Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Dante; miért nem szereted az IRC-t?
Nálam épp barátnõm Serac-ja van fenn, arra igaz is, amit elmondtál, de a Mythos más téma.Én speciel nem sajnálom, h mindenhova jó :D
Csak a Conti veri ár/érték viszonyban. (és igen, volt/van mindkettõ [mind a 4], Serac (XC kevlár) 1.95 /Mythos, Explorer (Pro) 2.1 /Vertical (tubeless) 2.3 )
Ritchey nincs, mert irreális árnak tartom amit kérnek érte, de persze nem mondom, h aki megengedheti, ne vegyen...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ócsósodott, helyes, bár még mindig drága. A Pro viszont drága. Nem is kicsit. De tény, hogy asszem a legtöbb világkupagyõzelmet bezsebelt gumma. Okkal.

Kíváncsi vagyok, hogy mi a legdrágább XC gumi, bár azt hiszem a Nokian Hakka WXC-300 a közel 100 Eurós (igen, per DARAB) árával az élmezõnyben lenne. (jójó, ezért a pénzért hozzádvágnak egy 678 grammos TÉLI (azaz tüskézett!) gumit!) Kár, hogy itthon esély sincs a beszerzésére. (mondjuk ennyiért...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Z-max Millenium Pro: 6.900 Ft
Z-max WCS: 9.900 Ft

ajánlott bolti árak

Z-maxot én is ajánlom, az egyik kedvencem

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

AMugy egy gumirol beszelunk? :o

Van egy jópár fajta Z-max, nekem fekete oldalfalú 1.95-ös Z-max Millenium WCS van, fehér Ritchey feliratokkal az oldalán, s az állított 495 grammnak jócskán aláver. Tudom, hogy van belõle ezer verzió...egyébként, sajnos, azt hiszem pont a Z-max a legdrágább Ritchey gumi, bár talán a ZED-Race még hasonló szinten van. Bár érthetetlen, hogy pl a sima ZED vagy a Z-Min mi a fenétõl olcsóbb...(értelemszerûen WCS verzióban)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
ma vettem egy pár Conti CityContact gummát. nagyon pöpecnek tûnik, bár csak egy próbakört tudtam menni velük, azt is sötétben, viszont egy dolog miatt csalódott vagyok: 42-es méretben rendeltem, és az is van ráírva, de a legnagyobb jóindulattal is 37-esnek mérem a szélességét. Pedig direkt nagyobbat akartam a gyári gumiknál... :(
Hát, akaratom ellenére virsligumis lett belõlem? (vagy ezt csak az oútisokra mondják? nehogy megkapjam, hogy a crossbicó nekem mostmár országúti! :D
mindenesetre olyan volt velük, mintha két pengén haladnék..)

ezt már olvastam tõletek, hogy a Conti más esetben is felülméretezi a gumijait, de azért ez pofátlanság. ha ezt tudom, gondolkodás nélkül a 47-est veszem. azé' remélem beválik, sose nem volt még slickem. ez már majdnem az (:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nem is rád céloztam. :)

Z-max Pro 520 gramm (1.95) és 6 rugó körül van. A WCS 437/444 gramm (az enyémek legalábbis) s nagykerben 8 ezer az ára. (boltban ez kábé egy 10-11-et is jelenthet sajnos...:( )

off, de 8ezer nagykerarbol inkabb olyan 13-14 lesz szten... :P altalaban.

AMugy egy gumirol beszelunk? :o
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Köszi mindenkinek!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

de azért arról mondhatok véleményt, amit próbáltam, igaz? :)

Nem is rád céloztam. :)

Z-max Pro 520 gramm (1.95) és 6 rugó körül van. A WCS 437/444 gramm (az enyémek legalábbis) s nagykerben 8 ezer az ára. (boltban ez kábé egy 10-11-et is jelenthet sajnos...:( )

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Esetleg tudjátok a Z-Max Pro (ha jól tudom ez a "középsõ") árát és tényleges súlyát?

A webshopokban csak az alap verziót látom belõlük.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Megjegyzem, hogy megkérdõjelezhetõ azon vélemények sokasága, amiket úgy mondtok, hogy nem próbáltátok mindhármat.

de azért arról mondhatok véleményt, amit próbáltam, igaz? :)
szerintem van sokkal jobb és könnyebb(!) gumi mint az irc
.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Z-max. Én mindhármat zúztam, elég sokáig, a Z-max a legjobban tartó, s sebességben is szétalázza a másik kettõt. Nem véletlenül van Explorer-em edzõguminak, s nem véletlenül Z-max WCS a versenygumi. :) Z-max hajtûben veszi a kanyarokat, de a Conti pl simán sodródik, ráadásul elkapar - nomeg lassú is. Nem szidom, mert ennyi pénzért bõven jó, edzésre tökéletes, de ha nem tekersz iszonyúan sokat, azaz nem félsz a kopástól, a Z-max jobb választás. IRC egy hulladék, mindenhová jó, azaz sehová se. A túl-univerzális gumik tökéletes példája.

