Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Autószelepes belsõhoz (Schrader) hányas fúróval kell megfúrni a felni? Nem jut eszembe.:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
meg az a 100g, a kerék kerületén elég, hogy ekkora különbséget érezz.
+ mivel a menettulajdonságai, tapadása ennyivel jobb, valószínû puhább az alapanyaga, mint a régidnek - ez is számít

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
na most már ezt is tudom :) bár én úgy gondoltam, hogy ha keményebb, akkor érzékenyebb a defektre... akkor holnap felnyomom 3,5-re, remélem újra gyors leszek :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

3 bar-t nyomtam bele, de az elõzõ az 2-3 között váltakozott, bár annál elég jelentõs változás volt, amikor 3-ra fújtam... a Schwalbe -ra azt írták, hogy 4 bar a max. érdemes addig elmenni, vagy annyira nem tesz jót neki? én eddig mindig 2 - 2,5 bar köztivel közlekedtem.

azért kaptál annyi defektet.....ezeket a virsli gumikat szokás jobban felfújni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

én eddig mindig 2 - 2,5 bar köztivel közlekedtem.

itt volt a hiba... azért 3,5 körül rakj bele sztem de minimum 3-at... de ilyen futóélesnél inkább 3,5rõl indulok...

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
3 bar-t nyomtam bele, de az elõzõ az 2-3 között váltakozott, bár annál elég jelentõs változás volt, amikor 3-ra fújtam... a Schwalbe -ra azt írták, hogy 4 bar a max. érdemes addig elmenni, vagy annyira nem tesz jót neki? én eddig mindig 2 - 2,5 bar köztivel közlekedtem.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Sztem csak kevésbé fújtad fel mint régit. Fõleg, hogy kényelmesebb lett.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Én pedig megvettem és már ki is próbáltam a kinézett Schwalbe Land Cruiser -t (1,75"), gondoltam leírom a tapasztalataimat: (viszonyításképp: elõtte egy 1000ft-os bringához adott kenda szutyokkal mentem)
a kenda 6-700 km alatt leamortizálódott, 3 defektem is volt vele.
A Schwalbe eddig 20 km-t futott alattam a mai napon, érdekesek a tapasztalatok (legalábbis nekem :)) Az elsõ, amin nagyon meglepõdtem, hogy átlag 2-3 km/h-val lassultam, pedig a régi 1,9"-os volt, bár az kicsit egy elszúrt slick gumira hasonlított, csak oldalt voltak normális "fogai". Vagy talán még a jelentõs szélnek tudható be a lassulás, de érzetre több mint 5 km/h is lehetett a különbség. Van valakinek ötlete, hogy mi ez a nagy lassulás a keskenyebb gumi ellenére? Bár lehet, hogy tényleg csak érzéki csalódás.
És akkor a pozitívumok:
- iszonyatos kényelmi különbség! Az úthibák nem rázták szét az agyamat, inkább masszázsnak éreztem :)
- sokkal nagyobb stabilitás kanyarban: nagyon merész kanyarokat vettem be, és biztonságosnak éreztem, valamint közel 30 km/h-val szlalomoztam hirtelen mozdulatokkal, és tök stabil volt, ezt nem éreztem a régi gumival.
- könnyû terepen is jól teljesített, egyáltalán nem csúszkált poros úton

szóval nagyon tuti ez a külsõ, egyedül a lassulást nem értem... (egyébként érzésre nem nehezebb, szóval max. 100g különbség lehet köztük)

ja bocs, ha valakit úntatott a leírás, gondolom csak nekem tûnik varázslatnak a különbség, mások nem ezerforintos kaliberû gumikkal járkálnak/tak :)

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

Használtam Conti Flow-ot, nekem csak 515g-os volt darabja, és 55mm szélesnek mértem.

