Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15904 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nalam nem volt gond se a joes se a notubes lottyel. a notubest jobban szerettem, azt konnyu volt kimosni, a joes gyk belerohadt, ami nem tul elonyos egy konnyebb guminal.

mas kerdes: co2 patronnal a 16gos eleg a 35os cx gumihoz? 3 bar boven ok (terepen ennyivel megyek).

a patronok kompatibilisek? tehat ha veszek hozza egy fejet, mindig ugyanolyan patront kell, vagy barmelyik belemegy?

Edited by arn, 2015. November 27. - 13:07.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Szóval az OKO télen is működött, vagy legalább is akkor talán nem volt szúrásod. Ki tudja.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,698 posts

Jó az a lötyi, de fagyban nem működik, erre nem árt figyelni, különösen mostanában.

Már jártam úgy vele régebben. Amíg olyan részen jártam, ahol jéghártya volt a víztócsák tetején és ott leresztett a kilyukadt gumi, viszont amikor kicsit melegebb részre értem, akkor már fel lehetett fújni és már bírta a nyomást. Szóval fagypont alatt nem működik, legalább is az nem amit használtam.

Sőt ha valakinek esélyes, hogy nyáron volt egy pár szúrásos defekt lehetősége a lötyivel töltött belsővel, az jobban jár ha kiveszi a nyári defektgátlós belsőt, végig tapintja a köpeny belsejét, hátha kikandikál belőle valami beragadt tüske csúcsa, és ha tiszta akkor új sérüléstől mentes belsőt tesz bele. Különben fagyban esetleg kimozdulhat a kialakult beszáradt defektgátló "dugó" és nem zárja le újra megint a nyílást a hidegben besűrűsödött defekt gátló folyadék. Az a gumi lötyivel együtt tavasztól majd megint használható.

Hát Balu1 !

Ma mintapéldája voltam a fenti jelenségnek. De bevallom, mikor olvastam, elsőre nem hittem el neked.

Szóval, az én belsőmben Continental defektvédő lötty van. Volt ! :( Már kidobtam az egész belsőt.

Reggel mentem dolgozni és leeresztett a belső. Fölfújtam de újra leeresztett. Volt pót belsőm így nem volt gond de a szerelés végére már kezdett lefagyni az ujjam. És tényleg, az utóbb napokban gyakran vesztett nyomást a gumi. Múlt héten még 8-9 fok volt és akkor még betömött egy lyukat.

Mondjuk ez a Continental anyag elég béna, nyáron is elég nehezen akarta betömni a lyukakat. Szóval ilyet ne vegyetek.

Persze szerintük -20 fokig tök jól működik. http://www.continent...nti-revosealant

Gyorsan rákerestem, a NoTubes -30 fokig, a Slime -37 fokig garantálja a tömítést.

Titkos tippem az OKO. http://www.biketrade...o-250ml-46600/

Én ezt korábban használtam 2-3 évig csak mikor elfogyott, akkor vettem a Contit. (hittem a marketingnek  :) )

Nekem hibátlanul működött, télen-nyáron, semmi gondom nem volt vele. Pedig volt olyan, hogy napokig -7 fokban mentem reggel dolgozni. Még a kígyómarásos fölütést is úgy megfogta, hogy egy pumpálással simán végigcsináltam a napot.

Edited by marton, 2015. November 26. - 01:48.

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Pedig ha utánanézel, az összes ilyen löttyre azt hazudják, hogy kb. -20 fokig jól működnek. Ettől még persze lehet, hogy hidegben tényleg nem jól teljesítenek.

Nálam így vizsgázott és bukott el alig nulla fok alatt.

Egyébként fagypont fölött tényleg használható.

Edited by Balu1, 2015. November 25. - 03:42.

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Jó az a lötyi, de fagyban nem működik, erre nem árt figyelni, különösen mostanában.

Már jártam úgy vele régebben. Amíg olyan részen jártam, ahol jéghártya volt a víztócsák tetején és ott leresztett a kilyukadt gumi, viszont amikor kicsit melegebb részre értem, akkor már fel lehetett fújni és már bírta a nyomást. Szóval fagypont alatt nem működik, legalább is az nem amit használtam.

