Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15890 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

köszi mindkettõtöknek a gyors választ! még annyi, hogy szerintetek jó választás a Schwalbe LandCruiser? tech szempontból még nagyon kezdõ vagyok a bringák terén, de azt olvastam, hogy ebben van defektvédõ réteg is, és a testbike-on is jókat írtak róla. 90%-ban aszfalton használnám, esõben ritkán, télen/hóban/sárban szinte biztos hogy nem, de azért kavicsokon, poros földúton nem szeretnék nagyokat esni egy ilyen gumival :)

szerintem jó lesz, schwalbéval nem lehet nagyon mellélõni.
max. szétnézel a continentalok közt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
A t.....ke szó kiejtése tabu a fórumon.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
köszi mindkettõtöknek a gyors választ! még annyi, hogy szerintetek jó választás a Schwalbe LandCruiser? tech szempontból még nagyon kezdõ vagyok a bringák terén, de azt olvastam, hogy ebben van defektvédõ réteg is, és a testbike-on is jókat írtak róla. 90%-ban aszfalton használnám, esõben ritkán, télen/hóban/sárban szinte biztos hogy nem, de azért kavicsokon, poros földúton nem szeretnék nagyokat esni egy ilyen gumival :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

']Continental Speed King 2.1/2,3 -al van valakinek menettapasztalata?
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:

Nekem 2,1-es van. átlagban 540g darabja kevlárosban. Szerintem nem nagyobb a gördülési ellenállása mint egy Explorernek, csak a hangja nagy, nagyon zümmög. Laza talajra bejött a Gödöllõi dombságban. A köves részeken szeret elkaparni, de nem vészes. Sárguminak széles...

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Continental Speed King 2.1/2,3 -al van valakinek menettapasztalata?
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello,

lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! ;) (egyébként 26"-os mtb-m van)

Üdv:
zsoltee

nyugodtan mehet bele az a belsõ is, de ha ugy érzed, hogy könnyebb kell, vehetsz másikat is.
a felni szélesség tényleg nem számít.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Jó lesz a régi belsõ. Arra vigyázz amikor felszereled, hogy ne gyûrõdjön a felni és a külsõ közé a belsõ. Ekkora eltérésnél nem lesz probléma sem a belsõvel, sem a felnivel.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Hello,

lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! ;) (egyébként 26"-os mtb-m van)

Üdv:
zsoltee

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

az az ignitor xc vagy valami új gumma?

ez ez.
LINK

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

szerintetek van értelme egyáltalán sárgumit venni magyarországon? szerintem nincs, szerintem tök mindegy a minta,a szélesség, sárférõhely a vázban,elõbbutóbb összeszedsz annyit h a kerékpározás értelmét veszítse, mert vinned kell mert tolni se lehet.én egyszer vettem nem márkás de 1,5ös ritka mintájú gumit,de szart se ért. jó, van olyan állag amikor számíthat de olyanis ami nem kegyelmez semmilyen guminak és kiméletlenûl összegyûlik akármilyen a gumid/vázad.
a sárgumit azoknak találták ki akik a világ két "montis centrumában" (alpok,sziklás-hg) bringáznak. a nagy hegyekben a rendszeres esõzés, már több millió éve eltávolította azt a szemcsenagyságú földréteget ami kishazánk hegyeit borítja. a lánchegységek kõmálladékának sara pedig inkább csak koszos víz. jártam már párszor az alpokban, bringával is, 2napig tartó esõben is, de nem lógtak sárcsimbókok a bringáról.
naez
de költsetek sárgumira ha szerintetek van értelme

szerintem elõbb próbálj ki egy jó sárgumit, ehy kellemes dagonyában és utána írd le a véleményt újra.....

