Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Najó!!!! Elegem van! Több órája szopat a gumim. Tubelles rendszer belsõvel. Hogy a pics*ba erõszakoljam fel a külsõt pontosan a felni kis peremére körbe????? Ilyen nem létezik másik, komolyan mondom!!!

Mondjuk ha ilyen stílusban kérdezed, nem biztos, hogy sok tippet fogsz kapni. :wtf: (bocs, ez egy mod feladata, de nem bírtam megállni)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a tubelessel szoktak gondok lenni, én a múltkor raktam fel egyet (ne a saját bicómra, csak segítettem) és 2en alig bírtuk ráfeszegetni....kérj segítséget, és észzel-erõvel kell.

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Najó!!!! Elegem van! Több órája szopat a gumim. Tubelles rendszer belsõvel. Hogy a pics*ba erõszakoljam fel a külsõt pontosan a felni kis peremére körbe????? Ilyen nem létezik másik, komolyan mondom!!!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
CLIO !
Kezdõkkel elnézõ vagyok ! :-)) Szóval a Michelin latex ragasztható. Ezt tanusíthatom, én is már ragasztottam (haverom is) és tök jól tart.
Szerintem jobban megéri 1 latex 2100Ft-ért , mint 1 normál 1600Ft-ért.
1 baj van vele, hetente 1x kell bele fújni néhányat, mert ereszti a levegõt. Állítólag a porózusabb anyag miatt.
Marci

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Arra azért vigyázzunk, hogy mindenki mást ért terepen. Egy kezdöönek terep már a keményre taposott lejtöös erdei ösvény is, egy tapasztalt DH-snak meg a sziklás-gyökeres meredek is lehet tornapálya.
Nekem pl. a helyileg elérhetöö, és a jelenlegi technikámmal bevállalható terep az erdei ösvény, némi köves részekkel, kevés sárral, semmi homok, nem nagy meredekséggel. Egyszerüüen errefelé leginkább ilyen utak vannak, ha meg belefutok egy meredek sziklás lefelébe akkor azon nem merek leszáguldani, nem csak a gumim és a bicajom nem alkalmasak rá, hanem én sem.
Viszont sokat kell aszfalton tekernem, mire kiérek az erdööbe. Ilyen felhasználásra pedig léteznek "univerzális" gumik.
Vagy tévedek?
Mert csak az észt osztom ám, eddig "igazi terep" gumival mentem, de a betonon nem nagyon tetszik, ezért fogok váltani Ritchey InnoVader-re, többek között ezt a fórumot olvasgatva jutottam erre a döntésre.

seth

seth

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
http://users.atw.hu/seth/HPIM1499.jpg
Maxxis Swamp Thing 2.35 (butyl) + Maxxis Tomahawk 1.95 + 2x Schwalbe AV13 belsõ.
Ezek vannak a bringán jelenleg de ha aszfalton és könnyû terepen megyek akkor a Schwalbe Land Cruiser pár gumi lesz ismét a bringán :)

Univerzális gumi valóban nincs vagy jó terepen vagy aszfalton.

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
A maxxis rancherók is bejöttek nekem. Nem vészes a kopás, ellenállás aszfalton sem, amúgy meg jók terpre. Még nagyobb sárban, meg hóban is kitartottak. Ja és a kevláros változat sem drága, viszont érezhetõen jobban megy a gépem azóta ;) Ballonosak is kellõen, egyszóval én csak ajánlani tudom õket. Eddig no defekt...(ultralight maxxis belsõvel) igaz, csak 3 hónapja nyúzom...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mindenes gumi NINCS. N.I.N.C.S !!! Tehát ikke ne próbálj mindenes megoldást, vegyél egy semi-slicket (nagyon apró mintás, futófelületes) a lite-os városi tekeréshez (ez lehet drótos is, hogy ócsó legyen), s egy pár maratongumit, amit csak hosszú terepezésre teszel fel. Uff. (szóval magellánboynak igaza van, ha ki tudod gazdálkodni, vegyél 2 szettet)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

sziasztok

segitséget, véleményt szeretnék kérni. szerény 80kg-hoz keresgélek gumit lájtos városi tekerésre, terepre pár maratonnal füszerezve. igazándibol Ritchey külsökkel szimpatizálok, itt is olvastam pár dicsérö szot roluk, Zmax, ZED, Excavader. inkább melyiket célszerü elöre ill hátra tenni? vagy ha nagyon lebeszélnétek ezekröl kellö érvekkel meg lehet gyözni ))

thnx

Nekem Excavader van és naggyon bejön, bár ha sokat tekersz betonon akkor hamar elhal a drága, de terepen nagyon vagány vele száguldozni. Gondold át milyen burkolatú úton tekersz többet és ahhoz válassz külsõket, ha van rá keret vegyél betonra meg terepre is, az a biztos:D

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Én is szeretlek marton :D
Ha jól, tudom, akkor az, ha eldefektel (mert azért azzal is megtörténhet), akkor nme igen ragasztható. Mivel külföldre megyek, úgy gondoltam, hogy most inkább olyat veszek, ami ragasztató. De kéretik nem bántani a kezdõket ;)

