Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2006. április 13. - 15:12
Valaki valahol emlitett egy oldalt, ahol gumik súlyadatai vannak (?házilag mérve?).
Meg tudnátok mondani azt a cimet?
Írta 2006. április 13. - 09:00
egyelõre annyit róla, hogy aszfalton a legkisebb gördülési ellenállást produkálja az eddig próbáltak küzül (Kenda, Maxxis, Panaracer, Continental), viszont a súlyát elég optimistán adta meg a gyártó. a 465 g a valóságban 490 / 495 -öt jelent.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. április 12. - 18:59
kicsit megvagyok már tévedve ezért kis elmagyarázást kérek szépen!
A peremes szingót a normál felnire fel lehet tenni,amire a sima hajtogatós vagy drótperemes külsõt?
Írta 2006. április 08. - 19:42
és amellett, hogy nem nehéz, eléggé jól odatépõzáraz az útra.....úgyhogy teljes megelégedés.....jó biztos van sokkal is na de ennyiért.....
Írta 2006. április 08. - 09:34
Ezzel Én is gondban vagyok...! Az ami jó meg olcsó, kihalt 1.95/1.9 -esbe pl conti explorer vagy irc mythos pl... Ami nagyon tetszik a Pana Cinder, de... tavaly volt vagy 7-8ezer... /db...
Én most vettem egy kevláros 1.95-ös Mythos XC II-t 3200-ért... Bár nem mértem le a tömegét, nem tûnt vészesnek...
Írta 2006. április 07. - 20:45
ok. akkor azt teszem fel. nekem is az a szimpibb
azzal hogy kopott, nincs probléma, odavan rendesen
visegrádon nem volt túl sok aszfalt. mondjuk nem emlékszem annyira, mert edzetlen voltam és a végén már alig éltem, nem volt erõm ilyen apróságokat figyelni
kösz
Én is csak ugy értem hogy több volt benne mint szokot... Ugy 600m kb...
Amugy tényleg elfogult vagyok, de az explorer számomra -az én stílusomhoz- bizonyított szárazon, sárban (Duna maraton), szóval nagyon rendben van az a gumi..
Csak sajna idéntõl csak 2.1-ben van...
De majd csak túlélem...
Írta 2006. április 07. - 20:40
EXPLORER, EXPLORER, EXPLORER... -elfogult vagyok.
Amugy Én sajna nem tudok elszabadulni, így nem megyek, de nem az van, hogy megint sok benne az aszfalt, mint Visegrádon tavaly???
-Mer akkor jó a kopottabb is...
ok. akkor azt teszem fel. nekem is az a szimpibb
azzal hogy kopott, nincs probléma, odavan rendesen
visegrádon nem volt túl sok aszfalt. mondjuk nem emlékszem annyira, mert edzetlen voltam és a végén már alig éltem, nem volt erõm ilyen apróságokat figyelni
kösz
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. április 07. - 20:31
A holnapi városlõdi versenyhez szeretnék tanácsot kérni.
milyen gumit tegyek fel?
van 3 esélyes, ami még nem kopott el túlzottan:
hátra a Continental Explorert szánom
elõre viszont vagy egy Maxxis Ignitor vagy egy Conti Explorer mintázatú Semperitet.
szerintetek melyik lenne a nyerõ?
EXPLORER, EXPLORER, EXPLORER... -elfogult vagyok.
Amugy Én sajna nem tudok elszabadulni, így nem megyek, de nem az van, hogy megint sok benne az aszfalt, mint Visegrádon tavaly???
-Mer akkor jó a kopottabb is...
Írta 2006. április 07. - 20:29
milyen gumit tegyek fel?
van 3 esélyes, ami még nem kopott el túlzottan:
hátra a Continental Explorert szánom
elõre viszont vagy egy Maxxis Ignitor vagy egy Conti Explorer mintázatú Semperitet.
szerintetek melyik lenne a nyerõ?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. április 06. - 20:57
Kössz. Akkor lehet veszek, bár öö juteszembe van itthon még egy garnitúra Michelin gumi Már csak egy jó CC-s hátsógumi kéne nyárra 26×1.9-es könnyû... Maxxis Flyizéweight nemköll drága
Ezzel Én is gondban vagyok...! Az ami jó meg olcsó, kihalt 1.95/1.9 -esbe pl conti explorer vagy irc mythos pl... Ami nagyon tetszik a Pana Cinder, de... tavaly volt vagy 7-8ezer... /db...
