem vagyok egy nagy gumiszakértõ, de azt el bírom képzelni, hogy nem passzol a verda, meg a birigligumi összetétele, és az "univerzális" ápolószer fejtette ki áldásos hatását. Már ha a szilikonon kívül van benne valami egyéb szotty is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
alany: ritchey motovader méret: 2.4"
repedések: jelen.
én annak tulajdonitottam, hogy tul alacsony nyomáson használom. de nem izgatom magam kifejezetten miatta addig, amig a szövet ki nem bukik alóla. utána lecserélem egy pár big betty-re.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.