Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Az 1.35-ös marathon slick-et segédeszköz nélkül sikerült feltenni. Feszült rendesen, de a jó technika a kulcsa! :) Legugolsz, a kerék elõtted.Amikor a fele már fent van, alulról indulva mindkét oldalon kis fogásokkal fölfelé haladva kicsit magad felé és fölfelé húzod a gumit. A végén, amikor fönt már csak egy 10-15 centis rész van hátra, egyre inkább magad felé gyûröd a gumit, de mint az állat. Ha jól fogsz rá, akkor adja magát, és szerszám se kell hozzá.

Én a belsõt szoktam hintõporozni, de csak módjával.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Megrendeltem. Tejelni fogok.
Utanna a " Video`s ra kattincs!
http://www.tubelesskit.com/2005/Tubelesskit's.html

Videok
http://www.tubelesskit.com/2005/Video's.html

Rendelni Rebell-78 lehet

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ahogy látom, nem lesz nehéz...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
forgásirány maradjon hátul is a nyíl szerint

amúgy nekem volt, nem jött be annyira, de ha már megvan akkor el kell koptatni:)
Autist Team:)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Makkszis háj roller 1,9 hátra? /CCre/
Óccsóé vettem /3 papír/, forgásiránnyal szemben rakjam hátra?

Zuzu

Zuzu

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Természetesen gyári Shimano XT kerekekrõl van szó. Felni natív UST-s.
Gumit simán felraktam rá, nem volt gondom vele. Fel is fújtam úgy 4 bar nyomásig, helyére is ugrott a külsõ, minden faszán nézett ki. Csak kb 2-3 perc alatt csontig leereszt. Végén beleraktam egy fazék vízbe is, semmi buborék nem jött. Na, mondom most a jó. Leraktam, 3 perc múlva ugyanúgy tök lapos. Na ha gyárilag selejtesek a külsõk akkor elmehet a **szba a Scwalbe. Ha belerakok egy belsõt akkor meg már DH súlyba lesznek a gumik.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
nálam tökéletesen mûxik az ust-s nobby, a másik bringán meg a tömlõs is gond nélkül......

Zuzu ha ez hasonló cucc mint a mavic /mellesleg én 150 körül azt vettem volna/ sza ha a felni középtáján van egy "vájatféle" felrakásnál oda beigazgatod a gumi peremeit, /ha jól csinálod egész können felmegy/ mûhelypumpával megnyomod és fél perc alatt felfújod...../ha a sh felni nem ilyen akkor nem tudom/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Megérkezett a felnim/gumim. Shimano XT kerekek, meg Schwalbe Nobby nic 2.1 UST gumi. Még sose használtam UST gumit. Megcsekkoltam a használati útmutatót is (biztos ami biztos). Ott annyi van, rakjam fel a gumit (szigorúan kézzel, nem pajszerral feszgetve), fújjam fel, a nyomás nekinyomja a gumit a felninek azt annyi. Mondom ez sima ügy. Gumi felrak, pumpálás, minden frankó.
Kb úgy 2 percig, mer addigra leeresztett tök laposra. Eljátszottm még vagy 3x ezt, eredmény ua. Szal az lenne a kérdésem, mit csináltam rosszul (azonkívül hogy 150k HUF-t adtam a kerekekért, amiért kaptam volna jobbat is). Van ennek valami spéci technikája, amit én nem tudok?

Mivel a Nobbyt a nemzetközi oldalakon is lenyomoztam, olvastam valamit , hogy egyszerüen nem zart a felnivel valami 2-3 cm a gumi.

Legeh nalad is ez a problema.
Ja meg olyan is van (ami nekem is a legnagyob bajom) hogy a Nobby nic kepes a 7 turabol 3 szor atb@szodni.
" Aki Nobbyzik az ragaszt...."

