Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15861 hozzászólás a témában

Stately

Stately

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni hozzáértőktől.

Adott egy DT Swiss CSW MA 1.0 felni, 29-es.

Gyárilag Schwalbe Nobby Nic külső van rajta, aminek a mérete 60-622 (29 x 2.35)

Szeretném lecserélni Schwalbe Smart Sam külsőre, aminek a mérete 57-622 (29 x 2.25)

Miután felteszem a Smart Sam-et, bele a belsőt, felfújom, azt tapasztalom, hogy a szeleppel átellenes oldalon jobban bemélyed a külső széle a felnibe. Elnézést, nem tudom jobban megfogalmazni.

Ha a kereket megforgatom, olyan, mintha a kerékben tojás lenne, ami persze nem a felniben van, hanem a külső pontatlan illeszkedése miatt.

A kérdésem az, hogy a leírt méretek alapján kísérletezzek még, vagy ez a méretű külső nem való erre a felnire?

Előre is köszönöm.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Continental természetesen :)

És köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

? a Ct Ultra Race az Conti Ultra Race vagy CST Ultra Race? Mert, ha utóbbi, akkor inkább azt javaslom, hogy sehogy se használd. :) Bár övnek még jó lehet.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
6.5 Bar elég kell, hogy legyen.

Vejne módosította - 2015. október 20. - 16:12

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég
Az első keréken lévő ct ultra race 23mm -es gumim mekkora nyomáson tapad a legjobban? 70kg vagyok, a bico egy 10es.
Csúszós, vizes úton mekkora nyomáson használjam?

qmr

qmr

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Köszi.

A mérés azért volt pontatlan, mert belemértem a felni peremét, amúgy, tényleg 622-es. A felninél is rosszul mértem, a belső mérete 1,88cm. Nézelődtem, és találtam Rubena v66-ból Ultimate Stop Thorn-os gumit, 37-622-est.

A másik bicajra, ahova a vékonyat terveztem, inkább határeset vastagot találtam. A pontos belső szélességét nem tudom, mert gumi van épp rajta, kívülről 2,38, ami a másikat alpul véve olyan 1,8 körül lehet, viszont STU-s gumi csak 47-559-es van rá. Viszont egy kb 2,0-s felnivel használtam egy 52-559-es gumit fél évet gond nélkül, talán menne az 1,8-as felnin a 47-es gumi?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

622-es felnire (ha már 622-es a gyári gumi, akkor biztos rosszul mérsz) ne vegyél 630-as gumit, mert nem fog működni vele.
ha nehéz volt szerelni, az csak annyit jelent, hogy az adott felni-gumi páros nem szerette egymást.

a felninek a belső szélessége számít a maximális gumiszélesség szempontjából, lap alján van erre táblázat:
http://www.sheldonbr...ire-sizing.html

qmr

qmr

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Hello!

Kis segítséget kérnék, milyen gumit kellene venni ismerősöm bicajára, amin most a felirata szerint 40-622-es van. A felni maximális mérete (peremmel) (mérőszalaggal mérve) 63,5 cm, a max szélessége 2,44cm. A gyári gumi van rajta, de a gumiban lévő fémszám olyan szűk, hogy fém kiszedőkanállal is alig lehet a gumit a felniről le-vissza szedni, többször a megragasztott gumit a tompa kiszedőkanállal lyukasztottuk ki emiatt, a felnit meg durván széthorzsoltuk. Mindenképp defektvédelmes gumi kellene rá, Rubena Hook V69 (32-630) APS-t néztem ki (egy másik bicajon a v99-es bejött). Nem lesz túl nagy netán, vagy túl keskeny? Bicipedia szerint erre olyan 45-50-es szélesség lenne az ajánlott.

Egy másik bicajra (53,5cm max átm., 2,38 cm max szél.) is kellene gumi, a 26 col-t itt már tudom, de mi lenne a legvékonyabb méret, ami jó még rá?

Mindkettő városi, néha földutas használatban van, de nem kemény terepen.

Köszi

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A furatok környéke rendben van.A lyuk körül fel van púposodva a belső,és mellette is 1cm-rel.Conti belsőről van szó kb 2500km lehet benne.

Milyen márkájú belsővédő szalagot ajánlanátok?

Hmm, nekem michelin volt évekig, probléma nélkül, de használtam vittoriát is, azzal sem volt probléma.

A gyári campával már igen, de nemsoká' rá, hogy előjöttek a "spontán garázsban robbanások", eladtam a gépet. 

Szerintem egyetlen ismert gyártó termékével sem járnál rosszul.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

A furatok környéke rendben van.A lyuk körül fel van púposodva a belső,és mellette is 1cm-rel.Conti belsőről van szó kb 2500km lehet benne.

Milyen márkájú belsővédő szalagot ajánlanátok?

ny zoli módosította - 2015. október 02. - 17:22

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata olyan defekttel,ahol a belsőgumi küllők felőli része 3cm hosszan szétnyílt,mintha pengével vágták volna szét?Küllő nem okozhatta mivel belsővédő szalag van a felnin ami ráadásul le van ragasztva szigszalaggal.A külsőgumit is megvizsgáltam semmi baja.

