Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
belsõvédõ szalag a felnire megy, megakadályozandó a küllõk lyukai által kilyukasztott belsõt. köze sincs se futófelülethez, se a külsõhöz, se semmilyen nem a felni felõl érkezõ defektvédelemhez.

megoldás: farolni egy külsõvel nem szabad. arra venni kell valami ótvar veee rubbert, azon kiélni a hajlamokat, rendes bringával nem farolunk. lejtõn blokkolt kerék az még belefér, de arra való az elsõfék is hogy levegyük a terhet róla

a vékony oldalfal megoldása pedig a magasabb guminyomás.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Ami belsõvédõ szalag van(amirõl én tudok) az csak a szúrásos defektek ellen nyújt védelmet. A vékony oldalfallal sztem nem nagyon lehet mit csinálni.

misi444

misi444

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Csá!
Na én elõre hátra 26x2.1 Maxxis Hard Drive-t vettem (rendeltem eBike-on). Vegyes tapasztalataim vannak vele. A tapadása nagyon-nagyon jó, ahogy azt monták is nekem többen, nemcsak itt. Viszont 1-2 farolás után meglátszik a bütykök kopása, nem is kicsit. Ezenkívül az oldalfala rettenetesen gyenge, szinte papírvékony (ezt látni lehet ha nincs felfújva a belsõ). Ebbõl következõen elég volt egyetlenegy padkára felbunnyzási kísérlet az elsõ felütéses defektemhez... Ez a gyenge pontja érzékenyen érintett. Ezt nemcsak azért írom, hogy akik ilyet akarnak venni azok vegyék figyelembe és gondolkozzanak rajta, hanem azért is mert szeretnék kérdezni valamit ezzel kapcsolatban. Van ilyen belsõvédõ szalag, nemtom hogy ezt a célt (is) szolgálja-e, de azt szeretném tudni hogy az orvosolná-e a problémát, érdemes-e megvenni, vagy valami más nincs-e erre?
A processzor füsttel mûködik. Ha a füst elszáll, nem mûködik tovább.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Schwalbe Jimmy light 2,1 vagy Michelin Dry 2,0??? ez itt a kérdés.(árakat ne mondjátok, csak a menettapasztalatokat)
Én amugy a jimmyre gondoltam, fõleg h a hét további részére esõt mondanak...amugy szilváson rövid távozok(meg a többi versenyen is)...így a betonos rész a michelin-nek kedvezne..meg a gyõri hosszú pálya is...segítsetek választani!! PLEASE!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tudna nekem valaki ajánlani egy olcsó sárgumit, mert a z-maxszal vagy a specialized adrenalinnal nem hiszem, hogy végig tudnék menni a hétvégi szilvásvárad maratonon.

mislen kántri mud, ha van még a dekatlonba 2ezer valamennyi pro darab
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tudna nekem valaki ajánlani egy olcsó sárgumit, mert a z-maxszal vagy a specialized adrenalinnal nem hiszem, hogy végig tudnék menni a hétvégi szilvásvárad maratonon.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egy vagy kettõ?
Priviben majd megbeszéljük a dolgot.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem 2.1-es black shark van itt dobozban, ha érdekel!
anyagi okokból menne el, szal csak szólj ha:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hihi, most megfogtalak, mert nem CC-re kell.:D
És a Michelin-t ki is hagytam.
Mellesleg elérhetõ a Panaracer? Most Vredestein-em van, de az inkább laza, sáros talajra, és nem komoly sárba való.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egyik se, neked 1.7-es kellene, ne 1.5-ben gondolkozz. :) A Maxxisnak szvsz jobb az alapanyaga, de a Schwalbe jobban gurul egyébként, csak meghalsz vele köveken. Ajánlom figyelmedbe a Panaracer Fire Mud-ot, az picit szélesebb, 420 gramm, s tök jól bevált, még nálam is. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sárgumiból szerintetek melyik lenne a jobb: Schwalbe Black Shark Mud vagy Maxxis Wet Scream?:chin:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A külsõmet durván kivágta valami, mit csináljak vele, hogy ne szakadjon tovább.

KUKA! Nekem a durva kivágás 2×3cm volt még tavaly a hátsó gumin, egy üvegdarab bement a futófelületen és oldalt jött ki. Szerencsére volt nálam egy kifacsart PowerGel tasakja, ragasztóval belül odatapasztottam a külsõre a vágáshoz, az hazáig elég volt a maradék 15km-re.

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Szóval ha még érdkel egy sima Fatboy Slick volt, aminek kanyarban az oldalát egy éles kõ, ami elég vicces vágta el. Pedig volt flack jacket kevláros védelem benne, és a falvastagság is nagy volt. kb 1 cm-es, megragasztottam belülrõl, csak kanyarban hallom, de akkor is nagyon enyhén.

