Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Na nekem is ki kellene egészítenem a gumikészletem, s régi hiányt pótolandó (mert semi-slickbõl és jó kis XC grammhuszár versenygumikból jó vagyok) egy Michelin XCR Mud külsõn agyalok. Szóval 550 grammért egy agresszív mintázatú viszont széles (2.0) sárgumi mit tudhat szerintetek?

tudom hogy a michelin annak hívja de szerintem az nem sárgumi....(pláne hogy évekig árulták majdnem ugyanezt a mintát zöldben, normál xc hátsó guminak) ha tényleg csak sarazni kell akkor svábli black shark mud szerintem....van belõle 2,1-es is meg keskenyebbek is (meg 2,25-ös nekem való :) )

szal szerintem sárguminak ne vedd meg...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na nekem is ki kellene egészítenem a gumikészletem, s régi hiányt pótolandó (mert semi-slickbõl és jó kis XC grammhuszár versenygumikból jó vagyok) egy Michelin XCR Mud külsõn agyalok. Szóval 550 grammért egy agresszív mintázatú viszont széles (2.0) sárgumi mit tudhat szerintetek?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Én csak annyit fûznék hozzá, hogy Black Jacket nem érdemes venni! Mer nem igazán tapad, ill. mindenhol uolyan szarul tapad! Uh fõleg ha nem mész aszfalton, semmiképp ne!
...And Justice For All

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi Bringástigris!A Nálad futott km. tényleg nem sok ez még 1 teljes szezon sincs!Ha írnál még e gumiról megköszönném.
Másik kérdés.Ha a jelenlegi (2,1)méretrõl 1,9-re váltanék miben történne változás.Gondolok itt úttartás,komfort,defektveszély stb.80kg vagyok,szeretek hegyre fel majd lefelé tempósan haladni az erdei útakon.

azért ne vonj le messzemenõ következtetéseket abból amit írok, mert vszínû egészen másként viselkedik egy 2,4-es ballonos gumi 2,6-2,8 bar-ra fújva egy 90 kilós ember alatt mint ugyanennek a guminak 2,1-es verzióla, könnyû riderrel......

amúgy extrém esetektõl eltekintve mászni a legjobb az általam eddig használtak közül, oldaltartása is van, gördülési ellenállása nagyon kicsi......
viszont nekem már egész kis sárban közepes meredeken elforog, csúszkál....másik gáz hogy felénél jobban elkopva , erösebben meredek lefeléknél a fékezés sem az igazi, amikor nincs már minta ami kapaszkodjon...persze ez is lehet súlyfüggõ....1 ébként én fõleg hátsó keréken használtam (azért is a gyors kopás) elöl csak keveset, oda jobban szeretek vmi határozottabb mintájú cuccot (pl king jim)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Köszi Bringástigris!A Nálad futott km. tényleg nem sok ez még 1 teljes szezon sincs!Ha írnál még e gumiról megköszönném.
Másik kérdés.Ha a jelenlegi (2,1)méretrõl 1,9-re váltanék miben történne változás.Gondolok itt úttartás,komfort,defektveszély stb.80kg vagyok,szeretek hegyre fel majd lefelé tempósan haladni az erdei útakon.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!
Köszömöm mindenkinek az értékes infókat,XC_Rider jó vagy nálam 1 sörre:)
Az 1 szezon kb mennyi futott km-t jelent?15 rongy/pár/szezon=a minõségnek
ára van!?!?

Gyuri, én vegyes terepen (tehát aszfalton is az erdõig) használtam(om), nekem max 1000 -1200 (lehet 1500) kilcsi a gyakorlatilag 0ra kopásig......
XC-Riderrel ellentétben nekem sárban használhatatlan (mondjuk én 2,4-est koptatok, lehet az sem mindegy)

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Racing Ralph tökéletes CC-re maratonra, gyors, ballonos, és jól bírja még a sárban is. Viszont sajna 1 szezonos versenygumi! Tavaly ilyenekkel mentem és idén is ezeket fogom választani.

Sziasztok!
Köszömöm mindenkinek az értékes infókat,XC_Rider jó vagy nálam 1 sörre:)
Az 1 szezon kb mennyi futott km-t jelent?15 rongy/pár/szezon=a minõségnek
ára van!?!?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Csak úgy megjegyzem, hogy 450 gramm a Z-Max WCS 1.90, szóval annyira nem vészes. (a gyári súlya aláver 10-15 grammal)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Errõl mi a véleményetek?

http://two-wheels.mi...4161921&lang=EN

Nem versenyre, hanem hobby CC-re, túrára erdõbe és betonra.

Már megvan. Csak még nincs kerekem, így a szekrény tetején porosodik.

Sp

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Gratulálok, ha 1 negatív esetbõl levonod a végsõ következtetésed, úgy hogy nem is próbáltad. Te tudod! Én már 1 éve használom a Racing Ralph-ot és nem volt vele defektem. Amit leírtál az bármelyik gummával elõfordulhat. A Black Jack meg a majdnem összefüggõ élmintázata miatt terepen nagyon izgulós, csúszós.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Racing Ralph-al még ugyan nem mentem, de versenyre nem is tervezem, ugyanis asszem a Flash Across-on elõttem ment egy csákó (a legjobb scandiumos team KTM-el), épp elõzni akartam, amikor majdnem leestem a bringáról mert a hátsó gumi (Racing Ralph) kb. 1 nanoszekundum alatt elszisszent. Én eddig Richey Zmax- al mentem ami nehéz mint az állat, úgyhogy idém már a kevláros Schwalbe Black Jack-el fogok menni, ami elég könnyû és minta is van rajta.
Uff...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én most WTB Epic Wolf Race-t fogok venni. 2,1", 465 g, 3.199 HUF az eBike-on.
Nem lehet rossz, a Pyxis-t is ezzel adták anno...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Racing Ralph tökéletes CC-re maratonra, gyors, ballonos, és jól bírja még a sárban is. Viszont sajna 1 szezonos versenygumi! Tavaly ilyenekkel mentem és idén is ezeket fogom választani.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

(FAST FRED - erdõben csak nem kopik olyan gyorsan...)

csak mintázata sincs, úgyhogy erdõbe sztem "szelektált " szakaszokra.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Nekem elõl Excavader, hátul Motovader van, szeretem õket amúgy, csak versenyekre akarok könyebbeket. Jó sár, meg kövesgumi :)
Mislen fronton majd szétnézek, csak azzal az a baj, hogy nem éppen az olcsó kategória :)
(FAST FRED - erdõben csak nem kopik olyan gyorsan...)
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Sziasztok Gumimágusok!
Segítséget szeretnék kérni Tõletek könnyû terepgumi témában.Jelenleg Richy
Z-Max comp 26*2,1-et használok,nagyon elégedett vagyok vele 1 super gumi
csak a 680gr súlya lehetne valamivel könnyebb.Szinte csak terepen,erdei utakon (a Mecsekeken)hajtok beton, aszfalt ritka.A Schwalbe Racing Ralph 2,1
lenne az egyik ami érdekelne,ha tud valaki errõl beszámolni megköszönném de érdekelne más márka is ebben a 500gr körüli kategoriában.Vagy felejtsem el a túl könnyü és vékony versenygumikat mert csak szívás van vele?!
Köszi elõre is mindenkinenek.Üdv,KMGyuri

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
tud valaki véleményt mondani a continental survival gumikról?
http://www.conti-tyr...urvival05.shtml

Ha valaki nem tudja hogyan és mibõl készülnek a külsõk, akkor ezt nézze meg:

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Igen, meghozza Nagesti Tubeless ;)

10 korul van boltban elvileg.

jó,akkor ha valakit érdekel, akkor tudnék rendelni 6 darabot, amibõl nekem csak 2 kell.kb. 7 ezer körül lesz az áruk, szóval ha kell valakinek a maradék négy akkor jelezze priviben.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nekem speci belsõm van hátul és jó
és nemis volt oan hûde drága

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mondjuk a tartósságára nem lehet panasz, de ezért cserébe elég konkrét tömeg az ár
a kisebbik DH 310 a nagyobbik 460gr. a dobozaik szerint
az említett Vee Rubber-nek van belsõje is, és több mint fél kiló - pedig a méret limite csak 2.6,a Maxxisoké meg 3.0 - , bár ennek elõnyére legyen mondva hogy grammonként kb csak 1 Ft-ba kerül