hát...én meg ógy csináltam tudod, hogy a komplett lerél súlyából kivontam a belsõ súlyát. így lett 680 g az 1,8"-os, drótperemes.
az utolsó szóban ott a megfejtés a súlyára.
hát...én meg ógy csináltam tudod, hogy a komplett lerél súlyából kivontam a belsõ súlyát. így lett 680 g az 1,8"-os, drótperemes.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
vendég_kerekeske_*
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
vendég_kerekeske_*
590g a 2.1-es és csak 2000 pénz. Igaz, nem gördül olyan jól, de legalább olcsó, és viszonylag könnyû.
csak a jimmiknek meg aszfalton nagy a gördülsi ellenállásuk....az is követelmény volt alapban ha jól emléxem, hogy betonon jól gördüljön....Az már nem csak a gumin múlik, hanem a mászási technikán is
!
A flyweight igencsak Race only gumi. Kizárólag arra használndó. Az enyém 1.5 szezont bírt, de csak versenyeken használtam és meglepõen jól tapadt és mászott.
Ha könnyû és jó gumi kell akkor érdemes szétnézni a Jimy klánban. cc használatra max 500g a plafon. szerintem
megnézném hogy melyikkel megy fel egy emberke elõbb mondjuk a bükkkmarci hillclimbjére.
UFF
Merida CX500
vendég_kerekeske_*
azért ez a másik véglet....500 -550 gramm körül q. jó külsök vannak ...persze nem feltétlen olcsók....A könnyû gumiról jut eszembe.
Vettem egy nagyon komoly bringát, amin 330 grammos flywight külsõ van.
Egy komolyabb terepezõs fölfele,lefele nap után (köves,gyökeres,patakmedres)
ránéztem a gumira.
Az elsõ ok. a hátsónál majdnem sírva fakadtam. a bûtykök egy része leszakadt, a másik felének kb. a fele maradt.
Ja s egy hátsó defektet is kaptam.
Úgyhogy maradok a régi bevált 1,9-es kevláros nanoraptornál.
Ha könnyítenio akarsz inkább a belsõn tedd meg.
halihó
vendég_kerekeske_*
Mindenképpen többet nyersz ha a könnyebb gumit választod! Teljeen más érzés lesz bringázni a könnyebbel. Egyébként ha jól emlékszem 3x annyit számít a forgó tömegen nyert súly, mintha mondjuk a vázon könnyítenél.
nem akarok belekötni, de ha a gumi alatt van mondjuk egy 750 g-os felni (és nem dh és hasonlo bicajokrol beszélek, hanem sima montiról) és az agy pedig 400 g, akkor a már nem oszt nem szoroz, hogy a gumi meg a belsõ most +/- 300 g, mert a felni és az agy gondosan kiválasztott cseréjével ennek a dupláját, vagy többet is leehtne spórolni..de amúgy gumi kell, amit kerekeske kiválasztott, az jó választás amúgy, bár kicsit nehéz, de azért ajánlatos megnézni hogy a keverék mennyire kemény, mert aszfalton a puha keverék tudtommal nem jó...vagy mégis?:chin:
vendég_kerekeske_*