Én is kérnék egy kis tanácsot. Szóval VÁROSI használatra, azaz aszfaltra kellene egy jó gumi. A slick montigumi (1.3-as) nem nagyon jött sajnos be, a rengeteg kátyú / padka / lépcsõ kikészít, mire hazaérek - különösen, ha esõben, a víz által elfedett tankcsapdákba csattanok. Defektállóság kevésbé szempont, a jó súly viszont igen - ugyanis szeretek buszsávokban kigyorsítgatni. Tartósság is kevésbé szempont, szóval jó könnyû legyen inkább, minthogy 1 kiló kaucsukot cipeljek kerekenként. Méret minimum legyen lehetõleg 1.75"-ös, de a súly, ha lehet, legyen 5-600 gramm alatt.
alternatívák:
Schwalbe Silento II 1.75x26" (730 g)
Panaracer T-Serv 1.75x26" (440 g)
esetleg
Schwalbe Big Apple 2.0x26" (790 g)
Sajnos a Schwalbe-k nagyon nehezek, pedig mintázat / ballonosság tekintetében valami olyasmi lenne az ideális. Persze bármilyen más márkákt is javasolhattok, városi gumiban tök ismeretlen terepen tévelygek. 
Schwalbe Silento II:
tavaly cca. 1500km városban, kisebb, lazább aszfaltos túrákon(nem volt más aszfaltos/semislick gumim, nem tudom azokkal összevetni):
keményre fújva(4-5bar) szinte slick, csak a középsõ kis csík éri a talajt, de ilyen nagy nyomáson nem olyan kellemesek a járdák/kátyuk
jól fékezhetõ aszfalton
egy defektem volt vele rögtön az elsõ héte, aztán semmi
nem nagyon kopik/van benne anyag
nem könnyû

és az ég mentsen meg attól hogy nedves úton kelljen vele sietned, elmegy de dönteni nem lehet, fékezni szinét, rettenet. nemtom a "többi" slick is ilyen-e, de nem voltam nyugodt amikor tavaly nyáron párszor nagy zivatar után kellett hazaindulnom, az olyan jó kis kemping tempós volt
de ez az egyetlen negatívuma
a döntés a tied, sztem;)
u.i.: én egy maxxis overdrive-on gondolkodom még arról esetleg vki?
ill
most akciós:
http://ebike.hu/term...y/26-slick/1619 hátha