Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem nem az állva tárolással van a baj (az se tesz jót, de nekem kb 4-5 pár gumi tárolódik állva, egyenlõre kör alakúak) inkább az idõjárás....
felnire téve és a belsõt felfujva nem áll vissza az eredeti állapot?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Veszi

Veszi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok! Elõfordulhat az, h egy külsõ gumi (Conti Traffic) kb fél év alatt, amég állítva tároltam erkélyen (tûzõ napon, esõben, stb) tojásformát vesz fel, amit aztán a felnin is megtart (ennek nyilvánvaló következményeivel :) ??? És ha igen, ezex használaton kívüli külsõt csak fekve szabad tárolni? Lehet vhogyan orvosolni a problémát utólag?

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

a testbike megbizhatatlan és értékelhetetlen adatbázis (sajnos) szóval aki ad mások véleményére, az inkább itt kérdez a fórumon nálunk, mint azokat olvassa.
régen én is kommenteltem testbike-ra, de felesleges, ha van 10 hülye, aki szerint az adott alkatrész sz*rt se ér, és lehúzzák. (mert nem tetszik a szine, vagy mert ugyan még nem láttak olyat, de a szomszéd testvérének az osztálytársa szerint sz*r)

igen, az feltûnt nekem is, ezért nem a pontokat nézem, hanem a szöveges értékelést, abból meg többnyire látszik, hogy egy komoly ember írta-e, vagy egy nagyarcú majom. de ráakadtam erre a fórumra, úgyhogy ezentúl itt kérdezek inkább :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a testbike megbizhatatlan és értékelhetetlen adatbázis (sajnos) szóval aki ad mások véleményére, az inkább itt kérdez a fórumon nálunk, mint azokat olvassa.
régen én is kommenteltem testbike-ra, de felesleges, ha van 10 hülye, aki szerint az adott alkatrész sz*rt se ér, és lehúzzák. (mert nem tetszik a szine, vagy mert ugyan még nem láttak olyat, de a szomszéd testvérének az osztálytársa szerint sz*r)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

szerintem jó lesz, schwalbéval nem lehet nagyon mellélõni.
max. szétnézel a continentalok közt.

a Schwalbe-ról én is jókat olvastam, de mondjuk furcsa, hogy amit kinéztem az 1800 ft, continental-ból meg a hasonlóak 2500-2800 körül vannak, de szerintem bízok a Schwalbe-ban. Egyébként a t.b. emlegetése miért tilos itt? nem olvastam el vmit, amit illett volna, vagy ez csak amolyan íratlan szabály? :) bocs, de új vagyok...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ahogy nézem ugy spórolnak sulyt, hogy a bütykök lettek ultrakicsik, nem?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nekem 2,1-es van. átlagban 540g darabja kevlárosban. Szerintem nem nagyobb a gördülési ellenállása mint egy Explorernek, csak a hangja nagy, nagyon zümmög. Laza talajra bejött a Gödöllõi dombságban. A köves részeken szeret elkaparni, de nem vészes. Sárguminak széles...

Nekem is 2,1-es van. Gyári 510 helyett valóban ~540-et mértem én is ( kevláros), de még csak aszfalton tudtam kipróbálni azt is kb 5-600 m erejéig. Igen szélessége van, viszont magasságra kicsit alacsonyabb az explorertõl, egyedül ez nem tetszik benne. Majd tesztelem én is.
Aszfalton gondolom elég hamar kopik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

köszi mindkettõtöknek a gyors választ! még annyi, hogy szerintetek jó választás a Schwalbe LandCruiser? tech szempontból még nagyon kezdõ vagyok a bringák terén, de azt olvastam, hogy ebben van defektvédõ réteg is, és a testbike-on is jókat írtak róla. 90%-ban aszfalton használnám, esõben ritkán, télen/hóban/sárban szinte biztos hogy nem, de azért kavicsokon, poros földúton nem szeretnék nagyokat esni egy ilyen gumival :)

szerintem jó lesz, schwalbéval nem lehet nagyon mellélõni.
max. szétnézel a continentalok közt.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A t.....ke szó kiejtése tabu a fórumon.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
köszi mindkettõtöknek a gyors választ! még annyi, hogy szerintetek jó választás a Schwalbe LandCruiser? tech szempontból még nagyon kezdõ vagyok a bringák terén, de azt olvastam, hogy ebben van defektvédõ réteg is, és a testbike-on is jókat írtak róla. 90%-ban aszfalton használnám, esõben ritkán, télen/hóban/sárban szinte biztos hogy nem, de azért kavicsokon, poros földúton nem szeretnék nagyokat esni egy ilyen gumival :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

