Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2006. október 19. - 10:07
Nálam épp barátnõm Serac-ja van fenn, arra igaz is, amit elmondtál, de a Mythos más téma.Én speciel nem sajnálom, h mindenhova jó
Csak a Conti veri ár/érték viszonyban. (és igen, volt/van mindkettõ [mind a 4], Serac (XC kevlár) 1.95 /Mythos, Explorer (Pro) 2.1 /Vertical (tubeless) 2.3 )
Ritchey nincs, mert irreális árnak tartom amit kérnek érte, de persze nem mondom, h aki megengedheti, ne vegyen...
Írta 2006. október 18. - 23:26
Kíváncsi vagyok, hogy mi a legdrágább XC gumi, bár azt hiszem a Nokian Hakka WXC-300 a közel 100 Eurós (igen, per DARAB) árával az élmezõnyben lenne. (jójó, ezért a pénzért hozzádvágnak egy 678 grammos TÉLI (azaz tüskézett!) gumit!) Kár, hogy itthon esély sincs a beszerzésére. (mondjuk ennyiért...)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. október 18. - 23:13
Z-max WCS: 9.900 Ft
ajánlott bolti árak
Z-maxot én is ajánlom, az egyik kedvencem
Írta 2006. október 18. - 22:49
AMugy egy gumirol beszelunk?
Van egy jópár fajta Z-max, nekem fekete oldalfalú 1.95-ös Z-max Millenium WCS van, fehér Ritchey feliratokkal az oldalán, s az állított 495 grammnak jócskán aláver. Tudom, hogy van belõle ezer verzió...egyébként, sajnos, azt hiszem pont a Z-max a legdrágább Ritchey gumi, bár talán a ZED-Race még hasonló szinten van. Bár érthetetlen, hogy pl a sima ZED vagy a Z-Min mi a fenétõl olcsóbb...(értelemszerûen WCS verzióban)
Írta 2006. október 18. - 19:00
Hát, akaratom ellenére virsligumis lett belõlem? (vagy ezt csak az oútisokra mondják? nehogy megkapjam, hogy a crossbicó nekem mostmár országúti!
mindenesetre olyan volt velük, mintha két pengén haladnék..)
ezt már olvastam tõletek, hogy a Conti más esetben is felülméretezi a gumijait, de azért ez pofátlanság. ha ezt tudom, gondolkodás nélkül a 47-est veszem. azé' remélem beválik, sose nem volt még slickem. ez már majdnem az (:
Írta 2006. október 18. - 15:50
Nem is rád céloztam.
Z-max Pro 520 gramm (1.95) és 6 rugó körül van. A WCS 437/444 gramm (az enyémek legalábbis) s nagykerben 8 ezer az ára. (boltban ez kábé egy 10-11-et is jelenthet sajnos... )
off, de 8ezer nagykerarbol inkabb olyan 13-14 lesz szten... altalaban.
AMugy egy gumirol beszelunk?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. október 18. - 15:35
Írta 2006. október 18. - 15:16
de azért arról mondhatok véleményt, amit próbáltam, igaz?
Nem is rád céloztam.
Z-max Pro 520 gramm (1.95) és 6 rugó körül van. A WCS 437/444 gramm (az enyémek legalábbis) s nagykerben 8 ezer az ára. (boltban ez kábé egy 10-11-et is jelenthet sajnos... )
Írta 2006. október 18. - 15:10
A webshopokban csak az alap verziót látom belõlük.
Írta 2006. október 18. - 15:05
de azért arról mondhatok véleményt, amit próbáltam, igaz?Megjegyzem, hogy megkérdõjelezhetõ azon vélemények sokasága, amiket úgy mondtok, hogy nem próbáltátok mindhármat.
szerintem van sokkal jobb és könnyebb(!) gumi mint az irc.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. október 18. - 15:04
Egyik sem sárgumi, tehát nagy posványban meghalsz bármelyikkel. Megjegyzem, hogy megkérdõjelezhetõ azon vélemények sokasága, amiket úgy mondtok, hogy nem próbáltátok mindhármat.
