Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2015. November 24. - 15:27
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2015. November 24. - 12:03
Üdv!
Tufo S33 Pro gumi köpeny elöl hátul tüskét fogott. Kérdésem lenne, hogy , miként javíthattom meg, mivel a környezetemben lévő szerelők tanácstalanok.
Vegyek újat? Esetleg a Token C50 felnire rakható-e hagyományos külső?
Posted 2015. November 23. - 18:16
http://www.ebay.co.u...h-/361091492356
Skinwall?
http://www.ebay.co.u...PEAAOSw7ThUeMoi
http://www.leisurela...k-wired-26-tyre
Edited by Vejne, 2015. November 23. - 18:17.
Posted 2015. November 07. - 10:45
ja, én is vettem egy párt nemrégiben.
...és mivel ügyes vagyok, kaptam hozzá egy komplett bringát is.
Specialized Rockhopper Ultra 1995 majdnem NOS
nem sok változtatás volt a gyári állapothoz képest, még a gumik is az eredetiek.
Edited by Kisherceg, 2015. November 07. - 10:46.
- Vejne likes this
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2015. November 07. - 08:34
Posted 2015. November 07. - 07:12
Mantel.com oldalon láttam, de kokainárban.
http://www.mantel.com/de/mtb-reifen
Meg szlikk-szemiszlikk van (krúzerekre főleg), de az eléggé takony Maxxis, Schwalbe gumik közt is föllelni még elfekvő bézs oldalfalú darabokat.
Érdekes amúgy ez a bézs-mánia, én is meg vagyok vele verve, országútra. Az elefántcsont-színű Pro4-et találtam legkedvezőbb ajánlatnak, illetve, a Conti GP Classicot, ami csak 25mm-esben (azaz 27.5) létezik. A többi bézs gumi vagy 1-2 hónapos használatra (Veloflex Corsa) vagy aranyárban mérettetik (SZintén Veloflex).
Szóval a tartós-jó árú-jó minőségű-bézs oldalfalúra kb. a Pro4 (20Eur) és GP classic (25Eur) kvalifikál csupán.
Edited by Vejne, 2015. November 07. - 07:13.
Posted 2015. November 06. - 21:25
Na,ezért kellene, hgy csináljanak....
A gyártoknak is megérné, meglovagolnák a retro felinget, azok a 90es évek, a 26-osok érája....blabla, szerintem lenne benne pénz és az "öreg" montis társadalom is jól járna!
Szerintem ha csinálnának egy 1.9-es vagy 1.95-ös klasszikus XC gumit bézs oldal fallal akkor tuti lenne a siker...
- Vejne likes this
Posted 2015. November 06. - 20:56
Hahaha és haha...ha...
Nem mondom, hogy lehetetlen valami klasszik gumit szerezni. Smoke/Dart még akad talán...de bézs oldalfallal..ááá...Zöld Wildgripper...lehetetlen küldetés...ebay-en se lehet csak horror áron...Speedmax-ra van talán a legnagyobb esély, de kékre...horror áron talán. Nekem van itthon kettő tartalék, de a sima fekete és mindkettő Alfa...kellene egy pár Omega mellé..
Telót nem fognak csinálni arra lehet vigyázni, életben lehet tartani, de a gumi megöregszik...
Na,ezért kellene, hgy csináljanak....
A gyártoknak is megérné, meglovagolnák a retro felinget, azok a 90es évek, a 26-osok érája....blabla, szerintem lenne benne pénz és az "öreg" montis társadalom is jól járna!
Posted 2015. November 06. - 16:53
Szia!
Egyetértek veled.
De örülnék egy sárga oldalfalú Panaracer Smoke és Dart külsőnek (esetleg hajtógatós is)
Vagy egy Michelin Wildgrippernek zöld színben, sárga oldalfallal, de szívesen látnák a gépemen egy Ritchey Speedmax alfa és omega WCS (kék oldalfallal).
Elég sok retro gép fan van, csoda hogy még nem "éreztek rá" a gyártok, akár egy guminál vagy teló ügyben sem (V-fék, 60-65 mm úttal, közép és felső kategóriában RS és társai)
Hahaha és haha...ha...
Nem mondom, hogy lehetetlen valami klasszik gumit szerezni. Smoke/Dart még akad talán...de bézs oldalfallal..ááá...Zöld Wildgripper...lehetetlen küldetés...ebay-en se lehet csak horror áron...Speedmax-ra van talán a legnagyobb esély, de kékre...horror áron talán. Nekem van itthon kettő tartalék, de a sima fekete és mindkettő Alfa...kellene egy pár Omega mellé..
