Igen! Kössz szépen! 
A képen egy méretre vágott szalag éles vége látszik és
fölötte egy forrón elkent, elgömbölyödő lapított végű látható. Az már nem dörzsöli ki a gumit,
viszont a frissen vágott (elkenés előtti állapotban) elég élesnek tűnik.
Ott a linkelt oldal környékén írtam többet róla, de inkább leírom itt is.
Egyébként lángban óvatosan megmelegítettem a műanyag defekt védő (weldtite) szalag végét és szilikongumival megfogva vékonyra húztam. Bármi mással is lehet, pl munkás bőrkesztyűvel vagy hasonlóval, sőt rossz, több rétegű belsőgumival is meg lehet fogni, a gumi simábbra húzza.
Az elvékonyított anyag könnyebben helyezkedik éles sarkos részek nélkül és kevésbé dörzsöl.
(Kicsit lassan hűl ki és át fog melegedni ahol fogjuk és addig erősen húzva kell tartani, ezért kell a több réteg bármi kívülről, pl munkás kesztyűbe fogott belsőgumi darab)
Mondják, hogy elcsúszkálhat a szalag egy terephez puhábbra fújt guminál, de ha kétoldalú öntapadós szalagot teszünk a defektvédő felületére, azon könnyen megtapad és az egészet így tesszük a külsőbe, akkor az első felfújásig még nem nagyon akar oda is felragadni, de utána már nem fog elcsúszni benne. A tartós préseléstől már a köpenyhez is oda ragad valamennyire.
Na meg a belső gumit bőségesen kell hintőporozni behelyezés előtt, akkor inkább jól helyezkedik benne és nem dörzsölődik ki máshol sem olyan könnyen.
Balu1 módosította - 2016. március 31. - 13:18