Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Szóval a Black jack mintázata jön be nekem is a legjobban, de a sima acélperemes az 800g, a kevláros meg 6500 ebike-on. Szal máshol még több.... Az meg már télleg sok. A panaracer Fire xc pro Feltöltött kép590g a 2.1-es és csak 2000 pénz. Igaz, nem gördül olyan jól, de legalább olcsó, és viszonylag könnyû.

A schwalbe gumik egy bizonyos ár alatt rohadt nehezek. Nehezen kapnak defektet, de a súlyuk pofátlanság határát súrolja. Ha sok pézed van megéri ilyet venni, mert a kevláros verziók könyûek és jók! De én nem akarok max 3000-et kiadni egy gumiért.

A maxxis ranchero-ja jó lenne, csak nehéz.
A ritchey meg vagy drága, vagy nem jó sem terepre, sem aszfaltra. Igaz, az legalább könnyû. Sztem

A contitnental szerintem úgy szar ahogy van. Bár ez is könnyû, de van olyan, amelyik gyárilag lyukas, olyan vékony.... És a felülete... mind ugyanaz, csak megvariálva. röhej

Vannak még a noname-ek, némelyiknek isteni a mintázata, tapad és jól gördül aszfalton, csak ezek is nehezek. (de 1000-ért megkapni)

Összegzés: legyen 600g alatt, 3000Ft alatt, 2.1 és 2.0 között(hátulra lesz) és a mintázatról meg nem írok, mert akkor mindent kizárok. :( :) Jól nézzen ki és legalább valamelyik tereptípuson tapadjon. Döngölt föld-kavics

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az már nem csak a gumin múlik, hanem a mászási technikán is :D!
A flyweight igencsak Race only gumi. Kizárólag arra használndó. Az enyém 1.5 szezont bírt, de csak versenyeken használtam és meglepõen jól tapadt és mászott.
Ha könnyû és jó gumi kell akkor érdemes szétnézni a Jimy klánban. cc használatra max 500g a plafon. szerintem

csak a jimmiknek meg aszfalton nagy a gördülsi ellenállásuk....az is követelmény volt alapban ha jól emléxem, hogy betonon jól gördüljön....

g..i svábli nem gyártja már a king jimet pedig a legjobb volt....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

megnézném hogy melyikkel megy fel egy emberke elõbb mondjuk a bükkkmarci hillclimbjére.

UFF

Az már nem csak a gumin múlik, hanem a mászási technikán is :D!
A flyweight igencsak Race only gumi. Kizárólag arra használndó. Az enyém 1.5 szezont bírt, de csak versenyeken használtam és meglepõen jól tapadt és mászott.
Ha könnyû és jó gumi kell akkor érdemes szétnézni a Jimy klánban. cc használatra max 500g a plafon. szerintem

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha könnyû gumit akartok ami tapad, nem annyira kopik és nem aranyárban van akkor az a Schwalbe BlackJack. asszem 510 g, ami nem flyweight súly, de megnézném hogy melyikkel megy fel egy emberke elõbb mondjuk a bükkkmarci hillclimbjére.

UFF

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
kerekeske: én most a WTB Epic Wolf Race-szel szemezgetek, 465g, és 3200 HUF az eBike-on. nagyon rossz nem lehet, a piros-fehér Pyxis-t is ezzel adták anno...
ööö...valakinek esetleg volt szerencséje hozzá? ha igen akkor mondhatna róla valamit...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
igen. autósboltban is kapsz hozza cuccot. nekem is az van benne.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Az normalis, hogy egy UST kulsos notube-os kerek szepen lassan ereszt?
Rakjak bele taknyot? Hol lehet most ilyet Pesten beszerezni?

Merida CX500

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Mivel "sajnos" van már egy 1500Ft-os schwalbe land cr. szettem, ezért ezt széthajtom idén és legközelebb veszek valami normálisat. Ez legalább olcsó volt és nehéz vele elsni a nagy súlya miatt... :) És persze aszfalton azért naon frankó...Bár lehet, hogy elajándékozom valakinek, aki rászorul... ismertek valakit?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A könnyû gumiról jut eszembe.

Vettem egy nagyon komoly bringát, amin 330 grammos flywight külsõ van.
Egy komolyabb terepezõs fölfele,lefele nap után (köves,gyökeres,patakmedres)
ránéztem a gumira.
Az elsõ ok. a hátsónál majdnem sírva fakadtam. a bûtykök egy része leszakadt, a másik felének kb. a fele maradt.
Ja s egy hátsó defektet is kaptam.
Úgyhogy maradok a régi bevált 1,9-es kevláros nanoraptornál.

Ha könnyítenio akarsz inkább a belsõn tedd meg.
halihó

azért ez a másik véglet....500 -550 gramm körül q. jó külsök vannak ...persze nem feltétlen olcsók....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
A könnyû gumiról jut eszembe.

Vettem egy nagyon komoly bringát, amin 330 grammos flywight külsõ van.
Egy komolyabb terepezõs fölfele,lefele nap után (köves,gyökeres,patakmedres)
ránéztem a gumira.
Az elsõ ok. a hátsónál majdnem sírva fakadtam. a bûtykök egy része leszakadt, a másik felének kb. a fele maradt.
Ja s egy hátsó defektet is kaptam.
Úgyhogy maradok a régi bevált 1,9-es kevláros nanoraptornál.

