Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Kíváncsi lennék, mit szól ehhez a Scrwalbe. Legközelebb nagyon meggondolom, hogy Schwalbet veszek-e.

Arra azért kiváncsi lennék hogy ha bemész egy német boltba ott mekkora az arány, vagy ha külföldről rendelsz, nem kizárt hogy mi az igénytelenebb terméket kapjuk.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A fura az, hogy a CST-m ugyanígy járkál (többször néztem már a felnit, hogy van-e benne 8-as :D), viszont a Maxxis-nál nem vettem észre. :huh:

kb a maxxis az egyetlen ami nem kóvályog.

bár azt is fel lehet rakni úgy.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ez sajnos a gumi gyártási egyenlőtlensége miatt van. 

Ha mész vele és nem zavaró, nem ráz akkor szerintem ne foglalkozz vele.

Egy outinál már zavaróbb lehetne mint a montnál, de ott is inkább az átmérő irányú ütés lehene zavaró.

Ezt szerintem észre sem veszed használat közben még aszfalton sem.

A fura az, hogy a CST-m ugyanígy járkál (többször néztem már a felnit, hogy van-e benne 8-as :D), viszont a Maxxis-nál nem vettem észre. :huh:

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Szerintem meg TE nem tudsz rendesen fölrakni egy gumit.

Kizárt, hogy az összes gumi ennyire hibás volt. Ez lehetetlen.

A BringaButik amúgy tényleg jó bolt, az István maximális türelemmel áll a vásárlókhoz.

(csak utána szív el 3 cigit egyszerre)

Köszi. Ismersz? Szerintem nem.

Az első 2 pár nagyon nehezen ugrott a helyére, István is küszködött vele. Utána pedig magától mondta, hogy cserés, mert tényleg nagyon ütött.

A következő pár könnyen a helyére ugrott, de nagy volt mozgása.

A harmadik pár szintén könnyen helyre ugrott, de ennek is nagy volt a mozgása.

Szóval egyáltalán nincs igazad és úgy tűnik, nem is olvastad a hozzászólásaimat.

Rendesen a helyükön voltak a gumik, csak nagy volt a mozgásuk. Ezt én nem fogadtam el (minőségi probléma) és István együttműködő volt.

A 2 pár gumiból azt hoztam el, aminek a legkisebb volt a mozgása.

Ennyi. Szó se volt róla, hogy nincs a helyén bármelyik külső is!

Sőt, István tegnap mondta, hogy pont azért mehetett ez az egész történet úgy, ahogy ment, mert látta, hogy jól vannak felrakva a gumik, nem én vagyok béna és nem is akarom átvágni.

Légyszíves legközelebb ne ítélj látatlanban!

És többen is írták, hogy valóban van kisebb-nagyobb mozgásuk a külsőknek. István szerint fél cm-ig elfogadható.

Én nehezen fogadtam el, most az elsőnek nagyon minimális van és a hátsó is a tűréshatáromon van.

Kíváncsi lennék, mit szól ehhez a Scrwalbe. Legközelebb nagyon meggondolom, hogy Schwalbet veszek-e.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Szerintem meg TE nem tudsz rendesen fölrakni egy gumit.

Kizárt, hogy az összes gumi ennyire hibás volt. Ez lehetetlen.

A BringaButik amúgy tényleg jó bolt, az István maximális türelemmel áll a vásárlókhoz.

(csak utána szív el 3 cigit egyszerre)

Pont került a mondat végére :) .

Visszavittem a Rapid Robokat és feltettem még ott a boltban a Black Jackeket. Elől szinte tökéletes, hátul kisebb a mozgása, mint a korábban linkelt videón.

Szóval ezek maradtak.

Kb. 2 hét szívás, nem tudom hány gumicsere és boltba járás után kész a bicaj az új kerekekkel és gumikkal.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, hozzászólást!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Ez melyik bringa bolt egyébként? Tudom, hogy ez lenne a normális eljárás mindenhol, de azért itthon ez nem jellemző. Gondolok itt az elviszem ,vissza viszem, megint el, megint vissza... látatlanba 5-ös nekik!

BringaButik

Tényleg rendesek voltak.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Ez melyik bringa bolt egyébként? Tudom, hogy ez lenne a normális eljárás mindenhol, de azért itthon ez nem jellemző. Gondolok itt az elviszem ,vissza viszem, megint el, megint vissza... látatlanba 5-ös nekik!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Pont került a mondat végére :) .

