Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sajnos, ha az esõt nem szereti, felejtõs. Sokszor szakadó esõben megyek haza - s a teljesen slick (gumikeverék miatt) tök jól tart. Szóval a többi slick nem ilyen.

A Maxxis FW drága, s állandóan defektet szerelhetsz vele. Volt, nem lesz többé. :)

A Maxxis Overdrive viszont jónak tûnik. 550 gramm, 1.75, elég tartós...meglátjuk. :)

A SCH-Hurricane nehéz, ráadásul nagyon oldalbütykös. Ezzel necces meredek szögben aszfalton kanyarodni - bár ismétlem, a fõ elrettentõ adat az a 770 gramm.

VV;
babakocsi - Mer' te nem láttad, mit mûveltem a Rákospatak menti kerékpárúton. (úgy átzuhantam magamon, mert nem akartam kilapítani szegényt...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Én is kérnék egy kis tanácsot. Szóval VÁROSI használatra, azaz aszfaltra kellene egy jó gumi. A slick montigumi (1.3-as) nem nagyon jött sajnos be, a rengeteg kátyú / padka / lépcsõ kikészít, mire hazaérek - különösen, ha esõben, a víz által elfedett tankcsapdákba csattanok. Defektállóság kevésbé szempont, a jó súly viszont igen - ugyanis szeretek buszsávokban kigyorsítgatni. Tartósság is kevésbé szempont, szóval jó könnyû legyen inkább, minthogy 1 kiló kaucsukot cipeljek kerekenként. Méret minimum legyen lehetõleg 1.75"-ös, de a súly, ha lehet, legyen 5-600 gramm alatt.

alternatívák:
Schwalbe Silento II 1.75x26" (730 g)
Panaracer T-Serv 1.75x26" (440 g)
esetleg
Schwalbe Big Apple 2.0x26" (790 g)

Sajnos a Schwalbe-k nagyon nehezek, pedig mintázat / ballonosság tekintetében valami olyasmi lenne az ideális. Persze bármilyen más márkákt is javasolhattok, városi gumiban tök ismeretlen terepen tévelygek. :)

Schwalbe Silento II:
tavaly cca. 1500km városban, kisebb, lazább aszfaltos túrákon(nem volt más aszfaltos/semislick gumim, nem tudom azokkal összevetni):
keményre fújva(4-5bar) szinte slick, csak a középsõ kis csík éri a talajt, de ilyen nagy nyomáson nem olyan kellemesek a járdák/kátyuk
jól fékezhetõ aszfalton
egy defektem volt vele rögtön az elsõ héte, aztán semmi
nem nagyon kopik/van benne anyag
nem könnyû:(
és az ég mentsen meg attól hogy nedves úton kelljen vele sietned, elmegy de dönteni nem lehet, fékezni szinét, rettenet. nemtom a "többi" slick is ilyen-e, de nem voltam nyugodt amikor tavaly nyáron párszor nagy zivatar után kellett hazaindulnom, az olyan jó kis kemping tempós volt
de ez az egyetlen negatívuma
a döntés a tied, sztem;)

u.i.: én egy maxxis overdrive-on gondolkodom még arról esetleg vki?

ill
most akciós: http://ebike.hu/term...y/26-slick/1619 hátha

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Dante!

Nem jó az avatarod. Az NRS-nek ellenkezõ oldalról kell közelítenie a babakocsit.:D

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Pontosan ez volt az én gondom is 2 hete. Én végül a Maxxis FlyWeight mellett döntöttem, ami garantátan 330gr alatt van. Sajnos nem volt raktáron, így Schw. Hurricane lett a dologból. Ez több, mint 200gr-mal nehezebb de különben teljesen ok bár nincs összehasonlítási alapom. Az biztos, hogy nagyon csendes és vizes úton sem volt vele bajom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én is kérnék egy kis tanácsot. Szóval VÁROSI használatra, azaz aszfaltra kellene egy jó gumi. A slick montigumi (1.3-as) nem nagyon jött sajnos be, a rengeteg kátyú / padka / lépcsõ kikészít, mire hazaérek - különösen, ha esõben, a víz által elfedett tankcsapdákba csattanok. Defektállóság kevésbé szempont, a jó súly viszont igen - ugyanis szeretek buszsávokban kigyorsítgatni. Tartósság is kevésbé szempont, szóval jó könnyû legyen inkább, minthogy 1 kiló kaucsukot cipeljek kerekenként. Méret minimum legyen lehetõleg 1.75"-ös, de a súly, ha lehet, legyen 5-600 gramm alatt.

alternatívák:
Schwalbe Silento II 1.75x26" (730 g)
Panaracer T-Serv 1.75x26" (440 g)
esetleg
Schwalbe Big Apple 2.0x26" (790 g)

Sajnos a Schwalbe-k nagyon nehezek, pedig mintázat / ballonosság tekintetében valami olyasmi lenne az ideális. Persze bármilyen más márkákt is javasolhattok, városi gumiban tök ismeretlen terepen tévelygek. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
köszi :)

na azért a Velonál is tudnak: "Revolution" :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

most hirtelen összezavarodtam, mint Samantha a Dallasból, de hívjuk rob-ot mondja meg a tutit

rob gyere! :)

itt van e
2005 :

http://www.specializ...adrenaline_pro/

2006 :
http://www.specializ...olution_pro_d2/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

