Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hát nemtudom már felraktam pár gumit, de lehet, hogy pont ezeket csesztem el, bár kétlem. Nem lehet, hogy valami szériahibások voltak egyébként?
Magellanboy egyébként a "kavics" nem feltétlenül kavics inkább kõ, csak én igy írtam. Egyébként szerintem egy 1000-es azért nem olyan kis pénz egy belsõért szerintem

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Na de ha CC-re tervezték ne haljon már meg egy kavicson meg egy patkán, fõleg nem egy ezer forintos. Bár nem nagy pénz a mai világban de akkor is. Continental belsõ:rocketman

valami oka volt.
tüske van elöl hátul, esetleg a hibásan feltett külsõ csípte oda, és X ideig bírta,... nem fújtad fel eléggé és ezért fütötted.
túl felhújtad, és eldurrant.. ezer oka lehet
de megától azért mert kontinentál nem durran csak úgy el.

milyen szakadás lyuk keletkezett rajta?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nekem az 500 forintos continental belsõ (is) bírta az ugrálgatást..
dehát biztos bennünk van a hiba.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Na de ha CC-re tervezték ne haljon már meg egy kavicson meg egy patkán, fõleg nem egy ezer forintos. Bár nem nagy pénz a mai világban de akkor is. Continental belsõ:rocketman

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nem csak a belsovel lehet gond, lehet hogy a kulso tul veknya ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hát nem tudom, szerintem nem volt benne kevés a nyomás a másodiknál lehet hogy én voltam a fax, mert megtaláltam egy kavicsot, de a régi, azt is kibírta már 100*. Ja egyébként CC-re használom, tehát nem durvulok.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Felutotted? Mert akkor az nem a gumi hibaja, hanem keves volt a nyomas, vagy te voltal bena.
Olyan ritkan van hogy egy belso magatol lukad ki, vagy csak ugy felrobban menet kozben ( nekem eddig egy ilyen volt osszesen ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Gondoltam be írok, hogy másokat megvédjek a kellemetlenségektõl.
Szóval az van, hogy vettem nagyon "fasza" kis continenta belsõket valami jó könnyût, (a nevét nem tom, mert nem elfelejtettem, és nem néztem meg,már a kukába csücsül) 1000ft-ért darabját:wallbange(Ennyiért minimum jónak kéne lenni).Eddig noname kínai volt a bicóban és több mint 1 évig semmi baj nem volt vele. Na gondoltam berakom az újakat és elmegyek tekerni, mert jön a jóidõ meg minden. A hátsó, még aszfalton adta meg magát, mikor lementem egy kisseb patkán. Ezekután gumicsere és go home gondoltam, ha ez ilyen könnyen megadta magát mégiscsak jobb, ha van nálam tartalák, hátha a másik is elfárad. Az erdõ közepén megtörtént az elkerülhetetlen, és a másik is meghalt. Csak azért írtam, hogy nehogy ilyen ratyit vegyetek. Forever Noname kínai:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
okay! :-)
én csak az "eltömõdõs" mintára reagáltam.
a szóban forgó külsõ természetesen NEM sárgumi.

mindentõl függetlenül: tényleg melegen ajánlom a kipróbálását mindenféle terepviszony mellett, ha még nem volt eddig szerencséd hozzá.
lehet hogy nem is akarsz majd külön sárgumit venni...
persze ez csak az én saját véleményem, így vitatható

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

azfalton is, terepen is, sárban is jó.

és ilyen is van!

albertfish: én space-el mentem tavaly nagyon sokat, elég jó. mondjuk a magas mintái elég hamar kopnak. nekem a soft compound tubeless verzió van, nem tudom,hogy miben különbözik a kéktõl.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

noh tavaszodik én is gumi választás elõtt állok
a jelöltek elõre:
2,1es hot s piros
2,35ös high rolla
2,35 space ami kék oldalfalú
egyéb ötlet??

ezek közt kéne dönteni

a elsõt nem ismerem
high roller nem rossz, de a tapadás nem az igazi
a space-rõl ódákat zengettek anno, de sztem már nincs kék oldalú..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sejtem, mivel mindkettõrõl eléág lesújtó vélemények olvashatóak sziklás és gyökeres részeken...

xian;
Nem bántásból kritizáltam, de XC_Rider szavaival élve "sárgumi" kell, mert van "sárban használható" gumim. A nagy kérdés inlább a vastagság, hogy mi használható.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
dante: most akkor mi legyen?
szerinted (aki nem próbálta) eltömõdõs a mintája,
szerintem, és két haverom szerint (mi próbáltuk) meg nem...:-)
680g a wire (1700-2000 HUF), a kevlár-peremes könnyebb.
az olcsóbbik talán megér annyit, hogy kipróbáld egyszer.