Sosem mértem le. Az 550 grammot a gyártó honlapjáról szedtem.
A 2,3" meg rá van írva...
Lusta vagyok méregetni... :-)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Használtam Conti Flow-ot, nekem csak 515g-os volt darabja, és 55mm szélesnek mértem. Jól gurul, merevfarúban hátul jó a kényelem szempontjából. Az alacsony minták miatt fékezésnél hamarabb megcsúszik mint egy teljes mintás, de ez fõleg csak hátul igaz. Murván, köves poros utakon kanyarban észnél kell vele lenni, mert elég hamar megcsúszik.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

az explorer ki lett már tárgyalva az elõzõkben. keress rá szerintem itt a topikon belül.....

Megtettem, kösz, csak eléggé rendetlenkedik nekem ez a keresõ, nem jelenik meg mindig, nem a témában keres, ...

ab

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Felrakom a gépre, és csak nézem, hogy csak hajszálnyival vastagabb az 1,95-ös Michelinnél!

hát, elviekben is "csak" 8,89mm különbség van. így könnyû 550 grammos "széles" külsõt gyártani! :)

amúgy érdekelnek a tapasztalatok, nekem is tetszik a Flow.
valami aprómintás, de széles (...) terepgumi kellene, hogy aszfalton se legyen kín a tekerés.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Sziasztok,

A conti explorer pro-ról érdeklõdnék. Mennyire használható városban-terepen, vizes leveleken, most h közeleg az õsz. Mennyire kopik, defektekállóság?
Apróban kínálgatják elég olcsón így fontolgatom a vásárlást.

köszi
ab

az explorer ki lett már tárgyalva az elõzõkben. keress rá szerintem itt a topikon belül.....

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts
Eddig egy 2,25-ös Schwalbe Big Jim külsõt használtam.
De elkezdtek apró repedések jelentkezni a gumin.
Gondoltam veszek másikat. Amikor bementem egy helyi boltba, hogy láncot vegyek megláttam kiakasztva egy 2,3"-mas kevláros
Continental Flow külsõt.
Gondoltam megkérdezem, hogy mennyibe kerül.
Azt mondja a bótos, hogy 1300 pénz.
Gyorsan lecsaptam rá. Ha másnak nem, hát edzõguminak jó lesz.
Felrakom a gépre, és csak nézem, hogy csak hajszálnyival vastagabb az 1,95-ös Michelinnél!
Tudtam, hogy vannak eltérések a márkák között...
De hogy ennyire....????
Amúgy a gumi viszonylag jó.
Habár eõsebb terepen még nem teszteltem.
Csak hétvégén fog kapni rendesebben, de 1300 pénzért 550 grammos kevláros külsõ szerintem nagyon jó.
Azért ilyen árban inkább a Chin-Chang-Chung külsõk szoktak lenni...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Sziasztok,

A conti explorer pro-ról érdeklõdnék. Mennyire használható városban-terepen, vizes leveleken, most h közeleg az õsz. Mennyire kopik, defektekállóság?
Apróban kínálgatják elég olcsón így fontolgatom a vásárlást.

köszi
ab

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Nekünk az egyik vadiúj Conti explorer ilyen. Van benne egy kis tojás gyárilag.

Nekem meg az uj Ritchey Z-Max-ban van egy kis tojás. Mondjuk menet közben nem nagyon érzem. Úgy látszik minden gyártónál elõfordulhat ilyen széria.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

szerintem nem az állva tárolással van a baj (az se tesz jót, de nekem kb 4-5 pár gumi tárolódik állva, egyenlõre kör alakúak) inkább az idõjárás....
felnire téve és a belsõt felfujva nem áll vissza az eredeti állapot?

vagy meggyûrõdött, de az visszaáll... tegnapelõtt egy napig rohangáltam barátnõm drótos, táskába behajtogatott gumijaival, kb mostanra nem látszik már rajtuk a deformáció :)

Veszi

Veszi

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
felnire téve és a belsõt felfujva nem áll vissza az eredeti állapot?

Nem, akkor látszik (érzõdik) csak igazán...

Oko

Oko

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Sziasztok!

Alexrims dm 24-es felnimre (a 24 a belsõ keresztmetszetre utal) szeretnék egy slick gumit tenni városi bringázáshoz. Milyen széles gumi a legkeskenyebb ami rajtmarad?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Nekünk az egyik vadiúj Conti explorer ilyen. Van benne egy kis tojás gyárilag.