A lapban rosszul írtad. Adrenalin volt, Resolution lett, és nem fordítva.:D

most hirtelen összezavarodtam, mint Samantha a Dallasból, de hívjuk rob-ot mondja meg a tutit

rob gyere! :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ej Drusza! Ha szólsz, igényt tartottam volna rá.:(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

egy fokkal jobb az adrenaline kanyarképessége, mert sûrûbbek az oldalbütykei - érezhetõ a különbség, de nem vészes.
az adrenaline egyetlen baja, hogy kemény talajon vagy aszfalton, a középsõ mintákon meglepõen hangosan és nagy ellenállással gurul. de terepen, kicsit lazább talajon ez már elõny (fékezés) és nagyon okés.

a zmax szinte teljesen hangtalan, amibõl következõen meglepõen jól gurul - én dh-ztam is vele (2.35 pro), bár könnyû vagyok. egyetlen hátránya csak _durva_, sziklás terepezéskor jön elõ, hogy szimplafalú, ami miatt vagy keményre fújod, de akkor a tapadásból vesztesz kicsit, vagy puhábbra hagyod, de akkor vigyázni kell a felütéssel nagyon.

ezeket mérlegeld, az alapján, hogy hogy bringázol.

de ezek csak az én tapasztalataim, az én kívánalmaim szerint, más is szóljon hozzá, aki tud ;)

én most ajándékoztam el a szinte vacsiúj pár adrenalin pro-mat......nekem nem jött be.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A lapban rosszul írtad. Adrenalin volt, Resolution lett, és nem fordítva.:D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Lcs, akkor szerinted a 2,35ös z-max pro kanyarodik úgy mint egy adrenaline/resolution? Mert ha igen, akkor megvan az idei gumim.

egy fokkal jobb az adrenaline kanyarképessége, mert sûrûbbek az oldalbütykei - érezhetõ a különbség, de nem vészes.
az adrenaline egyetlen baja, hogy kemény talajon vagy aszfalton, a középsõ mintákon meglepõen hangosan és nagy ellenállással gurul. de terepen, kicsit lazább talajon ez már elõny (fékezés) és nagyon okés.

a zmax szinte teljesen hangtalan, amibõl következõen meglepõen jól gurul - én dh-ztam is vele (2.35 pro), bár könnyû vagyok. egyetlen hátránya csak _durva_, sziklás terepezéskor jön elõ, hogy szimplafalú, ami miatt vagy keményre fújod, de akkor a tapadásból vesztesz kicsit, vagy puhábbra hagyod, de akkor vigyázni kell a felütéssel nagyon.

ezeket mérlegeld, az alapján, hogy hogy bringázol.

de ezek csak az én tapasztalataim, az én kívánalmaim szerint, más is szóljon hozzá, aki tud ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lcs, akkor szerinted a 2,35ös z-max pro kanyarodik úgy mint egy adrenaline/resolution? Mert ha igen, akkor megvan az idei gumim.

A sebesség mindent megold.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
úgy, hogy hazudnak mint a vízfolyás :D

szerintük a Z-max Classic Pro 2.35-ösben (talán kevlárperemes, de nem biztos) 578 g
ehhez képest az általam tesztelt Z-max Millenium Pro 2.35, kevlárperemes (szerintem ugyanaz, mint a classic) saját méréssel 704 g

mindez úgy, hogy a Millenium sima szimplafalú, kevláros, tehát könnyebb már nem nagyon lehetne... :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
látszólag nem csak a pro, a comp is..:)
érdekes felvetés!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hogy lehet az, hogy a 2,35ös z-max classic pro könnyebb, mint a 2,1 pro a gyári adatok szerint?
3e-rel drágább, de ez nem lehet a magyarázat.

A sebesség mindent megold.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Dave azért írtam a Hutchinson Python-t mert aránylag sûrû a mintázat és jól gördül az aszfalton ,terepen viszont hihetetlenül jól mászik! Nagy sárban nem jó. Ja és próbáld ki a Naphegy utcát /néhol kis tányér/
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
moratizo: köszi a tippet, utánanézek majd! itt lakok a Budapest vége tábla alatti utcákban (shell kút alatt), mire elérek a domb utcáig a fõúton, az 5 km,de általában mellékutakon megyek, és így megvan a 7 is...és a domb utca eleje az egy jó darabig aszfalt (konkrétan a sorompóig és még egy kicsivel), az olyan 2 km körül szokott lenni...ez durván egy 10-es..

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
amelyet sárvédövel eltakarnak az nem csapja fel a sarat vizet:D de komolyan nincs naon olyan gumma ami nem még a slickek is dobják a vizet söt ezekközül amelyiken van oldal irányu vizelvezetö minta az pont a lábadra:( de ha nem tekersz tul gyorsan a vizes úton akkor meguzhatod valamelyest

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
na jó azért számít mert néha belõlem is felrebben hogy na akkor most minél könnyebb de azért nem vagyok grammhuszár...néha még mindig abba a tudatban élek hogy minél acélosabb minél nehezebb annál több ideig bírja(de ezt el kell felejtenem)bocs ez off

a gumiknál van olyan ami nem csapja fel annyira a vizet meg a sarat?vizes idõben aszfalton persze

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960