Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15901 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az a baj, hogy én már a "-" ponton nem tudnék túllépni. 680 g? Na az azért durva, még edzõguminak is. De a Panaracer-nek vannak könnyû gummái is, azok elég pengék.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
azt hiszem meg kell hogy védjem a FireXC Pro-t...
2005-ben 2 haverom nyomta végig ezzel (wire, 1,8").
/nekem is ilyen van/
ez szinte kizárólag aszfaltos edzést takar, terepet a versenyek jelentettek.

+: lassan kopik, terepen (elöl-hátul) jól viselkedik, nagyon jó az öntisztulása, nem zavaró a gördülési ellenállása
-: nehéz (680g), min. 4 bar kell bele (nem komfortos)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

ha tudsz németül kicsit akkor ajánlom figyelmedbe pl. : http://www.mountainb...ynic.110236.htm

És mint tudjuk a Gogle a barátunk!

XC_Rider, vagy aki bírja a nyelvet, a germánok azt nem írják hogy gyárilag ajánlott forgásirányban vagy fordítva felrakva használják a nobyt ?

érdekes 1ébként mert ha a gyári nyilazás szerint rakod fel az pont fordított mint amit a mintázat alapján logikusnak gondolnál....szal az elsõnél adnak az oldalminták
v
v ilesmi mintázatot, hátul meg ilyet.....: ^

mindenesetre az elsõ néhány tiz km után úgy gondolom én +fordítom az elsõ keréken..../egyébként a ghost amr 9000-es reklámfotóján fordítva van - úgy látszik nekik is úgy tetszik jobban/
1ébként elsõre nagyon ballonos, a 2,25-ös majdnem akkora mint a 2,4-es racing ralph - a 2,4-es asszem be se férne a dawg vázba a telóba meg pláne nem - ......aszfalton a gördülése nagyobb mint a racing ralfé, de ez várható is volt.....ami kis sárba belementem, ott nagyon jól viselkedett, de ez síkon volt, majd 7végén összesározom a gépet......és valószinû kopásállóbb is lesz mint a rr.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Halihó!

Másik kérdésem, hogy valaki kipróbálta már a NoTubes rendszert? Mik a tapasztalatok vele, minden (nem UST) gumival, felnivel megoldható az talakítás? Gondolkozom, hogy a jövõben ki kéne próbálni...

Én használom a No Tube rendszert, de nem fogom most tizenötödszörre is leírni az elõnyeit, hátrányait. Keress rá a keresõben, vagy böngészd végig a Tubeless-es topicot. Ott megtalálod!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Conti Flowról van valakinek tapasztalata? 2,3as és még könnyû is mellette, csak mintha alacsonyabb lenne a mintázata mint az átlagnak. Mennyire sodródik ez vajon, CC frelhasználásra lenne véve.

Volt már a kezemben, de nem mentem még ilyennel... viszont volt régen egy keskenyebb párja, az nagyon tetszett azoknak akik használták...
Szerintem nagyon széles CC-re, de én elfogult vagyok, ezt már lentebb kifejtettem... :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Conti Flowról van valakinek tapasztalata? 2,3as és még könnyû is mellette, csak mintha alacsonyabb lenne a mintázata mint az átlagnak. Mennyire sodródik ez vajon, CC frelhasználásra lenne véve.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

continental explorer pro 2,1 kevlar, ebikeon 2500 darabja. olyan igazi mindenes gumi, bár aszfalton ez is kopik.

Ha szereted a 2 fölötti gumit...
Én nem...
De ez szubjektív...
:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
continental explorer pro 2,1 kevlar, ebikeon 2500 darabja. olyan igazi mindenes gumi, bár aszfalton ez is kopik.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Halihó!

Érdekelne pár gumiról vélemény:

- Panaracer Fire XC Pro
- IRC Mythos XC II

Extrém dzsuva kivételével univerzális guminak kéne. Hobbi maraton, túra mint felhasználási kör.

Másik kérdésem, hogy valaki kipróbálta már a NoTubes rendszert? Mik a tapasztalatok vele, minden (nem UST) gumival, felnivel megoldható az talakítás? Gondolkozom, hogy a jövõben ki kéne próbálni...

