Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Hö? Téligumi NEMEGYENLÕ sárgumi. Csak ha sár van télen, jóember.

télre slickgumi :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Üdv!

Nekem téli gumi kéne,de a szöges gumik drágák. Milyen sárgumit javasoltok? Én miért jó a keskenyebb, a szélessel(2.1 pl.) szemben??

Hö? Téligumi NEMEGYENLÕ sárgumi. Csak ha sár van télen, jóember.

elsõ kérdés - szubjektív, nekem Panaracer Fire Mud Pro jött be
második kérdés - mert nem tömi el a sár, illetve jobban átvág a nagy posványon (széles sárgumi NEM sárgumi, max DHban...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hello tegnap jo láma voltam
hát persze h defekt, csak nem tudtam elképzelni h uj gumi is lehet szar
ezekszerint igen, vagy én basztam el:( most reméljük jó lesz

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Én Continental Contactot használok május óta, szinte kizárólag a városban. Még semmi baj nem volt vele.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

a defektrõl jut eszembe, a belsõbe fecskendezhetõ lötyik után le lehet ereszteni még a belsõt?
vagy a szelepet is összeragasztja?

a befecskendezhetõ trutyi miatt ne aggódj, nekem olyanhoz volt szerencsém, ami habként indította az életét, aztán ragasztóvá cseperedett, majd elfolyt kb. 2 hét múlva. Akkor kaptam egy újabb defektet, és akkor már folyt ki az új lyukon. Egyébként a szelepet egyáltalán nem tömítette el. Amúgy ezt a cuccot autóhoz és motorhoz gyártották...

defektálló guminak nekem eddig nagyon bejött a Schwalbe Land Cruiser, bár még csak két hete használom :) de elég intenzíven... egyedül a súlya a problémás, de aki nem akar versenyezni, és túléli, h. kicsit lassabb lesz, az tuti jól jár vele.

mohikán

mohikán

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv!

Nekem téli gumi kéne,de a szöges gumik drágák. Milyen sárgumit javasoltok? Én miért jó a keskenyebb, a szélessel(2.1 pl.) szemben??
Tamás

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
a defektrõl jut eszembe, a belsõbe fecskendezhetõ lötyik után le lehet ereszteni még a belsõt?
vagy a szelepet is összeragasztja?
hétfõn kaptam egy szúrt defektet a DEFEKTVÉDÕS conti slickembe, az elsõ próbakörön... talán mentség, hogy a futófelület széle felé ment be az akáctüske.. bár sovány vigasz volt az erdõ közepén, javítókészlet nélkül :(

hogy mit kerestem ott slick gumival, az másik történet...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Van egy "elméletem": a defektek száma fordítottan arányos a külsõgumik tömegével osztva a gumi menetidejének arányszámával, hozzáadva a sötétedési tényezõt.

Elfelejtetted beszorozni a szélességével, pedig minnél keskenyebb annál kevesebb szemétbe mész bele :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Õrizkedj a Detonátortól! :-) Monti gumival is lehet defektet kapni aszfalton??
.

lehet.....nekem eddigi pályafutásom alatt össz vissz 4 defektem volt, gyakorlatilag mindegyik aszfalton.....elsõ szúrt 1,95 zöld mislen külsõ....2. padkázós felütés 2,2-es mislen all mountain, 3. ugyanez a gumi csak szúrt, és most a 4. ami ugyan az erdõben engedett le de rajzszög volt,,,sza gyakorlatilag az is aszfaltosnak tekinthetõ.....