Írta 2006. október 18. - 14:32
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. október 18. - 12:31
ha jól válogatod hogy mit teszel fel akkor nem.....pl száraz idõben egy 2,4-es racing ralph, minimális gördülési ellnállása van, 590 gramm, viszont ad 2 centi rúgóutat....nobby nic detto, /egész picit nehezebb/ az jó gyakorlatilag bármilyen terepre......de nagyon jó volt a 2,3-as nokian nbx is.....de pl az irc trailbeart már nem raknám fel hátra, a kicsit több mint 700 grammjával, elõl viszont istenkirály .....de a specko revolutiont se, /ami ugye gyakorlatban 2,2-es/ a durva gördülési ellenállása miatt.....IRC ha kicsit több lóvéd van,
Conti, ha kicsit kevesebb.
Tigger, te mindig ilyen DH közeli gumimérettel tekersz? Nem rossz ez felfelé?
de tény 2,2-nél keskenyebb gumit nem vagyok hajlandó felrakni, legfeljebb kizárólag aszfaltra.....-(bár most kinéztem valami egész könnyú svábli 2,2-es szliket, a nevére nem emléxem, )- meg ha jövõre megveszem a hajlitott kormányos cuccomat, de azon is 700/35-ös gumi lesz gyárilag......
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. október 18. - 12:14
Conti, ha kicsit kevesebb.
Tigger, te mindig ilyen DH közeli gumimérettel tekersz? Nem rossz ez felfelé?
Írta 2006. október 18. - 12:03
nekem az irc szimpibb ezek közül, ha lenne belõle legalább 2,25ös ki is próbálnám.../jó elfogult vagyok a contikat zsigerbõl útálom/ , zmaxot próbáltam de nem volt igazán meggyözõ??? MIT VEGYEK ???
Jelöltek: Z-Max Pro, IRC Mythos II (párban), Conti Explorer Pro
Várnék és tisztelettel megköszönnék: véleményeket, tapasztalatokat, érveket, javaslatokat, súly- és ár adatokat.
Felhasználás: XCM maraton, hobby, kb. 20%-ban aszfalt, sár csak ritkán...
Mindkét keréken cserére szorul a gumi. Univerzális (tudom, hogy ilyen nincs) gomma kellene, nem vagyok cserélgetõs fajta.
esetleg maxxis ignitor ? vagy ha drágább is lehet akkor svábli nobby nic
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. október 18. - 11:59
Én pár évig Explorerekkel (2.1) jártam, majd váltottam Z-Maxra (2.35). Nem rossz az Explorer, nem véletlenül használják sokan, bár lehet ez csak az ára miatt van így Nekem kicsit csirke volt, kanyarokban nem tartotta magát túl jól, és betonon elég gyorsan kopott. A Z-Max elnyûhetetlen, a 2.35-ös is elég jól gördül aszfalton, stabilabb is, bár persze ez részben a méretkülönbségbõl adódik. A sarat viszont nem szereti kiadni magából.
Írta 2006. október 18. - 11:49
??? MIT VEGYEK ???
Várnék és tisztelettel megköszönnék: véleményeket, tapasztalatokat, érveket, javaslatokat, súly- és ár adatokat.
Mindkét keréken cserére szorul a gumi. Univerzális (tudom, hogy ilyen nincs) gomma kellene, nem vagyok cserélgetõs fajta.
A Z-Max-et még nem használtam, de az irc nagyon jó gumi volt, de viszonylag gyorsan kopott, viszont, az Explorer pro az egyik legjobb gumi, legalábbis szerintem. Többféle minõségû változat van a gumiból, az amibõl a pár ugy 5000-6000Ft között van, az könnyû is ráadásul... Sárban is elmegy, végignyomtam vele a tavalyi Duna maraton középtávot, tökéletes volt ott is. Szóval igazából nekem az Explorer az egyik olyan gumi, ami teljesen elnyerte a tetszésemet. Én azt ajánlanám.
Írta 2006. október 18. - 11:45
Írta 2006. október 17. - 19:30
Írta 2006. október 17. - 19:15
Autószelepes belsõhoz (Schrader) hányas fúróval kell megfúrni a felni? Nem jut eszembe.
8,5