Xian: hülyülök, mégis csak ultralight az a michellin, amit decathlonban vettem.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

ikke

ikke

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
sziasztok

segitséget, véleményt szeretnék kérni. szerény 80kg-hoz keresgélek gumit lájtos városi tekerésre, terepre pár maratonnal füszerezve. igazándibol Ritchey külsökkel szimpatizálok, itt is olvastam pár dicsérö szot roluk, Zmax, ZED, Excavader. inkább melyiket célszerü elöre ill hátra tenni? vagy ha nagyon lebeszélnétek ezekröl kellö érvekkel meg lehet gyözni ))

thnx

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
CLIO !
Áruld el nekem, mi rémisztett annyira meg abban a latex belsõben ?
Nem megy a szine a vázadhoz ?
üdv: MARCI
Marci

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

clio: Maxxis Ultraligt (125/128g) 792 HUF az eBike-on.

Azt nem mondtam, hogy olcsó volt ennyiért, meg nem is ultralight ;) DE Ebikon + 750 a szállítás azt hiszem, és nekem most kellett és kártyával szeretek fizetni :).
De köszönöm, és legközeleb majd onnan rendelek, ha kell.

evvagyokén

TÉGY!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sziasztok!
Köszönöm Xian és Mohus az értékes infókat.Azt hiszem választ kaptam az 1ik
kételyemre,hogy a túl könnyû és vékony gumikkal több a defekt, így hiába a jó súly ha mindig szerelni kell.Asszem ráspórolok a z-max pro 1,9 re(525gr)
nálam a z-max nagyon tuti ha tudtok vhol ócsón szójatok.Van érezhetõ külömbség ugyanaz gumi 2,1 ill. 1,9 mérete között menettulajdonságokat
illetõen???

Hogyne lenne, volt idõ, amikor világkupán a profik Z-maxot váltogattak, 1.9-es általában, 1.7 sárra és 2.1 laza talajra. Z-max pro olcsón nem lesz, 5ezer körül van, a WCS meg 8-9000 pénz.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
clio: Maxxis Ultraligt (125/128g) 792 HUF az eBike-on.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Szasztok.

Én gumiügyileg asszem elnéznék vagy telefonálnék a dechatlonba.

.

Kinéztem :D. Latex belsõt nem mertem bevállalni, de ultralight-ot vettem. 160gr körül van. 1450 huf.
Viszont nem bírtam ott hagyni két Michelin country mud gumit, darabját 2200 ért :D. Le vannak árazva a kölsõk rendesen, de ki is "vannak fogyva" :(.

Hutchinsonból mit ajánlanátok esetleg, mert az van ott most leginkább.

evvagyokén

TÉGY!

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Az exiwolf és az epicwolf ugyan az. Egyébként jó gumi, bár betonon kicsit ragadós, de terepen nagyon finom. Hátránya, hogy baromira kopik és soha nem volt annyi defektem mint ezzel a gumival. Ezért vissza is raktam a Z-max-ot.

Sziasztok!
Köszönöm Xian és Mohus az értékes infókat.Azt hiszem választ kaptam az 1ik
kételyemre,hogy a túl könnyû és vékony gumikkal több a defekt, így hiába a jó súly ha mindig szerelni kell.Asszem ráspórolok a z-max pro 1,9 re(525gr)
nálam a z-max nagyon tuti ha tudtok vhol ócsón szójatok.Van érezhetõ külömbség ugyanaz gumi 2,1 ill. 1,9 mérete között menettulajdonságokat
illetõen???

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Szasztok.

Én gumiügyileg asszem elnéznék vagy telefonálnék a dechatlonba.

A michelin latex belsõt 2100 Ft.-ért, a múlt évi kifutó Michelin xc dry 2.0-ás kevláros külsõt 3490 Ft-ért, a Hutchinson 2.0-ás kevláros pythont pedig asszem 4300 Ft-ért vágják hozzád.

Azé ez elég jó ár asszem.

A python nem lehet olyan szar gumi, ha a norco cc. bringákat azzal szerelik.

Hali.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Rocsi: tudás kevés nálam ;)

"Cégünk gyorsan, jól és olcsón dolgozik. Ön ebbõl kettõt választhat" :D Valahol kompromisszum lesz az bizti :) A súly és a menettulajdonság az elsõdleges. Mondjuk 7000 ft/db nál többet nem szánnék rá lehetõleg.

esetleg faktorban, konáról leesett nokian nbt, vagy nbx lite....2,0 v 2,1
vhol 500 gramm körül van és ha jó napjuk van akkor +lehet kapni 5k körül......q.jó gumi, kicsi a gördülési ellenállása, igaz kopik, de messze nem annyira mint pl a racing ralp
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem is csak a fogalmazó mondta, hogy áttervezték a gumit. Egyébként már jó pár éve sikeres konstrukció. Nekem most XC II van és nagyon jó. Jól mászik, tartja az irányt, nyomváltás, súly, defektvédelem, gyorsaság mind nagyon jó. Ebben az árban és a kategóriáján belül szerintem mindent ver.