Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15889 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
A holnapi városlõdi versenyhez szeretnék tanácsot kérni.
milyen gumit tegyek fel?
van 3 esélyes, ami még nem kopott el túlzottan:
hátra a Continental Explorert szánom
elõre viszont vagy egy Maxxis Ignitor vagy egy Conti Explorer mintázatú Semperitet.

szerintetek melyik lenne a nyerõ?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Kössz. Akkor lehet veszek, bár öö juteszembe van itthon még egy garnitúra Michelin gumi :D Már csak egy jó CC-s hátsógumi kéne nyárra 26×1.9-es könnyû... Maxxis Flyizéweight nemköll drága :D

Ezzel Én is gondban vagyok...! :) Az ami jó meg olcsó, kihalt 1.95/1.9 -esbe pl conti explorer vagy irc mythos pl... Ami nagyon tetszik a Pana Cinder, de... tavaly volt vagy 7-8ezer... /db...

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Kössz. Akkor lehet veszek, bár öö juteszembe van itthon még egy garnitúra Michelin gumi :D Már csak egy jó CC-s hátsógumi kéne nyárra 26×1.9-es könnyû... Maxxis Flyizéweight nemköll drága :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

http://ebike.hu/term...y/622-700c/2488

Errõl van vmi vélemény ? Jó guminak tûnik, meg nem is kerül olyan sok pénzbe.

23-as, tehát még pont jó a magyar utakra...! :)
Amugy adtunk már el pár ilyet ha jó emlékszem, nem volt vele gond...
De többet nem tudok mondani, országutiban személyesen nem utazom.
Viszont Continental... Nekem innentõl nem kérdés hogy rossz nem lehet (az hogy nem a legkönyebb, az elõfordulhat, de biztos nem gusztustalan a súlya...)

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
http://ebike.hu/term...y/622-700c/2488

Errõl van vmi vélemény ? Jó guminak tûnik, meg nem is kerül olyan sok pénzbe.
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

hali!

van egy maxxis xenith 1,5-öm, nemrég sikerült vele defektelni, valami picike üvegszilánk zúzódott bele... siekrült kiamputálnom, de nagy a luk amit csinált, szerintetek érdemes ezek után is 5,5 bar-ral használni? érdemes valamivel betömni a lukakat? érdemes többezer forintért defektvédõ kacatokat venni?

Nekem is van ilyen problémám, és szerintem is meg lehet így oldani...
Nekem nincs beragasztva semmi, mondjuk olyan lyuk sincs, hogy "átlássak rajta"... :) Azért jó az a gumi, mert eléggé vastag a futófelületnél, és így masszív, meg nem "reped" tovább a rés sem...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
érdemes lenne egy foltot ráragasztani a külsõre beülrõl így nem lesz probléma, tartja is, és védi is a belsõt:)

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
hali!

van egy maxxis xenith 1,5-öm, nemrég sikerült vele defektelni, valami picike üvegszilánk zúzódott bele... siekrült kiamputálnom, de nagy a luk amit csinált, szerintetek érdemes ezek után is 5,5 bar-ral használni? érdemes valamivel betömni a lukakat? érdemes többezer forintért defektvédõ kacatokat venni?
Mé há nem?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

2005-ös Serpens. Mit értesz az alatt, hogy elöl három tányért használok-e? És azt honnan lehet tudni hogy hozzá fog-e érni? Amúgy most jut eszembe h lehet h az elõzõ gumi nem 1.75 hanem 1.95...majd megnézem, csak szervizben van...

Elöl három lánctányérod van (tudod, hajtókar, rajta a lánctányérok). És igen nagy valószínûséggel hozzá fog érni, mivel a Serpens CC váz, így nem ajánlott 2,2-nél szélesebb gumit belerakni. És pontosan ezért nem kéne dirtre és hasonlókra használni. Arról nem is beszélve, hogy széles gumi használata esetén minimális lesz a sártûrés, és le fogod gyalázni a festést a vázról.

misi444

misi444

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Mikori Serpens? Mert ez a szélesség már elég necces. És ha elöl még három tányért használsz, akkor a legkisebbnél az átdobó rendesen hozzá fog érni a gumihoz.

2005-ös Serpens. Mit értesz az alatt, hogy elöl három tányért használok-e? És azt honnan lehet tudni hogy hozzá fog-e érni? Amúgy most jut eszembe h lehet h az elõzõ gumi nem 1.75 hanem 1.95...majd megnézem, csak szervizben van...
A processzor füsttel mûködik. Ha a füst elszáll, nem mûködik tovább.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mikori Serpens? Mert ez a szélesség már elég necces. És ha elöl még három tányért használsz, akkor a legkisebbnél az átdobó rendesen hozzá fog érni a gumihoz.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Schalbwe Space milyen dirt/freeride kezdõ felhasználásra? Magellan Serpens, ZAC2000, elõzõ gumi elég ratyi, 1.75, az új amit venni szeretnék az 2.35. Mi a véleményetek?

ha belemegy a vázba(épphogy ha jól sejtem) akkor teljesen jó.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Halihó!

Érdekelne pár gumiról vélemény:

- Panaracer Fire XC Pro

már másfél éve használom 1,8-as méretben,nekem tetszik
látott már maratont,xc versenyt,túrákat.sarat könnyen ledobálja :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

misi444

misi444

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Schalbwe Space milyen dirt/freeride kezdõ felhasználásra? Magellan Serpens, ZAC2000, elõzõ gumi elég ratyi, 1.75, az új amit venni szeretnék az 2.35. Mi a véleményetek?

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

mert használtam maxxist aztán meglepõdtem hogy egy gumi tapadni is tud.

Nedves-dzsendzsás talajhoz nagyon jó. Kõszeg maratonra kaptam kölcsön egy Minotaur-t és egy Wormdrive-ot Super-tacky keverékbõl. A sógorék tökéletes aszfaltján felfele hátranéztem, és majdnem eldõltem az ijedségtõl. Látszódott, ahogy hozzáragad a gumi az aszfalthoz. Komolyan, mint amikor lehúzol egy matricát, nyúltak a bütykök amikor elváltak tõle. De aztán az erdõben (nem sárban, csak olyan nedvesen) úgy tudtam ez 1.9es gumikkal lefele veretni (majd' 60psi-n), nem csúszott, még kanyarban sem. Azóta tudom, mért a Maxxis az egyik legjobb gyártó :D

Úgyhogy ajánlom mindnkinek spéciguminak csakerdõs versenyekre, nem száraz idõkre, mert akkor viszont kopik mint a mákostészta.
Meguntam az aláírásom....

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Az a baj, hogy én már a "-" ponton nem tudnék túllépni. 680 g? Na az azért durva, még edzõguminak is. De a Panaracer-nek vannak könnyû gummái is, azok elég pengék.

Pengék, az nem kifejezés... Azon szerencsések közt voltam akik kaptak "tesztelésre" a legelsõ Cinder szállítmányból (asszem tavaly elõtt, de lehet hogy csak tavaly volt, és hajtogatósat kaptam, 1,95-öst)... Na az gumi... Csak kb 8ezer egy darab...-és az még drótos. De megéri... Az a gumi hihetetlen tulajdonságokkal bír terepen! és ennek ellenére valahogy tudsz vele haladni országúton is. Az összes gumi közül amit használtam életemben, ez volt a legjobb... (a csajok szerint viszont a bordázott "életstílusok" :) )

A másik jó pana pedig sztem -nevét nemtom- az a vékony 1.75ös pöttyös mintás...! az is nagyon jó!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Na vettem 2 hete dieselt. Nem rossz. Z-maxnál jobban gördül és tapad is. Igaz, nagyobb.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
jah, és akkor érdemes újra ilyne WTB weirwolfot venni? mert azért 4-5ezer alatt akarok venni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mert használtam maxxist aztán meglepõdtem hogy egy gumi tapadni is tud.
enniy

ez sárgacsíkos.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
hogy hogy ennyire nem szereted a maxxist? miért?
http://ebike.hu/term...22-tol-mtb/2179 akkor ennek nincs olyna csíka?
Sajna a WTB-im kezdenek elkopni, és olcsón szeretnék valamit. elõre és hátra is.
és fontos lenne ha ballonos lenne, mert szerintem szép, és hátul egy kicsit puhábbra rakom akkor még "rugózik" is :)