Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Indította
Darton
, 2002. január 18. 20:07
Írta 2005. november 24. - 21:45

A 2500 -as limit egy kicsit karcsunak tunik. Abbol nem kapsz igazan jo gumit.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
vendég_kerekeske_*
Írta 2005. november 24. - 21:26

Az a gondom, mint sokaknak:
Aszfalton gyors, terepen brutál kapaszkodó, 500g körüli külsõt, 2.1 és 1.9,vagy környéke, 2500Ft-nál nem drágábban.
Mivel nap-mint nap aszfalton nyomom, de ha kimegyek terepre, akkor bevállalom a legzúzósabb lejtõket is. KI, MIT ajánl???
Panaracer Fire xc-ben gondolkodom hátulra,bár kicsit nagy az ellenállása aszfalton. Elõre keskenyebb,(1.9-es) valami...
Aszfalton gyors, terepen brutál kapaszkodó, 500g körüli külsõt, 2.1 és 1.9,vagy környéke, 2500Ft-nál nem drágábban.
Mivel nap-mint nap aszfalton nyomom, de ha kimegyek terepre, akkor bevállalom a legzúzósabb lejtõket is. KI, MIT ajánl???
Panaracer Fire xc-ben gondolkodom hátulra,bár kicsit nagy az ellenállása aszfalton. Elõre keskenyebb,(1.9-es) valami...

Írta 2005. november 24. - 15:24

Na akkor énis fárasztom a közönséget!
hajdanában Vettem 2 db 3.0 Duro-t
fel a doubletrack-re 2.1-es belsõkkel.
nehezen ment fel a fenire is-ekkor már sejtettem hogy gázlessz.
felfujom de nem akart bepattanni a helyére sehogysem. jött a szappan (gumiszerelõ korszakomból) körbekentem és akkorsem.
na akkor felfujtam 3 bárra befogtam satuba a kölsõt rongyot tettem a felnihez és elkeztem kifeszíteni a kereket a satuból. apránként helyére ment a gumi.
fasza. lefárasztott a szemét, raknám be hátulra, és nem ment be túl széles volt a felnin a gumi.
lehetett leszedni. az se volt leányálom.
lehet röhögni.
Vegyen mindenki Durot!!
ja az majdnem kimaradt hogy vettem bele 2.7-es maxxis belsõt és azzal semmi probléma nélkülfenment.
a hurka belsõ nem tudta szétfeszíteni a durot.
hajdanában Vettem 2 db 3.0 Duro-t
fel a doubletrack-re 2.1-es belsõkkel.
nehezen ment fel a fenire is-ekkor már sejtettem hogy gázlessz.
felfujom de nem akart bepattanni a helyére sehogysem. jött a szappan (gumiszerelõ korszakomból) körbekentem és akkorsem.
na akkor felfujtam 3 bárra befogtam satuba a kölsõt rongyot tettem a felnihez és elkeztem kifeszíteni a kereket a satuból. apránként helyére ment a gumi.
fasza. lefárasztott a szemét, raknám be hátulra, és nem ment be túl széles volt a felnin a gumi.
lehetett leszedni. az se volt leányálom.

lehet röhögni.
Vegyen mindenki Durot!!
ja az majdnem kimaradt hogy vettem bele 2.7-es maxxis belsõt és azzal semmi probléma nélkülfenment.
a hurka belsõ nem tudta szétfeszíteni a durot.
Írta 2005. november 24. - 14:49

az se volt semmi küzdelem, mikor a gazzát raktam fel a doubletrack-re..a végén (szégyen ide vagy oda) bevontam a barátnõm is a buliba, így sikerült csak..

Van állásom...:bananadan
Írta 2005. november 24. - 14:30

a gumi peremét tessék lefújni szilikonnal,mielõtt feltennéd.a felnit meg szappanozd be. nekem bejött.egyébként meg természetes,hogy az ust-t nehezebb felrakni.de bele lehet jönni.
Írta 2005. november 24. - 14:28

a misi k.va nehezen jön le (1 garnitúra schwalbe gumileszedõ bánta), felrakni inkább már nem is próbáltam. ust sokkal passzentosabb. van elvileg mûanyag bevonatú fém gumileszedõ. esetleg azzal.
Írta 2005. november 24. - 14:21

OFF
ezt most elképzeltem.....szegény gumi....
egyébként asszem Atom írt olasmit az UST-s cikkben anno , hogy a gyengébb mûa gumileszsdõk elfelejthetõk....de ha belegondolsz logikus is hogy erõsebben illeszkedik...
ezt most elképzeltem.....szegény gumi....

egyébként asszem Atom írt olasmit az UST-s cikkben anno , hogy a gyengébb mûa gumileszsdõk elfelejthetõk....de ha belegondolsz logikus is hogy erõsebben illeszkedik...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. november 24. - 14:16

Nekem UST-s Space volt sima felnin, és néha gigászi küzdelmet kellett vele folytatnom.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. november 24. - 14:12

Megprobaltam tubeless-t csinalni a sima felnimbol a korabban linkelt leiras alapjan. Addig nem volt gond, hogy rakjam fel a 20-as belsot es vagjam szet. Be is kentem alaposan szappannal, aztan feleroszakoltam a kulsot. Az egy Michelin UST kulso volt, hogy ne kelljen trutyi, de nagyon nehez volt felrakni, pedig mar felraktam par hagyomanyos kulsot. Sajnos a muanyag gumiszerelo szerszamok nem nagyon birtak, igy femhez kellett nyulnom(a leirasban is azok vannak a kepen) es az olyan erovel nyomta oda a belsot a felnihez, hogy egy helyen kilukadt. Persze azt mar nem lattam, csak mikor probaltam kompresszorral felfujni, akkor jott a kulloanyaknal a levego. Most eppen uj belsot vadaszok, mert nem olyan konnyu szingos 20-as belsot szerezni.
Szoval normalis az, hogy egy Michelin UST kulsot ilyen baromi nehez felrakni? Ezt UST felnire sem lett volne egyszeru.
Szoval normalis az, hogy egy Michelin UST kulsot ilyen baromi nehez felrakni? Ezt UST felnire sem lett volne egyszeru.
Merida CX500
Írta 2005. november 19. - 22:03

Írta 2005. november 19. - 21:11

Irva vagyon reá, hogy 2.5-3.5 bar az úr 2006 esztendején
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2005. november 19. - 21:07

Jó gumiba akkor kell 3 bar ha Dig vagy...
Endroo: :scared:
Endroo: :scared:

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. november 19. - 20:20

ja hát igen:-)
jó gumi, 3 bar és meg is van oldva
azért kipróbálom majd egyszer...
jó gumi, 3 bar és meg is van oldva
azért kipróbálom majd egyszer...
Autist Team:)
Írta 2005. november 19. - 20:18

nekem kb nemvolt felütéses defóm 1 éve?
specivel bizti hogy nem
specivel bizti hogy nem
Írta 2005. november 19. - 20:16

lehet hogy kipróbálom trutymó nélkül, ha úgy is jó, az mégjobb
de olyasmit írtak hogy anélkül nem lesz jó
súlycsökkentés az kb 50g, de nem is ez a lényeg
hanem a felütés elkerülése, szúrt defektem nem is tudom mikor volt utoljára....
ja, szexshopban csak ilyen literes induló készletek vannak latexbõl, sokezerért:D
inkább veszünk egy flakon stan's notubes sealant trutymót 20 dolcsiért ptommal
de olyasmit írtak hogy anélkül nem lesz jó
súlycsökkentés az kb 50g, de nem is ez a lényeg
hanem a felütés elkerülése, szúrt defektem nem is tudom mikor volt utoljára....
ja, szexshopban csak ilyen literes induló készletek vannak latexbõl, sokezerért:D
inkább veszünk egy flakon stan's notubes sealant trutymót 20 dolcsiért ptommal
Írta 2005. november 19. - 20:14

de kell trutyi:)
a kala-féle az a fenti:)
azért kerestem én is slime-ot:)
szingos hasonlat érdekes,az annyiban más h végülis van benne belsõ csak rá van húzva a külsõ,meg mivel ragasztva van ezért nincs eleve felniperem ami odacsíphetné a gumit
a kala-féle az a fenti:)
azért kerestem én is slime-ot:)
szingos hasonlat érdekes,az annyiban más h végülis van benne belsõ csak rá van húzva a külsõ,meg mivel ragasztva van ezért nincs eleve felniperem ami odacsíphetné a gumit
Írta 2005. november 19. - 20:11

ezzel te tkp szingót csinálsz 
kala féléhez nem kell trutyi
de mint mondtam, súlyt jelentõs mértékben nem lehet vele spórolni, és úgyis 3 baron használom a gumit szal mind1

kala féléhez nem kell trutyi
de mint mondtam, súlyt jelentõs mértékben nem lehet vele spórolni, és úgyis 3 baron használom a gumit szal mind1
Írta 2005. november 19. - 20:07

a leírás szerint nem elég magában a 24-es belsõ
ehun van e:
http://www.nsmb.com/...eless_12_04.php
latex vagy slime mindenképp kell bele
de ahogy nézelõdtem a neten, kb ezerféle keverékarányt írnak, a latex-slime-melegvíz arányokra, meg egyéb dolgokat is belekevernek
ehun van e:
http://www.nsmb.com/...eless_12_04.php
latex vagy slime mindenképp kell bele
de ahogy nézelõdtem a neten, kb ezerféle keverékarányt írnak, a latex-slime-melegvíz arányokra, meg egyéb dolgokat is belekevernek
Írta 2005. november 19. - 20:03

mondom hogy 24es belsõ, nem latex!!!
janiéknál szokott lenni latex, 24es nemtom
janiéknál szokott lenni latex, 24es nemtom
Írta 2005. november 19. - 20:03