Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
nem kell semmivel össze kenni....felrakod a külsőt, eligazítod a belsőt, hogy jól álljon a szelep....ezután felfújod 1bar-ra....utána lehet körbe maszírozni mind a két oldalát....húzod kifelé a külsőt...nehéz leírni...mintha ki akarnád fordítani a belsőt a felniből...körbe körbe szépen beüljön a felni peremébe a gumi...utána ráfújsz még 0.5 bar-t...megint maszírozás...azután megint fél...egyre nehezebb lesz körbe gyúrni...nem is lehet nagy nyomásnál....a lényeg, hogy így a helyére ül...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Na meg ez nem olajálló gumi. 

Azért szokták mondani,amikor valamit kenünk, zsírral vagy olajjal és abból a gumira is kerül véletlenül egy kevés, azt azonnal le kell törölni szárazra, különben megeszi, lassan felpuhítja a gumi anyagát, ami azután már kenődik mint a ....

A szelepet is azért teszi tönkre, mert abban is gumi a tömítés.

Balu1 módosította - 2016. június 22. - 13:59

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Köszönöm a tanácsokat, próbálkozom még.

Pici olajjal próbáltam eddig, az nem segített.

Olaj elég életveszélyes - a szelep számára. Olaj nélkül is előfordul, hogy a külső komolyabb fékezésnél megcsúszik a felnin, viszi magával a belsőt a szelep meg kiszakad.

peppe módosította - 2016. június 22. - 13:51

a második p néma!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Jaj ne, az olaj megeszi a gumit és ragacsossá és puhává málóssá válik tőle !

Ha még olajos maradt, azt alaposan le kell törölni, el kell távolítani,

mert egy idő után bele eszi magát és akkor eldobhatod.

Balu1 módosította - 2016. június 22. - 13:35

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

A szappanos víz tényleg segít, de még nézd meg a felniszalagot is. Lehet az gyürödik be valahol a perem és a gumi közé és be kell igazítanod.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Rodi Excalibur XC felnire sehogy se tudom úgy feltenni a 2,25-ös Schwalbe Black Jack gumikat, hogy teljesen a helyükre kerüljenek, emiatt nem egyenletesen futnak a gumik.

Valami ötlet, hogyan tegyem fel őket? 

kevés folyékony szappan nekem segített hasonló helyzetben. ráadásul könnyen le is tudod mosni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Rodi Excalibur XC felnire sehogy se tudom úgy feltenni a 2,25-ös Schwalbe Black Jack gumikat, hogy teljesen a helyükre kerüljenek, emiatt nem egyenletesen futnak a gumik.

Hát Noby NIck gumival már jártam úgy, hiába volt a helyére bepattanva a felniben, hullámzott mint Leila az arab démon...

Én amúgy gumisoktól szoktam kenő anyagot bartelezn,i amivel kenik a gumi peremét felrakáshoz.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Próbáld behintőporozni, ha oda való, akkor szinte magától a helyére csúszik.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Panaracer Swoop All Trail-lel van valakinek tapasztalata? Annyit tud mint az ára, vagy vállalható? A 2,1-es verzióról jókat olvastam.

Kocabringás DH-s/mindenes gumi kéne olcsón. Most fent van egy 6 éves Syncros FLT 2,5", kevláros, szimplafalú szett. Jó lenne a méret környékén maradni valami normálisabb vastagságú oldalfallal megáldott külsővel, jelenleg a belsőim ki se látszanak a foltok alól annyi felütésem van vele.
Valószínűleg ennél bármi jobb lenne mondjuk.

oz82

oz82

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Az csak egy elméleti szám, több dologtól függ. Közbe ezt találtam:

http://www.bikecalc....wheel_size_math

This combination of ... results in these diameters (mm) ... Circumference Rim  arrow-none.gif Tire Rim (iso)  arrow-none.gif Tire  arrow-none.gif Wheel  arrow-none.gif of Wheel  arrow-none.gif 650b/27.5      1.75 inch    584               44.45     672.90       2113.98 650b/27.5      1.90 inch    584               48.26     680.52       2137.92 26inch mtb     1.95 inch    559               49.50     658.00       2067.17

Elméletileg az 1,9 es is jó még.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Az hogy külső átmérő? az nem mond eleget?

http://www.altsuli.hu/matf/kor21.html

zeezoltano módosította - 2016. május 17. - 07:27

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

oz82

oz82

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Sziasztok,

27,5 átéphez kellene kis segítség gumi ügyben. A 26 x 1,95 ös gumik nem igazán passzolnak az célokhoz (nagy a váz - én is magas vagyok).

Ezen gumik átmérőlye 660mm. Elől van kb 26-28 mm helyem a sárfogóig (hátul több). Tárcsafékes vagyok,és nem kell sárhézag csak azért kb 6-8 mmt hagynék biztonsági távolságnak.  2 méretű gumit néztem ki magamnak:

27,5 x 1,75 (673mm külső átmérő)

27,5 x 1,95 (680mm külső átmérő)

Nos az átmérőket úgy számoltam hogy a felniátmérőhöz (27,5 = 584mm) hozzáadtam 2x 1,75 x 25,4, így jött ki a 673mm. Kérdésem, hogy ez így helyes e? Mert az oldalfalmagasság nincs megavda sehol csak a szélessége a guminak, ezek kb azonosak.

Köszi!

Kasoli

Kasoli

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,
valakinek tapasztalata a FOSS vagy a Schwalbe EvoTube belsőkről?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Amennyiben valakinek van a bringáján Schwalbe Sammy Slick 2.1 és/vagy Conti Speed King 2.2-es gumi, meg tudná mérni a valós szélességét? Googley az ellenségem.

IAmSpecialized módosította - 2016. április 14. - 09:18

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Az open corsa evo cx alattam már 3ekm-t futott hátul és szervizből levetett külsőként került hozzám. :)

nekem corsa ks volt, azt hiszem, kb 2ezret ment hátul, utána eladtam bringával együtt. :) 

A diamante pro ugyanezt teszi, kockásodik és kopik, de elnézem, mert nagyon szeretnék már szabadulni tőle.. :) 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én szeretek lbs-ben vásárolni, de sajnos, a külső gumik árazásáról az jut eszembe, hogy nyakhoz szorított tőrrel stílusosabb lenne a rablás.

Mivel külsőt úgy sem vesz túl gyakran az ember, így szerintem ott belefér a külföldi rendelés, kiváltképp PBK tud nagyon jó ajánlatokat adni, ingyen szállítással.

És magamnak nem is vennék rubino protol jobb köpenyt. Ez bírja garantáltan akár 10ezer km-től is tovább, míg az open corsa pl. szeret 1500-2000 km után hártyára kopni. Olyan nagy különbség meg nincs köztük. Kényelmesebb és jobban tapad a versenygumi, de érzékenyebb is, és tartósságban közelében sincs a "kocakülsőnek".

Az open corsa evo cx alattam már 3ekm-t futott hátul és szervizből levetett külsőként került hozzám. :)

• Vejne kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Jók a linkek, amit betettél valószínűleg én is a Rubino Pro-ra voksolok, jó árban van, még postával együtt is. Sok szarom érkezik Kínából, ebay-en adok-veszek, de mégis olyan egyszerű, amikor bemegyek a bringabolta és már emeli is le a gumit a falról a szerelő. De már váltanék a 27 tpi-s CST-ről valami minőségibbre. Amúgy 3500-ért nem rosszak azok sem. Igaz, előbb puklisodnak, mint hogy elkopnának, de hát csodát ennyiért nem lehet várni.

Én szeretek lbs-ben vásárolni, de sajnos, a külső gumik árazásáról az jut eszembe, hogy nyakhoz szorított tőrrel stílusosabb lenne a rablás.

Mivel külsőt úgy sem vesz túl gyakran az ember, így szerintem ott belefér a külföldi rendelés, kiváltképp PBK tud nagyon jó ajánlatokat adni, ingyen szállítással.

És magamnak nem is vennék rubino protol jobb köpenyt. Ez bírja garantáltan akár 10ezer km-től is tovább, míg az open corsa pl. szeret 1500-2000 km után hártyára kopni. Olyan nagy különbség meg nincs köztük. Kényelmesebb és jobban tapad a versenygumi, de érzékenyebb is, és tartósságban közelében sincs a "kocakülsőnek".

• P3000 kedveli ezt

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

http://bikemarkt.mtb...x25c-faltreifen

Jók a linkek, amit betettél valószínűleg én is a Rubino Pro-ra voksolok, jó árban van, még postával együtt is. Sok szarom érkezik Kínából, ebay-en adok-veszek, de mégis olyan egyszerű, amikor bemegyek a bringabolta és már emeli is le a gumit a falról a szerelő. De már váltanék a 27 tpi-s CST-ről valami minőségibbre. Amúgy 3500-ért nem rosszak azok sem. Igaz, előbb puklisodnak, mint hogy elkopnának, de hát csodát ennyiért nem lehet várni.