Fire szerintem gyorsan kopik,meg nagy a gördülési ellenállása.
A mythosból, meg egy éve csak és kizárólag 2.1es van az országban...

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Halihó!

Érdekelne pár gumiról vélemény:

- Panaracer Fire XC Pro
- IRC Mythos XC II

Extrém dzsuva kivételével univerzális guminak kéne. Hobbi maraton, túra mint felhasználási kör.

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

Emil6!
Nem tudom hogy ennek a Michelin XC Hard Terrain-nak mekkora a magassága a mintájának... Van egy szerintem a kérdésedre perfekt gumi: Continental Twister (Pro). Itt megtalálod: http://www.pacificcy...oport_mtb2.html
És súlyba is 500alatt van...
Én használtam, a régebbi szériájút -sõt még van is amit maratonon használni fogok- azoknak narancssárga illetve szürke volt a közepe, de még azok sem koptak gyorsan annak ellenére hogy színesek voltak...

Volt ilyenem! Nem volt rossz!! Most mikor kellet ilyet kaptam :-) .

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
nekem is 2.1-es explorer pro van,a középen puhább verza,de most 1.8-as pana fire xc pro figyel fenn

a skinny jimmy-t még alig használtam,de annyira nem tetszik

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

egy ilyen contit lehet bepróbálok UST verzióban a nehéz napokra :) /mármint mikor akkora dágvány van hogy nem mászok terepre, csak aszfalton/

Nyugodtan tudom ajánlani... De különben mindegyiket...
Az explorer gumi volt még számomra hihetetlenül jó, csak az a baj, hogy idén már nincs csak 2.1esbe, azt meg nem szeretem...
Idén szerintem a CrossCountry gumijukba ruházok be, szimpatikusnak tûnik...
szerintem szükség lesz rá idén is, nem ússzuk meg...:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
egy ilyen contit lehet bepróbálok UST verzióban a nehéz napokra :) /mármint mikor akkora dágvány van hogy nem mászok terepre, csak aszfalton/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

igen! ez jónak tûnik! köszönöm!

Ja, bocs, tényleg ez neked szólt nem emil6nak, bocs... :)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
igen! ez jónak tûnik! köszönöm!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Emil6!
Nem tudom hogy ennek a Michelin XC Hard Terrain-nak mekkora a magassága a mintájának... Van egy szerintem a kérdésedre perfekt gumi: Continental Twister (Pro). Itt megtalálod: http://www.pacificcy...oport_mtb2.html
És súlyba is 500alatt van...
Én használtam, a régebbi szériájút -sõt még van is amit maratonon használni fogok- azoknak narancssárga illetve szürke volt a közepe, de még azok sem koptak gyorsan annak ellenére hogy színesek voltak...

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

ez nem tûnik rossznak ... ha más még tudna mondani vmit , annak örülnék. ennek a guminak nem találtam a súlyát . a weightweenies-en sincs :( . ha valaki esetleg tudná , megköszönném .

630g, de szerintem nekem könyebb van mert kisebb a szövés sürûsége.
Itt a hazai forgalmazó: http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=60

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Én ezt használom, http://two-wheels.mi...6185037&lang=EN szerintem elég jó! Hajtogatós relativ könnyû 4500.-Ft volt az ára.

ez nem tûnik rossznak ... ha más még tudna mondani vmit , annak örülnék. ennek a guminak nem találtam a súlyát . a weightweenies-en sincs :( . ha valaki esetleg tudná , megköszönném .

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
kéne egy olyan félterep gumi , ami megállja a helyét a határban mezõgazdasági utakon , kavicsos utakon stb.stb. , de nem ráz szét a betonon a városban . szal vmi jó félterep gumi kéne , ami KÖNNYÛ !
- Schwalbe Hurricane sport 1,9 ... nem rossz de nehéznek tûnik a 620 gr
- Maxxis Wormdrive1,9- nagyon szimpi , de rémisztõ a 690 gr-os súly ( a maxxis.com-on más adatokat hoznak , a www.weightweenies.starbike.com-on nincs normális adat ... )
- Schwalbe land cruiser .. próbáltam , annyira nem tetszik

maximális köszönetem ![/quote]

Én ezt használom, http://two-wheels.mi...6185037&lang=EN szerintem elég jó! Hajtogatós relativ könnyû 4500.-Ft volt az ára.