Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2007. július 24. - 09:32
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 24. - 09:24
mondom, hogy fõleg túrázgatok
megnézem a hajtogatósakat is, de azok meg már gondolom olyan árban vannak, mint más nagy gyártó elismert drótos termékei...
egyébként teszkóban mindig megnézem a bicikli részleget, hátha látok valami érdekeset. na legutóbb láttam: volt 3000-ért (lehet hogy 3,5) kevláros "mindenes" gumi, jó nehéz, jó vastag, és nagyon puha anyagból.. nem bontottam szét annyira, hogy találjak rajta valami gyártói jelölést, de ez már megint az a kategória, hogy ennyiért (vagy kicsit többért) olyan gumit is kapok, ami sokkal kevésbé lutri.
2500ért kevláros conti explorer van amit sokan szeretnek pl... és nem jó nehéz hanem bõ fél kiló csak...
Én asszem egyelõre maradok az excavadereknél, köv egy prot veszek (vagy wcs ha szétvet a píz)... Kár hogy nedves köveken átlagon allulit produkál; mégkárabb hogy nincs könnyû verzió a Freedomcross V-Clawból -bár annak az öntisztulásával is van egy (nem)kis baj...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. július 24. - 09:10
Rubenából jók a hajtoghatós (más az alapanyaguk) és a dh gumik.
szerk: Ez annak a jele, hogy nem mész elég keményen lefelé, különben már rég felütödted volna.
mondom, hogy fõleg túrázgatok
megnézem a hajtogatósakat is, de azok meg már gondolom olyan árban vannak, mint más nagy gyártó elismert drótos termékei...
egyébként teszkóban mindig megnézem a bicikli részleget, hátha látok valami érdekeset. na legutóbb láttam: volt 3000-ért (lehet hogy 3,5) kevláros "mindenes" gumi, jó nehéz, jó vastag, és nagyon puha anyagból.. nem bontottam szét annyira, hogy találjak rajta valami gyártói jelölést, de ez már megint az a kategória, hogy ennyiért (vagy kicsit többért) olyan gumit is kapok, ami sokkal kevésbé lutri.
Írta 2007. július 24. - 08:59
szerk: Ez annak a jele, hogy nem mész elég keményen lefelé, különben már rég felütödted volna.
Írta 2007. július 24. - 08:54
Ha elöl telós gép és belsõvel nyomod, akkor:
E: min. 3 bar
H: min. 3.2-3.4 bar
Ha tubeless vagy notubes, akkor meg mehet 1.8-2 bar-ra mindkettõ
hú, erre akartam reagálni. nekem ezek gigantikus nyomások, én belsõs 2.1-es gumival használom kb. 2 bar körül, szerintem van hogy alatta.
paraméterek: 75Kg, merevfarú CC masina, igaz, hogy nem vagyok durvulós, a túrázást néha vegyítem egy kis lejtõs szemöldöklobogtatással, de ha feljebb fújom, már kényelmetlen, meg elpattogok a kövekrõl.
Írta 2007. július 24. - 08:35
Ha elöl telós gép és belsõvel nyomod, akkor:
E: min. 3 bar
H: min. 3.2-3.4 bar
Ha tubeless vagy notubes, akkor meg mehet 1.8-2 bar-ra mindkettõ
Köszi.
Kipróbálom.
Sp
Írta 2007. július 24. - 08:31
Vidéken jellemzõ ez a hozzáállás.... majd jóóhogynem az 1 pár xaros gumimért fog nem tudom hova elmenni... ui a többi 'extra' alkatrésszel...
OFFantás:
nálunk van ilyen is-olyan is... kérdeztem nyeregcsövet, 28,6-os, elvileg elég gyakori... azt mondták 2-3 hét (!!!!).
a másik boltban azonnal felajánlották, hogy jövõ héten mennek áruért, igaz, itt meg annyiért kapom meg, mint amennyi ebike-ról szállítással együtt (egy kb 2500 ft-os tétel...)
jó, ebben nincs is semmi furcsa, abbafejezem az offantást.