Írta 2006. április 06. - 20:54
Írta 2006. április 06. - 20:51
http://ebike.hu/term...y/622-700c/2488
Errõl van vmi vélemény ? Jó guminak tûnik, meg nem is kerül olyan sok pénzbe.
23-as, tehát még pont jó a magyar utakra...!
Amugy adtunk már el pár ilyet ha jó emlékszem, nem volt vele gond...
De többet nem tudok mondani, országutiban személyesen nem utazom.
Viszont Continental... Nekem innentõl nem kérdés hogy rossz nem lehet (az hogy nem a legkönyebb, az elõfordulhat, de biztos nem gusztustalan a súlya...)
Írta 2006. április 06. - 20:46
Errõl van vmi vélemény ? Jó guminak tûnik, meg nem is kerül olyan sok pénzbe.
Írta 2006. április 06. - 18:34
hali!
van egy maxxis xenith 1,5-öm, nemrég sikerült vele defektelni, valami picike üvegszilánk zúzódott bele... siekrült kiamputálnom, de nagy a luk amit csinált, szerintetek érdemes ezek után is 5,5 bar-ral használni? érdemes valamivel betömni a lukakat? érdemes többezer forintért defektvédõ kacatokat venni?
Nekem is van ilyen problémám, és szerintem is meg lehet így oldani...
Nekem nincs beragasztva semmi, mondjuk olyan lyuk sincs, hogy "átlássak rajta"... Azért jó az a gumi, mert eléggé vastag a futófelületnél, és így masszív, meg nem "reped" tovább a rés sem...
Írta 2006. április 05. - 20:40
Írta 2006. április 05. - 20:39
van egy maxxis xenith 1,5-öm, nemrég sikerült vele defektelni, valami picike üvegszilánk zúzódott bele... siekrült kiamputálnom, de nagy a luk amit csinált, szerintetek érdemes ezek után is 5,5 bar-ral használni? érdemes valamivel betömni a lukakat? érdemes többezer forintért defektvédõ kacatokat venni?
Írta 2006. április 05. - 19:24
Elöl három lánctányérod van (tudod, hajtókar, rajta a lánctányérok). És igen nagy valószínûséggel hozzá fog érni, mivel a Serpens CC váz, így nem ajánlott 2,2-nél szélesebb gumit belerakni. És pontosan ezért nem kéne dirtre és hasonlókra használni. Arról nem is beszélve, hogy széles gumi használata esetén minimális lesz a sártûrés, és le fogod gyalázni a festést a vázról.2005-ös Serpens. Mit értesz az alatt, hogy elöl három tányért használok-e? És azt honnan lehet tudni hogy hozzá fog-e érni? Amúgy most jut eszembe h lehet h az elõzõ gumi nem 1.75 hanem 1.95...majd megnézem, csak szervizben van...
Írta 2006. április 05. - 08:32
2005-ös Serpens. Mit értesz az alatt, hogy elöl három tányért használok-e? És azt honnan lehet tudni hogy hozzá fog-e érni? Amúgy most jut eszembe h lehet h az elõzõ gumi nem 1.75 hanem 1.95...majd megnézem, csak szervizben van...Mikori Serpens? Mert ez a szélesség már elég necces. És ha elöl még három tányért használsz, akkor a legkisebbnél az átdobó rendesen hozzá fog érni a gumihoz.
Írta 2006. április 04. - 22:00
Írta 2006. április 04. - 21:55
ha belemegy a vázba(épphogy ha jól sejtem) akkor teljesen jó.Schalbwe Space milyen dirt/freeride kezdõ felhasználásra? Magellan Serpens, ZAC2000, elõzõ gumi elég ratyi, 1.75, az új amit venni szeretnék az 2.35. Mi a véleményetek?