Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15890 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Megérkezett a felnim/gumim. Shimano XT kerekek, meg Schwalbe Nobby nic 2.1 UST gumi. Még sose használtam UST gumit. Megcsekkoltam a használati útmutatót is (biztos ami biztos). Ott annyi van, rakjam fel a gumit (szigorúan kézzel, nem pajszerral feszgetve), fújjam fel, a nyomás nekinyomja a gumit a felninek azt annyi. Mondom ez sima ügy. Gumi felrak, pumpálás, minden frankó.
Kb úgy 2 percig, mer addigra leeresztett tök laposra. Eljátszottm még vagy 3x ezt, eredmény ua. Szal az lenne a kérdésem, mit csináltam rosszul (azonkívül hogy 150k HUF-t adtam a kerekekért, amiért kaptam volna jobbat is). Van ennek valami spéci technikája, amit én nem tudok?

Mivel a Nobbyt a nemzetközi oldalakon is lenyomoztam, olvastam valamit , hogy egyszerüen nem zart a felnivel valami 2-3 cm a gumi.

Legeh nalad is ez a problema.
Ja meg olyan is van (ami nekem is a legnagyob bajom) hogy a Nobby nic kepes a 7 turabol 3 szor atb@szodni.
" Aki Nobbyzik az ragaszt...."

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Milyen felni?
Vagy ezek gyari Shimano XT kerekek?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ha minden utasítást követtél és ust-s a felni, akkor kompresszor a megoldás, rá kell feszülnie az elsõ felrakáskor, aztán már lehet pumpálgatni kézzel.:)

Zuzu

Zuzu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Megérkezett a felnim/gumim. Shimano XT kerekek, meg Schwalbe Nobby nic 2.1 UST gumi. Még sose használtam UST gumit. Megcsekkoltam a használati útmutatót is (biztos ami biztos). Ott annyi van, rakjam fel a gumit (szigorúan kézzel, nem pajszerral feszgetve), fújjam fel, a nyomás nekinyomja a gumit a felninek azt annyi. Mondom ez sima ügy. Gumi felrak, pumpálás, minden frankó.
Kb úgy 2 percig, mer addigra leeresztett tök laposra. Eljátszottm még vagy 3x ezt, eredmény ua. Szal az lenne a kérdésem, mit csináltam rosszul (azonkívül hogy 150k HUF-t adtam a kerekekért, amiért kaptam volna jobbat is). Van ennek valami spéci technikája, amit én nem tudok?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Kellene valami spezi belsö gumi, ami nem ereszt minden tüske utan le.
A Swalbe nobby nic a 2 tura utan lapos lett az uj bringan.

Van valakinek zseles belsövel tapasztalata, vagy mit tegyek bele?

Kösz elörre is

Ne Haraguszi (Charon köszi), de idezem magam meg 1x. Kellene valami gyors valasz, mert lenn all a cajgli es varom az ötleteket. A Latexos storry-rol annyi,hogy van egy Michelin Aircomp Latex belsö, ami csak kb. 125g nyom es szerintem nem "lötykölödik" sehova. Van valakinek valami mas ötlete, hogy, mivel hogyan vegyem meg a "draga" schwalbe nobby nicemet, hamar rajta vannak.???

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Akkor is csúszik minden mindenhova, ha monnyuk 5 bar nyomás van gumiban, mert akkr már azért nehezen mozog a két gumi külön nem???
amúgy én is most raktam fel slickeket (1,6ost) és mûanyag cuccal szereltem, kicsit megizzadtam vele de ment minden ilyen segédeszköz nélkül :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a hintõpor csak arra jó, hogy erõs fékezéskor minden csússzon minden irányba, és idõvel letépje a szelepet a felni;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hintõpor-legend, idáig csak úgy hallottam, h az összeolvadás ellen véd :)
de szappan, na az igen, úgy csúszik, hát a kádban se lehet megfogni
persze, vízzel

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hintõporral könnyebben felcsúszik ez az egyik praktika, a fém leszedõ nem árt, ha nagyon nem megy akkor lettenni a földre és mezítláb óvatosan rájárkálni....

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
vettem slick gumit aszfaltra. a mostani black jack kézzel is simán szerelhetõ. De a 1.5ös slick annyira feszes, hogy a mûanyag szerelõkken nem tudom ráfeszíteni. Mivel szoktátok szerelni az ilyet ? úgy érzem csak, valami fémmel tudnán ráfeszíteni a felnire.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
És azér tapad valamennyire vagy csak úgy gurulgat?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Valaki tud nekem valamit témázni a Conti Explorer Pro hajtogatós gumiról, olyan ~2000ft-ért jutnék hozzá....meg az nem tom milyen súlyban lehet, annyi vele a gáz hogy sárga...:D....szóval ínfó kéne....

Kopósabb mint a full fekete. Öcsém alatt a salzkammergut-trophyn 200km alatt a hátsó felére elkopott. 480-520g körüli, attól függ épp milyet fogsz ki, és nincs 54mm széles, pedig azt írják rá. És csúúúúnya narancssárga...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Valaki tud nekem valamit témázni a Conti Explorer Pro hajtogatós gumiról, olyan ~2000ft-ért jutnék hozzá....meg az nem tom milyen súlyban lehet, annyi vele a gáz hogy sárga...:D....szóval ínfó kéne....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

hahó
városi/edzõgépre kéne külsõt tennem
ai itthon van michelin country mud,coni traction pro ezek 2,2esek,vagy egy piros hot s van még itthon de az 2,2es
mindegyik elõre/hátra szerelhetõ nyil mutatja merre forogjon..
szal döntésképtelen vagyok

conti traction...az egy jó bevált cucc...bár nekem 2,1-es volt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hahó
városi/edzõgépre kéne külsõt tennem
ai itthon van michelin country mud,coni traction pro ezek 2,2esek,vagy egy piros hot s van még itthon de az 2,2es
mindegyik elõre/hátra szerelhetõ nyil mutatja merre forogjon..
szal döntésképtelen vagyok

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
latex belsõ - kicsit drága, naponta kell fújni, de nem ereszt le minden tüske után
slime - sok tüskénél az egyetlen megoldás
A medúza pedig meglepõen jó gumma. Tegnap próbáltam egy kölcsönpéldányt 1.8 méretben és meggyõzött. (Az ára is...)
Feltöltött kép

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Kellene valami spezi belsö gumi, ami nem ereszt minden tüske utan le.
A Svalbe nobby nic a 2 tura utan lapos lett az uj bringan.

Van valakinek zseles belsövel tapasztalata, vagy mit tegyek bele?

Kösz elörre is

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A businessman hazabeszél:D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Meghogy nem lehet kapni ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Dehogynem. Csak keresni kell.:D

Jóvannatudom. Keresni sem kell, láttam tegnap is, most hogy mondod.
Másrészt ekkora súlyból 2 külsõ is kijön (áráról meg nem is szó'tam.)

Mondjuk Medusa 540 g 2.1 méretben és van 1.8-ban is persze.