...és mint mondtam eléggé mindenes a mintája. azfalton is, terepen is, sárban is jó. szerintem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Különbséget kell tenni sárgumi és sárban is használható gumi között. Az 1,5-sök, csak és kizárólag térdig érõ dagonyában használatosak, ahol kevés a sziklás rész, az aszfalt. A nagyobb bütykös gumik is jók lehetnek átmeneti, általános használatra. Ki kell próbálni néhányat.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, ez eltömõdõs minta szerintem, maximum a Fire Mud játszik, fõleg, hogy van 1.8-as is belõle. Hangsúlyozom, hogy általános terepfelhasználásra van gumim (pl a Zmax sem pusztul bele kis sárba), nekem most külön a legposványabb terepviszonyra kell gumma. Súly nem számít, egy bõ 500 grammig, de azért 680 grammosat a könnyû kerekeimre nem tennék fel. A Fire Mud 440 grammjával nem is vészes, fõleg, hogy picit szélesebb, mint a Schwalbe, s alig 50 grammal nehezebb. Az 1.5-östõl félek egyrészt a 75 kilóm miatt, meg hogy fullyval megyek, inkább bevállalok egy picit elõnytelenebb konstrukciót a stabilabb sár-terminátor érdekében. Nagy hülyeség?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
dante: ha nem számít a súly, szerintem mindenképpen próbáld ki a Panaracer FireXC Pro 1,8"-os változatát.
a gördölési ellenállása sem nagy, és kitûnõ az öntisztuló képessége.
680g a wire változat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

És vékony gummával nem pusztultok meg mondjuk kövesen vagy murván? Nekem igazából egy olyan gumi kellene, ami átsegít az olvadós - dzsuvás idõszakon, de mondjuk nem pusztul el azon nyomban, ha némi aszfaltot / dózerutat lát. Furi volt, hogy a tavalyi Zemplén Marcin sokan odavertek a sárban, mert a Zmax eltömõdött, de a dózeres lefeléken szélvészként minden sárgumisat visszaelõztem.

Közben megnézegettem amiket mondtatok, háát, az 1,5-tõl félnék meganagy kövek között - nagyon nincs értelme szélesebbet használni? Még nézegettem a Conti CrossCountry-t is, de hát az is csak 1.5, ráadásul sokkal nehezebb mint a Schwalbe...Igazából ha lenne 1.7-es, simán lecsapnék rá, csak látván az 1.5-ös slickemet - az azért gizda, egy ilyennel mondjuk Duna Maratonozni nekem öngyilok lenne talán. Bár ha nagyon nagy a sár, akkor talán jól jöhet. (amik nekem vannak, Zmax WCS, Michelin Comp-S, Conti Twister - mind eltömõdnek a nagy posványban sajnos)

svábli jimmy család...? elég jól bírja a sarat, abszolut mindenes cucc, köves gyökeres csúszós minden, iszonyat jól kapaszkodik, jól fékezhetõ, oldaltartása is q. jó...cserébe kicsit nagyobb a gördülési ellenállása.....(igaz 2,25-nél kisebbet nem próbáltam)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
noh tavaszodik én is gumi választás elõtt állok
a jelöltek elõre:
2,1es hot s piros
2,35ös high rolla
2,35 space ami kék oldalfalú
egyéb ötlet??

ezek közt kéne dönteni

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
És vékony gummával nem pusztultok meg mondjuk kövesen vagy murván? Nekem igazából egy olyan gumi kellene, ami átsegít az olvadós - dzsuvás idõszakon, de mondjuk nem pusztul el azon nyomban, ha némi aszfaltot / dózerutat lát. Furi volt, hogy a tavalyi Zemplén Marcin sokan odavertek a sárban, mert a Zmax eltömõdött, de a dózeres lefeléken szélvészként minden sárgumisat visszaelõztem.

Közben megnézegettem amiket mondtatok, háát, az 1,5-tõl félnék meganagy kövek között - nagyon nincs értelme szélesebbet használni? Még nézegettem a Conti CrossCountry-t is, de hát az is csak 1.5, ráadásul sokkal nehezebb mint a Schwalbe...Igazából ha lenne 1.7-es, simán lecsapnék rá, csak látván az 1.5-ös slickemet - az azért gizda, egy ilyennel mondjuk Duna Maratonozni nekem öngyilok lenne talán. Bár ha nagyon nagy a sár, akkor talán jól jöhet. (amik nekem vannak, Zmax WCS, Michelin Comp-S, Conti Twister - mind eltömõdnek a nagy posványban sajnos)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Sárguminak csak vékonyat!!! Black Shark Mud 1,5 verhetetlen a sárban. (xc-re, maratonra)

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám