Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15890 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
esetleg folt? :) könyebb mint a pótbelsõ ...

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Tehát ha jól értem akkor annyi a különbség, hogy nincs felütés, nehezebb, és nehezebben javitható.
Köszi a segitséget.
Azért nem hiszem, hogy beleugrok, mert drágábnak is tünik, meg ha kb ugyan akkora a defekt lehetösége átszurásnál akkor mind1 mert ugyis kell hordani belsöt magamal.
Ja egyébként az inditott gondolkozásra, hogy hétvégén 3an 5 defektet kaptunk áthajtva egy bokron aminek az ágai beloktak az utra és nem volt nálunk csak 2 belsõ ugyhogy majd kitéptem a hajam amikor tolhattam haza a cangát
Mondjuk az egyik defekt csak lassan tudodott ki, mert másnapra eresztett le:)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Csak könnyû belsõket használok, és a maxxis flyweight határozottan jobban birja mint az XXLight. 95kg vagyok!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
1 etlen hátránya hogy a tubeless külsõ, általában nehezebb mint ugyanannak a külsõnek a hagyományos verziója+besõ + felniszalag....
pl a svábli nobby nic 2,25 ust 816 gramm
ugyanez hagyományosban 560g + belsõ 140g, szalag nem tudom de sztem max 15 .....szal majd 100 gramm súlyhátrány....

/honlap szerint a continál nincs ekkora különbség, de azt majd akkor hiszem el ha lemértem/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Légyszi valaki magyarázza el nekem, hogy hogyan müköbnek a Tubelles külsök.
Mármint értem itt, hogy simán felrakhatom a felnire azt azon van a szelep (külsön) vagy hogy is van ez? Mennyire éri meg esetleg beruházni egy ilyenbe? Mennyire defekttüröek? stb......

a tömlõ nélküli külsõhöz olyan fenlni kell ami szintén ilyen rendszerhez lett kitalálva (vagy házilag átalakítva). a szelep a felniben van, a külsõ egy kicsit nehezebb mivel van benne egy plussz réteg gumi ami megakadályozza a levegõ elszökését, és jobbban illeszkedik a felnihez is. (a normál külsõknél nem foglalkoznak ilyennel mert ott van belsõ aminek egyedüli feladata a levegõ benntartása.)
defeltállóság: ha valami kiszúrja a külsõt az egyértelmûen defelt, az ellen a normál kerék sem védett, de a tömlõ nélküliek erõsebbek vastagabbak emiatt nehezebb kiszúrni õket. egyértelmû elõnye a felütésvédelem mivel nincsen mit felütni összecsípni benne (belsõ). kivéve ha a külszõt annyira odavered hogy kihasad de még ilyenrõl nem hallottam, hamarabb adja meg magát a felni szerintem. most hirtelen ennyi jutott eszembe de jönnek az okosabbak és kijavítanak ha hülyeségeket írtam :D érdemes belevágni fõleg ha új kerekeket építesz hosszútávon jobban megéri, ja és ha defektet kap az ust-s gumi még mindig leket tönlõvel használni majd késõbb befoltozni a külsõt belülrõl. (pl: pang cumóval.)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Légyszi valaki magyarázza el nekem, hogy hogyan müköbnek a Tubelles külsök.
Mármint értem itt, hogy simán felrakhatom a felnire azt azon van a szelep (külsön) vagy hogy is van ez? Mennyire éri meg esetleg beruházni egy ilyenbe? Mennyire defekttüröek? stb......

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Az lett gyanus, hogy az összes ragasztás belül volt a gumikon. Egyik sem a külsõ felé.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

A Schwalbe XXL nekünk se jött be. A felni felöli oldalon hasad, lyukad. Lehet, hogy behoztak egy sz@r szériát belõle.

érdekes nekem semmi baja pedig 2,4-es gumiban használtam, és nehéz is vagyok....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A Schwalbe XXL nekünk se jött be. A felni felöli oldalon hasad, lyukad. Lehet, hogy behoztak egy sz@r szériát belõle.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hát én egy nagyon amatõr kérdést teszek föl: Milyen belsõt érdemes venni és hol? (XC, túrázgatás és explorer pro külsõm van)
Köszi

Maxxis Ultralight (128g) v. Flyweight(98g + 18g-os felniszalag is van hozzá) amiket ajánlanék. Ezek ebike-on már egész tûrhetõ áron vannak. Egyikkel sincs gondom, nem lyukad gyakrabban mint más, felütésnél még a 200g-os is leszisszen, megoldás---->nem kell felütni.
Schwalbe XXLight-ot nem ajánlom, az elsõ túra alkalmával a lejtõ végén durrdefekt... Kicserélték, a másik 1 hét múlva szintén széthasadt spontán, pumpálás közben.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

ha ultra könnyût akarsz akkor svábli vagy maxxis de ezek ütik a 2 rongyot, és nem feltétlen a tartósság bajnokai, amúgy sztem bármi aminek "neve van", az emlitetteken kivûl még conti, geax, irc stb,,,,5-600 ftól...arra figyelj hogy autószelepes-e a felnid .....ja és bármelyik normálisabb bringaboltban...

Én a helyi gazdaboltban vettem nemrég Continental-t...:D
És jó, egy becsíptem a DS2XC-be az elszakadt, de a másik jó, ez van...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Hát én egy nagyon amatõr kérdést teszek föl: Milyen belsõt érdemes venni és hol? (XC, túrázgatás és explorer pro külsõm van)
Köszi

ha ultra könnyût akarsz akkor svábli vagy maxxis de ezek ütik a 2 rongyot, és nem feltétlen a tartósság bajnokai, amúgy sztem bármi aminek "neve van", az emlitetteken kivûl még conti, geax, irc stb,,,,5-600 ftól...arra figyelj hogy autószelepes-e a felnid .....ja és bármelyik normálisabb bringaboltban...

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Köszi

Fredo

Fredo

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Slick guminak mit ajánlotok montira?

Lényeg, hogy ne legyen túl drága (2000 Ft/db), és méret korlát az, hogy egy széles (Rhyno Lite) felnire kell rárakni...

Nekem "Continental Zeta 1.75" van, ebikeon 2e Ft/db. Teljesen korrekt, jó gumi, tapad, nem kopik. Azt nem tudom rámegy-e az említett felnire.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
Slick guminak mit ajánlotok montira?

Lényeg, hogy ne legyen túl drága (2000 Ft/db), és méret korlát az, hogy egy széles (Rhyno Lite) felnire kell rárakni...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lcs-ek anno odakat zengtek rola [spacerol] de aztan meg hirtelen mar nem lehetett kapni vagymi. Ha jol tevedek, az volt az elso ilyen nagyon puha gumi, jol tapadt, gyorsan kopott. most mar mindenki a Michelinre eszkuszik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
hm, nálam jó.
de ha a link nemjó, akkor támad meg te magad a keresõt;)
~20 használható hszet talált, így hirtelen ránézésre.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts

http://forum.bikemag...searchid=129769

nem igazán vált be a link

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Van még vkinek vmilyen tapasztalata ezzel a gumival?

http://forum.bikemag...searchid=129769
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts

Schwalbe Space 26x2.35

Errõl mi a véleményetek? Jó is, vagy csak olcsó? High rollerem van ahhoz képest rosszabb v. jobb?

Feltöltött kép

Van még vkinek vmilyen tapasztalata ezzel a gumival?