']Continental Speed King 2.1/2,3 -al van valakinek menettapasztalata?
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:

Nekem 2,1-es van. átlagban 540g darabja kevlárosban. Szerintem nem nagyobb a gördülési ellenállása mint egy Explorernek, csak a hangja nagy, nagyon zümmög. Laza talajra bejött a Gödöllõi dombságban. A köves részeken szeret elkaparni, de nem vészes. Sárguminak széles...

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Continental Speed King 2.1/2,3 -al van valakinek menettapasztalata?
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello,

lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! ;) (egyébként 26"-os mtb-m van)

Üdv:
zsoltee

nyugodtan mehet bele az a belsõ is, de ha ugy érzed, hogy könnyebb kell, vehetsz másikat is.
a felni szélesség tényleg nem számít.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Jó lesz a régi belsõ. Arra vigyázz amikor felszereled, hogy ne gyûrõdjön a felni és a külsõ közé a belsõ. Ekkora eltérésnél nem lesz probléma sem a belsõvel, sem a felnivel.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Hello,

lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! ;) (egyébként 26"-os mtb-m van)

Üdv:
zsoltee

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

az az ignitor xc vagy valami új gumma?

ez ez.
LINK

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

szerintetek van értelme egyáltalán sárgumit venni magyarországon? szerintem nincs, szerintem tök mindegy a minta,a szélesség, sárférõhely a vázban,elõbbutóbb összeszedsz annyit h a kerékpározás értelmét veszítse, mert vinned kell mert tolni se lehet.én egyszer vettem nem márkás de 1,5ös ritka mintájú gumit,de szart se ért. jó, van olyan állag amikor számíthat de olyanis ami nem kegyelmez semmilyen guminak és kiméletlenûl összegyûlik akármilyen a gumid/vázad.
a sárgumit azoknak találták ki akik a világ két "montis centrumában" (alpok,sziklás-hg) bringáznak. a nagy hegyekben a rendszeres esõzés, már több millió éve eltávolította azt a szemcsenagyságú földréteget ami kishazánk hegyeit borítja. a lánchegységek kõmálladékának sara pedig inkább csak koszos víz. jártam már párszor az alpokban, bringával is, 2napig tartó esõben is, de nem lógtak sárcsimbókok a bringáról.
naez
de költsetek sárgumira ha szerintetek van értelme

szerintem elõbb próbálj ki egy jó sárgumit, ehy kellemes dagonyában és utána írd le a véleményt újra.....

köves sziklás talajon meg pont nem jó a sárgumi, mert csúszkál rajta, sza pont nem oda találták ki.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
szerintetek van értelme egyáltalán sárgumit venni magyarországon? szerintem nincs, szerintem tök mindegy a minta,a szélesség, sárférõhely a vázban,elõbbutóbb összeszedsz annyit h a kerékpározás értelmét veszítse, mert vinned kell mert tolni se lehet.én egyszer vettem nem márkás de 1,5ös ritka mintájú gumit,de szart se ért. jó, van olyan állag amikor számíthat de olyanis ami nem kegyelmez semmilyen guminak és kiméletlenûl összegyûlik akármilyen a gumid/vázad.
a sárgumit azoknak találták ki akik a világ két "montis centrumában" (alpok,sziklás-hg) bringáznak. a nagy hegyekben a rendszeres esõzés, már több millió éve eltávolította azt a szemcsenagyságú földréteget ami kishazánk hegyeit borítja. a lánchegységek kõmálladékának sara pedig inkább csak koszos víz. jártam már párszor az alpokban, bringával is, 2napig tartó esõben is, de nem lógtak sárcsimbókok a bringáról.
naez
de költsetek sárgumira ha szerintetek van értelme

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
maxxis medusa (link) mennyire jó sárguminak (az 1.55ös méretben gondoltam)?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Maxxis Initor eXCeption Series:)

az az ignitor xc vagy valami új gumma?