Légyszi valaki magyarázza el nekem, hogy hogyan müköbnek a Tubelles külsök.
Mármint értem itt, hogy simán felrakhatom a felnire azt azon van a szelep (külsön) vagy hogy is van ez? Mennyire éri meg esetleg beruházni egy ilyenbe? Mennyire defekttüröek? stb......
a tömlõ nélküli külsõhöz olyan fenlni kell ami szintén ilyen rendszerhez lett kitalálva (vagy házilag átalakítva). a szelep a felniben van, a külsõ egy kicsit nehezebb mivel van benne egy plussz réteg gumi ami megakadályozza a levegõ elszökését, és jobbban illeszkedik a felnihez is. (a normál külsõknél nem foglalkoznak ilyennel mert ott van belsõ aminek egyedüli feladata a levegõ benntartása.)
defeltállóság: ha valami kiszúrja a külsõt az egyértelmûen defelt, az ellen a normál kerék sem védett, de a tömlõ nélküliek erõsebbek vastagabbak emiatt nehezebb kiszúrni õket. egyértelmû elõnye a felütésvédelem mivel nincsen mit felütni összecsípni benne (belsõ). kivéve ha a külszõt annyira odavered hogy kihasad de még ilyenrõl nem hallottam, hamarabb adja meg magát a felni szerintem. most hirtelen ennyi jutott eszembe de jönnek az okosabbak és kijavítanak ha hülyeségeket írtam

érdemes belevágni fõleg ha új kerekeket építesz hosszútávon jobban megéri, ja és ha defektet kap az ust-s gumi még mindig leket tönlõvel használni majd késõbb befoltozni a külsõt belülrõl. (pl: pang cumóval.)