Kössz. Igen valami ilyesmire gondoltam, de a teteje még íveltebb lenne felül és oldalra eső kiterjedésében, középen még inkább kifelé boltosulna, mint egy lehulló vízcsepp legelső része, ami a haladás irányába néz mint ideális áramvonalas forma.
Azt is tudom, hogy a megszakított töredék idom széleinél turbulencia indul, ami megtöri a levegő folyamatos leválását és az örvénylésnek van fékező hatása. Ennek az alsó részét képzeltem hasonlóra, de alul a belső, kerék felé eső éleit előrébb és a külsőt kicsit hátra dőlően megcsavarva.
A tetejét meg egészen másképp.

Ez itt lent még jobban hasonlít a felső rész ívében az elképzelésemhez.

Igen, ez szélben okozhat meglepetéseket.
Esetleg egészen másképp, jóval egyszerűbben egy (használatból kiiktatható, a kerékpár váz mellé hajtogatható) a kihajtott tartóra feszített, ék vagy sátorszerű felület, mint ideiglenes próba, ami oldalra tereli a levegőt, mint egy légterelő felület?
Na mindegy is, csak a légellenállásról jutott eszembe, valami megoldás ezen sokat segítene.
Ez valóban inkább egy twike részeként lehetne elképzelni mert a mellette elhaladó méretes jármű is instabilitást okozhat egy kétkerekűnél.
Bocs, csak kis gondolat futtatás volt.
Hátha másnak is gondolat ébresztő és valaki talán talál rá
jól kivitelezhető és kevésbé kompromisszumos,
esetleg kisebb méretű megoldást, ami azért valamennyit segít.
Balu1 módosította - 2016. április 07. - 02:10