Pedig ha utánanézel, az összes ilyen löttyre azt hazudják, hogy kb. -20 fokig jól működnek. Ettől még persze lehet, hogy hidegben tényleg nem jól teljesítenek.

Edited by xclajos, 2015. November 25. - 02:58.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!

Tufo S33 Pro gumi köpeny elöl hátul tüskét fogott. Kérdésem lenne, hogy , miként javíthattom meg, mivel a környezetemben lévő szerelők tanácstalanok.

Vegyek újat? Esetleg a Token C50 felnire rakható-e hagyományos külső?

A Tufonak van hozzá javító folyadéka, plusz kívülről érdemes rácseppenteni egy kis pillanatragasztót.

Peremes szingód van vagy normál?

Edited by MJani01, 2015. November 24. - 17:38.

A sebesség mindent megold.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Sőt ha valakinek esélyes, hogy nyáron volt egy pár szúrásos defekt lehetősége a lötyivel töltött belsővel, az jobban jár ha kiveszi a nyári defektgátlós belsőt, végig tapintja a köpeny belsejét, hátha kikandikál belőle valami beragadt tüske csúcsa, és ha tiszta akkor új sérüléstől mentes belsőt tesz bele. Különben fagyban esetleg kimozdulhat a kialakult beszáradt defektgátló "dugó" és nem zárja le újra megint a nyílást a hidegben besűrűsödött defekt gátló folyadék. Az a gumi lötyivel együtt tavasztól majd megint használható.

Az a sérült gumi ilyen volt, ha minden igaz.

180609417.tufo-s33-pro-szingo.jpg

Edited by Balu1, 2015. November 24. - 17:25.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Defektgatlo trutymak lehet betomi.bar a nagy nyomas meg lehez kifujja.proba szerencse.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

szam37

szam37

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Üdv!

Tufo S33 Pro gumi köpeny elöl hátul tüskét fogott. Kérdésem lenne, hogy , miként javíthattom meg, mivel a környezetemben lévő szerelők tanácstalanok.

Vegyek újat? Esetleg a Token C50 felnire rakható-e hagyományos külső?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.ebay.co.u...h-/361091492356

Skinwall?

http://www.ebay.co.u...PEAAOSw7ThUeMoi

http://www.leisurela...k-wired-26-tyre

Edited by Vejne, 2015. November 23. - 18:17.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,406 posts

http://www.bikeradar...he-tread-45601/

akarsz-e játszani? ^^

4/10* fp.gif

*. oké, a kenda small block 8 és a maxxis ikon összekeverése véletlen volt, ezeket egyébként ismerem.

Edited by Kisherceg, 2015. November 07. - 10:53.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,406 posts

ja, én is vettem egy párt nemrégiben.  :)

...és mivel ügyes vagyok, kaptam hozzá egy komplett bringát is. :D :D :D

Specialized Rockhopper Ultra 1995 majdnem NOS  :)

1184370382_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2876815481_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

9670108003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

3380065474_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

7493196927_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

8361783978_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

9_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

6303287936_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nem sok változtatás volt a gyári állapothoz képest, még a gumik is az eredetiek.

http://www.bikepedia...ockhopper Ultra

Edited by Kisherceg, 2015. November 07. - 10:46.

• Vejne likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.bikeradar...he-tread-45601/

akarsz-e játszani? ^^

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Mantel.com oldalon láttam, de kokainárban. 

http://www.mantel.com/de/mtb-reifen

Meg szlikk-szemiszlikk van (krúzerekre főleg), de az eléggé takony :) Maxxis, Schwalbe gumik közt is föllelni még elfekvő bézs oldalfalú darabokat.

Érdekes amúgy ez a bézs-mánia, én is meg vagyok vele verve, országútra. Az elefántcsont-színű Pro4-et találtam legkedvezőbb ajánlatnak, illetve, a Conti GP Classicot, ami csak 25mm-esben (azaz 27.5) létezik. A többi bézs gumi vagy 1-2 hónapos használatra (Veloflex Corsa) vagy aranyárban mérettetik (SZintén Veloflex).