Egyik sem sárgumi, tehát nagy posványban meghalsz bármelyikkel. Megjegyzem, hogy megkérdõjelezhetõ azon vélemények sokasága, amiket úgy mondtok, hogy nem próbáltátok mindhármat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az irc szerintem annyira nem jó, nekem is van ettõ a padláson...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

IRC ha kicsit több lóvéd van,
Conti, ha kicsit kevesebb.

Tigger, te mindig ilyen DH közeli gumimérettel tekersz? Nem rossz ez felfelé?

ha jól válogatod hogy mit teszel fel akkor nem.....pl száraz idõben egy 2,4-es racing ralph, minimális gördülési ellnállása van, 590 gramm, viszont ad 2 centi rúgóutat....nobby nic detto, /egész picit nehezebb/ az jó gyakorlatilag bármilyen terepre......de nagyon jó volt a 2,3-as nokian nbx is.....de pl az irc trailbeart már nem raknám fel hátra, a kicsit több mint 700 grammjával, elõl viszont istenkirály .....de a specko revolutiont se, /ami ugye gyakorlatban 2,2-es/ a durva gördülési ellenállása miatt.....

de tény 2,2-nél keskenyebb gumit nem vagyok hajlandó felrakni, legfeljebb kizárólag aszfaltra.....-(bár most kinéztem valami egész könnyú svábli 2,2-es szliket, a nevére nem emléxem, )- meg ha jövõre megveszem a hajlitott kormányos cuccomat, de azon is 700/35-ös gumi lesz gyárilag......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
IRC ha kicsit több lóvéd van,
Conti, ha kicsit kevesebb.

Tigger, te mindig ilyen DH közeli gumimérettel tekersz? Nem rossz ez felfelé?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

??? MIT VEGYEK ???

Jelöltek: Z-Max Pro, IRC Mythos II (párban), Conti Explorer Pro

Várnék és tisztelettel megköszönnék: véleményeket, tapasztalatokat, érveket, javaslatokat, súly- és ár adatokat.

Felhasználás: XCM maraton, hobby, kb. 20%-ban aszfalt, sár csak ritkán...
Mindkét keréken cserére szorul a gumi. Univerzális (tudom, hogy ilyen nincs) gomma kellene, nem vagyok cserélgetõs fajta.

nekem az irc szimpibb ezek közül, ha lenne belõle legalább 2,25ös ki is próbálnám.../jó elfogult vagyok a contikat zsigerbõl útálom/ , zmaxot próbáltam de nem volt igazán meggyözõ

esetleg maxxis ignitor ? vagy ha drágább is lehet akkor svábli nobby nic
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Én pár évig Explorerekkel (2.1) jártam, majd váltottam Z-Maxra (2.35). Nem rossz az Explorer, nem véletlenül használják sokan, bár lehet ez csak az ára miatt van így :) Nekem kicsit csirke volt, kanyarokban nem tartotta magát túl jól, és betonon elég gyorsan kopott. A Z-Max elnyûhetetlen, a 2.35-ös is elég jól gördül aszfalton, stabilabb is, bár persze ez részben a méretkülönbségbõl adódik. A sarat viszont nem szereti kiadni magából.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

??? MIT VEGYEK ???

Várnék és tisztelettel megköszönnék: véleményeket, tapasztalatokat, érveket, javaslatokat, súly- és ár adatokat.

Mindkét keréken cserére szorul a gumi. Univerzális (tudom, hogy ilyen nincs) gomma kellene, nem vagyok cserélgetõs fajta.

A Z-Max-et még nem használtam, de az irc nagyon jó gumi volt, de viszonylag gyorsan kopott, viszont, az Explorer pro az egyik legjobb gumi, legalábbis szerintem. Többféle minõségû változat van a gumiból, az amibõl a pár ugy 5000-6000Ft között van, az könnyû is ráadásul... Sárban is elmegy, végignyomtam vele a tavalyi Duna maraton középtávot, tökéletes volt ott is. Szóval igazából nekem az Explorer az egyik olyan gumi, ami teljesen elnyerte a tetszésemet. Én azt ajánlanám.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
??? MIT VEGYEK ???

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Köcce!:)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Autószelepes belsõhoz (Schrader) hányas fúróval kell megfúrni a felni? Nem jut eszembe.:)

8,5