köves sziklás talajon meg pont nem jó a sárgumi, mert csúszkál rajta, sza pont nem oda találták ki.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
szerintetek van értelme egyáltalán sárgumit venni magyarországon? szerintem nincs, szerintem tök mindegy a minta,a szélesség, sárférõhely a vázban,elõbbutóbb összeszedsz annyit h a kerékpározás értelmét veszítse, mert vinned kell mert tolni se lehet.én egyszer vettem nem márkás de 1,5ös ritka mintájú gumit,de szart se ért. jó, van olyan állag amikor számíthat de olyanis ami nem kegyelmez semmilyen guminak és kiméletlenûl összegyûlik akármilyen a gumid/vázad.
a sárgumit azoknak találták ki akik a világ két "montis centrumában" (alpok,sziklás-hg) bringáznak. a nagy hegyekben a rendszeres esõzés, már több millió éve eltávolította azt a szemcsenagyságú földréteget ami kishazánk hegyeit borítja. a lánchegységek kõmálladékának sara pedig inkább csak koszos víz. jártam már párszor az alpokban, bringával is, 2napig tartó esõben is, de nem lógtak sárcsimbókok a bringáról.
naez
de költsetek sárgumira ha szerintetek van értelme

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
maxxis medusa (link) mennyire jó sárguminak (az 1.55ös méretben gondoltam)?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Maxxis Initor eXCeption Series:)

az az ignitor xc vagy valami új gumma?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

schwalbe big jim 2.25 két éve bírja(hátul) és még van rajta minta. meg elég grátisz (ebike-on 2700 per darab)

Bocs ,de a Schwalbe Big Jim itt nem " Szalonos".

A Maxxis Ignitor eXCeption series esküszöm föleg akkor, ha a "kolbaszrol" van szo.
Joval Keskesnyebnek esik ki mind a pl. Schwalbe " Schw. 2,35 = 2,25 Maxxis) es ha 1,9 körül van szo akkor könyü es keven NM vesztesz vele.
A tartosaga is szupper (Bike test szerint) es en is valami 3000km gyötörten vele (Big Jim utan)

Szoval
Maxxis Initor eXCeption Series:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Sziasztok!
Jelenleg egy kevláros Maxxis High rollerem van(1.9), terepen megvagyok vele elégedeve, de aszfalton iszonyatosan kopik(akár 5-10km-en is), és mivel még a CC versenyeken is kell használni aszfalton, igen gyorsan elkopik. Szóval,ha tud valaki jó gumikat amik nem kopnak aszfalton és terepen felfelé nem pörögnek ki, az kérem írjon.

Elõre is köszönöm.

schwalbe big jim 2.25 két éve bírja(hátul) és még van rajta minta. meg elég grátisz (ebike-on 2700 per darab)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
hali egy kérdésem lenne: hol lehet olyan gumit kapni,ami brutál fékezéstõl sem mászik ki alólad betonon és terepen is megállja a helyét. Elõlre kéne és max 2.1 szélességig,azért inkább betonon használom mint retekben, lehetõleg ésszerû árban. most bontrager connection van,naon jó,csak már kezd slick lenni:p

és bocs h itt kérdezem csak sürgõs

loati

loati

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!
Jelenleg egy kevláros Maxxis High rollerem van(1.9), terepen megvagyok vele elégedeve, de aszfalton iszonyatosan kopik(akár 5-10km-en is), és mivel még a CC versenyeken is kell használni aszfalton, igen gyorsan elkopik. Szóval,ha tud valaki jó gumikat amik nem kopnak aszfalton és terepen felfelé nem pörögnek ki, az kérem írjon.

Elõre is köszönöm.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
de Róbert Úr biztos nehezebb az asszonykánál, aki egy Trófeás est után sem üti meg a 60 kilót :) no meg nem is pattogtatni szeretném az ösvényen :)
azért fura, mert pl. az oldalfalvédelem nélküli K. XC másfél évig futott defekt nélkül, néha unalmamban fújtam csak belé
akárhogy is, bepróbálunk vmi konkrétabbat... (2.3 Conti Tubeless csak gyõzze hajtani :P )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
2bar-t én kevesellek egy ilyen keskeny gumiba, szóval nálam 2.8-3 bar körül van.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nálunk ez oldalborda gépén fut, szintén a kevláros.
volt egy olyan nap, h 3x javítottunk defektet, tüskéket...
ill. hogy felütõdik 2 bar nyomással az 55 kilós user alatt a turistaúton... :P
szal nekünk nem jött be, pedig amúgy a mintával, tapadással nincs gond (csere Mythosra, az már OK)
ja és gyárilag contik vannak/voltak benne :)