elnézést a sok kérdésért, de elég járatlan vagyok a témában, évek óta döntő többségben csak városban használtam a bicajomat...
Tehát a 26-os montimon szeretném a városi gumikat leváltani.
-Defekthez egyre kevesebb türelmem van.
-XC-túra felhasználás lenne, terveim szerint 2-1 arányban terepen-aszfalton. (ugye ki is kell jutni terepre, illetve a Dunakanyarban is beficcenhet jó néhány Km, lévén ez az egyetlen bicajom)
-Jelenleg kb 80Kg vagyok, régi önmagamhoz képest edzetlen, de ez jelentősen javulni fog (munkanélküliként belefér a napi két edzés: futás+bicaj)
Gumit kéne ajánlani, előre-hátra, adott esetben külföldről (bike-components.de) is hajlandó vagyok rendelni, ha van értelme.
-Ne legyen irreálisan nehéz, a köpeny ne nagyon menjen 600g fölé.
-Aszfalton is legyen gördülése és ne kopjon túlságosan
-Terepen tapadjon és legyen valamekkora ballonossága is (merev farú 26" mtb)
-a köpeny kapcsán max 6000Ft/db-ra gondoltam, természetesen lehet olcsóbb is, nem vagyok saját pénzem ellensége
-saras időben ne gyűjtse a sarat
Első körben én hajtogatós Nobi Nic-et meg Rocket Ront (márka nem fontos) láttam a megadott áron belül, de ötleteket várok, mert minőségi gumim még sosem volt, persze ha nincs semmi értelme, akkor most sem lesz. Szóval konkrét típus kéne szélességgel.
Jelenleg két ötletem van, nem tudom melyiknek van több értelme:
-(1) Latex belsők + köpeny (pumpálni sem szeretek )
-(2) Átkendácsoltatni TL-re a belsőt + lötyi + Köpeny
Az (1)-(2) opció között árban és súlyban nem látok lényeges eltérést, TL-kendácsoló készletet 10E-ért látok eBike-on, a két Latex belső is minimum 5E HUF, tömegben meg mondjuk 2x130g a két latex belső illetve 2x50g a lötyi +2x70g a szalag+szelep
Bónusz kérdések:
-a drótperem nélküli külsők a tömegen kívül miben jobbak a peremeseknél? Könnyebb őket fel-le szerelni?
-Latex belső véd annyira a szúrásos defekt ellen, hogy nem kell végre tartalék belsőt hurcolnom? ugyanez a TL-lel?
-Latex belső érzékeny a felütésre illetve lehet-e javítani vagy esetleg van-e értelme lötyit tölteni bele?
-Minden felnit át lehet kendácsolni TL-re? Nem szeretném ha rendelés után derülne ki, hogy mégsem nem jó erre a felnim.
előre is köszi, üdv
J.
j4ni módosította - 2016. július 03. - 20:03