Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Meg éri-e belsõ nélküli gumit venni?
Mert ha kiszúrja valami akkor oda lett a pénzem... vagy hogy is van ez??

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Palmatex jó lesz, ha igényeset akarsz vegyél speckó ragasztót. oszt várd meg a száradás idõt kb fél évet.

Jozef

Jozef

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Szasztok!

Technikai tanácsra van szükségem!!
Hogyan és milyen ragasztóval kell a singós országúti gumit a felnire felteremteni??

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

Szerintem meg pöpec. A felütéses defektért mindig a bringás amatõrizmusa felelõs, akár a kevéske guminyomás miatt, akár a helytelen irányválasztás miatt - namost ez nagy részben önkritika is, mert hát fel szoktam ütni, de hát mindeig én is vagyok a hibás. Tüske ellen hatásos, ha ki se húzod, fõleg. Sokszor lehet menni 5-6 tüskével hetekig még.

Tudtam, hogy vki be fogja küldeni ezt a "te vagy a hibás " dumát!! :) Szerintem csak akkor nem kaphat az ember felütéses defektet, ha nem bicajozik, vagy ha maga a filmbéli Legolas és még csak nyomot sem hagy a hóban:)....

Robit

Robit

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszi a segítséget. Szerintem viszem magammal a habot és a biztonság kedvéért viszek tartalék belsõt is.
Lenne még egy kérdésem ha Szilváson sár lesz mi lenne a jobb választás a Maxxis Ranchero (jelenleg ez van fenn de még sárban nem használtam) vagy
Richey Vader 2.1 elõre és Zmax 2.1 hátra?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

...esetleg valamilyen wtb márkájú jó lenne erre a célra. nézz körbe az ebike.hu -n szoktak lenni akciók

jaja... weirwolf vagy mi a fene a neve... :D

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Használtam defekt elleni habot. Az egészet a gumiba fújtam, de valahogy nem akart eltömni semmit sem. Még 2nap múlva se száradt meg az anyag, szóval semmit sem ért. A feltöltés után kell még pumpálni? mert nekem nem adott semmi nyomást a flakon. Még most sem értem miért nem történt semmi. Pedig én csodát vártam.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
így mindjárt könyebb a helyzet ;)

ez nem igazán az én asztalom, de sztem egy ritchey z max, esetleg valamilyen wtb márkájú jó lenne erre a célra. nézz körbe az ebike.hu -n szoktak lenni akciók

Tuki:)

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Bocsi h itt töltöttem ki a dühöm de elég ideges vok mert cseszeget az exem és baromira nem érti meg h nincs igaza!

Akkor most megpróbálok ésszerûen gondolkodni!:)
Akkor száraz körülmények közé, erdei ás murvás talaj és ezek keverékére használnám! Maratonokon is szeretnék vele indulni! Az én 76 kgos súlyomhoz és a bicó 12 kgos súlyához kéne! Viszonylag olcsó legyen! Csak ne explorert mondjatok mert abból elegem lett!:)

Sáros terepen az én súlyommmal az 1.8 ös külsõ bírni fogja?
:P

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ejj, nem kell ezen megsértõdni...

egyrészt ilyen gumi nem létezik, ami minden terepviszonyra jó szárazon meg vizesen is, pláne nem 3500 as darabáron ;)

mert õszintén szólva nem hiszem, hogy meredek sziklás ösvényeken és betonon ugyan azt a gumit (biciklit) akarod használni ;)

gondold végig, hogy mi a legfontosabb, mit lehet feláldozni...

mire kellene (milyen biciklire, milyen utakon szoktál menni..) egész pontosan?

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Szasztok!

narancs csikos (dual compound) 2,1" Explorer szerintetek megfelel a Szilvi maratonra? Hülyén fog kinézni a Coileren, de ez van...
Biztos elég nagy truknya lesz, még jó, hogy relative sok beton meg sóderes szakasz van...

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Jólvanna:) Akkor nem kérdezetm semmit!:mad:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És menjen fel magától a hegyre...;) :D

Picit nem akarsz sokat? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Ajanlanátok nekem egy olyan gumiösszeállítást, ami minden terepviszonyra és kicsit nedves körülmények közé is alkalmas! 7000 Ft-ból kikerüljön és kettõ súlya ne legyen több mint 1kg!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem meg pöpec. A felütéses defektért mindig a bringás amatõrizmusa felelõs, akár a kevéske guminyomás miatt, akár a helytelen irányválasztás miatt - namost ez nagy részben önkritika is, mert hát fel szoktam ütni, de hát mindeig én is vagyok a hibás. Tüske ellen hatásos, ha ki se húzod, fõleg. Sokszor lehet menni 5-6 tüskével hetekig még.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Hát én a tapasztalataim alapján egyáltalán nem ajánlom!!! Lehet, hogy esetleg egy kisebb szúrásos defekt esetén hatásos, de köves terepen szerzett felütéses vagy becsípõdeses esetben semmit sem ér. Emellett borzasztó könnyû vele túlfújni a gumit ami szintén nem túl egészséges. Én kétszer próbálkkoztam ilyen anyaggal és mindkétszer pár kilóméter után felrobbant a kerekem és mindent beterített a nyúlós, ragadós trutyi, amit nem egy leányálom letakarítani a bicjról meg magadról, sõt utána már megragasztani sem lehet rendesen a belsõt.
Szóval pótbelsõ + ragasztó. Azoknál jobb nincs!

Robit

Robit

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Azután szeretnék érdeklõdni, hogy hogyan kell használni azt a sprayt amit
a gumiba kell fújni defekt esetén.
Az érdekelne hogy milyen sérülésnél hatásos, egy flakon mennyi defekthez elegendõ, valamint érdemes e vinni a szilvásváradi maratonra?
Boccs ha a kérdés elég amatõr de még soha nem használtam csak nincs kedvem a hegyen defektet szerelni!
Elõre is köszi a segítséget!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ssssssssssimán!
úgy, h nem vesznek neki új gumit, amikor szétfarolta már teljesen a kontrás BMX-én a hátsót (tapasztalat... :( és még messze nem voltam 10 )

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

megoldás: farolni egy külsõvel nem szabad.

kivéve ha ezzel a farolással elkerülsz egy betonoszlopot :)
nadepersze kivétel erõsíti a szabályt ;)

(off: ezt a ne-farolgass szitut hogy lehet egy 10éves gyerek fejébe "beleverni"?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
van defivédõ szalag is
mint a conti protkója, csak nincs benne a külsõben :)