Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Ha elöl telós gép és belsõvel nyomod, akkor:
E: min. 3 bar
H: min. 3.2-3.4 bar
Ha tubeless vagy notubes, akkor meg mehet 1.8-2 bar-ra mindkettõ :D

Köszi.
Kipróbálom.
Sp

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Vidéken jellemzõ ez a hozzáállás.... majd jóóhogynem az 1 pár xaros gumimért fog nem tudom hova elmenni... ui a többi 'extra' alkatrésszel...

OFFantás:
nálunk van ilyen is-olyan is... kérdeztem nyeregcsövet, 28,6-os, elvileg elég gyakori... azt mondták 2-3 hét (!!!!).
a másik boltban azonnal felajánlották, hogy jövõ héten mennek áruért, igaz, itt meg annyiért kapom meg, mint amennyi ebike-ról szállítással együtt (egy kb 2500 ft-os tétel...)
jó, ebben nincs is semmi furcsa, abbafejezem az offantást.

ON:
a Rubena külsõk alapvetõ megítélése milyen? olyanok véleményét kérdezem, akik használtak már valóban jó külsõket is, és össze tudják hasonlítani.
tegnap felraktam a (majdnemkész) tandemre két régi Rubena Uni gummát, és rá kellett jönnöm, hogy nem véletlen szedtem le annó õket a szimpla bike-ról..
egyenesen lehet velük menni aszfalton, mert kicsi a gördülési ellenállásuk, de dönteni, meg enyhe terepen már halál. és a keverék sem lehet valami über, sikerült az elsõ kereket megcsúsztatnom aszfalton úgy, hogy egyedül ültem fent, egyenesben.

más Rubena külsõtõl se várjak sokat, vag hogy van ez?
a Cobrával még szemezgettem, meg úgy nézem, a terepgumijaik között is van elég sok, ami koppintásnak tûnik nagy gyártókról, de a leírás szerint a gumikeverék (majdnem minden esetben) ugyanaz.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás

Vidéken jellemzõ ez a hozzáállás.... majd jóóhogynem az 1 pár xaros gumimért fog nem tudom hova elmenni... ui a többi 'extra' alkatrésszel...

Nem feltétlenül csak vidéken fordulhat elõ ilyesmi. Persze, egy vidéki boltnál inkább jellemzõ az egy héten egyszer megyünk áruért szisztéma, ami mondjuk érthetõ is. De vannak tök normális vidéki boltok is, ahol ha megrendeled, akkor a következõ szállításnál hoznak is amit kértél (feltéve hogy van a nagykerben). Pl.: Szeged - Prológ és van mégegy, aminek nem ugrik be a neve, Szolnok - Maraton, Veszprém - Kuszi. Ezekben voltam már párszor, és tök normálisak. Mondjuk nyilván nem lehet olyan gyors a rendelés mint Pesten, de ne felejtsük el, Pesten is van egy hét-egy szállítás rendszerû bolt. Ami attól még tök jó. Szvsz az a fontos, hogy találjon mindeki egy boltot, ahova szeret járni, ahol egy idõ után megismerik, törzsvendéggé válik. Ilyenkor már elõfordulnak kedvezmények, "extra akciós" árak, egyebek...;)

Na de, ON!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Nem teljesen ebbe a topicba illik,nem is túl érdekes
de elmesélem mi történt velem ma délután egy helyi bringaboltban:
Bementem, hogy vegyek két gumit.

-Szeretnék két külsõ gumit.
-Milyet?
-Schwalbe Racing Ralphot 2,1-es méretben.
-Most voltam árúért.
(Kit érdekel?)-gondoltam
-De azért be lehet szerezni nem? - kérdem.
-Biztosan.... De az drága.
-És?
-Rendelni talán lehet...

Máshol is ilyen "érdekes" módon beszélik rá az embereket a dolgokra?
Vagy csak én fogtam ki?
Pffff.....

Nem tud valaki egy online boltot ahol olcsón lehet ilyen gumit venni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
1, Igen van.
2, Nem tudom, de a belsõben is van levegõ.
3, Igen, a nem latexest, mindig tized bar-ra pontosan állítom be a nyomást.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ugyanolyan könnyen lehet defektet kapni a folyadékkal is, mint sima belsõvel, csak gyorsan eltömíti, ha forog a kerék, azt nem tudni, hogy a latexet is eltömíti. A sima 130g-os belsõt is 3 naponta fújom.

1,Ugyanolyan könnyen lehet defektet kapni a folyadékkal is, mint sima belsõvel, csak gyorsan eltömíti, ha forog a kerék

Szal akkor mégis van defektvédelme, nem? :)

2,azt nem tudni, hogy a latexet is eltömíti

Miért ne, gondolom a levegõvel lép reakcióba a lötyi...

3, A sima 130g-os belsõt is 3 naponta fújom

A nem latexest? :o Azt én legsûrûbben havonta csekkoltam...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Én év eleje óta használom ezt a külsõt hátul ( a drágább, kevláros változatát) és meg vagyok vele elégedve. A legtöbb terepen megállja a helyét, a sárban nem valami jó, de nem is oda tervezték. Idén ezzel voltam a Garda maratonon, a Salzkammergut Trophy-n - ahány hely, annyiféle terep. Nekem bevált, a defektállósága is nagyon jó, könnyû Maxxis belsõvel használom. Bár lehet hogy a defektállóságban szerepe van annak is, hogy defektvédõ szalagot használok...Kb. 3 barra szoktam fújni. Biztos vannak nála könnyebb külsõk is, de én nem vagyok grammániás, ezért ez nem érdekel. Az alábbi oldalon elég jó minõsítést kap a felhasználóktól:

http://www.mtbr.com/...uct_23300.shtml

Köszönöm a segítséget.
De most mondták a Bringa Butikosok, hogy a drótos verzió nem 590 hanem
690 grammos gyárilag. Amit õk 760-nak mértek. Dögnehéz. A kevláros meg
olyan árban van, hogy akkor már inkább veszek egy Racing Ralphot,
vagy egy Nobby Nic-et.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ugyanolyan könnyen lehet defektet kapni a folyadékkal is, mint sima belsõvel, csak gyorsan eltömíti, ha forog a kerék, azt nem tudni, hogy a latexet is eltömíti. A sima 130g-os belsõt is 3 naponta fújom.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

két évig volt benne a schwalbe belsõkben. aztán kidobtam, mert elöregedett a belsõ.
a két gumiba osztottam el a tubus lötyit.
jah, nem volt egy defektem se közben. amikor kivettem a külsõbõl lehetett látni 6-8 darab 1-2 centi átmérõjû foltot a belsõ gumi külsõ felén, ahol kifolyt a lötyi a lyukon...

jó választás, ha nem vagy grammániás és nem akarsz defektet szerelni sohasem.

Inkább +súly és no defekt a fontos mint a grammok... elõzõ gépben kevlár szallagom volt, de másik ismim Sirmiumjában 2× is kidörzsölte a belsõt a kevlárszallag, úgyhogy azt inkább skippelem inkább annak ellenére hogy nekem jó volt.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
két évig volt benne a schwalbe belsõkben. aztán kidobtam, mert elöregedett a belsõ.
a két gumiba osztottam el a tubus lötyit.
jah, nem volt egy defektem se közben. amikor kivettem a külsõbõl lehetett látni 6-8 darab 1-2 centi átmérõjû foltot a belsõ gumi külsõ felén, ahol kifolyt a lötyi a lyukon...

jó választás, ha nem vagy grammániás és nem akarsz defektet szerelni sohasem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Én hetente fújom... és akkor elrakatok pár flakonnal ebbõl :)
Mert jelexerint nem hüyleség a latexesbe sem mert azzal ugye nehezebb szúrásos defektet kapni; de így mégnehezebb lesz :D

Mind autószelepes, azzal nincs baj.

szerk: Egyik isminek ép ajánlottam hogy hazafele vehet magának egyet (múltkori tekerésnél tüskét kapott), és erre azt mondja õ vett olyat amiba gyárilag volt, és abban érezhetõen & hallhatóan lötyögött, úgyhoyg 50km után ki is vette... tényleg észrevehetõ? Mindegy, húgoméba másnem töltök egyet, ha jó enyémbe is megy; ha nem akkor nem :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elég 2 belsõbe az 1 üveg, beszéltem egy sráccal, aki évek óta ilyet használ és azt mondta, hogy hamarabb öregedett el neki a belsõ, mint hogy kifogyott volna a lötyi. Csak autószelepesbe jó.
MC Pite, milyen gyakran fújod a latexet (én naponta)?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ez mi? tapétaragasztó ?:D
vagy epres turmix?:D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Weldtite Dr. Sludge
Feltöltött kép

Van ahol azt írják hogy 250ml a 2 gumiba kell, van ahol azt írják hogy egybe. Ezt sem ártana tudni... Szal vki ismeri?

mintha ilyen lenne nekem is, ez ugye kihúzható csöves, fekete(?..lehet hogy zõd...) kupakkal?

a 250 millit egy gumiba írták (monti) vagy kettõbe, ha keskenyebb kerék, szóval tkp. mindegyik adat stimmel... én 2.1-es gummákba töltöttem szét a 250 ml-t, azaz feleannyit mint kellett volna, de azóta (több hónapja) nem volt defektem, elõtte pedig szinte minden tekerésnél adódott egy.
sõt, a hátsóban igazából alig van lötyi, mivel a szelep szûk volta miatt nemigen tudtam betölteni, azt vártam hogy majd ha megint szerelnem kell, belerakok másik belsõt... erre nem kellett szerelni :D

edit: ahh... trükkös... szóval ez van nekem is, csak annak asszem zöldes címkéje volt.

mégegy edit: NEM AUTÓSZELEPES belsõbe nemtudom, hogy megy bele... valószínûleg sehogy. erre érdemes figyelni.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Srácok, defektgátló lötyikbõl ki mit használt?

1,8Kért van ilyen a boltban, 1×magamnak a latexes belsõhöz is gondolkodok rajta (hátha fújni is kevesebbet kell), meg húgommost megy Bükk marcira (elsõ marcija) és inkább ezt töltenék be a kerékbe mint hogy belsõt meg szerszámot cipeltessek vele.

Weldtite Dr. Sludge

Feltöltött kép

Van ahol azt írják hogy 250ml a 2 gumiba kell, van ahol azt írják hogy egybe. Ezt sem ártana tudni... Szal vki ismeri?

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Végignéztem a topicot, de nem találtam valamire való véleményt a Panaracer Fire XC-rõl. (2,1-es)
(Persze lehet hogy én voltam béna...)
Van valakinek személyes tapasztalata errõl a külsõrõl?

Én év eleje óta használom ezt a külsõt hátul ( a drágább, kevláros változatát) és meg vagyok vele elégedve. A legtöbb terepen megállja a helyét, a sárban nem valami jó, de nem is oda tervezték. Idén ezzel voltam a Garda maratonon, a Salzkammergut Trophy-n - ahány hely, annyiféle terep. Nekem bevált, a defektállósága is nagyon jó, könnyû Maxxis belsõvel használom. Bár lehet hogy a defektállóságban szerepe van annak is, hogy defektvédõ szalagot használok...Kb. 3 barra szoktam fújni. Biztos vannak nála könnyebb külsõk is, de én nem vagyok grammániás, ezért ez nem érdekel. Az alábbi oldalon elég jó minõsítést kap a felhasználóktól:

http://www.mtbr.com/...uct_23300.shtml

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Végignéztem a topicot, de nem találtam valamire való véleményt a Panaracer Fire XC-rõl. (2,1-es)
(Persze lehet hogy én voltam béna...)

Van valakinek személyes tapasztalata errõl a külsõrõl?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Na szerintem abba hagyom a Nose Manual-ozást, mert kezd kopni a High Roller... :D :mad:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha elöl telós gép és belsõvel nyomod, akkor:
E: min. 3 bar
H: min. 3.2-3.4 bar
Ha tubeless vagy notubes, akkor meg mehet 1.8-2 bar-ra mindkettõ :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala