Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2006. május 23. - 21:05
megoldás: farolni egy külsõvel nem szabad. arra venni kell valami ótvar veee rubbert, azon kiélni a hajlamokat, rendes bringával nem farolunk. lejtõn blokkolt kerék az még belefér, de arra való az elsõfék is hogy levegyük a terhet róla
a vékony oldalfal megoldása pedig a magasabb guminyomás.
Írta 2006. május 23. - 21:03
Írta 2006. május 23. - 18:33
Na én elõre hátra 26x2.1 Maxxis Hard Drive-t vettem (rendeltem eBike-on). Vegyes tapasztalataim vannak vele. A tapadása nagyon-nagyon jó, ahogy azt monták is nekem többen, nemcsak itt. Viszont 1-2 farolás után meglátszik a bütykök kopása, nem is kicsit. Ezenkívül az oldalfala rettenetesen gyenge, szinte papírvékony (ezt látni lehet ha nincs felfújva a belsõ). Ebbõl következõen elég volt egyetlenegy padkára felbunnyzási kísérlet az elsõ felütéses defektemhez... Ez a gyenge pontja érzékenyen érintett. Ezt nemcsak azért írom, hogy akik ilyet akarnak venni azok vegyék figyelembe és gondolkozzanak rajta, hanem azért is mert szeretnék kérdezni valamit ezzel kapcsolatban. Van ilyen belsõvédõ szalag, nemtom hogy ezt a célt (is) szolgálja-e, de azt szeretném tudni hogy az orvosolná-e a problémát, érdemes-e megvenni, vagy valami más nincs-e erre?
Írta 2006. május 23. - 15:57
Én amugy a jimmyre gondoltam, fõleg h a hét további részére esõt mondanak...amugy szilváson rövid távozok(meg a többi versenyen is)...így a betonos rész a michelin-nek kedvezne..meg a gyõri hosszú pálya is...segítsetek választani!! PLEASE!
Írta 2006. május 23. - 15:33
mislen kántri mud, ha van még a dekatlonba 2ezer valamennyi pro darabTudna nekem valaki ajánlani egy olcsó sárgumit, mert a z-maxszal vagy a specialized adrenalinnal nem hiszem, hogy végig tudnék menni a hétvégi szilvásvárad maratonon.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 23. - 13:50
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. május 20. - 06:37
Írta 2006. május 20. - 00:10
anyagi okokból menne el, szal csak szólj ha:)
Írta 2006. május 19. - 22:48
És a Michelin-t ki is hagytam.
Mellesleg elérhetõ a Panaracer? Most Vredestein-em van, de az inkább laza, sáros talajra, és nem komoly sárba való.
Írta 2006. május 19. - 22:36
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. május 19. - 21:37
Írta 2006. május 19. - 18:13
A külsõmet durván kivágta valami, mit csináljak vele, hogy ne szakadjon tovább.
KUKA! Nekem a durva kivágás 2×3cm volt még tavaly a hátsó gumin, egy üvegdarab bement a futófelületen és oldalt jött ki. Szerencsére volt nálam egy kifacsart PowerGel tasakja, ragasztóval belül odatapasztottam a külsõre a vágáshoz, az hazáig elég volt a maradék 15km-re.
Írta 2006. május 18. - 22:30
Írta 2006. május 18. - 21:59
De télleg áldozzatok inkább pénzt új biztonságos alkatrészekre. Ebben nincs vita köztünk!
Befejeztem...
Írta 2006. május 18. - 21:48
no megvolt az elsõ ust szerelésem...../+fordítottam elõl a nobby nicet/
háát sztem 3 kéz kell hozzá, valamint eltörtem 2 masszívnak tartott fajta gumileszedõt.......
a kihasadt külsõ meg sztem kuka, barkácsolás nélkül....
UST-s felniknek általában vájat van a közepükön, és oda kell kezdetben igazítani a gumit és akkor felmegy kézzel is. Utána meg tényleg kicsit macerás a felfújás, de szappanos/folyékony mosószeres víz dögivel és akkor okés. Kb a 3. szerelésnél már menni fog 2 kézzel is könnyedén.
Írta 2006. május 18. - 21:26
Megértem h azt mondod nem teljesen lesz tökéletes, de azért a végletekig se menjünk már el h az emberke haláláról beszélgetünk egy ilyen dolog miatt.
Amit írtam az egy kipróbált módszer, TÖKÉLETESEN müködik és a srác még mindig él. És mivel ez egy DH keró volt, azt se mondhatod h nem kapott terhelést a piacig és szerencséje volt.
Nem is akarok én vitatkozni...úgy van ahogy írták...mi csak alternatívákat adunk, mindenkinek saját felelõsége ezeket kipróbálni.Ahogy a bájkmag tunning-cikkekbe is feltüntetik ezt!
Extrém esetben ez is elõfordulhat, de nem extrém esetben is egy durrdefektbõl nem nehéz összehozni mondjuk egy kulcscsontficamot, és akkor 3-4 hónapig no bicikli. Vagy akármilyen törést. Vagy zúzódást.
Arról a kipróbált, tökéletesen mûködõ módszerrõl meg leginkább az a véleményem, hogy a srácnak kevés esze és irtózatos mázlija volt. De persze ez csak az én véleményem. És tényleg nem akarok ezzel senkit megbántani, de ez ahhoz hasonló lazaság, mint 5 éves hajlott alukormánnyal száguldozni, aztán csodálkozni, amikor törik. Vagy hajlott nyeregcsõvel.
Te meg azt írtad:
"Haverom félidényt használt ugy egy Maxxis Highrollert-t hogy a szakadást megvarta.
Esetleg megpróbálkozhatsz vele. Sokat nem veszthetsz!"
Ebben pölö sehol nem láttam azt, hogy csak saját felelõsségre, meg hogy veszélyes lehet. Az utolsó mondatod meg erõsen félreérthetõ.
Ismételten mondanám, hogy senki lelkivilágába nem akarok belemászni, mindenki ott és úgy kockáztatja az egészségét, ahogy akarja. Csak én úgy vagyok vele, hogy új külsõt lehet venni, de ha egyszer nagyot csattansz, nem tudsz új csontokat, szalagokat meg izmokat venni. Meg fáj is
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. május 18. - 20:10
Írta 2006. május 18. - 20:04
Ezzel vitatkoznék. Szerintem az ember egészsége többet ér, mint akár egy új 8000 forintos külsõ.
X.
Megértem h azt mondod nem teljesen lesz tökéletes, de azért a végletekig se menjünk már el h az emberke haláláról beszélgetünk egy ilyen dolog miatt.
Amit írtam az egy kipróbált módszer, TÖKÉLETESEN müködik és a srác még mindig él. És mivel ez egy DH keró volt, azt se mondhatod h nem kapott terhelést a piacig és szerencséje volt.
Nem is akarok én vitatkozni...úgy van ahogy írták...mi csak alternatívákat adunk, mindenkinek saját felelõsége ezeket kipróbálni.Ahogy a bájkmag tunning-cikkekbe is feltüntetik ezt!
Írta 2006. május 18. - 16:55
az még oké.
de aminél elszállt a szövet ahoz nem nyúlnék.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. május 18. - 16:09
háát sztem 3 kéz kell hozzá, valamint eltörtem 2 masszívnak tartott fajta gumileszedõt.......
a kihasadt külsõ meg sztem kuka, barkácsolás nélkül....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való