ON:
a Rubena külsõk alapvetõ megítélése milyen? olyanok véleményét kérdezem, akik használtak már valóban jó külsõket is, és össze tudják hasonlítani.
tegnap felraktam a (majdnemkész) tandemre két régi Rubena Uni gummát, és rá kellett jönnöm, hogy nem véletlen szedtem le annó õket a szimpla bike-ról..
egyenesen lehet velük menni aszfalton, mert kicsi a gördülési ellenállásuk, de dönteni, meg enyhe terepen már halál. és a keverék sem lehet valami über, sikerült az elsõ kereket megcsúsztatnom aszfalton úgy, hogy egyedül ültem fent, egyenesben.
más Rubena külsõtõl se várjak sokat, vag hogy van ez?
a Cobrával még szemezgettem, meg úgy nézem, a terepgumijaik között is van elég sok, ami koppintásnak tûnik nagy gyártókról, de a leírás szerint a gumikeverék (majdnem minden esetben) ugyanaz.
Írta 2007. július 24. - 08:13
Vidéken jellemzõ ez a hozzáállás.... majd jóóhogynem az 1 pár xaros gumimért fog nem tudom hova elmenni... ui a többi 'extra' alkatrésszel...
Nem feltétlenül csak vidéken fordulhat elõ ilyesmi. Persze, egy vidéki boltnál inkább jellemzõ az egy héten egyszer megyünk áruért szisztéma, ami mondjuk érthetõ is. De vannak tök normális vidéki boltok is, ahol ha megrendeled, akkor a következõ szállításnál hoznak is amit kértél (feltéve hogy van a nagykerben). Pl.: Szeged - Prológ és van mégegy, aminek nem ugrik be a neve, Szolnok - Maraton, Veszprém - Kuszi. Ezekben voltam már párszor, és tök normálisak. Mondjuk nyilván nem lehet olyan gyors a rendelés mint Pesten, de ne felejtsük el, Pesten is van egy hét-egy szállítás rendszerû bolt. Ami attól még tök jó. Szvsz az a fontos, hogy találjon mindeki egy boltot, ahova szeret járni, ahol egy idõ után megismerik, törzsvendéggé válik. Ilyenkor már elõfordulnak kedvezmények, "extra akciós" árak, egyebek...
Na de, ON!
Írta 2007. július 24. - 07:42
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. július 23. - 17:01
de elmesélem mi történt velem ma délután egy helyi bringaboltban:
Bementem, hogy vegyek két gumit.
-Szeretnék két külsõ gumit.
-Milyet?
-Schwalbe Racing Ralphot 2,1-es méretben.
-Most voltam árúért.
(Kit érdekel?)-gondoltam
-De azért be lehet szerezni nem? - kérdem.
-Biztosan.... De az drága.
-És?
-Rendelni talán lehet...
Máshol is ilyen "érdekes" módon beszélik rá az embereket a dolgokra?
Vagy csak én fogtam ki?
Pffff.....
Nem tud valaki egy online boltot ahol olcsón lehet ilyen gumit venni?
Írta 2007. július 23. - 15:26
2, Nem tudom, de a belsõben is van levegõ.
3, Igen, a nem latexest, mindig tized bar-ra pontosan állítom be a nyomást.
Írta 2007. július 23. - 15:11
Ugyanolyan könnyen lehet defektet kapni a folyadékkal is, mint sima belsõvel, csak gyorsan eltömíti, ha forog a kerék, azt nem tudni, hogy a latexet is eltömíti. A sima 130g-os belsõt is 3 naponta fújom.
1,Ugyanolyan könnyen lehet defektet kapni a folyadékkal is, mint sima belsõvel, csak gyorsan eltömíti, ha forog a kerék
Szal akkor mégis van defektvédelme, nem?
2,azt nem tudni, hogy a latexet is eltömíti
Miért ne, gondolom a levegõvel lép reakcióba a lötyi...
3, A sima 130g-os belsõt is 3 naponta fújom
A nem latexest?
