Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15901 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

szerintem nem az állva tárolással van a baj (az se tesz jót, de nekem kb 4-5 pár gumi tárolódik állva, egyenlõre kör alakúak) inkább az idõjárás....
felnire téve és a belsõt felfujva nem áll vissza az eredeti állapot?

vagy meggyûrõdött, de az visszaáll... tegnapelõtt egy napig rohangáltam barátnõm drótos, táskába behajtogatott gumijaival, kb mostanra nem látszik már rajtuk a deformáció :)

Veszi

Veszi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Nem, akkor látszik (érzõdik) csak igazán...

Oko

Oko

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Sziasztok!

Alexrims dm 24-es felnimre (a 24 a belsõ keresztmetszetre utal) szeretnék egy slick gumit tenni városi bringázáshoz. Milyen széles gumi a legkeskenyebb ami rajtmarad?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Nekünk az egyik vadiúj Conti explorer ilyen. Van benne egy kis tojás gyárilag.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem nem az állva tárolással van a baj (az se tesz jót, de nekem kb 4-5 pár gumi tárolódik állva, egyenlõre kör alakúak) inkább az idõjárás....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Veszi

Veszi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok! Elõfordulhat az, h egy külsõ gumi (Conti Traffic) kb fél év alatt, amég állítva tároltam erkélyen (tûzõ napon, esõben, stb) tojásformát vesz fel, amit aztán a felnin is megtart (ennek nyilvánvaló következményeivel :) ??? És ha igen, ezex használaton kívüli külsõt csak fekve szabad tárolni? Lehet vhogyan orvosolni a problémát utólag?

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

a testbike megbizhatatlan és értékelhetetlen adatbázis (sajnos) szóval aki ad mások véleményére, az inkább itt kérdez a fórumon nálunk, mint azokat olvassa.
régen én is kommenteltem testbike-ra, de felesleges, ha van 10 hülye, aki szerint az adott alkatrész sz*rt se ér, és lehúzzák. (mert nem tetszik a szine, vagy mert ugyan még nem láttak olyat, de a szomszéd testvérének az osztálytársa szerint sz*r)

igen, az feltûnt nekem is, ezért nem a pontokat nézem, hanem a szöveges értékelést, abból meg többnyire látszik, hogy egy komoly ember írta-e, vagy egy nagyarcú majom. de ráakadtam erre a fórumra, úgyhogy ezentúl itt kérdezek inkább :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a testbike megbizhatatlan és értékelhetetlen adatbázis (sajnos) szóval aki ad mások véleményére, az inkább itt kérdez a fórumon nálunk, mint azokat olvassa.
régen én is kommenteltem testbike-ra, de felesleges, ha van 10 hülye, aki szerint az adott alkatrész sz*rt se ér, és lehúzzák. (mert nem tetszik a szine, vagy mert ugyan még nem láttak olyat, de a szomszéd testvérének az osztálytársa szerint sz*r)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

szerintem jó lesz, schwalbéval nem lehet nagyon mellélõni.
max. szétnézel a continentalok közt.

a Schwalbe-ról én is jókat olvastam, de mondjuk furcsa, hogy amit kinéztem az 1800 ft, continental-ból meg a hasonlóak 2500-2800 körül vannak, de szerintem bízok a Schwalbe-ban. Egyébként a t.b. emlegetése miért tilos itt? nem olvastam el vmit, amit illett volna, vagy ez csak amolyan íratlan szabály? :) bocs, de új vagyok...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ahogy nézem ugy spórolnak sulyt, hogy a bütykök lettek ultrakicsik, nem?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nekem 2,1-es van. átlagban 540g darabja kevlárosban. Szerintem nem nagyobb a gördülési ellenállása mint egy Explorernek, csak a hangja nagy, nagyon zümmög. Laza talajra bejött a Gödöllõi dombságban. A köves részeken szeret elkaparni, de nem vészes. Sárguminak széles...

Nekem is 2,1-es van. Gyári 510 helyett valóban ~540-et mértem én is ( kevláros), de még csak aszfalton tudtam kipróbálni azt is kb 5-600 m erejéig. Igen szélessége van, viszont magasságra kicsit alacsonyabb az explorertõl, egyedül ez nem tetszik benne. Majd tesztelem én is.
Aszfalton gondolom elég hamar kopik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

köszi mindkettõtöknek a gyors választ! még annyi, hogy szerintetek jó választás a Schwalbe LandCruiser? tech szempontból még nagyon kezdõ vagyok a bringák terén, de azt olvastam, hogy ebben van defektvédõ réteg is, és a testbike-on is jókat írtak róla. 90%-ban aszfalton használnám, esõben ritkán, télen/hóban/sárban szinte biztos hogy nem, de azért kavicsokon, poros földúton nem szeretnék nagyokat esni egy ilyen gumival :)

szerintem jó lesz, schwalbéval nem lehet nagyon mellélõni.
max. szétnézel a continentalok közt.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
A t.....ke szó kiejtése tabu a fórumon.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
köszi mindkettõtöknek a gyors választ! még annyi, hogy szerintetek jó választás a Schwalbe LandCruiser? tech szempontból még nagyon kezdõ vagyok a bringák terén, de azt olvastam, hogy ebben van defektvédõ réteg is, és a testbike-on is jókat írtak róla. 90%-ban aszfalton használnám, esõben ritkán, télen/hóban/sárban szinte biztos hogy nem, de azért kavicsokon, poros földúton nem szeretnék nagyokat esni egy ilyen gumival :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

']Continental Speed King 2.1/2,3 -al van valakinek menettapasztalata?
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:

Nekem 2,1-es van. átlagban 540g darabja kevlárosban. Szerintem nem nagyobb a gördülési ellenállása mint egy Explorernek, csak a hangja nagy, nagyon zümmög. Laza talajra bejött a Gödöllõi dombságban. A köves részeken szeret elkaparni, de nem vészes. Sárguminak széles...

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Continental Speed King 2.1/2,3 -al van valakinek menettapasztalata?
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello,

lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! ;) (egyébként 26"-os mtb-m van)

Üdv:
zsoltee

nyugodtan mehet bele az a belsõ is, de ha ugy érzed, hogy könnyebb kell, vehetsz másikat is.
a felni szélesség tényleg nem számít.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Jó lesz a régi belsõ. Arra vigyázz amikor felszereled, hogy ne gyûrõdjön a felni és a külsõ közé a belsõ. Ekkora eltérésnél nem lesz probléma sem a belsõvel, sem a felnivel.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Hello,

lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! ;) (egyébként 26"-os mtb-m van)

Üdv:
zsoltee

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

az az ignitor xc vagy valami új gumma?

ez ez.
LINK