Visszavittem a Rapid Robokat és feltettem még ott a boltban a Black Jackeket. Elől szinte tökéletes, hátul kisebb a mozgása, mint a korábban linkelt videón.

Szóval ezek maradtak.

Kb. 2 hét szívás, nem tudom hány gumicsere és boltba járás után kész a bicaj az új kerekekkel és gumikkal.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, hozzászólást!

• Balu1 kedveli ezt

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Létezik, rendszeresen előfordul, de terepen lényegtelen, főleg alacsony nyomáson. A tropa hátsófelnimben akkora nyolcas + tojás van hogy rángat a kormány ha elengedem, de terepen nem érdekes (azért lecserélem, biztonsági okokból most már muszály). Az elég ritka hogy 70-el jössz le valahol, és ott se nagyon érdekes ha oldalra üt. Ha függőlegesen akkor próbálkozz ellensúllyal (pl. küllőmágnes).

Ok.

Na elhoztam ma a Rapid Robokat, rosszabbak, mint a visszavitt Black Jackek :-).

Ilyen nincs! Elfogadom, van bizonyos mozgása a gumiknak, de ez már sok nekem. Holnap bicajostól viszem vissza a boltba, szerintem maradok a Black Jackeknél.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Maradt akkor a gumi. Létezik, hogy 4 vadonat új Schwalbe Black Jack 26 * 2.25-ös méretben ennyire rosszul fusson?

Létezik, rendszeresen előfordul, de terepen lényegtelen, főleg alacsony nyomáson. A tropa hátsófelnimben akkora nyolcas + tojás van hogy rángat a kormány ha elengedem, de terepen nem érdekes (azért lecserélem, biztonsági okokból most már muszály). Az elég ritka hogy 70-el jössz le valahol, és ott se nagyon érdekes ha oldalra üt. Ha függőlegesen akkor próbálkozz ellensúllyal (pl. küllőmágnes).

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Na hát ez már rejtély, vagy inkább a gumi hibája. Bár az is rejtély.

Megcseréltem a külsőket, akár elől, akár hátul van az adott gumi, mindkét helyen kb. fél centis kilengése van.
Gumi nélkül csak a felniket is megnéztem, Nagyon szőrszálhasogatónak kell lennem, ha azt akarom mondani, hogy nyolcas van bennük. Az elsőben nem tudtam tetten érni, a hátsóban talán 2 mm mozgás lehet, ezt szabad szemmel nem lehet látni. Gumileszedővel néztem, így lehet talán észrevenni. Szóval a felnik rendben vannak.

Nem tudom, hogy a vázban, telóban lehet-e valami hiba, ami ezt okozhatja. Nem gondolnám, mert semmit nem látni és a bicaj se viselkedik lejtőn nagyobb tempónál se furcsán.

Maradt akkor a gumi. Létezik, hogy 4 vadonat új Schwalbe Black Jack 26 * 2.25-ös méretben ennyire rosszul fusson? Fentiek szerint igen.

Kipróbálom a Schwalbe Rapid Robot szintén 26 * 2.25-ös méretben és meglátom.

Nekem számos schwalbe durván ütött, néhány jó drága ust-s is. Ezért inkább maxxis-t viszek.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ez sajnos a gumi gyártási egyenlőtlensége miatt van. 

Ha mész vele és nem zavaró, nem ráz akkor szerintem ne foglalkozz vele.

Egy outinál már zavaróbb lehetne mint a montnál, de ott is inkább az átmérő irányú ütés lehene zavaró.

Ezt szerintem észre sem veszed használat közben még aszfalton sem.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Na hát ez már rejtély, vagy inkább a gumi hibája. Bár az is rejtély.

Megcseréltem a külsőket, akár elől, akár hátul van az adott gumi, mindkét helyen kb. fél centis kilengése van.

Gumi nélkül csak a felniket is megnéztem, Nagyon szőrszálhasogatónak kell lennem, ha azt akarom mondani, hogy nyolcas van bennük. Az elsőben nem tudtam tetten érni, a hátsóban talán 2 mm mozgás lehet, ezt szabad szemmel nem lehet látni. Gumileszedővel néztem, így lehet talán észrevenni. Szóval a felnik rendben vannak.

Nem tudom, hogy a vázban, telóban lehet-e valami hiba, ami ezt okozhatja. Nem gondolnám, mert semmit nem látni és a bicaj se viselkedik lejtőn nagyobb tempónál se furcsán.

Maradt akkor a gumi. Létezik, hogy 4 vadonat új Schwalbe Black Jack 26 * 2.25-ös méretben ennyire rosszul fusson? Fentiek szerint igen.

Kipróbálom a Schwalbe Rapid Robot szintén 26 * 2.25-ös méretben és meglátom.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

A nyári 2.25-ösnél nem is üt észrevehetően, csak a téli szögesnél van ez a nagyobb mértékű...

Beágyazni a videót külön trükkel nem kellett, csak beillesztettem a szövegmezőbe a videó linkjét,

előtte legyen egy üres space (szóköz) és utána is egy szóköz. A videó meg kell, hogy jelenjen, én így csináltam.

Ha megnézed a "Bejegyzés előnézet"-re kattintva, akkor látszik milyen lesz amit elküldesz.

Igazad van. Én kicsit túlbonyolítottam :-).

Nekem soknak tűnik ez a kilengés, este átteszem az első gumikat hátulra, hogy az hogyan mozog. Ezzel kiderül reményeim szerint, hogy a kerékkel/bicajjal van-e valami gond, mert 4 külsőből csak nem rossz mind a négy ilyen szinten.

• Balu1 kedveli ezt

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

A nyári 2.25-ösnél nem is üt észrevehetően, csak a téli szögesnél van ez a nagyobb mértékű...

Beágyazni a videót külön trükkel nem kellett, csak beillesztettem a szövegmezőbe a videó linkjét,

előtte legyen egy üres space (szóköz) és utána is egy szóköz. A videó meg kell, hogy jelenjen, én így csináltam.

Ha megnézed a "Bejegyzés előnézet"-re kattintva, akkor látszik milyen lesz amit elküldesz.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Csináltam én is videót a kerék, gumi mozgásáról, ide kattintva meg lehet nézni. A váltónál lehet jól látni, hogy mennyire leng ki a kerék, külső.

(Hogy lehet beágyazni videót?)

Ennyit szerintem nekem is üt az első gumim, de eddig még csak istenhegyin lefele éreztem, ha nem érzed menet közben, én nem aggódnék, persze azért bosszantó egy új guminál. Enyém legalább 9 éves, meg pincében állt évekig.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Csináltam én is videót a kerék, gumi mozgásáról, ide kattintva meg lehet nézni. A váltónál lehet jól látni, hogy mennyire leng ki a kerék, külső.

(Hogy lehet beágyazni videót?)

ultio módosította - 2016. június 29. - 20:37

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

az autógumik is hasonló mértékben ütnek (sőt néha jobban, minél nagyobb annál nehezebb egyenletesen kerekre csinálni) ezért rakják a súlyokat a felnikbe.

Igaz  :) , bár én azt hittem, hogy egy bicajkülső jobban kerekre készíthető, de mivel 2 darabból rakják össze, nem igazán.

Hagyom akkor ezeket a külsőket. Bízom benne, hogy sokat fogok tekerni, így hamar elkopnak  :)

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszi, az én külsőm is hasonló mértékben üt.

Azt az infót is kaptam, hogy teljesen tökéletes szinte soha nem lesz, lehet próbálgatni a külsőket, kisebb-nagyobb oldalirányú mozgása lesz.

az autógumik is hasonló mértékben ütnek (sőt néha jobban, minél nagyobb annál nehezebb egyenletesen kerekre csinálni) ezért rakják a súlyokat a felnikbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Nekem van télre Schwalbe Ice Spiker 2.35-ös gumi és az a helyén van és mégis üt valamennyit úgy, hogy közben a felni jól fut. Ez most jutott eszembe. Amikor mentem vele akkor nem tűnt fel, hogy rázna.

Itt egy videó róla:

Köszi, az én külsőm is hasonló mértékben üt.

Azt az infót is kaptam, hogy teljesen tökéletes szinte soha nem lesz, lehet próbálgatni a külsőket, kisebb-nagyobb oldalirányú mozgása lesz.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti