nobby nic, jimmy /az 2,1 es/ svábliéktól...boccs azt nem írtam, hogy CC szerû felhasználás és 26x2,1 vagy akörüli méret
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2006. augusztus 25. - 22:03

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. augusztus 25. - 22:02

Írta 2006. augusztus 23. - 22:06

Írta 2006. augusztus 23. - 21:39

de ha nem csak dh a cél, akkor svábli king jim / big jim....ha még kapni valaholmilyen gumit ajánlanátok a következõ viszonyokra:
-száraz ill. esõ után száradóban lévõ (nyálkás)
-55%sziklás, kavicsos 40%erdei letaposott, gyökeres 5%száraz de lazább föld
(meg egy kis aszfalt amíg kimegyek a terepre de ezzel nem számolok..)
elõre is kössz!
Írta 2006. augusztus 23. - 21:18

legközelebb ne nekem kelljen, helyetted használni a keresõt.
köszi
bocsi.. pedig rákerestem, csak nem az összes topic között, hanem ebben, gondolván úgyis biztos csak itt lehet...
sorry mégegyszer, legközelebb elõtte szélesítem a látóköröm!
Írta 2006. augusztus 23. - 21:05

Írta 2006. augusztus 23. - 21:02

-száraz ill. esõ után száradóban lévõ (nyálkás)
-55%sziklás, kavicsos 40%erdei letaposott, gyökeres 5%száraz de lazább föld
(meg egy kis aszfalt amíg kimegyek a terepre de ezzel nem számolok..)
elõre is kössz!
Írta 2006. augusztus 23. - 19:33

A következõ hülye kérdésem van:
létezik biciklire hólánc?
Tudom-tudom, szöges gumi van (egyébként szívesen olvasnék róla tapasztalatokat, pl. élettartam, használhatóság tárgykörben), de biztosan hóláncot is lehetne csinálni, az autós mintájára. sok sárférõhely kell, hogy ne akadjon be, és valami finomabb lánc, meg a rögzítést kell megoldani valami gumisra..
vagy hóban is megteszi jóféle terepgumi?
legközelebb ne nekem kelljen, helyetted használni a keresõt.
köszi
http://forum.bikemag...
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. augusztus 23. - 18:14

istenem
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 23. - 11:13

létezik biciklire hólánc?

Tudom-tudom, szöges gumi van (egyébként szívesen olvasnék róla tapasztalatokat, pl. élettartam, használhatóság tárgykörben), de biztosan hóláncot is lehetne csinálni, az autós mintájára. sok sárférõhely kell, hogy ne akadjon be, és valami finomabb lánc, meg a rögzítést kell megoldani valami gumisra..
vagy hóban is megteszi jóféle terepgumi?
Írta 2006. augusztus 22. - 18:55

hogy kell tárolni a külsõket?
van egy acélperemes sárgumim meg kevláros gummám is
És az egyik szettet mindig tárolni kell:D
Szóval, hogy érdemes? fektetni, felakasztani.....?
nekem bevan ba**va a gardrobomba:) ...
Írta 2006. augusztus 22. - 15:52

vendég_fac€_*
Írta 2006. augusztus 22. - 15:39

van egy acélperemes sárgumim meg kevláros gummám is
És az egyik szettet mindig tárolni kell:D
Szóval, hogy érdemes? fektetni, felakasztani.....?
Írta 2006. augusztus 22. - 13:32

Írta 2006. augusztus 22. - 13:25

sváblit mértem, azért írtam azt ....de azért continál maxxisnál is van 100-150 g különbségjobb gumigyártóknál már szinte nincs különbség a súlyok között. ezért az, hogy a tubeless összességében nehezebb, már rég nem igaz. pl. a michelin már nem is csinál más gumit,mint tubeless-t. 1-2 év, és minden felsõ kategóriás gumi ust-s lesz. mert ez a logikus, ha belegondolsz.
mislent meg magam részérõl pár évig biztos nem kérek köszönöm..../dh gumiik lehet jók, de az szintén hidegen hagy/
ettõl föggetlen szeressük az ust-t /csak mér nincs 2,4-es racing ralph ust-ben ?/
Írta 2006. augusztus 22. - 13:09

1 etlen hátránya hogy a tubeless külsõ, általában nehezebb mint ugyanannak a külsõnek a hagyományos verziója+besõ + felniszalag....
pl a svábli nobby nic 2,25 ust 816 gramm
ugyanez hagyományosban 560g + belsõ 140g, szalag nem tudom de sztem max 15 .....szal majd 100 gramm súlyhátrány....
/honlap szerint a continál nincs ekkora különbség, de azt majd akkor hiszem el ha lemértem/
jobb gumigyártóknál már szinte nincs különbség a súlyok között. ezért az, hogy a tubeless összességében nehezebb, már rég nem igaz. pl. a michelin már nem is csinál más gumit,mint tubeless-t. 1-2 év, és minden felsõ kategóriás gumi ust-s lesz. mert ez a logikus, ha belegondolsz.
Írta 2006. augusztus 22. - 12:07

Hali!
nemrég olvastam, hogy valamelyikõtök javasolta a defektvédõ szalag alternatívájaként az elhasznált belsõt... (bocs, nem találtam meg hogy idézhessem)
Ez tényleg mûködik?
Rendszeresen gondom van vele, hogy kiszúrja valami tüske a belsõmet, és ilyen teljesen gagyi, rózsatüske, meg hasonló maradványokat találok benne.. tehát amíg el nem használom ezeket a puha külsõket, amikbe egy rózsatüske is belemegy, addig jó lenne valami, ami megóv ezektõl.
csak azért vagyok szkeptikus, mert végülis ez ugyanaz az anyag, mint ami eggyel beljebb fel van fújva..
köszi!
Sztem jogosan vagy szkeptikus. Plussz 1 mm puha gumi legfeljebb akkor segit, ha épp csak annyira megy bele a tüske, hogy az az 1 mm megfogja. Viszont 20 dekával nehezebb lesz a kereked, cserébe a plussz 5% defektállóságért. Akkor inkább a télleg erre tervezett cucc. Talán a latex belsõ is segithet valamelyest. Vagy egy durvább/defektvédelmes külsõ.
Írta 2006. augusztus 22. - 11:40

Hali!
nemrég olvastam, hogy valamelyikõtök javasolta a defektvédõ szalag alternatívájaként az elhasznált belsõt... (bocs, nem találtam meg hogy idézhessem)
Ez tényleg mûködik?
Rendszeresen gondom van vele, hogy kiszúrja valami tüske a belsõmet, és ilyen teljesen gagyi, rózsatüske, meg hasonló maradványokat találok benne.. tehát amíg el nem használom ezeket a puha külsõket, amikbe egy rózsatüske is belemegy, addig jó lenne valami, ami megóv ezektõl.
csak azért vagyok szkeptikus, mert végülis ez ugyanaz az anyag, mint ami eggyel beljebb fel van fújva..
köszi!
de ezesetben egy plusz rétegként funkcionál...tehát a tüskénk több utat kell megtennie a felfújt belsõig..ráadásul így nagyyobb lesz az ellenállása is tehát nehezebben szúrja ki...1ébkéntlehet kapni erre a célratervezett belsõvédõt...
Írta 2006. augusztus 22. - 11:38

Ez tényleg mûködik?
köszi!
Írta 2006. augusztus 22. - 10:16

Egyébként én is gondoltam hogy de jó lett volna. Majd veszek az akkor viszek azt is.
Mondjuk az a vicces, hogy átlag félévente kapok 1 defektet(kivétel amikor szar gumit vettem) most meg egyszerre 5