Jó az a lötyi, de fagyban nem működik, erre nem árt figyelni, különösen mostanában.
Már jártam úgy vele régebben. Amíg olyan részen jártam, ahol jéghártya volt a víztócsák tetején és ott leresztett a kilyukadt gumi, viszont amikor kicsit melegebb részre értem, akkor már fel lehetett fújni és már bírta a nyomást. Szóval fagypont alatt nem működik, legalább is az nem amit használtam.
Sőt ha valakinek esélyes, hogy nyáron volt egy pár szúrásos defekt lehetősége a lötyivel töltött belsővel, az jobban jár ha kiveszi a nyári defektgátlós belsőt, végig tapintja a köpeny belsejét, hátha kikandikál belőle valami beragadt tüske csúcsa, és ha tiszta akkor új sérüléstől mentes belsőt tesz bele. Különben fagyban esetleg kimozdulhat a kialakult beszáradt defektgátló "dugó" és nem zárja le újra megint a nyílást a hidegben besűrűsödött defekt gátló folyadék. Az a gumi lötyivel együtt tavasztól majd megint használható.
Hát Balu1 !
Ma mintapéldája voltam a fenti jelenségnek. De bevallom, mikor olvastam, elsőre nem hittem el neked.
Szóval, az én belsőmben Continental defektvédő lötty van. Volt !
Már kidobtam az egész belsőt.
Reggel mentem dolgozni és leeresztett a belső. Fölfújtam de újra leeresztett. Volt pót belsőm így nem volt gond de a szerelés végére már kezdett lefagyni az ujjam. És tényleg, az utóbb napokban gyakran vesztett nyomást a gumi. Múlt héten még 8-9 fok volt és akkor még betömött egy lyukat.
Mondjuk ez a Continental anyag elég béna, nyáron is elég nehezen akarta betömni a lyukakat. Szóval ilyet ne vegyetek.
Persze szerintük -20 fokig tök jól működik. http://www.continent...nti-revosealant
Gyorsan rákerestem, a NoTubes -30 fokig, a Slime -37 fokig garantálja a tömítést.
Titkos tippem az OKO. http://www.biketrade...o-250ml-46600/
Én ezt korábban használtam 2-3 évig csak mikor elfogyott, akkor vettem a Contit. (hittem a marketingnek
)
Nekem hibátlanul működött, télen-nyáron, semmi gondom nem volt vele. Pedig volt olyan, hogy napokig -7 fokban mentem reggel dolgozni. Még a kígyómarásos fölütést is úgy megfogta, hogy egy pumpálással simán végigcsináltam a napot.
marton módosította - 2015. november 26. - 01:48