Szóval a tartós-jó árú-jó minőségű-bézs oldalfalúra kb. a Pro4 (20Eur) és GP classic (25Eur) kvalifikál csupán. :)

Edited by Vejne, 2015. November 07. - 07:13.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Na,ezért kellene, hgy csináljanak....

A gyártoknak is megérné, meglovagolnák a retro felinget, azok a 90es évek, a 26-osok érája....blabla, szerintem lenne benne pénz és az "öreg" montis társadalom is jól járna! :D

Szerintem ha csinálnának egy 1.9-es vagy 1.95-ös klasszikus XC gumit bézs oldal fallal akkor tuti lenne a siker...

• Vejne likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 587 posts

Hahaha és haha...ha... :)

Nem mondom, hogy lehetetlen valami klasszik gumit szerezni. Smoke/Dart még akad talán...de bézs oldalfallal..ááá...Zöld Wildgripper...lehetetlen küldetés...ebay-en se lehet csak horror áron...Speedmax-ra van talán a legnagyobb esély, de kékre...horror áron talán. Nekem van itthon kettő tartalék, de a sima fekete és mindkettő Alfa...kellene egy pár Omega mellé.. :)

Telót nem fognak csinálni arra lehet vigyázni, életben lehet tartani, de a gumi megöregszik...

Na,ezért kellene, hgy csináljanak....

A gyártoknak is megérné, meglovagolnák a retro felinget, azok a 90es évek, a 26-osok érája....blabla, szerintem lenne benne pénz és az "öreg" montis társadalom is jól járna! :D

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Szia!

Egyetértek veled.

De örülnék egy sárga oldalfalú Panaracer Smoke és Dart külsőnek (esetleg hajtógatós is) :D

Vagy egy Michelin Wildgrippernek zöld színben, sárga oldalfallal, de szívesen látnák a gépemen egy Ritchey Speedmax alfa és omega WCS (kék oldalfallal).

Elég sok retro gép fan van, csoda hogy még nem "éreztek rá" a gyártok, akár egy guminál vagy teló ügyben sem (V-fék, 60-65 mm úttal, közép és felső kategóriában RS és társai)

Hahaha és haha...ha... :)

Nem mondom, hogy lehetetlen valami klasszik gumit szerezni. Smoke/Dart még akad talán...de bézs oldalfallal..ááá...Zöld Wildgripper...lehetetlen küldetés...ebay-en se lehet csak horror áron...Speedmax-ra van talán a legnagyobb esély, de kékre...horror áron talán. Nekem van itthon kettő tartalék, de a sima fekete és mindkettő Alfa...kellene egy pár Omega mellé.. :)

Telót nem fognak csinálni arra lehet vigyázni, életben lehet tartani, de a gumi megöregszik...

Edited by verti, 2015. November 06. - 16:54.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 587 posts

Szia!

Egyetértek veled.

De örülnék egy sárga oldalfalú Panaracer Smoke és Dart külsőnek (esetleg hajtógatós is) :D

Vagy egy Michelin Wildgrippernek zöld színben, sárga oldalfallal, de szívesen látnák a gépemen egy Ritchey Speedmax alfa és omega WCS (kék oldalfallal).

Elég sok retro gép fan van, csoda hogy még nem "éreztek rá" a gyártok, akár egy guminál vagy teló ügyben sem (V-fék, 60-65 mm úttal, közép és felső kategóriában RS és társai)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Sziasztok!

Lehet még valahol kapni sárga oldalfalú (retro) külsőt 26 méretben (1.95 vagy 2.10)?

Nem nagyon találok sehol. :(

Köszönöm!

Érdekes mert én is pont ezen gondolkoztam...Szerintem ez egy hiánycikk és nem csak itthon. Nem bánnám ha valamelyik gyártó csinálna 1.9-es klasszikus mtb külsüt sárga, de akár több színű oldalfallal. Lehet a felsorolt oldalakon kifogni egy két jó vételt, de senki nem akar 15 éves gumikat felrakni...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ha németül beszélsz:

http://bikemarkt.mtb-news.de

Ha angolul:

http://www.retrobike.co.uk

én körbenznék a rubena-kenda vonalon is akár.. Hátha

ez kicsit ballonosabb:

http://fanaticbike.h...008-flame-barna

Continak nincs valami retroride nevezetuje méretben?