Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Az mennyire igaz és jó, hogy egy tiszta új asztalton a fullra felfújt gumi a jobb. Viszont kátyús útra, vagy murvás-földesre pedig a kicsit laposabb az ideálisabb :scratchhe

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
conti country ride 1, 5 nálam bevált eddig..

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Tudna valaki 26x1.75 és 26x2 -es élen menõ fõleg asztaltra való, de néha kisebb terepre (murvás-földes utakra) külsõket ajánlani?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

mondom, hogy fõleg túrázgatok :)

megnézem a hajtogatósakat is, de azok meg már gondolom olyan árban vannak, mint más nagy gyártó elismert drótos termékei...

egyébként teszkóban mindig megnézem a bicikli részleget, hátha látok valami érdekeset. na legutóbb láttam: volt 3000-ért (lehet hogy 3,5) kevláros "mindenes" gumi, jó nehéz, jó vastag, és nagyon puha anyagból.. nem bontottam szét annyira, hogy találjak rajta valami gyártói jelölést, de ez már megint az a kategória, hogy ennyiért (vagy kicsit többért) olyan gumit is kapok, ami sokkal kevésbé lutri.

innova márkájú.én is az összes nagyáruházban végigmegyek a bicikliosztályon röhögni egyet:D de nemrég vettem a corába egy egész korrekt kis zsebszerszámot.meg láttam még egy fajtát is azokon nagyonn csillagkulcsok vannak és 700 ft.a súlya engem nem izgat;)
bocs az offért

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Nem tudom, hogy fordul el.
A rögzítõ anyás belsõbõl is kiszakadt a szelep.
1.8 bar volt a gumiban.

Nekem korábban is fordult már el, de utána magától "megállt".
Ma meg négyszer :-(.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
ez hogy bír elõfordulni? márhogy az elfordulás, nekem a /hírösen alacsony :) / nyomás ellenére se fordult még el féktesztelés közben sem.
talán a külsõ nem kompatibilis igazán a felniddel :/
a rögzítõanyás szelepet én mondjuk alapban preferálom, de nem ezért, hanem összerakásnál, meg pumpálásnál nem kell félteni.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Sziasztok!

Ma 4 belsõt elhasználtam, mert kiszakadt a szelep :-(.
Véleményem szerint mind a külsõ (Panaracer Smoke), mind a belsõ gumi elfordul és így megszorul a szelep, aminek a vége az, hogy kiszakad.
Jól látom? Lehetséges?

Ha igen, hogy tudom megakadályozni, hogy elforduljon menet közben a belsõ és külsõ gumi?

u.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Archee 11

Archee 11

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Helo.

Régebben olvastam ebben a témában hogy érdekel egyes embereket a Panaracer kevláros defektgátló szalag.
Én nemrég raktam össze egy új cangát és hamár minden oké rajta akkor gondoltam ezt is beszerzem hogy teljes legyen a gép.

Tehát megvettem 2 darab Panaracer kevláros defektvédõt 6200 forintért.Itthon lemértem , 27 gramm!!!!!! egy darab 4 centis 26"-hoz való szalag ami jobb mint a amit a gyár megad.Az anyagot megfogva kicsit izzadtam mert teljesen olyan mint egy filcdarabka ami ránézésre semmit nem ér.De azért beragasztottam.85 grammos Maxxis ultralight belsõm van+Michelin XCR 1,4 külsõ gumik, amik elvileg 330 grammosak.Mindehol használom a gépet terepen is akácfasoron (tipikus defektforrás) de fõként budapesten üvegszilánkok közt, mindenhol voltam vele már de eddigi 600 km alatt 0 defektre utaló tünet volt.Az egyetlen probléma vele hogy azóta úgyérzem lassabb lett a gép mert valószínûleg megnövekedett a gördülési ellenállás mert a szalag a belsõgumival surlódik mikor belapul földhöz éréskor és ez lassíthat szerintem.Egyes mûanyag defektvédõ szalagok tényleg kivágják a belsõ gumit mert olyan az anyaguk mint a PET palack, kemény mûanyag amit tényleg nem döf át szinte semmi de 100 gramm darabja és árt a belsõnek.Szerintem a Panaracer nem fogja kidörzsölni mert ahol a belsõvel érintkezik lágy filcszerû rétege van csak lassítja.Így most egy IRC míthos xc gumi jobban gurul ennél a slick keréknél ugyanolyan csapágyazással lejtõn ugyanolyan egyéb paraméterek között tehát lassabb lett a gép észrevehetõen ami szerintem emiatt van.A gumit 5 báron használom.Az Irc 3-bar-on volt.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Ragger, száraz döngölt talajon jó, minden máshol rossz és nagyon defektérzékeny.

azt nemtom, ma is néztem, volt egy szétcsomagolva, Innova felirat volt rajta, és a Schwalbe Silento 2-esére hasonlított, meg volt ott terepesebb változat is, látszólag azonos gyártmányban.
egyébként a tandemre keresek valami masszívat, aprómintás terepet, vagy félslick-et... de még nemtom, pontosan mire van szükségem, azt tudom csak, hogy másmilyet akarok, mint most van :)
eddig a Silento II az egyik esélyes, meg a Conti Flow, Double Fighter, Traffic amiket nézegettem... alsó mérethatár 1,9".

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ragger, száraz döngölt talajon jó, minden máshol rossz és nagyon defektérzékeny.

A sebesség mindent megold.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

egyébként teszkóban mindig megnézem a bicikli részleget, hátha látok valami érdekeset. na legutóbb láttam: volt 3000-ért (lehet hogy 3,5) kevláros "mindenes" gumi, jó nehéz, jó vastag, és nagyon puha anyagból.. nem bontottam szét annyira, hogy találjak rajta valami gyártói jelölést, de ez már megint az a kategória, hogy ennyiért (vagy kicsit többért) olyan gumit is kapok, ami sokkal kevésbé lutri.

Azt a multkor én is láttam!
Olyan gyártási hibák voltak benne, hogy csak na!
Ha jól vettem ki két darabból rakják össze õket.
Középen ahol összeillesztik 2-3 mm-es eltérések voltak.
Magyarul az egész gumi úgy nézett ki, mintha hosszában kettévágták volna és kicsit elcsúszva rakták össze.A jobb oldala kicsit elõrébb volt mint a bal.
Vagy fordítva.... :)
De lehet hogy nem úgy van ahogy én gondolom és csak az öntõ minta nem volt rendesen összeillesztve?

ragger

ragger

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Helló!
A Michelin xc dry-t már kapott egy-két lehúzást teszteken, de de kapott jókat is. Neketek mi a véleményetek?
Üdv!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Más nagy gyártó drótosainál jobbak a rubena hajtogatósak, de drágábbak is.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

megnézem a hajtogatósakat is, de azok meg már gondolom olyan árban vannak, mint más nagy gyártó elismert drótos termékei...

2500ért kevláros conti explorer van amit sokan szeretnek pl... és nem jó nehéz hanem bõ fél kiló csak...
Én asszem egyelõre maradok az excavadereknél, köv egy prot veszek (vagy wcs ha szétvet a píz)... Kár hogy nedves köveken átlagon allulit produkál; mégkárabb hogy nincs könnyû verzió a Freedomcross V-Clawból -bár annak az öntisztulásával is van egy (nem)kis baj...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Rubenából jók a hajtoghatós (más az alapanyaguk) és a dh gumik.
szerk: Ez annak a jele, hogy nem mész elég keményen lefelé, különben már rég felütödted volna.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rubenából jók a hajtoghatós (más az alapanyaguk) és a dh gumik.
szerk: Ez annak a jele, hogy nem mész elég keményen lefelé, különben már rég felütödted volna.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Ha elöl telós gép és belsõvel nyomod, akkor:
E: min. 3 bar
H: min. 3.2-3.4 bar
Ha tubeless vagy notubes, akkor meg mehet 1.8-2 bar-ra mindkettõ :D

