Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2006. november 04. - 10:46
Írta 2006. november 04. - 01:45
Mert most kellett lecserélnem a Minion Dh-t!Iszonyat gyorsan kopik az is! :mad:
Írta 2006. november 03. - 21:54
Írta 2006. november 02. - 17:49
ezeknek hála vettem fém leszedõket, így már gyak. bármit fel tudok tenni 2 (!) leszedõvel. Elõtte komoly gondjaim voltak a 1.3-as gumikkal, sikerült eltörni 4-5 mûanyag leszedõt. (bár ez köszönhetõ volt a technika hiányának is, az egyik futár srác úgy rakta fel a leggagyibb mûanyaggal, hogy csak lestem...)
Írta 2006. november 02. - 17:29
Írta 2006. november 02. - 10:58
A felrakás nehézsége a gumi anyagától, tömegétõl (egy könnyû versenykülsõt mindig könnyebb föltenni, mint mást) függ, aztán attól hogy összehajtogatható-e vagy sem, és mennyire használt. Nekem volt már dolgom olyan kemény merev külsõvel, hogy két gumileszedõvel is csak úgy lehetett leszedni, hogy a peremrész fele lefoszlott (egyébként is nagyon rossz külsõ volt).
Aha,hát az án 2.6-os Duro-mról ne is beszéljünk!
Írta 2006. november 02. - 10:49
Írta 2006. november 01. - 22:41
Írta 2006. november 01. - 20:55
Írta 2006. november 01. - 14:24
Def Jam lehet kapni a bringás boltokben gumi leszedõ felrakó bigyuszt:D 100 ft per darab veszel 2 õt utánna nagyon könnyü lesz fel meg levenni:Dezt tapasztatlaból mondom ja és még a belsõt se szúrod ki
én inkább úgy fogalmaznék, hogy van gumi, amihez muszáj használni, és más szerszámmal meg maradandó károsodást okozhatsz a gumiban/felniben.
tehát hajrá.
egyébként én képes voltam megjátszani, hogy kisebb túrára vittem magammal a javítókészletet, de nem vittem pumpát
(elfelejtettem..)
aztán nem sokkal késõbb azt is megtudtam, hogy azokhoz a gumikhoz amik fentvoltak, nem ártott volna ilyen leszedõt is hurcolni, mert bár pumpám és ragasztóm volt, nem bírtam volna leszedni és felrakni õket.
hehe.. szerencsére nem kaptam defektet ez idõ alatt
Írta 2006. november 01. - 13:00
Írta 2006. november 01. - 12:46
Írta 2006. november 01. - 12:37
inkább gyártó és tipusfüggõ....amúgy van valami tendencia abban, hogy melyik gumit milyen nehéz felrakni?
pl. kevlárost könnyebb, vagy ugyanolyan, ilyesmire gondolok.
a régi drótos gumimat igen szenvedõs volt felpakolni, az új hutchit meg (ami mintha kevláros lenne, de igazából nem nagyon hangsúlyozták.. lehet hogy nem is az, csak vékonyabb drótos) kézzel simán felraktam.
gondolom a vastagabb gumik könnyebben fel/lemászkálnak gumicsere közben.
vagy ez is teljesen gyártó és típusfüggõ dolog?
elõzõre: amúgy én úgy csinálom, hogy a belsõt hurkára fújom (tehát épphogy legyen formája), és belerakom a külsõbe, majd a szelepnél beillesztem egyik felét, és az egyik peremet körbe berakom.
majd vigyázva, nehogy odacsípjem a belsõt (lehet hogy ereszteni kell belõle, hogy sikerüljön a mûvelet), befeszegetem a szeleptõl indulva a másik peremet is.
ha a külsõ a helyén, akkor némi nyomáson körbeforgatva ránehezkedek, hogy beigazodjon, meg ellenõrzöm jó helyen van-e a perem, és felfújom.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. november 01. - 11:29
pl. kevlárost könnyebb, vagy ugyanolyan, ilyesmire gondolok.
