Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2006. October 10. - 10:12
felnire téve és a belsõt felfujva nem áll vissza az eredeti állapot?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 10. - 00:47
Posted 2006. October 10. - 00:26
igen, az feltûnt nekem is, ezért nem a pontokat nézem, hanem a szöveges értékelést, abból meg többnyire látszik, hogy egy komoly ember írta-e, vagy egy nagyarcú majom. de ráakadtam erre a fórumra, úgyhogy ezentúl itt kérdezek inkábba testbike megbizhatatlan és értékelhetetlen adatbázis (sajnos) szóval aki ad mások véleményére, az inkább itt kérdez a fórumon nálunk, mint azokat olvassa.
régen én is kommenteltem testbike-ra, de felesleges, ha van 10 hülye, aki szerint az adott alkatrész sz*rt se ér, és lehúzzák. (mert nem tetszik a szine, vagy mert ugyan még nem láttak olyat, de a szomszéd testvérének az osztálytársa szerint sz*r)
Posted 2006. October 09. - 23:27
régen én is kommenteltem testbike-ra, de felesleges, ha van 10 hülye, aki szerint az adott alkatrész sz*rt se ér, és lehúzzák. (mert nem tetszik a szine, vagy mert ugyan még nem láttak olyat, de a szomszéd testvérének az osztálytársa szerint sz*r)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 09. - 23:02
a Schwalbe-ról én is jókat olvastam, de mondjuk furcsa, hogy amit kinéztem az 1800 ft, continental-ból meg a hasonlóak 2500-2800 körül vannak, de szerintem bízok a Schwalbe-ban. Egyébként a t.b. emlegetése miért tilos itt? nem olvastam el vmit, amit illett volna, vagy ez csak amolyan íratlan szabály? bocs, de új vagyok...szerintem jó lesz, schwalbéval nem lehet nagyon mellélõni.
max. szétnézel a continentalok közt.
Posted 2006. October 09. - 21:37
Posted 2006. October 09. - 21:28
Nekem 2,1-es van. átlagban 540g darabja kevlárosban. Szerintem nem nagyobb a gördülési ellenállása mint egy Explorernek, csak a hangja nagy, nagyon zümmög. Laza talajra bejött a Gödöllõi dombságban. A köves részeken szeret elkaparni, de nem vészes. Sárguminak széles...
Nekem is 2,1-es van. Gyári 510 helyett valóban ~540-et mértem én is ( kevláros), de még csak aszfalton tudtam kipróbálni azt is kb 5-600 m erejéig. Igen szélessége van, viszont magasságra kicsit alacsonyabb az explorertõl, egyedül ez nem tetszik benne. Majd tesztelem én is.
Aszfalton gondolom elég hamar kopik.
Posted 2006. October 09. - 21:10
szerintem jó lesz, schwalbéval nem lehet nagyon mellélõni.köszi mindkettõtöknek a gyors választ! még annyi, hogy szerintetek jó választás a Schwalbe LandCruiser? tech szempontból még nagyon kezdõ vagyok a bringák terén, de azt olvastam, hogy ebben van defektvédõ réteg is, és a testbike-on is jókat írtak róla. 90%-ban aszfalton használnám, esõben ritkán, télen/hóban/sárban szinte biztos hogy nem, de azért kavicsokon, poros földúton nem szeretnék nagyokat esni egy ilyen gumival
max. szétnézel a continentalok közt.
Posted 2006. October 09. - 20:51
Posted 2006. October 09. - 20:42
Posted 2006. October 09. - 19:19
']Continental Speed King 2.1/2,3 -al van valakinek menettapasztalata?
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:
Nekem 2,1-es van. átlagban 540g darabja kevlárosban. Szerintem nem nagyobb a gördülési ellenállása mint egy Explorernek, csak a hangja nagy, nagyon zümmög. Laza talajra bejött a Gödöllõi dombságban. A köves részeken szeret elkaparni, de nem vészes. Sárguminak széles...
Posted 2006. October 09. - 18:53
Milyen talajra ideális ez a gumi? Én sárguminak nézem, elég ritka a mintázata:chin:
Posted 2006. October 09. - 17:28
nyugodtan mehet bele az a belsõ is, de ha ugy érzed, hogy könnyebb kell, vehetsz másikat is.Hello,
lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! (egyébként 26"-os mtb-m van)
Üdv:
zsoltee
a felni szélesség tényleg nem számít.
Posted 2006. October 09. - 17:28
Posted 2006. October 09. - 16:49
lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire lehet variálni a külsõ gumival? most 1,9"-es van rajta, de a bolti annyira szar, hogy egy hónap alatt 3 defektem volt, ezért most cserélném, viszont 1,75-öset szeretnék, hogy gyorsabb legyek aszfalton. A belsõmre 1,9 - 2,125 van írva, ettõl függetlenül használható 1,75-ös külsõvel, vagy inkább cseréljem azt is? A felni szélessége ha jól sejtem nem számít ilyen kis eltérésnél. Ha tévednék, javítsatok ki! (egyébként 26"-os mtb-m van)
Üdv:
zsoltee
Posted 2006. October 06. - 14:38
Posted 2006. October 06. - 08:36
szerintem elõbb próbálj ki egy jó sárgumit, ehy kellemes dagonyában és utána írd le a véleményt újra.....szerintetek van értelme egyáltalán sárgumit venni magyarországon? szerintem nincs, szerintem tök mindegy a minta,a szélesség, sárférõhely a vázban,elõbbutóbb összeszedsz annyit h a kerékpározás értelmét veszítse, mert vinned kell mert tolni se lehet.én egyszer vettem nem márkás de 1,5ös ritka mintájú gumit,de szart se ért. jó, van olyan állag amikor számíthat de olyanis ami nem kegyelmez semmilyen guminak és kiméletlenûl összegyûlik akármilyen a gumid/vázad.
a sárgumit azoknak találták ki akik a világ két "montis centrumában" (alpok,sziklás-hg) bringáznak. a nagy hegyekben a rendszeres esõzés, már több millió éve eltávolította azt a szemcsenagyságú földréteget ami kishazánk hegyeit borítja. a lánchegységek kõmálladékának sara pedig inkább csak koszos víz. jártam már párszor az alpokban, bringával is, 2napig tartó esõben is, de nem lógtak sárcsimbókok a bringáról.
naez
de költsetek sárgumira ha szerintetek van értelme
köves sziklás talajon meg pont nem jó a sárgumi, mert csúszkál rajta, sza pont nem oda találták ki.......
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. October 06. - 02:02
a sárgumit azoknak találták ki akik a világ két "montis centrumában" (alpok,sziklás-hg) bringáznak. a nagy hegyekben a rendszeres esõzés, már több millió éve eltávolította azt a szemcsenagyságú földréteget ami kishazánk hegyeit borítja. a lánchegységek kõmálladékának sara pedig inkább csak koszos víz. jártam már párszor az alpokban, bringával is, 2napig tartó esõben is, de nem lógtak sárcsimbókok a bringáról.
naez
de költsetek sárgumira ha szerintetek van értelme