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Nem is szaporítanám a szót csak annyit fûznék hozzá h sztem túl drámaian látod egy gumiszakadásból esetleg adódó sérülésket. Azért ennyire télleg nem csúfos a helyzet hogy leszakad a léped...ha dh-zol akkor nem kell hozzá defekt anélkül is leszakadhat ha meggondolatlanul mész. Más esetbe meg elég kicsi az esélye hogy komolyabb bajod essen!

De télleg áldozzatok inkább pénzt új biztonságos alkatrészekre. Ebben nincs vita köztünk!

Befejeztem...
Nem vágyok sokra,de egyet akarok Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!(Bëlga)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

no megvolt az elsõ ust szerelésem...../+fordítottam elõl a nobby nicet/

háát sztem 3 kéz kell hozzá, valamint eltörtem 2 masszívnak tartott fajta gumileszedõt.......

a kihasadt külsõ meg sztem kuka, barkácsolás nélkül....

UST-s felniknek általában vájat van a közepükön, és oda kell kezdetben igazítani a gumit és akkor felmegy kézzel is. Utána meg tényleg kicsit macerás a felfújás, de szappanos/folyékony mosószeres víz dögivel és akkor okés. Kb a 3. szerelésnél már menni fog 2 kézzel is könnyedén.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Megértem h azt mondod nem teljesen lesz tökéletes, de azért a végletekig se menjünk már el h az emberke haláláról beszélgetünk egy ilyen dolog miatt.
Amit írtam az egy kipróbált módszer, TÖKÉLETESEN müködik és a srác még mindig él. És mivel ez egy DH keró volt, azt se mondhatod h nem kapott terhelést a piacig és szerencséje volt.
Nem is akarok én vitatkozni...úgy van ahogy írták...mi csak alternatívákat adunk, mindenkinek saját felelõsége ezeket kipróbálni.Ahogy a bájkmag tunning-cikkekbe is feltüntetik ezt!

Extrém esetben ez is elõfordulhat, de nem extrém esetben is egy durrdefektbõl nem nehéz összehozni mondjuk egy kulcscsontficamot, és akkor 3-4 hónapig no bicikli. Vagy akármilyen törést. Vagy zúzódást.
Arról a kipróbált, tökéletesen mûködõ módszerrõl meg leginkább az a véleményem, hogy a srácnak kevés esze és irtózatos mázlija volt. De persze ez csak az én véleményem. És tényleg nem akarok ezzel senkit megbántani, de ez ahhoz hasonló lazaság, mint 5 éves hajlott alukormánnyal száguldozni, aztán csodálkozni, amikor törik. Vagy hajlott nyeregcsõvel.
Te meg azt írtad:
"Haverom félidényt használt ugy egy Maxxis Highrollert-t hogy a szakadást megvarta.
Esetleg megpróbálkozhatsz vele. Sokat nem veszthetsz!"
Ebben pölö sehol nem láttam azt, hogy csak saját felelõsségre, meg hogy veszélyes lehet. Az utolsó mondatod meg erõsen félreérthetõ.
Ismételten mondanám, hogy senki lelkivilágába nem akarok belemászni, mindenki ott és úgy kockáztatja az egészségét, ahogy akarja. Csak én úgy vagyok vele, hogy új külsõt lehet venni, de ha egyszer nagyot csattansz, nem tudsz új csontokat, szalagokat meg izmokat venni. Meg fáj is ;)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
attól függ, hol van és milyen a szakadás; barátnõm ledarált oldalfalú gummáját még fél évig használtam minden probléma nélkül

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Ezzel vitatkoznék. Szerintem az ember egészsége többet ér, mint akár egy új 8000 forintos külsõ.

X.

Megértem h azt mondod nem teljesen lesz tökéletes, de azért a végletekig se menjünk már el h az emberke haláláról beszélgetünk egy ilyen dolog miatt.

Amit írtam az egy kipróbált módszer, TÖKÉLETESEN müködik és a srác még mindig él. És mivel ez egy DH keró volt, azt se mondhatod h nem kapott terhelést a piacig és szerencséje volt.

Nem is akarok én vitatkozni...úgy van ahogy írták...mi csak alternatívákat adunk, mindenkinek saját felelõsége ezeket kipróbálni.Ahogy a bájkmag tunning-cikkekbe is feltüntetik ezt!
Nem vágyok sokra,de egyet akarok Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!(Bëlga)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Nekem Conti verticalon volt egy 2centinyi vágás (a szövet ép volt)
az még oké.
de aminél elszállt a szövet ahoz nem nyúlnék.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
no megvolt az elsõ ust szerelésem...../+fordítottam elõl a nobby nicet/

háát sztem 3 kéz kell hozzá, valamint eltörtem 2 masszívnak tartott fajta gumileszedõt.......

a kihasadt külsõ meg sztem kuka, barkácsolás nélkül....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való