a régi drótos gumimat igen szenvedõs volt felpakolni, az új hutchit meg (ami mintha kevláros lenne, de igazából nem nagyon hangsúlyozták.. lehet hogy nem is az, csak vékonyabb drótos) kézzel simán felraktam.
gondolom a vastagabb gumik könnyebben fel/lemászkálnak gumicsere közben.
vagy ez is teljesen gyártó és típusfüggõ dolog?
elõzõre: amúgy én úgy csinálom, hogy a belsõt hurkára fújom (tehát épphogy legyen formája), és belerakom a külsõbe, majd a szelepnél beillesztem egyik felét, és az egyik peremet körbe berakom.
majd vigyázva, nehogy odacsípjem a belsõt (lehet hogy ereszteni kell belõle, hogy sikerüljön a mûvelet), befeszegetem a szeleptõl indulva a másik peremet is.
ha a külsõ a helyén, akkor némi nyomáson körbeforgatva ránehezkedek, hogy beigazodjon, meg ellenõrzöm jó helyen van-e a perem, és felfújom.
Írta 2006. november 01. - 09:45
Írta 2006. október 31. - 23:46
de én még felsetudom tenni rendesen a gumit!
mi nem megy? belerakod az egyik peremét a felnibe, teszel bele egy lapos belsõt (tehát nics benne nagy légnyomás), belefeszegeted a másik felét, kicsit fújsz a belsõbe, hogy a helyére ugorjon a gumi. ha valahol nagyon nincs a helyén, ott helyreigazgatod, majd felfújod teljesen. ha pedig nem nagyon akar rámenni a gumi, akkor pedig be kell szappanozni a gumi peremét.
Írta 2006. október 31. - 23:17
A gumi könyü igen.
A Bike aszthiszem mult honapi kiadasaban (nemetorszagban) teszteltek 10? "All-Mountain" cajglit es a Giant Trance2 levonast kapott a Hutshi gumi es a Hayes HFX 9 veget.
nem hallottam róla elõtte, és a boltban kellett döntenem: elhoztam
ma olvastam én is mtbr-es teszteket, jól lehúzták, de nem keseredtem el, majd kiderül hogy nekem hogy válik be.
5000 volt, nem mondanám olcsónak, úgyhogy azért reménykedem.
ha leteszteltem, bökök róla pár sort..
Írta 2006. október 31. - 22:35
Írta 2006. október 31. - 22:16
Írta 2006. október 31. - 21:58
hi!
ilyen gumit vettem:
http://www.hutchinso...?id_modele=486#
2,1-es méretben, 505g.
valaki ismeri?
elég korrektnek tûnt, és ilyesmi mintázatot kerestem, ebben a méretben. elég puhának tûnik az anyaga.
ha elb*sztam, akkor tapintatosan közöljétek, ha meg mondjuk óvakodnom kell a tüskéktõl az átlagnál is jobban, vagy ilyesmi, akkor azt jó tudnom.
a komolyabb dekatlonyos bringák némelyikén ilyen volt.
remélem beválik.
és élõben sokkal meggyõzõbb
A gumi könyü igen.
A Bike aszthiszem mult honapi kiadasaban (nemetorszagban) teszteltek 10? "All-Mountain" cajglit es a Giant Trance2 levonast kapott a Hutshi gumi es a Hayes HFX 9 veget.
A "Tunig TIP" jük az volt "A gumit a vasarlasnal csereljek le..." most ez lehet jelent valamit, nemtudom. En egy Nobby N.-el (nemvok megelegedve) es egy Magura FR el oldottam meg az alig volt problemamat. Most lehet a 10max pontbol a 9 re lephetne a Trancem ugyanezen a teszten, de ez relativ mint a "rosz" gumi is. Tekerj vele es majd kiderül.
A Trance-nel az elsö "felszerelö" a Hatshi. a Buldog Light-el.