De ha ezzel az újjal is szopni fogok, akkor jön a tömör gumi.
Meg lehet még próbálni a defektvédő szalagot.
Most 19.90 € -ért látom az árát külföldi oldalon.

Nekem ilyen is van a nyári köpenyben a diszperziós mikroszálas tömítő folyadékon kívül.
Így nagyobb az esélye, hogy megúszom a defektet. Sőt az eddigi példa is ezt mutatta.
Majd a szögesbe is tennem kell valami defektvédelmet mert az úgy nagyon vékony és érzékeny lehet csak magában, de oda csak a szalag jöhet szóba. Abból a gumiból nincs pluszos megerősített felületű, habár elég magas a mintája de nem szeretnék kockáztatni az esetleges hidegben szereléssel.
Kérdeztem a defektvédő szalagot is a boltban amikor a szöges gumit megrendeltem. Korábban 3.500,-Ft/pár áron szoktam ilyen szalagot venni. ( most 27mm 60gx2 Ár 19,90 € ~ 6000,-Ft külföldi oldalon ) Most 5.000,-Ft-ot mondtak rá a boltban, viszont darabonként. Amikor kiderült, hogy darabja ennyi, akkor inkább jobban utána néztem, megéri-e a különbséget.

Ez egy Panaracer szalag. Kevlár anyagú, de az oldal végén a felhasználók véleménye szerint nem igazán megbízható szúrásos defekt ellen, inkább vágástól véd. Viszont a gumiknál legtöbbször a szúrás okoz gondot. http://www.chainreac...on/rp-prod54140 Van aki azt írja jó, de van aki nem találja megfelelőnek.
Itt a durva gépi fordítás:
"ellenállni csak vágások Április 4, 2015
Előnyök: nagyon könnyű
Hátrányok: nem rezisztens defekt csak vágást vagy szakadást
Nem ellenállni a defektek készült tű, ellenállnak csak vágások vagy repedések készült éles szélek"
"Nem erre számítottam.Február 20, 2015
Hátrányok: csak egy gumiabroncs, támasztó szalagot jelenti az egyik csak.
Vártam, hogy ez a két gumiabroncs. Ez nem. A csak egy. Ezt nem említi sehol a leírást.
Legközelebb én lesz vásárol úr Tuffy gumiabroncs hüvelyek, ahol kettő biztosan benne van a csomagban.
Nagyon elégedetlen vagyok a vásárlással (és túl drága, hogy visszatérjen a láncreakció: Ausztrália)."
.
Igaz, télen nem annyira sok a tüske és magasabb a gumi mintája is, de az ördög nem alszik és ne kelljen lefagyó kézzel a hidegben foglalkozni esetleges defekt szereléssel. Majd nézek itthon valamit a boltokban ami elég széles hozzá. Úgyis csak februárra, jövő idényre várható, hogy megérkezik a nagykerbe az a köpeny.