Telót nem fognak csinálni arra lehet vigyázni, életben lehet tartani, de a gumi megöregszik...
Edited by verti, 2015. November 06. - 16:54.
Posted 2015. November 06. - 16:14
Szia!
Egyetértek veled.
De örülnék egy sárga oldalfalú Panaracer Smoke és Dart külsőnek (esetleg hajtógatós is)
Vagy egy Michelin Wildgrippernek zöld színben, sárga oldalfallal, de szívesen látnák a gépemen egy Ritchey Speedmax alfa és omega WCS (kék oldalfallal).
Elég sok retro gép fan van, csoda hogy még nem "éreztek rá" a gyártok, akár egy guminál vagy teló ügyben sem (V-fék, 60-65 mm úttal, közép és felső kategóriában RS és társai)
Posted 2015. November 06. - 15:22
Sziasztok!
Lehet még valahol kapni sárga oldalfalú (retro) külsőt 26 méretben (1.95 vagy 2.10)?
Nem nagyon találok sehol.
Köszönöm!
Érdekes mert én is pont ezen gondolkoztam...Szerintem ez egy hiánycikk és nem csak itthon. Nem bánnám ha valamelyik gyártó csinálna 1.9-es klasszikus mtb külsüt sárga, de akár több színű oldalfallal. Lehet a felsorolt oldalakon kifogni egy két jó vételt, de senki nem akar 15 éves gumikat felrakni...
Posted 2015. November 06. - 14:03
én körbenznék a rubena-kenda vonalon is akár.. Hátha
ez kicsit ballonosabb:
http://fanaticbike.h...008-flame-barna
Continak nincs valami retroride nevezetuje méretben?
Posted 2015. November 05. - 16:42
Sziasztok!
Lehet még valahol kapni sárga oldalfalú (retro) külsőt 26 méretben (1.95 vagy 2.10)?
Köszönöm!
Ha németül beszélsz:
Ha angolul:
Posted 2015. November 05. - 16:14
Sziasztok!
Köszönöm!
Posted 2015. October 24. - 19:55
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni hozzáértőktől.
Adott egy DT Swiss CSW MA 1.0 felni, 29-es.
Gyárilag Schwalbe Nobby Nic külső van rajta, aminek a mérete 60-622 (29 x 2.35)
Szeretném lecserélni Schwalbe Smart Sam külsőre, aminek a mérete 57-622 (29 x 2.25)
Miután felteszem a Smart Sam-et, bele a belsőt, felfújom, azt tapasztalom, hogy a szeleppel átellenes oldalon jobban bemélyed a külső széle a felnibe. Elnézést, nem tudom jobban megfogalmazni.
Ha a kereket megforgatom, olyan, mintha a kerékben tojás lenne, ami persze nem a felniben van, hanem a külső pontatlan illeszkedése miatt.
A kérdésem az, hogy a leírt méretek alapján kísérletezzek még, vagy ez a méretű külső nem való erre a felnire?
Előre is köszönöm.
Kicsit meg kellene kenni a gumit síkosítóval, nem pattant pontosan a helyére a perem.
- Vejne likes this
Posted 2015. October 24. - 18:20
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni hozzáértőktől.
Adott egy DT Swiss CSW MA 1.0 felni, 29-es.
Gyárilag Schwalbe Nobby Nic külső van rajta, aminek a mérete 60-622 (29 x 2.35)
Szeretném lecserélni Schwalbe Smart Sam külsőre, aminek a mérete 57-622 (29 x 2.25)
Miután felteszem a Smart Sam-et, bele a belsőt, felfújom, azt tapasztalom, hogy a szeleppel átellenes oldalon jobban bemélyed a külső széle a felnibe. Elnézést, nem tudom jobban megfogalmazni.
Ha a kereket megforgatom, olyan, mintha a kerékben tojás lenne, ami persze nem a felniben van, hanem a külső pontatlan illeszkedése miatt.
A kérdésem az, hogy a leírt méretek alapján kísérletezzek még, vagy ez a méretű külső nem való erre a felnire?
Előre is köszönöm.
vendég_anorche_*
Posted 2015. October 20. - 20:52
Posted 2015. October 20. - 16:53
? a Ct Ultra Race az Conti Ultra Race vagy CST Ultra Race? Mert, ha utóbbi, akkor inkább azt javaslom, hogy sehogy se használd. Bár övnek még jó lehet.