Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld

Felniszalagnak meg jó ha 2X áttekered szigetelõszalaggal. Nekem 1 évig volt, probléma nélkül. Ráadásul könnyû is ;) Ha meg veszel, akkor schwalbe, azzal még nem volt gond.

Fejet hajtok a verseny- és edzéskilométereid sokasága, egyben profizmusod elõtt is.
De ez tömény hülyeség: A szigetelõszalag nem a duplafalú felnik körbetekerésére való, ha ilyet használtál valaha is, arról a helyedben mélyen hallgatnék.
Nem is könnyû, ha annyit odataknyolsz, hogy ideig óráig kitartson.

Ami könnyû: öntapadós szalag (Schwalbe vagy Ritchey) kerekenként kb.7g, szemben a kék általad is dicsért ún. HP szalag kb. 20-25 g-jával.

Ilyen célra bármi megfelel, amit erre gyártanak, és passzol a szélessége a felni szélességéhez (lefedi a felni lukait, és nem csúszkál ide-oda)
Béke.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

de ettol az UST-s gondolatom meg helytallo, hisz ha belsovel mesz 2bar-on, attol meg nem akarnal 1.5-on menni belso nelkul ugye? :)

Ez így van. ;)
Amugy nem belsõs, notyubszos

Felniszalagnak meg jó ha 2X áttekered szigetelõszalaggal. Nekem 1 évig volt, probléma nélkül. Ráadásul könnyû is ;) Ha meg veszel, akkor schwalbe, azzal még nem volt gond.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
no nekem is olyan van és nagyon jó!!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

No ezaz, hogy milyet kérjek? Párszáz forint nem oszt, nem szoroz, de van Michelin, Schwalbe, Maxxis, B+ (na ilyen van most, kék, valami álnéven, de eléggé nemjó).

az a vilagoskek schwalbe az pl kituno
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

bemesz a legkozelebbi bringaboltba, es kersz.

No ezaz, hogy milyet kérjek? Párszáz forint nem oszt, nem szoroz, de van Michelin, Schwalbe, Maxxis, B+ (na ilyen van most, kék, valami álnéven, de eléggé nemjó).
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a felniszalag nem olyan draga, hogy skotoskodni kelljen rajta szerintem. bemesz a legkozelebbi bringaboltba, es kersz. Egyreszt biztos hogy a jo meretet fogod kapni, masreszt mondd meg hogy ne a leggagyibbat adjak, es akkor mar jo is vagy. nagyjabol ennyi

Én cc-n az 1.8 as gumiban elöl 2 bart használtam, hátul az 1.9-esben 2.5-öt.
És elõny. lefelé jobban tapad, felfelé pedig sokkal jobban kapaszkodik. Gördülési ellenállás azért alacsonyabb terepen, mert nem akad fel mindenhol. Ez olyan mint egy összteós-fullmerev összehasonlítás.

hat nemtom. akkor ez ilyen izlesek es pofonok dolog. nekem a 2bar mar keves.

de ettol az UST-s gondolatom meg helytallo, hisz ha belsovel mesz 2bar-on, attol meg nem akarnal 1.5-on menni belso nelkul ugye? :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

OK, köszi a kiigazítást. AV17-es lesz, autószelep kényelmesebb nekem. Elmegyek a kútra, és nyomogatom a gombot. :)

Már csak felniszalagra kérek tanácsot, és hogy hol vegyem meg õket. A köpenyt ebikeon tervezem (5100.-), tömlõ itt nincs, ezért kavarodtam meg a méretet illetõen, pedig már megnéztem a Schwable honlapján.

Tudom, hogy nem illik, de egy uppot eleresztek... :help:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Én cc-n az 1.8 as gumiban elöl 2 bart használtam, hátul az 1.9-esben 2.5-öt. ;)
És elõny. lefelé jobban tapad, felfelé pedig sokkal jobban kapaszkodik. Gördülési ellenállás azért alacsonyabb terepen, mert nem akad fel mindenhol. Ez olyan mint egy összteós-fullmerev összehasonlítás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az alacsony nyomas az CC-re pont nem fog kijonni mint elony. hiszen ha ust, ha belso, akkor se akarsz 2Bar-on menni.

Az alacsony nyomas inkabb a dh-sok szamara jo. Mert ott kell a tapadas mindenek felett.

En CC-re hasznalok UST gumit, az elozo gepemen Conti Explorerek voltak, az uj bringamon meg Nobby Nic-ek lesznek, vagy ha nagyon sarasra fordul az ido, akkor Bontrager Mud x.

ha raksz a gumiba valami tomito folyadekot, akkor megvan az az elonyod, hogy barom nehezen fogsz defektet kapni. Felutni ugyanis nem lehet [nincs mit becsipni] es ha valami tuske kiszurja a gumit, akkor a lotty eltomiti. Nekem Bontrager SuperJuice van, es teljesen jol mukodik.