Ha könnyítenio akarsz inkább a belsõn tedd meg.
halihó

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
akkor a Ranchero kampó ;)

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég

Mindenképpen többet nyersz ha a könnyebb gumit választod! Teljeen más érzés lesz bringázni a könnyebbel. Egyébként ha jól emlékszem 3x annyit számít a forgó tömegen nyert súly, mintha mondjuk a vázon könnyítenél.

Igyekszem könnyût veni. Lehet, h ez lesz a fõ szempont...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Mindenképpen többet nyersz ha a könnyebb gumit választod! Teljeen más érzés lesz bringázni a könnyebbel. Egyébként ha jól emlékszem 3x annyit számít a forgó tömegen nyert súly, mintha mondjuk a vázon könnyítenél.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

nem akarok belekötni, de ha a gumi alatt van mondjuk egy 750 g-os felni (és nem dh és hasonlo bicajokrol beszélek, hanem sima montiról) és az agy pedig 400 g, akkor a már nem oszt nem szoroz, hogy a gumi meg a belsõ most +/- 300 g, mert a felni és az agy gondosan kiválasztott cseréjével ennek a dupláját, vagy többet is leehtne spórolni..de amúgy gumi kell, amit kerekeske kiválasztott, az jó választás amúgy, bár kicsit nehéz, de azért ajánlatos megnézni hogy a keverék mennyire kemény, mert aszfalton a puha keverék tudtommal nem jó...vagy mégis?:chin:

na
az agy akár 10 kilós is lehetne, a megmozgatás szempontjából(keréké) ennek 0 jelentõsége van, hisz a kerék közééépontjában van a súly, max +5 cm sugárban... megpörgetésileg 0 jelentõség szinte
ellenben a gumival aggyal, ami már 13 colra van a középponttól.. itt minél nehezebb annál nehezebben indítható meg a kerék(pl fejjel lefelé levõ bringában)

persze mindenzt talpon... akkor már az agy is számít sokat.
de gyorsítás szempontjából továbbra is a gumi és a felni. szal megindítani ezek könnyítésével lesz egyszerübb, de az egész bringát hosszú távon használva meg az egész. szal:)

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Hát ha puha, az nem rossz tapadás szempontjából, meg télen... csak hamar kopik. Tehát a kemény kicsit tárcakímélõbb. sztem

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az igaz, de hogy is van a fizikai törvényszerüség?? hogy könnyebb mozgatni és gyorsitani egy gurulu tömeget?? ha a tömegközéppont hol van??...nem akarok belekötni, de ha a gumi alatt van mondjuk egy 750 g-os felni (és nem dh és hasonlo bicajokrol beszélek, hanem sima montiról) és az agy pedig 400 g, akkor a már nem oszt nem szoroz, hogy a gumi meg a belsõ most +/- 300 g, mert a felni és az agy gondosan kiválasztott cseréjével ennek a dupláját, vagy többet is leehtne spórolni..de amúgy gumi kell, amit kerekeske kiválasztott, az jó választás amúgy, bár kicsit nehéz, de azért ajánlatos megnézni hogy a keverék mennyire kemény, mert aszfalton a puha keverék tudtommal nem jó...vagy mégis?:chin:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

nem, nem ezt gondoltam...de akkor az 1 kilós külsõ + a belsõ max. 200 gramm ,de inkább 150 , az összesen 1150 g...míg ezzel a gumival ez ugye 800 g -ra jön ki...és az a 300 gramm meg azért jeelntõs, és szerintem egy bringán van olyan alkatrész, amelynek a könnyebre való lecserélésével többet nyerünk mint 300 gramm...

csak a keréken faragott súly a "legjelentõsebb".
valamint a külsõ jön, elkopik, ennyi..
szóval gondolom nem azért akar ilyen külsöt venni, mer húhh hány grammal is könnyebb?! , hanem mert kell neki egy új.
és hamár...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de a keréken nyert 300 gramm a vázon asszem legalább 1 kilónak felel meg.
(nem emléxem mennyi a szorzó)
szal értelmes keretek között a kereket érdemes könnyíteni
vagy megtanulni bringázni. de könnyíteni akkor is lehet.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem, nem ezt gondoltam...de akkor az 1 kilós külsõ + a belsõ max. 200 gramm ,de inkább 150 , az összesen 1150 g...míg ezzel a gumival ez ugye 800 g -ra jön ki...és az a 300 gramm meg azért jeelntõs, és szerintem egy bringán van olyan alkatrész, amelynek a könnyebre való lecserélésével többet nyerünk mint 300 gramm...de ez off ,bocs...meg atom már írt e-mailt, hogy ne mondjak véleményt olyanról, amim nincs...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

jó hát a honlapon, de ha a valóságban tényleg annyi mint amennyit lcs mondott, akkor ahhoz vedd hozzá még a belsõ súlyát is és akkor kb. ugyanott vagy mint most...amúgy most milyen gumid van??...

szerinted a 990grammos külsõt belsõ nélkül használta? :scratchhe