Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15889 replies to this topic

Tuki:)

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Bocsi h itt töltöttem ki a dühöm de elég ideges vok mert cseszeget az exem és baromira nem érti meg h nincs igaza!

Akkor most megpróbálok ésszerûen gondolkodni!:)
Akkor száraz körülmények közé, erdei ás murvás talaj és ezek keverékére használnám! Maratonokon is szeretnék vele indulni! Az én 76 kgos súlyomhoz és a bicó 12 kgos súlyához kéne! Viszonylag olcsó legyen! Csak ne explorert mondjatok mert abból elegem lett!:)

Sáros terepen az én súlyommmal az 1.8 ös külsõ bírni fogja?
:P

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ejj, nem kell ezen megsértõdni...

egyrészt ilyen gumi nem létezik, ami minden terepviszonyra jó szárazon meg vizesen is, pláne nem 3500 as darabáron ;)

mert õszintén szólva nem hiszem, hogy meredek sziklás ösvényeken és betonon ugyan azt a gumit (biciklit) akarod használni ;)

gondold végig, hogy mi a legfontosabb, mit lehet feláldozni...

mire kellene (milyen biciklire, milyen utakon szoktál menni..) egész pontosan?

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Szasztok!

narancs csikos (dual compound) 2,1" Explorer szerintetek megfelel a Szilvi maratonra? Hülyén fog kinézni a Coileren, de ez van...
Biztos elég nagy truknya lesz, még jó, hogy relative sok beton meg sóderes szakasz van...

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Jólvanna:) Akkor nem kérdezetm semmit!:mad:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És menjen fel magától a hegyre...;) :D

Picit nem akarsz sokat? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Ajanlanátok nekem egy olyan gumiösszeállítást, ami minden terepviszonyra és kicsit nedves körülmények közé is alkalmas! 7000 Ft-ból kikerüljön és kettõ súlya ne legyen több mint 1kg!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem meg pöpec. A felütéses defektért mindig a bringás amatõrizmusa felelõs, akár a kevéske guminyomás miatt, akár a helytelen irányválasztás miatt - namost ez nagy részben önkritika is, mert hát fel szoktam ütni, de hát mindeig én is vagyok a hibás. Tüske ellen hatásos, ha ki se húzod, fõleg. Sokszor lehet menni 5-6 tüskével hetekig még.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Hát én a tapasztalataim alapján egyáltalán nem ajánlom!!! Lehet, hogy esetleg egy kisebb szúrásos defekt esetén hatásos, de köves terepen szerzett felütéses vagy becsípõdeses esetben semmit sem ér. Emellett borzasztó könnyû vele túlfújni a gumit ami szintén nem túl egészséges. Én kétszer próbálkkoztam ilyen anyaggal és mindkétszer pár kilóméter után felrobbant a kerekem és mindent beterített a nyúlós, ragadós trutyi, amit nem egy leányálom letakarítani a bicjról meg magadról, sõt utána már megragasztani sem lehet rendesen a belsõt.
Szóval pótbelsõ + ragasztó. Azoknál jobb nincs!

Robit

Robit

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Azután szeretnék érdeklõdni, hogy hogyan kell használni azt a sprayt amit
a gumiba kell fújni defekt esetén.
Az érdekelne hogy milyen sérülésnél hatásos, egy flakon mennyi defekthez elegendõ, valamint érdemes e vinni a szilvásváradi maratonra?
Boccs ha a kérdés elég amatõr de még soha nem használtam csak nincs kedvem a hegyen defektet szerelni!
Elõre is köszi a segítséget!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ssssssssssimán!
úgy, h nem vesznek neki új gumit, amikor szétfarolta már teljesen a kontrás BMX-én a hátsót (tapasztalat... :( és még messze nem voltam 10 )

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

megoldás: farolni egy külsõvel nem szabad.

kivéve ha ezzel a farolással elkerülsz egy betonoszlopot :)
nadepersze kivétel erõsíti a szabályt ;)

(off: ezt a ne-farolgass szitut hogy lehet egy 10éves gyerek fejébe "beleverni"?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
van defivédõ szalag is
mint a conti protkója, csak nincs benne a külsõben :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
belsõvédõ szalag a felnire megy, megakadályozandó a küllõk lyukai által kilyukasztott belsõt. köze sincs se futófelülethez, se a külsõhöz, se semmilyen nem a felni felõl érkezõ defektvédelemhez.

megoldás: farolni egy külsõvel nem szabad. arra venni kell valami ótvar veee rubbert, azon kiélni a hajlamokat, rendes bringával nem farolunk. lejtõn blokkolt kerék az még belefér, de arra való az elsõfék is hogy levegyük a terhet róla

a vékony oldalfal megoldása pedig a magasabb guminyomás.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Ami belsõvédõ szalag van(amirõl én tudok) az csak a szúrásos defektek ellen nyújt védelmet. A vékony oldalfallal sztem nem nagyon lehet mit csinálni.

misi444

misi444

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Csá!
Na én elõre hátra 26x2.1 Maxxis Hard Drive-t vettem (rendeltem eBike-on). Vegyes tapasztalataim vannak vele. A tapadása nagyon-nagyon jó, ahogy azt monták is nekem többen, nemcsak itt. Viszont 1-2 farolás után meglátszik a bütykök kopása, nem is kicsit. Ezenkívül az oldalfala rettenetesen gyenge, szinte papírvékony (ezt látni lehet ha nincs felfújva a belsõ). Ebbõl következõen elég volt egyetlenegy padkára felbunnyzási kísérlet az elsõ felütéses defektemhez... Ez a gyenge pontja érzékenyen érintett. Ezt nemcsak azért írom, hogy akik ilyet akarnak venni azok vegyék figyelembe és gondolkozzanak rajta, hanem azért is mert szeretnék kérdezni valamit ezzel kapcsolatban. Van ilyen belsõvédõ szalag, nemtom hogy ezt a célt (is) szolgálja-e, de azt szeretném tudni hogy az orvosolná-e a problémát, érdemes-e megvenni, vagy valami más nincs-e erre?
A processzor füsttel mûködik. Ha a füst elszáll, nem mûködik tovább.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Schwalbe Jimmy light 2,1 vagy Michelin Dry 2,0??? ez itt a kérdés.(árakat ne mondjátok, csak a menettapasztalatokat)
Én amugy a jimmyre gondoltam, fõleg h a hét további részére esõt mondanak...amugy szilváson rövid távozok(meg a többi versenyen is)...így a betonos rész a michelin-nek kedvezne..meg a gyõri hosszú pálya is...segítsetek választani!! PLEASE!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Tudna nekem valaki ajánlani egy olcsó sárgumit, mert a z-maxszal vagy a specialized adrenalinnal nem hiszem, hogy végig tudnék menni a hétvégi szilvásvárad maratonon.

mislen kántri mud, ha van még a dekatlonba 2ezer valamennyi pro darab
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tudna nekem valaki ajánlani egy olcsó sárgumit, mert a z-maxszal vagy a specialized adrenalinnal nem hiszem, hogy végig tudnék menni a hétvégi szilvásvárad maratonon.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Egy vagy kettõ?
Priviben majd megbeszéljük a dolgot.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nekem 2.1-es black shark van itt dobozban, ha érdekel!
anyagi okokból menne el, szal csak szólj ha:)