Tavaly ősszel ugyanez 2x volt.

Pedig az ilyen tipikusan a felniszalag miatt szokott lenni. :) ami még bejátszhat: néhány felniben a perem alatt, furatok környékén sokszor ott marad gyárilag egy kis sorja. 

De én felnivédő-szalagra tippelnék. Bár silány belsővel is jártam már rosszul (vittoria-conti belsővel nem volt defekt-robbanás, míg, egy planet-x belső 8 barnál azt hittem, szétszakítja a felnit belülről.. :| )

vedd le a felnivédő szalagot, nézd meg a furatok környékét, felni belsejét, s tekerj egy új szalagot (szerintem.)

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata olyan defekttel,ahol a belsőgumi küllők felőli része 3cm hosszan szétnyílt,mintha pengével vágták volna szét?Küllő nem okozhatta mivel belsővédő szalag van a felnin ami ráadásul le van ragasztva szigszalaggal.A külsőgumit is megvizsgáltam semmi baja.

Tavaly ősszel ugyanez 2x volt.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.023 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszi, de végigszöszöltük már az egészet. A második defektre pld. semmi magyarázat nincs. Se egy tüske, se fémdarab (új a Fulcrum 4 felni), se más. Ráadásul hárman néztük a gumissal.

A hitvány belsőre is gyanakodhatsz. A legdrágább belső is olcsóbb egy GP4000-esnél.

Binglof

Binglof

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Mielőtt költségekbe vered magad, azért nyugodt műhelyi körülmények közt megvizsgálnám a helyedben a dupla defekt okát.

Köszi, de végigszöszöltük már az egészet. A második defektre pld. semmi magyarázat nincs. Se egy tüske, se fémdarab (új a Fulcrum 4 felni), se más. Ráadásul hárman néztük a gumissal.

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.023 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Üdv. A tanácsotokat szeretném kérni. Kedvesem bringája 25-ös Conti GP 4000 SII-vel van szerelve.

Az elmúlt másfél hétben kétszer kaptunk vele defektet. Sima aszfaltos út, semmi királydinnye..

(Nekem sima 4000S van, semmi baja sosem...) 8,0-ra van fújva. "Aranypor" az ára, de csak a méreg van vele. Mit javasolnátok, milyen gumira cseréljem ezt a "csúcsterméket"? (Pénz nem számít, mert nincs...) :-)

Mielőtt költségekbe vered magad, azért nyugodt műhelyi körülmények közt megvizsgálnám a helyedben a dupla defekt okát.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

mondjuk azért az csúnya lenne ha a plus-os nem maradt volna az

menj végig a zegyetemzsugárúton, több szilánkot-ződ üveget fogsz találni, mint eldobott cigicsikket :) 

De legalább tudhatod, hogy nem csak marketingszöveg a defektvédelme :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Vittoria Rubino Pro 3 5500 ft darabja (tuttibringa) nekem 10k fölött elment, (most is használom..) és defektem nem volt vele.

Bár defektet csak cseng sinnel meg Open Corsával fogtam, Conti GP (sima black chilli-polyx) és super sport plus is teljesen defektmentes maradt.

De ha csak egy tartós és erős gumi kell, Rubino Pro. Nem túl jó a tapadása, cserébe tényleg bitang sokáig elfut.

VAGY Durano S (fecske)

mondjuk azért az csúnya lenne ha a plus-os nem maradt volna az

Bikertigger módosította - 2015. szeptember 22. - 22:16

• Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Üdv. A tanácsotokat szeretném kérni. Kedvesem bringája 25-ös Conti GP 4000 SII-vel van szerelve.

Az elmúlt másfél hétben kétszer kaptunk vele defektet. Sima aszfaltos út, semmi királydinnye..

(Nekem sima 4000S van, semmi baja sosem...) 8,0-ra van fújva. "Aranypor" az ára, de csak a méreg van vele. Mit javasolnátok, milyen gumira cseréljem ezt a "csúcsterméket"? (Pénz nem számít, mert nincs...) :-)

Vittoria Rubino Pro 3 5500 ft darabja (tuttibringa) nekem 10k fölött elment, (most is használom..) és defektem nem volt vele.

Bár defektet csak cseng sinnel meg Open Corsával fogtam, Conti GP (sima black chilli-polyx) és super sport plus is teljesen defektmentes maradt.

De ha csak egy tartós és erős gumi kell, Rubino Pro. Nem túl jó a tapadása, cserébe tényleg bitang sokáig elfut.

VAGY Durano S (fecske)

Binglof

Binglof

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

• Vejne kedveli ezt

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Woww... Zöld Wildgripper.... megvan a párja is? Milyen állapotúak?

Esetleg ez is érdekelhet:

http://bikemarkt.mtb...m-outback-tioga