Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Hogy viselkedik kanyarban(itt fõleg poros,nyálkás aszfaltra gondolok)?

A kanyartulajdonságait kimondottan jónak ítélem. Murvás lejtön 50 felett kanyarodva is stabil. Eddig nem volt szituáció, ahol bizonytalannak éreztem.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát én is csak azért rakom fel mert nemsokára itt a szezon és ha addigra hozzászokom ezekhez, versenyen viszont felrakom a 430 grammos Speci houffalizét hmmm.... ;) Erõsnek fogom majd érezni magam attól függetlenül h. az leszek vagy nem :D Ja, és nem gyári adat hanem mérleggel mértem, egész pontosan 1.96 a pár :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Cipõt a cipõboltból...mi lenne ha a sarki fûszeres is elkezdene gummát árulni...
Más:
Megtaláltam az ideális edzõgummát: 1.95 slick negatív mintázattal, 2 azaz kettõ kiló a pár :D Holnap felrakom, kíváncsi vagyok mennyire lesz lomha...

Egészségedre.:) Látom mazochista vagy. Nekem a 2,3-s DH gumik nincsenek ilyen súlyban (és azok már elég nehezek).
Az érkezõ újak súlyát már le se írom.:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

A Fast Fredrõl csak annyit, hogy borzasztóan defekt érzékeny godolom a súly miatt vékony a falvastagság. Egy szezont nyomtunk vele végig /egy haveromnak is ez volt/szinte minden hosszabb túránkon min 1defekt ,a csúcs 120km-en 5defekt kettõnknek! Ezekután lemondtunk errõl a tipusról. Gondold meg nem minden a súly!

meg kb egy aszfaltos blokkoló fékezés, és 4-5 darab ilyen középsõ élen lévõ nyíl alaku mintának annyi.......nekem 2,35-ösöm van én defektet nem kaptam még vele, de annyira azért nem jó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

ilyet nem érdemes venni se ugye?

Cipõt a cipõboltból...mi lenne ha a sarki fûszeres is elkezdene gummát árulni...
Más:
Megtaláltam az ideális edzõgummát: 1.95 slick negatív mintázattal, 2 azaz kettõ kiló a pár :D Holnap felrakom, kíváncsi vagyok mennyire lesz lomha...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

namármost 6e Ft-os áron ott van már a Fast Fred is ami csak 350g-ot nyom,igaz kicsit más mintázatú is.Most megéri a duplaannyiba kerülõ külsõt megvenni,vagy akkor jár jobban az ember ha megveszi az olcsóbbat és tesz bele defektvédõ szalagot?Ha már itt tartok mennyit nyom kerekenként kb a szalag plusszba,mert az is plusz súly.

A Fast Fredrõl csak annyit, hogy borzasztóan defekt érzékeny godolom a súly miatt vékony a falvastagság. Egy szezont nyomtunk vele végig /egy haveromnak is ez volt/szinte minden hosszabb túránkon min 1defekt ,a csúcs 120km-en 5defekt kettõnknek! Ezekután lemondtunk errõl a tipusról. Gondold meg nem minden a súly!
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ma este voltunk a T**CO-ban és láttam kevláros gumit!4 darab ezresért kínálták elég durva mintázattal:D:D és ráadásul T**CO-s volt!nem hogy valami márka fel legyen rajta tüntetve...ááá:D ilyet nem érdemes venni se ugye?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Kb. egy hete használom a Hurricanet. Olyan 250km-t mentem vele aszfalton, murván, könnyü erdei (sár is) talajon. A kopásáról nem tudok semmit mondani egyébként jónak tartom. Esös úton sem kritikus. Nem hiszem, hogy csalódnál benne.

Hogy viselkedik kanyarban(itt fõleg poros,nyálkás aszfaltra gondolok)?Nekem volt anno maxxis calibos,na az egy gyors gumi volt aszfalton,csak egyáltalán nem tapadt kanyarban és kicsit csúszós útón.Mennyire számít egyébként a defektvédelem?Mert van a sima(620g) meg a defektvédõs(560g) változata a hurrican-nak.A defektvédõs picit könnyebb is,mivel az hajtogathatós.Namost ez árban ugy nyílvánul meg h a sima 3e,a másik 6e,és ha az ember mindkét kerékre akar ilyet az plusz 6e ft-nyi költség,namármost 6e Ft-os áron ott van már a Fast Fred is ami csak 350g-ot nyom,igaz kicsit más mintázatú is.Most megéri a duplaannyiba kerülõ külsõt megvenni,vagy akkor jár jobban az ember ha megveszi az olcsóbbat és tesz bele defektvédõ szalagot?Ha már itt tartok mennyit nyom kerekenként kb a szalag plusszba,mert az is plusz súly.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Kb. egy hete használom a Hurricanet. Olyan 250km-t mentem vele aszfalton, murván, könnyü erdei (sár is) talajon. A kopásáról nem tudok semmit mondani egyébként jónak tartom. Esös úton sem kritikus. Nem hiszem, hogy csalódnál benne.

