Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ti láttatok már, hogy mi történik a latexbelsõvel, ha a külsõ peremét figyelmetlenül és nem jól beakasztva teszitek be? :D :D :D

Rányomom a kompresszort, mondom 3.2 bar, hajrá. Majd hatalmas pattanás, s mint egy légzsák, a latex kitüremkedik, bele az arcomba, lett egy 70 centis lufi belõle. Szerencsére nem robbant, le lehetett ereszteni. De meglepõen nyúlékony. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Jövõ héten mennék egy Tiszai teljesítménytúrára. Tudnátok javallani egy olyan gummát ami használható betonon, de nem ilyed meg egy enyhe tereptõl sem?(földút, meg egy pici murva) Amúgy mi a különbség a slick, és a semi-slisck közt?
" A Cube el van vetve! "

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Hi!
Az 1.5-1.75 belsõm tönkre ment, és van egy 1.9-2.1-es belsõm. Berakhatom az 1.6-os külsõbe (Conti sportcontact)? Tudom fura a kérdés, de elvileg jó...
Köszi

mióta megvan a sportcontact(2éve) azóta 2.1-s belsõvel használom

gondolom így nehezebb mintha normális vékony belsõt használnék,de lesz**om
:)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
egyértelmû hogy Highroller.
(a gravity az conti, ugye? vízes állapotok között halál.)

akkor levonva a konzekvenciát, nyugodtan vehetek minél keskenyebb külsõt, de valami minimális mintája legyen..
köszöntem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
hy, sztetek high roller vagy gravity? (2.3-asban)
thx

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Köszi

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem befért 1.6-os Sportcontactba a 2,125-ös. Kicsit kellett szépen kérni, de semmi különösebb gond nem volt vele.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
please

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Ha õszi téli gumee kell, nézzétek meg a Conti CrossCountry-t. 1.5 széles, terepminta, nem nehéz, nem kopik. Személyesen nem ismerem, de bikkmakkban volt pár éve egy meggyõzõ cikk róla.

Március elsõ hetében, mikor volt valami hóféle -emlékeztek, ónosesõs hétfõvel kezdõdött- , ezzel jártam melóba (csak elöl).
Klasszul befér a sárvédõ alá, hasított a latyakban.
Szerintem van értelme némi mintának efféle idõben, hiszen -bocsánat, nem tudom tudományosabban fogalmazni-, összetömöríti maga alatt a masszát és igy stabilizálódik a dágványban ellentétben a sima vagy negatív mintás gumival, ami ha "nem ér már le" az aszfaltig a súlyodtól, kezelhetetlenné válik/válhat. Lehetsz bármilyen penge bicajos, ha lenyom a busz a kitaposott/sózott nyomvonalról, és "felúszol" a latyakon.
Egyébként a Panaracer Pasela is nagy kedvencem, bátran ajánlom bárkinek, az idén nyáron is fenn hagytam végig... De errõl már írogattam itt.

Ja, csak nekem még így is nyúlt a folt annyit felfújt állapotban, hogy a hasadás simán 2-3 mm-re kitágult. Ezt pedig elsõ keréken nem vállaltam. (sörösüvegszilánk)

Hát ja, a emberes szálszakadásra / vágásra nem megoldás már ez sem. "Golyvás" marad = kuka.
Mindenesetre kultúráltabb a pillanatragasztózásnál.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hi!
Az 1.5-1.75 belsõm tönkre ment, és van egy 1.9-2.1-es belsõm. Berakhatom az 1.6-os külsõbe (Conti sportcontact)? Tudom fura a kérdés, de elvileg jó...
Köszi

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Telszkóppal (én kettõvel) is megyek aszfalton (kell is, mondjuk más kérdés :D)

Dante! Lecserélted a mûanyagbiciglit? Nem mozogta ki? Mit vettél helyette, hogy két teló van benne?:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én továbbra is azt mondom, hogy ha a terepélményre hajtasz, akkor tojd le, hogy azt a 15 km-t mondjuk 2 km/h-val lassabban nyomod le, és a gumi is gyorsabban kopik. Éééééés? Telszkóppal (én kettõvel) is megyek aszfalton (kell is, mondjuk más kérdés :D), mégsem teszek be trekking villát. Mekinek igaza van, pl a múlt keddi tekerésem is 20 km bemelegítés, 40 km terep, 20 km levezetés.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Sandor

Sandor

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Szerintem aki aszfalton és erdõben is egyaránt használja a bicajt annak tudok javasolni egy nagyon jó gumit: Continental traffic, nagyon jól veszi a kanyarokat, nagyon jól tapad, iszonyú jól néz ki és sûrû a bütyke én 1900Ft é vettem. remélem tudtam segíteni

Megkérdezhetem , hol vetted? Mert én 4000 pénzért látom, és ez a minta elég érdekes , kipróbálnám.Kösz!
Minden forog....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

csak magamat tudom idézni:
http://forum.bikemag...&postcount=3737

de kimondottam õsszel/télen nem használtam...

köszi
de a vízes körülmények között is helytállónak kell lenie, az írásodból, meg úgy tûnik, hogy nem így van...
volt conti verticalom, vízen mintha jégen mennél. Nem akarom többé azt az érzést, fõleg nem amikor az autók között sietek.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Night

Night

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Szerintem aki aszfalton és erdõben is egyaránt használja a bicajt annak tudok javasolni egy nagyon jó gumit: Continental traffic, nagyon jól veszi a kanyarokat, nagyon jól tapad, iszonyú jól néz ki és sûrû a bütyke én 1900Ft é vettem. remélem tudtam segíteni

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Nekem az a legnagyobb gondom ,hogy kb ugyananniyt megyek aszfalton , mint erdöben.Ehhez nem igen van jo gumi megoldás. Vagyis én még nem leltem meg.Bár az aszfalton nem szándékom az outisok tempoját elérni , lévén mtb-t hajtok, de azért nagyon érezni ha a "terepes" gumival kell aszfalton sokat megyek. Ám a kompromisszum ezt adja mert ha aszfaltra valo kerékkel megyek az erdöbe , akkor minden dombnál kiforog, és tolhatom. Azt meg ugye ki szereti?

én is feltennék a helyedben valami alacsony bütykû terepgummát, ha ráadásul még olcsó is, akkor nem ver agyon, ha aszfalton hamar elkopik. ezek meglepõen jól tudnak menni aszfalton is, és utána jobbak a "semi" gumiknál, amik terepen elvéreznek.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Persze ez is egy nézõpont , csak tudod amig kiiérek a hegyre az jo 15 km nekem.
Másik "Én egyébként tök sokat megyek terepen is slickkel, s semmi baj nincs vele, földutakon "jóaz". Ez persze igaz is, mig nem jön az emelkedõ. Nem kell mondanod tudom én is , erre nincsen jo megoldás, hisz nem tegnap ültem fel a nyeregre elösször magam sem. Nem is meoldást kérve irtam csak mert kikivánkozott belöllem. Talán azért jött elö, mert most kezdödik az az idö, mikor a semit, meg ilyesmit erdöben másr nem lehet jol használni felfelé. Nagyobb emelkedökre értve ezt természetesen. Megvan a keréskszett is , nem iskettõ de csak nem viszem magammal :). Szóval nálam a távok miatt nem jo sehogyan sem. Ahogy mondod , maradt a kopromisszum. Ergo, lassabban megyek az aszfalton.

15km az fél óra, az pont jó bemelegedni. Dante is kb. ugyanolyan messze lakik a hegyektõl, nekem a 3as6ár-hegy lábáig 26km, és az még nem terep, szóval inkább 30km-t kell tekernem hogy hegy is legyen és terep is. Ha csak terepet akarok akkor a dombság is megteszi, de itt nincsenek akkora szintkülönbségek. Ilyenkor egyértelmû hogy terepgumit használok. A slick gumi szélességtõl függõen tényleg elmegy földúton, a mostani saras körülmények közt persze nem erõltetném vele a meredekebb emelkedõket. Ha országúton tekersz akkor slick, ha csak annyit mész aszfalton amég elérsz a terepig, akkor terepgumi. Lehet futóéles keskenyebb, félterepgumikkal is kísérletezni, de ezek általában nehezek és igazi terepfelhasználásra alkalmatlanok (pl. Schwalbe Landcruiser)

Sandor

Sandor

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Persze ez is egy nézõpont , csak tudod amig kiiérek a hegyre az jo 15 km nekem.
Másik "Én egyébként tök sokat megyek terepen is slickkel, s semmi baj nincs vele, földutakon "jóaz". Ez persze igaz is, mig nem jön az emelkedõ. Nem kell mondanod tudom én is , erre nincsen jo megoldás, hisz nem tegnap ültem fel a nyeregre elösször magam sem. Nem is meoldást kérve irtam csak mert kikivánkozott belöllem. Talán azért jött elö, mert most kezdödik az az idö, mikor a semit, meg ilyesmit erdöben másr nem lehet jol használni felfelé. Nagyobb emelkedökre értve ezt természetesen. Megvan a keréskszett is , nem iskettõ de csak nem viszem magammal :). Szóval nálam a távok miatt nem jo sehogyan sem. Ahogy mondod , maradt a kopromisszum. Ergo, lassabban megyek az aszfalton.
Minden forog....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szerintem nem. de ez persze az én véleményem , és tapasztalatom.

Téves. :) A gumikeverék és a felületi tapadás számít, a bütykök csak laza (fû, sár, murva) harapnak, aszfalton csupán felület-felület játék van, akár vizes, akár nem. Egy rideg slicknél egy puha terepgumi nyilván jobban tapadd vizes aszfalton, de nem a bütykei miatt. Azaz ne a mintázatban keress magyarázatot. Én egyébként tök sokat megyek terepen is slickkel, s semmi baj nincs vele, földutakon "jóaz".

Nekem az a legnagyobb gondom ,hogy kb ugyananniyt megyek aszfalton , mint erdöben.Ehhez nem igen van jo gumi megoldás.

Erre nincs megoldás. Kompromisszum van. Vagy el lehet dönteni, hogy oútizni akarsz, vagy montizni. Esetleg két kerékszett befigyelhet.

Sandor

Sandor

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Nekem az a legnagyobb gondom ,hogy kb ugyananniyt megyek aszfalton , mint erdöben.Ehhez nem igen van jo gumi megoldás. Vagyis én még nem leltem meg.Bár az aszfalton nem szándékom az outisok tempoját elérni , lévén mtb-t hajtok, de azért nagyon érezni ha a "terepes" gumival kell aszfalton sokat megyek. Ám a kompromisszum ezt adja mert ha aszfaltra valo kerékkel megyek az erdöbe , akkor minden dombnál kiforog, és tolhatom. Azt meg ugye ki szereti?
Minden forog....