Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem Z-maxxal is reeeeengeteg defektem van, BEAC-Maxi-n éppenséggel 4 is...Valószínûleg a gumivastagságtól függ, a Pro Z-max nálam is elég jól bírja, de a WCS az minden pici tüskétõl elszelel.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Az exiwolf és az epicwolf ugyan az. Egyébként jó gumi, bár betonon kicsit ragadós, de terepen nagyon finom. Hátránya, hogy baromira kopik és soha nem volt annyi defektem mint ezzel a gumival. Ezért vissza is raktam a Z-max-ot.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
gyuri: annyit tudok róla, hogy az ajánlott ára 6-7000 HUF, kevláros, a gyártó szerint 465g, és hogy a Magellan ezzel szerelte a csúcs XC bicóját.
valamelyik bikemagban van Pyxis teszt, abban talán írnak a gumiról is.
ha el nem felejtem megnézem.

dante: tahát spéci sárgumit vettél...majd mesélj milyen!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Sziasztok!

Egy egyszerû rövid kérdés: Maratonokra IRC Notos, vagy Mythos slick? Elõre is köszi!

Ha IRC akkor maratonra a Mythos XC II 1.95 vagy 2.10 jó, az aktuális súlytól függõen.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Sziasztok!

Egy egyszerû rövid kérdés: Maratonokra IRC Notos, vagy Mythos slick? Elõre is köszi!

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na sárgumma témáját gyorsan rövidrezártam egy Panaracer (ha már tippet kaptam, köszke érte Xian) Fire Mud XC Pro-val. Gyorsan mérlegre dobva a 426 grammos 1.8-as külsõ nem is vészes - s marhára dögös a vörös csík az oldalán.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

én most WTB Epic Wolf Race-t fogok venni. 2,1", 465 g, 3.199 HUF az eBike-on.
Nem lehet rossz, a Pyxis-t is ezzel adták anno...

Xia Xian!
Érdekelne engem is ez a gumi,van több infod róla?A WTB honlapján kerestem
adatokat de ott már csak az Exiwolf-ról van adat.
Miért választanád ezt?Elõre is kösz!

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Igaz, kinek hogy :)

Mondjuk télleg jó a Misi, amig nem kopott, de drága. Meg akkor inkább egy nagyobbat belõle. A mm-es adatot kell nézni a gumin, pl 2féle 2,5"-os van: 54x559 meg 58x559, ha jól emléxem; az elõbbi lehet valójában a 2,35"-ös talán. (?)
A Kuyo XC (2,25") nekem hátul van, nem a kedvencem, de nem rossz, fõleg az áráért.
A Speckó Roller RS Pro-t vagy mit lehet még kapni? Azt nagyon dicsérték.
Nekem Minion Rear 60a van elöl, eddig hibátlan.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Vélemények különbözõsége :)
Én pont a Misit ajánlanám.
De ha elõre kell akkor Kuyo XC (hátra sem rossz,de igazából front tire)
occsó és yó

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

noh tavaszodik én is gumi választás elõtt állok
a jelöltek elõre:
2,1es hot s piros
2,35ös high rolla
2,35 space ami kék oldalfalú
egyéb ötlet??

ezek közt kéne dönteni

A Hot S-t sztem hanyagold. Nekem 2,2-es volt/van, eleinte nagyon jónak tünt, bár már akkor is csodálkoztam, hogy nem csúszik meg kanyarban, ugyanis az oldalbütykei amellett hogy nagyon magasak, kis vékonykák. Betonon fosok is kanyarban vele. Nem is ez lett a gond, hanem most, hogy megkopott (a futóél), nem is tökig, valami hihetetlen módon instabil, csúszik oldalirányban (elöl van). Egyszerüen nem vált irányt!
Inkább a hájroli puha verzióban. A Space-t nem próbáltam.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Az az olcsóbbik megoldás amit thez kolega mond. Amíg belsõztem addig 90g-os belsõkkel mentem és nem volt gondom sosem ezekkel (a defektek is elkerültek :D). 1x volt hogy pumpálás közben szétrobbant a 2 éve használt Conti Supersonic belsõm. A hiperlight belsõkkel sokkal körültekintõbben kell eljárni a felrakáskor és levételkor és a legjobb az öntapadós felniszalag (Ritchey, Tufo, stb.)

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
vagy a felnihez illõ belsõt kellõ guminyomáson rendes felniszalaggal/szikszallaggal;)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Igen Igen! Tubeless, vagy NoTube rendszert kell használni.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Belso nelkul kell menni, ez a megoldas ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
havernak akkor durrant el a FlyWeight belsõ, mikor a pumpát akartuk levarázsolni a szeleprõl.
félig ki is szakadt a szelep.
mivel nálad is ilyesmi történt én azt mondanám, hogy te cseszted el.
meg a pumpa.
az én pumpám is k*rva nehezen jön le a(z autó) szeleprõl, de a 168 g -os belsõ eddig nem reklamált.

ezért nem fogok FlyWeight, vagy hasonlóan vékony falú belsõt venni.
a Maxxis Ultralight 792 HUF/125 g.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Nem mozdult el a felnivédõ szallag és nem nagyobb a lyuk.
Szerintem marad az, hogy ragyi volt eredendõleg. Egyébként nem fogok vele hülyéskedni visszavinni, meg ilyesmi, mert azért nem vagyok idõmilliomos, majd legfeljebb legközelebb nem ilyet veszek.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
lehet hogy elcsúszott a küllõvédõszalag(felnivédõszalag?)
nagyon gyorsan szaladj a bringádhoz, és ereszd le a kerekeket!
majd gumi le, és nézd meg, esetlegesen cseréld azt!

a szelep kiszakadása esetlegesen lehet gyári hiba de szingó szelep esetén a sokkal nagyobb lyuk(autószelepes guminak való) ki tudja marni a belsõt ott, mivel így nem a fém felületén fekszik fel már, hanem a szelepet körbevevõ belsõgumin.

(nemtom értelmesebben megfogalmazni)
lényeg: nézd meg a mostani belsõt is, és a felnivédõszalagot, annak elmozdulása is tehette ezt

illetve igen, elõfordulhat szériahiba is, de ez sajnos nem bizonyítható egyszerüen.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hehe "Lehet, hogy a Windows a szar." Kiszettem a nagykukából eddig nem nagyon nézegettem, csak az erdõben beraktam a tatyimba hazahoztam és kivágtam mert ideges voltam.

Szóval meg van a hiba mégpedig egy repedés személyébe a szelep mellett, nem tudom, hogy én csináltam-e (de akkor nagyon ügyes vagyok:)). Lehtésges, hogy gyári hiba? Kár hogy a másikat egy utcai kukába dobtam(Nem megyek gubizni) most azt is megnézném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hát nemtudom már felraktam pár gumit, de lehet, hogy pont ezeket csesztem el, bár kétlem. Nem lehet, hogy valami szériahibások voltak egyébként?
Magellanboy egyébként a "kavics" nem feltétlenül kavics inkább kõ, csak én igy írtam. Egyébként szerintem egy 1000-es azért nem olyan kis pénz egy belsõért szerintem

pl elképzelhetõ hogy x éve álltak már vmi raktárban, vagy netán vmikor napon ami nem feltétlen tesz jót az állaguknak......viszont ezekben az esetekben sztem nem kis luk lesz ......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem olyan kis pénz de most már ~700 körül vannak a belsõk
hiba is elõfordulhat, ha nemrég vetted és lászik rajta hogy nem kiszúrt kimart lyuk van rajta, vidd vissza. ha meg ez van, akkor a hiba az ön készülékében van.