hú, erre akartam reagálni. nekem ezek gigantikus nyomások, én belsõs 2.1-es gumival használom kb. 2 bar körül, szerintem van hogy alatta.
paraméterek: 75Kg, merevfarú CC masina, igaz, hogy nem vagyok durvulós, a túrázást néha vegyítem egy kis lejtõs szemöldöklobogtatással, de ha feljebb fújom, már kényelmetlen, meg elpattogok a kövekrõl.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Ha elöl telós gép és belsõvel nyomod, akkor:
E: min. 3 bar
H: min. 3.2-3.4 bar
Ha tubeless vagy notubes, akkor meg mehet 1.8-2 bar-ra mindkettõ :D

Köszi.
Kipróbálom.
Sp

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Vidéken jellemzõ ez a hozzáállás.... majd jóóhogynem az 1 pár xaros gumimért fog nem tudom hova elmenni... ui a többi 'extra' alkatrésszel...

OFFantás:
nálunk van ilyen is-olyan is... kérdeztem nyeregcsövet, 28,6-os, elvileg elég gyakori... azt mondták 2-3 hét (!!!!).
a másik boltban azonnal felajánlották, hogy jövõ héten mennek áruért, igaz, itt meg annyiért kapom meg, mint amennyi ebike-ról szállítással együtt (egy kb 2500 ft-os tétel...)
jó, ebben nincs is semmi furcsa, abbafejezem az offantást.

ON:
a Rubena külsõk alapvetõ megítélése milyen? olyanok véleményét kérdezem, akik használtak már valóban jó külsõket is, és össze tudják hasonlítani.
tegnap felraktam a (majdnemkész) tandemre két régi Rubena Uni gummát, és rá kellett jönnöm, hogy nem véletlen szedtem le annó õket a szimpla bike-ról..
egyenesen lehet velük menni aszfalton, mert kicsi a gördülési ellenállásuk, de dönteni, meg enyhe terepen már halál. és a keverék sem lehet valami über, sikerült az elsõ kereket megcsúsztatnom aszfalton úgy, hogy egyedül ültem fent, egyenesben.

más Rubena külsõtõl se várjak sokat, vag hogy van ez?
a Cobrával még szemezgettem, meg úgy nézem, a terepgumijaik között is van elég sok, ami koppintásnak tûnik nagy gyártókról, de a leírás szerint a gumikeverék (majdnem minden esetben) ugyanaz.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Vidéken jellemzõ ez a hozzáállás.... majd jóóhogynem az 1 pár xaros gumimért fog nem tudom hova elmenni... ui a többi 'extra' alkatrésszel...

Nem feltétlenül csak vidéken fordulhat elõ ilyesmi. Persze, egy vidéki boltnál inkább jellemzõ az egy héten egyszer megyünk áruért szisztéma, ami mondjuk érthetõ is. De vannak tök normális vidéki boltok is, ahol ha megrendeled, akkor a következõ szállításnál hoznak is amit kértél (feltéve hogy van a nagykerben). Pl.: Szeged - Prológ és van mégegy, aminek nem ugrik be a neve, Szolnok - Maraton, Veszprém - Kuszi. Ezekben voltam már párszor, és tök normálisak. Mondjuk nyilván nem lehet olyan gyors a rendelés mint Pesten, de ne felejtsük el, Pesten is van egy hét-egy szállítás rendszerû bolt. Ami attól még tök jó. Szvsz az a fontos, hogy találjon mindeki egy boltot, ahova szeret járni, ahol egy idõ után megismerik, törzsvendéggé válik. Ilyenkor már elõfordulnak kedvezmények, "extra akciós" árak, egyebek...;)

Na de, ON!