nem tudom feltünõ e de a 4 defibõl 3 mislen külsõvel volt......pedig arányaiban messze nem használtam annyit ezt a márkát....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Õrizkedj a Detonátortól! :-) Monti gumival is lehet defektet kapni aszfalton??
Van egy "elméletem": a defektek száma fordítottan arányos a külsõgumik tömegével osztva a gumi menetidejének arányszámával, hozzáadva a sötétedési tényezõt.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Husevotelefonfulke ne ellenreklámozz :)!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
A nehezebbek azok amik az apróban mennek?;)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ajaj, félrevezettem mindenkit :) az országútimmal sosem jövök be Pestre és ritkán kapok vele defektet, van egy montim azzal viszont igen. A kérdés is errõl szólt volna csak kifelejtettem odaírni, bocsesz! Most egy papírvékony Schwalbe van rajta, asszem valamelyik Hurricane (talán a Light Race?) ezzel 4,5baron nyomom és hihetetlen jól gurul meg könnyû is. Felütéses defekthez még 2-3 embert rá kellene ültetnem és akkor sem biztos :). Volt viszont egy napon négy defektem a Vágány u.-i bringaút mellett lenyírt gaz tüskéitõl és tegnap kettõ az éjszakai eseményekbõl visszamaradt üvegszilánkoktól, de rendszeresen kapok defektet vele máskor is. A belsõ már úgy néz ki mint a túrórudi csomagolása. Nehezebb külsõt ami defektállóbb nem szeretnék venni, már próbáltam de a gördülési ellenállása borzalmas volt, ezért gondoltam a szalagra esetleg valami defektállóbb de ugyanilyen könnyû gumira.

Michelin XCR-rõl valakinek vélemény??? Ez legalább keskenyebb, azt megfigyeltem, hogy 80%-ban nem a középsõ 2cm-es futófelületbe kapom hanem a szélébe.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Én átlag napi 50-60 km-et tekerek, Budaörsrõl járok be napjában van h többször is a fõvárosba. Igen gyakran kapok defektet. Felütéses defektet még sosem kaptam, apró pici tüskéktõl viszont hihetetlenülsokat. Tény, hozzátartozik, hogy egy Maxxis Detonator gumim van, amit senkinek sem ajánlok városra mert rényleg hártya vékony az egész és nagyon sebezhetõ a kicsike. :s
A defektgátló szalagokkal az a baj, hogy az olcsóbb kivitelekrõl hallottam már olyan esetet, hogy kidörzsölte a belsõt. Persze vannak jó minõségûek is, de azok már lassan annyiba kerülnek mint egy új külsõ.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát én is városban nyomok heti 150 km-t és évi 2 defektem van csak! Pedig merevvilla, merevváz, s kõre fújt slick-gumi. Nem kéne esetleg felütni. :) (ja, és a külsõ és a belsõ is a lehetõ legkönnyebb darabok!)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát, városban sem a felütésbõl lesz a legtöbb defekt! Hanem az utak hihetetlen szemetessége miatt, ugyanis az úttisztítás kb. 10 éve abból áll, hogy egy seprûskocsi több éves mindenféle hordalékot az út szélére seper, ahol tudvalevõleg kizárólag mi közlekedünk. Itt aztán megbújik mindenféle üvegszilánk, tüske, stb. A felütéses defekt ellen lehet eredményesen védekezni (gumi rendes felfújása és a nagy gödrök kerülése), a szúrásos ellen valójában nem nagyon, szerencse meg új gumi kérdése... Persze valami jó vastag 28-as külsõvel jóval kisebb az esély rá, de oútin ez nem szokásos.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Hát az szerintem tüskék ellen, meg hasonló behatásokkal szemben véd. Városban inkább a felütéses defekt a divat.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ha van valakinek defektgátló szalagokkal tapasztalata légyszi ossza meg velem! Már kezd elegem lenni a napi 2-4 defektbõl a városban. Vaskosabb gumit nem szeretnék használni, de ez a Panaracer kevláros szalag érdekelne. Vagy esetleg valami tipp 26-os aszfaltos gumiköpenyre ami pille könnyû, defektgátlós (vectran vagy ilyesmi), jó gördülési ellenállása van, és esõben sem csúszik nagyon? :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
mindig meglepsz daci :)
néha légyszi gondolkodj csak egy picit mielõtt kérdezel :S

1. ha beraksz egy rossz belõst a gumi és a belsõ közé miért eresztene le a kerék?
2. ha ereszt nézd meg hol. ne fórumon kérdezd meg. ;)

ohh 1000komment. há ez sem sikerült valami értelmesre:chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
belsö ki, felfújod nagyonnagyon, majd egy lavór vízbe bele.
ahol lufik lesznek a vízben, ott ereszt.