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Külsõt vennék,csak nem tom melyik a legideálisabb számomra.Én úgy 80%-ba aszfalton,20% terepen használnám ki a külsõt(26"-os,mtb).Darabonként max 4000Ft-ot adnék ki rá,2.0,2.1-es méretû,és súlyba ne legyen több 700g-nál.Lényeg az hogy a tényleges futófelület minél kisebb bordázatú legyen,de emellett tapadjon is.Schwalbe Hurricane Sport-ot néztem még,az jó ár/súly értékbe van,csak nem ismerem a schwalbe külsõket,mennyire kopnak,fõleg aszfalton.Szóval aki tud ajánljon egy gyors,könnyû,terepen is használható(vegyes) külsõt légyszi.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
hali valakinek van tapasztalata az alábi gumikrol légyszi osza meg velem:Michlein xc hard terrain,IRC mythos xc slick
elöre is kösz

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

mennyit tudsz elmenni a wcs-sel?

3 éve megvan, de csak száraz versenyekre használom, s nem farolom szét. Mondjuk ment eddig 1500 km-t. (tavaly nem sokat volt fent :D )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
k.o.

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
Akkor kicsit lapos már, legalábbis arra már te is azt mondanád. Még így is van benne tartalék, felfekszik az egész felület. Lehet hülyeség, de nem keskeny hozzá a felni? És emiatt nem tartja?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Alacsonyabb nyomás (3,2-3,5)?
4 barnál természetes, hogy kirázza a lelkedet.

A sebesség mindent megold.

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
Üdvözlet!
Átpörgettem a fél topikot, de nem találtam választ a kérdésemre, ezért felteszem. Vettem a minap egy 2.1-es wtb nanoraptort egy Sun cr 18-as felnire, amit 4 bar-ra kellett felfújni, hogy ne legyen lapos alattam ami egyrészt soknak tünik, másrészt pedig még közelhajolni sem merek mert ha kidurran letépi a fél arcomat, ezenkívül ami a fõ probléma: kirázza a lelkemet. 80 kg vagyok, és az elõzõ gumim 1.95-ös ignitor volt amivel nem fordult elõ ilyen probléma. Azért agyrém, mert direkt azért vettem ilyet, hogy vastagabb, de a futófelület miatt gyors is legyen. Ez így a normális?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Másrészt jóval (690) nehezebb, mint a Maxxis Overdrive - eddig nálam az a nyerõ, nem szüttyögök többet, jó lesz az. 590 gramm nem annyira horror egy 1.75-ösért.

Z-max - az enyémet felraktam a mérlegre, s kemény 440/444 gramm (elsõ/hátsó) - vicces, mert elvileg a WCS is valami 490-re van csak kiírva, ezek szerint szerecsés szériám van, node ennyire?

overdrive nincs most ebikenak, hónap végére igérték. mondjuk ott kicsit más súlyt írnak hozzá:-/

z-max jó gumi, nekem is az van, csak comp:D
mennyit tudsz elmenni a wcs-sel?

AS_Pauly :contit bringabutikban csekkold, az apróban. bár kicsit drágább lett, h jön a jóidõ, de még így sem vészes

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Defektet tudok szerelni, épp ebbõl lett elegem :)

Hogy a szép hosszú túrák szerelésbe fulladtak...:pump:

Megcsekkolom azt a Contit.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szerintem inkább vegyél egy pár conti explorert, az jó, amire írtad, és olcsó is, és egészen könnyû...defektet meg meg kell tanulni szerelni...vagy nobby nic, ha több pénzed van...

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Hát a defektvédõ azért természetes, mert tavaly nyáron defektfóbiám alakult ki és mióta tettem be def.védõt megszûntek a defektjeim :)

A Kenda nem tom miért jó. De tényleg, azért kérdeztem. Akkor arra jó lesz amit írtam?