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Milyen felni?
Vagy ezek gyari Shimano XT kerekek?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ha minden utasítást követtél és ust-s a felni, akkor kompresszor a megoldás, rá kell feszülnie az elsõ felrakáskor, aztán már lehet pumpálgatni kézzel.:)

Zuzu

Zuzu

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Megérkezett a felnim/gumim. Shimano XT kerekek, meg Schwalbe Nobby nic 2.1 UST gumi. Még sose használtam UST gumit. Megcsekkoltam a használati útmutatót is (biztos ami biztos). Ott annyi van, rakjam fel a gumit (szigorúan kézzel, nem pajszerral feszgetve), fújjam fel, a nyomás nekinyomja a gumit a felninek azt annyi. Mondom ez sima ügy. Gumi felrak, pumpálás, minden frankó.
Kb úgy 2 percig, mer addigra leeresztett tök laposra. Eljátszottm még vagy 3x ezt, eredmény ua. Szal az lenne a kérdésem, mit csináltam rosszul (azonkívül hogy 150k HUF-t adtam a kerekekért, amiért kaptam volna jobbat is). Van ennek valami spéci technikája, amit én nem tudok?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Kellene valami spezi belsö gumi, ami nem ereszt minden tüske utan le.
A Swalbe nobby nic a 2 tura utan lapos lett az uj bringan.

Van valakinek zseles belsövel tapasztalata, vagy mit tegyek bele?

Kösz elörre is

Ne Haraguszi (Charon köszi), de idezem magam meg 1x. Kellene valami gyors valasz, mert lenn all a cajgli es varom az ötleteket. A Latexos storry-rol annyi,hogy van egy Michelin Aircomp Latex belsö, ami csak kb. 125g nyom es szerintem nem "lötykölödik" sehova. Van valakinek valami mas ötlete, hogy, mivel hogyan vegyem meg a "draga" schwalbe nobby nicemet, hamar rajta vannak.???

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Akkor is csúszik minden mindenhova, ha monnyuk 5 bar nyomás van gumiban, mert akkr már azért nehezen mozog a két gumi külön nem???
amúgy én is most raktam fel slickeket (1,6ost) és mûanyag cuccal szereltem, kicsit megizzadtam vele de ment minden ilyen segédeszköz nélkül :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a hintõpor csak arra jó, hogy erõs fékezéskor minden csússzon minden irányba, és idõvel letépje a szelepet a felni;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
hintõpor-legend, idáig csak úgy hallottam, h az összeolvadás ellen véd :)
de szappan, na az igen, úgy csúszik, hát a kádban se lehet megfogni
persze, vízzel

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hintõporral könnyebben felcsúszik ez az egyik praktika, a fém leszedõ nem árt, ha nagyon nem megy akkor lettenni a földre és mezítláb óvatosan rájárkálni....

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
vettem slick gumit aszfaltra. a mostani black jack kézzel is simán szerelhetõ. De a 1.5ös slick annyira feszes, hogy a mûanyag szerelõkken nem tudom ráfeszíteni. Mivel szoktátok szerelni az ilyet ? úgy érzem csak, valami fémmel tudnán ráfeszíteni a felnire.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
És azér tapad valamennyire vagy csak úgy gurulgat?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Valaki tud nekem valamit témázni a Conti Explorer Pro hajtogatós gumiról, olyan ~2000ft-ért jutnék hozzá....meg az nem tom milyen súlyban lehet, annyi vele a gáz hogy sárga...:D....szóval ínfó kéne....

Kopósabb mint a full fekete. Öcsém alatt a salzkammergut-trophyn 200km alatt a hátsó felére elkopott. 480-520g körüli, attól függ épp milyet fogsz ki, és nincs 54mm széles, pedig azt írják rá. És csúúúúnya narancssárga...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Valaki tud nekem valamit témázni a Conti Explorer Pro hajtogatós gumiról, olyan ~2000ft-ért jutnék hozzá....meg az nem tom milyen súlyban lehet, annyi vele a gáz hogy sárga...:D....szóval ínfó kéne....