Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nyah szintén anyagi megfontolásból én is beújítottam egy pár conti explorer pro-ba. hétvégén próba :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nekem volt ilyenem, nem volt rossz, meg elég könnyû is volt emlékeim szerint, de közlekedni én keskenyebbet vennék.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Tiszteletem Uraim:)
Mi a véleményetek a Continental DoubleFigher II-rõl? Nem volt még Contim, most próbálnám ki elõször, érdekelne mit szóltok ehhez a gumihoz. Kinézetre nekem nagyon bejön, fõleg aszfaltra illetve földútra kéne, a terep garnitúra mellé. Mindenképpen olyan "félterep" gumit akarok venni, amin vannak oldalsó bütykök, a jobb kanyartartásért. Ebben az árkategóriában (3000-3500).
Elõre is köszönöm!
Amen

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Akkor ma is tanultunk valamit! Köszi!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

DD = Double Defense, dupla defektvédelem.

forrás: lánc katalógus 2006 :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Azt írod, hogy kérdéseid vannak, de itt egyetlen kérdés és kérdõjel sincs. Csak megjegyzem, ha már hülyeséget emlegettél.;)

Az UST az azt jelenti, hogy belsõ nélkül használható gumi (persze speciális felni is kell hozzá). Emiatt drágább, és kissé nehezebb is. Mintázatban, anyagban ez a három betû nem jelent eltérést a normál változathoz képest.

A DD nem tudom mit jelent, de az általad megjelölt két változat közül a DD kevláros, ami azt jelenti, hogy összehajtogatható (nincs drótpereme). Ezáltal könnyebb és drágább.

Nyugodtan vegyed mindkét változatból az olcsóbbat.

Megelõztek. Ez van. Dúl a verseny a tudatlanokért:-)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az USTs verzió az belsõ nélküli rendszerekhez is jó, a sima meg nem. vegyed nyugodtan az olcsóbbat.

contival semmi gondom nincs, vizes aszfalton sem akadt vele gondom, csak észnél kell lenni és figyelni...

nobby nic: amíg nincs saját keresetem (illetve most nyári melóból van), addig nem engedhetek meg magamnak 1 szett gumiért + 1 szett könnyû latex/ultralight butyl belsõért majdnem egy 20ast. az más kérdés, hogy amúgy sem vennék ennyiért két gumit.

nekem tökéletesen megfelel az explorer, haverom nobby nic/racing ralph párosához képes nem éreztem különbséget, bár ez lehet, hogy technikai hiányosságaim miatt van (nem merek annyira zúzni lefele, stb), elõfordulhat, hogy 60nál lefele egy sodrós kanyarban éreznék...

de ameddig 1 NN vagy RR szett árából majdnem 4 teljes szett contit kapok, addig nem igazán izgat, hogy az NN/RR dupla annyira tartós...nekem tökéletes az explorer, soha jobbat. (persze majd ha lesz $, akkor majd azért kipróbálok egy NN/RR felállást)

edit: Ádám jól mondja, én sem láttam a kérdést, de "pl Big Jim Sport és Big Jim UST közt " -> ebbõl érteni lehetett...=)

Roky

Roky

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hi!

nézegettem ezeket a cuccokat lenne pár kérdésem még, remélem ti tudtok válaszolni rá mert én sajnos még hülye vagyok hozzá. pl Big Jim Sport és Big Jim UST közt mert árban nem kicsi a különbség. Ilyen van még a Noby Nic nél is, King Jim nél pedig a DD röviditésben különbözik meg term. árban.

Elõre is köszönöm a segitséget, okítsatok:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezek azok fõleg ami... hacsak nem készül már más anyagból.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
sosem szimpatizáltam a contikkal, de a nobby nic több mint 3x annyi árban szóval erõsen elgondolkoztam ezen az explorer pro-n én is.
ezekre is igaz, hogy vizes aszfalton életveszély vele közlekedni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A puha alapanyagú gumik is jól bírják.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

mint a legtöbb esetben itt is a legegyszerûbb válasz a continental explorer pro, 500g, terepen jó, aszfalton is elmegy, és olyan 2E Ft körül már meg lehet szerezni (1800 a bringabutikban asszem)

...engem az érdekelne, hogy ilyen aprókaviccsal felszórt földúton van olyan mintázat ami elõnyös, vagy mindegyik gumi esetében az egyensúlyérzéken és a szerencsén múlik, hogy nem esik e egy rohadt nagyot az ember (mint pl a hhh-n az aszfalt melletti ösvény, amit egy éve valami idióta leszórt úgy, hogy kb életveszély, bár mostanában már egy kicsit javul, amióta "kijárják" a bringások)

big jim, king jim, nobby nic2,25....szerintem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mint a legtöbb esetben itt is a legegyszerûbb válasz a continental explorer pro, 500g, terepen jó, aszfalton is elmegy, és olyan 2E Ft körül már meg lehet szerezni (1800 a bringabutikban asszem)

...engem az érdekelne, hogy ilyen aprókaviccsal felszórt földúton van olyan mintázat ami elõnyös, vagy mindegyik gumi esetében az egyensúlyérzéken és a szerencsén múlik, hogy nem esik e egy rohadt nagyot az ember (mint pl a hhh-n az aszfalt melletti ösvény, amit egy éve valami idióta leszórt úgy, hogy kb életveszély, bár mostanában már egy kicsit javul, amióta "kijárják" a bringások)

Roky

Roky

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hali!!!

Tegnap sikeresen defektem volt, ezért ismét kéne külsõ gumi, ami szétment egy Continental Speed King volt, ami most bebízonyitotta hogy egy határ sz**.(oldal fal kiszakadt egy gyenge hegyi földes lejtmenetnél). Szóval tudnátok nekem ajánlani egy jó gumit, aminek erõs oldalfala van, jól tapad kanyarban, s városban is viszonylag normális. Erdõben,köves részeken és városban használnám inkább.ár kb amit rászánnék 6-7000 ft.lehet föle is de nem sok:). Ja és hol nézze meg az ember.

Elõre is köszi

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

EZ tök alap, hogy egy belsõ felfújva kicsit egyenetlen. Az ultrakönnyû belsõk még ennél is sokkal inkább deformáltabbak, nem okoz problémát, a külsõben ez teljesen egyenletesen terül el.

Oké, köszi, erre voltam kíváncsi. Ma is tanultam valamit :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
EZ tök alap, hogy egy belsõ felfújva kicsit egyenetlen. Az ultrakönnyû belsõk még ennél is sokkal inkább deformáltabbak, nem okoz problémát, a külsõben ez teljesen egyenletesen terül el.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

hmm? ha otthon ellenõrizted a belsõt, akkor miért nem tetted víz alá?
a bubik elárulják, hogy hol ereszt

Azt csináltam (csak azt már nem fényképeztem le :) ). Azért fújtam fel egy kicsit, hogy a víz alá tudjam rakni. Egy tökig leeresztett belsõt nem sok értelme lett volna víz alá nyomni :D Ellenõriztem, de sehol sem volt bubi, ezért is írtam, hogy tuti nincs rajta lyuk /szelepnél sem/.

- - -> LOVAK <- - -

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hmm? ha otthon ellenõrizted a belsõt, akkor miért nem tetted víz alá?
a bubik elárulják, hogy hol ereszt

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Tegnap sikeresen defekteltem egyet :mybad: A külsõn semmi komolyabb sérülést nem vettem észre, így lehet, hogy a szelep volt hibás (?). A belsõt kicsit felfújtam, hogy megnézzem, hol ereszt. Ez minden esetben ilyen gnóm eredménnyel jár vagy sikerült valami változó falvastagságú dolgot begyûjtenem :D ? Mindenesetre lyukat nem találtam rajta, de ez az aránytalanul felfújódó dolog nekem kicsit furának tûnik ... :wtf:

- - -> LOVAK <- - -

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem elírták, mert az összes rubena-ra többet írtak, mint a valós kisker árak.

A sebesség mindent megold.