Írta 2007. július 23. - 15:04
Én év eleje óta használom ezt a külsõt hátul ( a drágább, kevláros változatát) és meg vagyok vele elégedve. A legtöbb terepen megállja a helyét, a sárban nem valami jó, de nem is oda tervezték. Idén ezzel voltam a Garda maratonon, a Salzkammergut Trophy-n - ahány hely, annyiféle terep. Nekem bevált, a defektállósága is nagyon jó, könnyû Maxxis belsõvel használom. Bár lehet hogy a defektállóságban szerepe van annak is, hogy defektvédõ szalagot használok...Kb. 3 barra szoktam fújni. Biztos vannak nála könnyebb külsõk is, de én nem vagyok grammániás, ezért ez nem érdekel. Az alábbi oldalon elég jó minõsítést kap a felhasználóktól:
http://www.mtbr.com/...uct_23300.shtml
Köszönöm a segítséget.
De most mondták a Bringa Butikosok, hogy a drótos verzió nem 590 hanem
690 grammos gyárilag. Amit õk 760-nak mértek. Dögnehéz. A kevláros meg
olyan árban van, hogy akkor már inkább veszek egy Racing Ralphot,
vagy egy Nobby Nic-et.
Írta 2007. július 23. - 14:54
Írta 2007. július 23. - 14:53
két évig volt benne a schwalbe belsõkben. aztán kidobtam, mert elöregedett a belsõ.
a két gumiba osztottam el a tubus lötyit.
jah, nem volt egy defektem se közben. amikor kivettem a külsõbõl lehetett látni 6-8 darab 1-2 centi átmérõjû foltot a belsõ gumi külsõ felén, ahol kifolyt a lötyi a lyukon...
jó választás, ha nem vagy grammániás és nem akarsz defektet szerelni sohasem.
Inkább +súly és no defekt a fontos mint a grammok... elõzõ gépben kevlár szallagom volt, de másik ismim Sirmiumjában 2× is kidörzsölte a belsõt a kevlárszallag, úgyhogy azt inkább skippelem inkább annak ellenére hogy nekem jó volt.
Írta 2007. július 23. - 14:50
a két gumiba osztottam el a tubus lötyit.
jah, nem volt egy defektem se közben. amikor kivettem a külsõbõl lehetett látni 6-8 darab 1-2 centi átmérõjû foltot a belsõ gumi külsõ felén, ahol kifolyt a lötyi a lyukon...
jó választás, ha nem vagy grammániás és nem akarsz defektet szerelni sohasem.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. július 23. - 14:43
Mert jelexerint nem hüyleség a latexesbe sem mert azzal ugye nehezebb szúrásos defektet kapni; de így mégnehezebb lesz
Mind autószelepes, azzal nincs baj.
szerk: Egyik isminek ép ajánlottam hogy hazafele vehet magának egyet (múltkori tekerésnél tüskét kapott), és erre azt mondja õ vett olyat amiba gyárilag volt, és abban érezhetõen & hallhatóan lötyögött, úgyhoyg 50km után ki is vette... tényleg észrevehetõ? Mindegy, húgoméba másnem töltök egyet, ha jó enyémbe is megy; ha nem akkor nem
Írta 2007. július 23. - 14:01
MC Pite, milyen gyakran fújod a latexet (én naponta)?
Írta 2007. július 23. - 13:30
Írta 2007. július 23. - 13:30
Weldtite Dr. Sludge
Van ahol azt írják hogy 250ml a 2 gumiba kell, van ahol azt írják hogy egybe. Ezt sem ártana tudni... Szal vki ismeri?
mintha ilyen lenne nekem is, ez ugye kihúzható csöves, fekete(?..lehet hogy zõd...) kupakkal?
a 250 millit egy gumiba írták (monti) vagy kettõbe, ha keskenyebb kerék, szóval tkp. mindegyik adat stimmel... én 2.1-es gummákba töltöttem szét a 250 ml-t, azaz feleannyit mint kellett volna, de azóta (több hónapja) nem volt defektem, elõtte pedig szinte minden tekerésnél adódott egy.
sõt, a hátsóban igazából alig van lötyi, mivel a szelep szûk volta miatt nemigen tudtam betölteni, azt vártam hogy majd ha megint szerelnem kell, belerakok másik belsõt... erre nem kellett szerelni
edit: ahh... trükkös... szóval ez van nekem is, csak annak asszem zöldes címkéje volt.
mégegy edit: NEM AUTÓSZELEPES belsõbe nemtudom, hogy megy bele... valószínûleg sehogy. erre érdemes figyelni.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére