Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

akárhogy nézem, 10%on belül van.

igen, normális. :)

ha levágnám a bütyköket róla tuti beesne 600 alá, de gondolom az kontraproduktív lenne /  :) / , mindenesetre nem nagyon tudok ezen a ~10% plusszon mosolyogni..

j4ni módosította - 2016. július 05. - 20:18

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Megjöttek a gumik:

Continental Race King 2.2" Performance 26"

A katalógusadat a tömegükre 600g ehhez képest:

-595g

-658g (!!!)

ekkora difi az normális???

J.

akárhogy nézem, 10%on belül van.

igen, normális. :) 

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Megjöttek a gumik:

Continental Race King 2.2" Performance 26"

A katalógusadat a tömegükre 600g ehhez képest:

-595g

-658g (!!!)

ekkora difi az normális???

J.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

EZ? ez jó, nekem is ilyen van. kb 130gr, ha jól emlékszem.

Fene vigye el, nincsen a budapesti Decathlonokban :(

Most eggyel többször át kell szerelnem a gumikat. Én meg már az eBike-os külsők

kiszállítását is csomagpontra kértem, hogy ma át tudjam venni őket.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.208 hozzászólás

Mondjuk nekem latex belsőm nem volt, de nem érdemes nagyon grammozni...vettem én is extra Light Schwalbe belsőt, hogy majd a 20 gramtól aztán de jó lesz...jó is lett, mert könnyebben kaptam vele defektet és egy év múlva állandóan pumpálni kellett, mert nem tartotta a nyomást olyan szita lett...normál Schwalbe vagy Conti belső..volt olyan ami oktébertől áprilisig fél bart engedett a falon lógva...talán conti

nem a grammozás itt a fő előny (130g még butilban sem lenne grammozós). :) ami tényleg gáz, az a 95-98grammos butil belsők. na az tényleg vacak, tapasztalatból tudom.

Kisherceg módosította - 2016. július 05. - 11:25

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Mondjuk nekem latex belsőm nem volt, de nem érdemes nagyon grammozni...vettem én is extra Light Schwalbe belsőt, hogy majd a 20 gramtól aztán de jó lesz...jó is lett, mert könnyebben kaptam vele defektet és egy év múlva állandóan pumpálni kellett, mert nem tartotta a nyomást olyan szita lett...normál Schwalbe vagy Conti belső..volt olyan ami oktébertől áprilisig fél bart engedett a falon lógva...talán conti

verti módosította - 2016. július 05. - 10:59

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.208 hozzászólás

Tudja valaki, hogy a Decathlonos Latex belsők mennyire jók/könnyűek? Nem nehezékek ugye?

EZ? ez jó, nekem is ilyen van. kb 130gr, ha jól emlékszem.

• j4ni kedveli ezt

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Tudja valaki, hogy a Decathlonos Latex belsők mennyire jók/könnyűek? Nem nehezékek ugye?

j4ni módosította - 2016. július 05. - 10:29

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

speciel a 2,4-es xkinget kivételesen méretre gyártja a conti, az brutál ballonos, nem biztos hogy kell (de ha tetszik 3ezerér van egy 30 kilcsit futott drótósom belőle).

Köszi az ajánlatot, egyelőre a 2.2-es Racekinre várok, utána meglátom mennyire kell 2.4-es gumi előre.

Tehát akkor azt mondod, hogy a 2.4-es Xking ténylegesen 2,4 X 25,4mm széles (6,1cm)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

speciel a 2,4-es xkinget kivételesen méretre gyártja a conti, az brutál ballonos, nem biztos hogy kell (de ha tetszik 3ezerér van egy 30 kilcsit futott drótósom belőle).

• j4ni kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Meg is rendeltem a Racekinget, most megyek mérni, hogy mennyi hely van a villában, de 2.2 nem lehet probléma.

igen, tudom hogy akciós a 2.2 raceking. ha befér a vázba/villába, én nem is vacakolnék sokat, megvenném a racekinget párban. ha nagyon kell előre agresszívabb, később is ráérsz gondolkozni rajta, a "maradék" racekinget meg elhasználod hátul. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.208 hozzászólás

2.4-es gumi elfér V-fék mellett? Ha az első 2.4" helyett csak 2.2" az mekkora különbséget eredményez? eBike-on a nevezett gumi pont 2.2-es méretben akciós :)

a conti raceking szélessége(általam mérve):

2.0 --> 46-47mm

2.2 --> 55mm

az x-kingből van 2.2-esem, ez kb csak 50mm. elöre jobb lehet a 2.4 ebből, ballonosabb lesz.

nekem mindegyik elfér V-fékkel is, legrosszabb esetben kivenni/betenni macerás kicsit a kereket, akadhat a pofákban, de nem vészes. nem tudom, milyen vázad van, vásárlás előtt érdemes megnézni/mérni a sárférőhelyet, maradjon azért min 5-6mm a legszűkebb helyen is.

igen, tudom hogy akciós a 2.2 raceking. ha befér a vázba/villába, én nem is vacakolnék sokat, megvenném a racekinget párban. ha nagyon kell előre agresszívabb, később is ráérsz gondolkozni rajta, a "maradék" racekinget meg elhasználod hátul. :)

Én csirke vitrin bringás vagyok! :) Én jól megvagyok a 2.0-al...jó kis mindenes gumi aszfaltra és könnyű terpre...

a gumi csirke, nem te. :)

• j4ni kedveli ezt

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

a linkelt conti racekingből van 2.0 és 2.2 is nekem. a performace kivitel már elfogadható. a 2.0 méret csirke, felejtsd el, ha terepen is akarod használni. (szia Verti! :) ) a 2.2 okés, jó lesz. sárban figyelni kell vele, de ez nem meglepetés, cserébe nem is gyűjti. amit írtál, arra a terepre/használatra felesleges a nobby nic. ha nem akarsz elöl-hátul conti racekinget, akkor valami olyasmit keress előre, amin több, terepképesebb bütyök van, mint pl a conti x-king, de nem túl agresszív. x-kingből 2.4 kell neked a 2.2-es raceking mellé. ezzel fékezni és kanyarodni is fogsz tudni aszfalton is, terepen is és kényelmes lesz, tapadni fog, de jól is gurul.

2.4-es gumi elfér V-fék mellett? Ha az első 2.4" helyett csak 2.2" az mekkora különbséget eredményez? eBike-on a nevezett gumi pont 2.2-es méretben akciós :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Én csirke vitrin bringás vagyok! :) Én jól megvagyok a 2.0-al...jó kis mindenes gumi aszfaltra és könnyű terpre...
  • Sandman kedveli ezt

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Köszi!!

a linkelt conti racekingből van 2.0 és 2.2 is nekem. a performace kivitel már elfogadható. a 2.0 méret csirke, felejtsd el, ha terepen is akarod használni. (szia Verti! :) ) a 2.2 okés, jó lesz. sárban figyelni kell vele, de ez nem meglepetés, cserébe nem is gyűjti. amit írtál, arra a terepre/használatra felesleges a nobby nic. ha nem akarsz elöl-hátul conti racekinget, akkor valami olyasmit keress előre, amin több, terepképesebb bütyök van, mint pl a conti x-king, de nem túl agresszív. x-kingből 2.4 kell neked a 2.2-es raceking mellé. ezzel fékezni és kanyarodni is fogsz tudni aszfalton is, terepen is és kényelmes lesz, tapadni fog, de jól is gurul. a nobby nic féle gumik aszfalton kompromisszumot jelentenek, aszfalton vacak lesz a kanyarodás vele, nem is gurul annyira, nem oda valók. terepre meg túl sok neked (nekem is).

a latex belső jó dolog, de kell hozzá egy műhelypumpa, hogy minden (!!) tekerés előtt be tudd állítani vele a nyomást, különben nincs értelme, nem fogod kihasználni az előnyeit - a sokak által placebónak minősített - finomabb gördülést és kényelmesebb futást. defektre tényleg kevésbé hajlamos és nem nehéz foltozni sem. a defektekkel szemben a magasabb szövetsűrűségű, minőségibb, drágább külsőgumik általában ellenállóbbak, ezt se felejtsd el.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.208 hozzászólás

a linkelt conti racekingből van 2.0 és 2.2 is nekem. a performace kivitel már elfogadható. a 2.0 méret csirke, felejtsd el, ha terepen is akarod használni. (szia Verti! :) ) a 2.2 okés, jó lesz. sárban figyelni kell vele, de ez nem meglepetés, cserébe nem is gyűjti. amit írtál, arra a terepre/használatra felesleges a nobby nic. ha nem akarsz elöl-hátul conti racekinget, akkor valami olyasmit keress előre, amin több, terepképesebb bütyök van, mint pl a conti x-king, de nem túl agresszív. x-kingből 2.4 kell neked a 2.2-es raceking mellé. ezzel fékezni és kanyarodni is fogsz tudni aszfalton is, terepen is és kényelmes lesz, tapadni fog, de jól is gurul. a nobby nic féle gumik aszfalton kompromisszumot jelentenek, aszfalton vacak lesz a kanyarodás vele, nem is gurul annyira, nem oda valók. terepre meg túl sok neked (nekem is).

a latex belső jó dolog, de kell hozzá egy műhelypumpa, hogy minden (!!) tekerés előtt be tudd állítani vele a nyomást, különben nincs értelme, nem fogod kihasználni az előnyeit - a sokak által placebónak minősített - finomabb gördülést és kényelmesebb futást. defektre tényleg kevésbé hajlamos és nem nehéz foltozni sem. a defektekkel szemben a magasabb szövetsűrűségű, minőségibb, drágább külsőgumik általában ellenállóbbak, ezt se felejtsd el.

Kisherceg módosította - 2016. július 04. - 00:34

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Azért furcsa ez az egész, mert pont a Schwalbe ne tudna egy gumit normálisan legyártani ?

Amúgy én vettem itthon is és külföldről is acélperemes Schwalbe-t, semmi baja nem volt, nem ütött kicsit sem.

Az enyém így, laposan volt csomagolva, amelyik ütött:

large_SchwalbeIceSpikerPro2.35_1.JPG

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Smart Sam nagyon jól gördül aszfalton és terepen is jó.

Ha nem szeretsz pumpálni, a latex belsőt felejtsd el ! Úgy tudom a löttyöt sem bírja a porózussága miatt. Amúgy javítani ugyanúgy lehet, mint a többit.

Az olcsó hajtogatós csak néhány grammal könnyebb a drótperemesnél de kb ugyan az a gumikeverék. A komolyabb, tartósabb gumik már 30€ körül vannak.

Tubeless-nél is, latexnél is kell pótbelsőt vinned. Bármi megtörténhet, 100% védelem nem létezik.

Én sima belsőbe rakok löttyöt, nekem nagyon bejött ez a megoldás.

A max 6000 Ft-os árat kicsit kevésnek érzem. Hol találtál ennél olcsóbban könnyű gumit ?

Ezen az oldalon nézegetem:

https://www.bike-com...treifen-p40667/

20EUR-ért vannak 600g alatti gumik arra a felhasználási területről amire nekem kell...

Tubeless átalakításnak van értelme?

j4ni módosította - 2016. július 03. - 22:46

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

ralph és a nic kopik

ha nem mész durva terepre de aszfalton is jó az a smart sam

van belőle plus-os, ami defekt ellen kb bom,babiztos cserébe nehéz

3 alter esetleg lötyi a belsőbe

azt meg hogy nem viszel belsőt, -ha nyugodtzan akarsz tekerni-, kb most felejtsd el

drótperemes külsők (meg az olcsó hajtógatosak) többnyire anyagukban is szarabbak.

A Ralph kopik, ez evidens, de a Nic is?

Akkor is kopik a Nic, ha esetleg csak az elsőre kerül Nic és aszfalton csínján bánok az első fékkel?

3 alter esetleg lötyi a belsőbe

Mit jelent az hogy 3 alter?

lötyis belsőből a Decathlonos 1500Ft-os előre töltött belsőt szoktam használni, de dögnehéz.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Tehát akkor erről lenne szó?

http://ebike.hu/term...-os-gumikopeny/

Miért 2.0"? A 2.2" nehezebben gurul mint a 2.0?

A 80Kg-omhoz elegendő a 2.0?

-Ez nem kopik nagyon aszfalton?

-Kifejezetten szárazra ajánlják. A sarat nem gyűjti nagyon?

______

Nálam is volt régebben mindig: gumileszedő és belső, de reménykedtem, hogy ezt meg lehet úszni ezekkel a hiper szuper defektálló dolgokkal.

Tehát akkor a lötyis TL és a latex is ki tud lyukadni? (felütni nem szoktam, arra az én esetemben még nem volt példa)

Hajtogatós 2 collos Conti Race King...csak, hogy ismételjem önmagam... :) Action kit nélkül pedig akkora szopó rolleren találhatja magát az ember, hogy nem igaz...de még azzal is. Régebben multi-tool, defekt rgasztó és pumpa volt nálam. Egy kiszakadt szelep és 15 km gyaloglás után van nálam egy pót belső is...

j4ni módosította - 2016. július 03. - 22:29