Sulyban semmikeppen nem nyero, egy belsos rendszert lenyegesen konnyebbre ossze lehet tenni, de olyan vekony falu gumival illetve belsovel, amit en valoszinuleg ejjel-nappal defektelnek.

szoval dontsd el mi a fontosabb.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
ziasztok!

Van valakinek tapasztalata az UST gumikkal kapcsolatban? Mire kell figyelni a vásárlásnál? Én Cc-re ill. maraton versenyekre használnám.
Egy szaki azt mondta a minap, hogy alacsonyabb nyomáson használhatók, mint a hagyomás külsõk és ez nem eredményezi a gördülési ellenállás növekedését. Nekem ez valahogy egy picit sántít.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
OK, köszi a kiigazítást. AV17-es lesz, autószelep kényelmesebb nekem. Elmegyek a kútra, és nyomogatom a gombot. :)

Már csak felniszalagra kérek tanácsot, és hogy hol vegyem meg õket. A köpenyt ebikeon tervezem (5100.-), tömlõ itt nincs, ezért kavarodtam meg a méretet illetõen, pedig már megnéztem a Schwable honlapján.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem

ha 622es gumid van, akkor ne 26" belsot akarj beletenni, mert az nem lesz jo... az a montis meret.

622 [mas neven 700C] az 28"
559 az 26"

szoval neked olyan belso kell, hogy SV17 [622x28/42]

valamint az AV-s belsok autoszelepesek. Olyat akarsz? nem prestat?

RAUH-Welt
B E G R I F F

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Schwalbe AV12, AV13?
622x37-es méret, nem sokat mond nekem a 26x1.5-2.5. Vagy mégis? 2,54? :)
Schwalbe 26x1.0-1.5 AV12A
Schwalbe 26x1.5-2.5 AV13
A 37mm az 1,45", tehát mindkettõ jó. De melyiket vegyem? :S

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Maraton plus. Azt egyszer kell megvenned. De tényleg. Olyan 10-20 ezer biztos van az élettartama, mert csapattársnak 2000 km után még semi kopás nincs hátul. Elöl meg pláne... Defektvédelemben is király. Hátránya az ára és a súly, dehát Téged ez nem zavar

a sima marathon is jo, de a marathon plus az tenyleg nagykiralysag. Itt a boltban szinte csak ezt tesszuk fel minden bringara. Defektturesben nincs ellenfele. En is csak ajanlani tudom.

Arra lennék még kíváncsi hogy ebbe Schwalbe AV17-es kell? Mert olyat nem látok ebiken. Vagy mivel tudom még megetetni?

barmilyen belso jo bele, ami meretben passzol.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Hát akkor ez lesz. Árát meg majd lenyeljük. Arra lennék még kíváncsi hogy ebbe Schwalbe AV17-es kell? Mert olyat nem látok ebiken. Vagy mivel tudom még megetetni?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Maraton plus. Azt egyszer kell megvenned. De tényleg. Olyan 10-20 ezer biztos van az élettartama, mert csapattársnak 2000 km után még semi kopás nincs hátul. Elöl meg pláne... Defektvédelemben is király. Hátránya az ára és a súly, dehát Téged ez nem zavar

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

conti sport contact 26' vélemények tapasztalatok?és ez asszem 1,9es.

Májusban vettem Magellan Corvust, 37Cx622-es Conti Contact gumikkal, 100 kilóval indultam, most 91.
Elöl 2, hátul 3 defekt a széftiszisztem és az 5 bar ellenére.
Most gumit keresek megint, jól esne, ha segítenétek egy picit: mit vegyek? :)
100% aszfalt, 100% budapest. Csak szárazon mennék, de úgy néz ki, hogy hidegben is. Schwalbe Marathon Plusról olvastam jókat, de drágállom. Esetleg valami olcsóbb, de defektálló alternatíva? Súly nem zavar, majd lefogyom úgyis. :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én trekking méretben használom a conti contactot. Idén vettem, eddig közel 4000 km van benne, de szerintem az élettartama még minumum a duplája, de lehet több is. Esõben sem csúszik, jól gurul, nagyon jó a defektvédelme. Én használtam (700X37) kõszegen, hármashatárhegyen, de defektet ott sem kaptam vele soha. Szerintem egy nagyon jó gumi.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Nem gáz. Én 85 kiló vagyok és 1.3 Sportcontactot használok. Nagyon jó gumi. Kicsi az ellenállása és még defektvédelem is van benne.

én amikor 110 kilos zsirdisznaja voltam, is használtam, pedig raktam neki öö az 1.6os volt de egyhülyeség