Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
2,0-2,1es olcsó relatív agresszív XC(/AM) gumit nagyon olcsóért (húgomnak építek maraton gépet) Conti Explorert néztem ki (Nagyon olcsónál kicsit drágábban, de sokan szeretik úgyhogy remélem nem ok nélkül :D)
Kenda, Rubena, mindenféle gyöngy jöhet. (Rubenából az elõzõ bikemagban volt egy jó; de most a kis gördülési ellenállás elé tettem kicsivel a jó tapadást, ha már fully és lejtõzés, akkor harapjon a gumi is - persze ésszerû öntisztulási határok és 600gr-os határ mellet.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts

Ha Speed King vásárlásán töröt a fejedet, akkor minden erõmmel megpróbállak lebeszélni. A menettulajdonságai nem rosszak, DE a defektállósága NULLA. Amellett, hogy minden apró tüske átmegy rajta, még az oldalfala is nagyon gyenge. Nekem a sok defekt után az lett a vég, amikor egész egyszerûen szétnyílt az oldalfala. Olcsó gumi, de ha kicsit is dúrvábban mész vele terepen, azt már nem bírja.

Most elbizonytalanodtam. Bikemagban elolvastam a tesztjét, ott agyondicsérik, itt meg mindenki szídja. Ignitorral 2 éve nem kaptam defektet, de lehet hogy a gumik miatt, vagy a terep miatt amerre járok. Lehet hogy aztán a végén mégis Explorer lesz.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Valaki meg tudja mondani, hogy a Speed King miben rosszabb mint az Explorer? Az hogy aszfalton jobban kopik nem akadály. Olyan helyen ritkán járok.

Ha Speed King vásárlásán töröt a fejedet, akkor minden erõmmel megpróbállak lebeszélni. A menettulajdonságai nem rosszak, DE a defektállósága NULLA. Amellett, hogy minden apró tüske átmegy rajta, még az oldalfala is nagyon gyenge. Nekem a sok defekt után az lett a vég, amikor egész egyszerûen szétnyílt az oldalfala. Olcsó gumi, de ha kicsit is dúrvábban mész vele terepen, azt már nem bírja.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
kisebbek a bütykei asszem.meg könnyebb vele defektet kapni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts
Valaki meg tudja mondani, hogy a Speed King miben rosszabb mint az Explorer? Az hogy aszfalton jobban kopik nem akadály. Olyan helyen ritkán járok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Félterep= kb 50% aszfalt és 50% terep

A sebesség mindent megold.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

de félterepen mennél vele?

mi az, hogy felterep????

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
misi wildgripper?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Kösz a tippeket!

Azt hiszem, akkor hátra veszek explorert (már mentem vele 1 szezont, sztem is jó gumi, olyan mindenes), elõre meg a 2,3-as speedkinget- a méret a lényeg, merevhez ajánlott, meg különben is, kíváncsi vagyok milyen traktort vezetni. Ha mégse jön be, max. elõre is explorert veszek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
egy ellenzés az explorer ellen...
de félterepen mennél vele?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
nekem conti vertical van ami 2.3as kiszerelese az explorernek, amugy tokugyanaz, egy baj van vele, hogy nagyon csuszkal a vizes koveken/aszfalton, eleg kemeny az anyaga. Amugy nem rossz gumi.

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 posts
Én is Conti Explorer-re szavazok kevláros változatban...
A narancssárga csíkos van nekem is szintén a Butikból.
Most mértem le õket tutti jó mérleggel és vadonat újonnan (tehát no kopás) 493 g/ db, ami 2,1-es-hez szerintem szuper jó súly!
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
+ egy szavazat az Explorer-re. Nekem a hajtogatós Pro változata van. Hóban-sárban-homokban-mindenhol teszteltem, ha taknyoltam, azt csak magamnak köszönhettem :D A súlya sem olyan vészes (ha nem versenyre szánod) és viszonylag jó defekttûrõ is.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sziasztok!

Bocs, ha már kiveséztétek, de az utóbbi 20 oldalon még nem találtam infót ehhez:

Alapozó, kirándulós montizáshoz keresek olcsó külsõt, amivel lehet normálisan menni. A Butikban találtam:
Conti Explorer 2,1
Conti Speedking 2,1 v. 2,3 -> a nagyobbat csakis elõre képzeltem el
Panaracer Smoke 2,1- ez csak hátra menne

Arra vagyok kíváncsi, hogy a Speedking milyen a másik kettõhöz viszonyítva? Melyik a lehetõ legjobb? Vagy nincs akkora különbség közöttük?
Fullmerev bicajon bírja el 75 kilós habtestemet. Nem versenyezni kell.

Speedking-et inkább ne, sokkal rosszabb mint az explorer. A smoke meg más súlycsoport mint a contik, +/- negyed kilót azért szerintem még te is megérzel a keréken. Az explorer 490-530g körül vankevlárosban. A kevláros Speedking 550-600g mérettõl függõen, kevlárosban, a smoke p edig drótos és 750-850g között lehet valahol, mondjuk a butikban van grammozós mérleg, le tudod mérni amit veszel.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
a Conti Explorer nalam bevalt. aszfalton is megyek rendesen vele, es a terepet is birja szepen.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok!

Bocs, ha már kiveséztétek, de az utóbbi 20 oldalon még nem találtam infót ehhez:

Alapozó, kirándulós montizáshoz keresek olcsó külsõt, amivel lehet normálisan menni. A Butikban találtam:
Conti Explorer 2,1
Conti Speedking 2,1 v. 2,3 -> a nagyobbat csakis elõre képzeltem el
Panaracer Smoke 2,1- ez csak hátra menne

Arra vagyok kíváncsi, hogy a Speedking milyen a másik kettõhöz viszonyítva? Melyik a lehetõ legjobb? Vagy nincs akkora különbség közöttük?
Fullmerev bicajon bírja el 75 kilós habtestemet. Nem versenyezni kell.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Szervusztok!
Na meguntam, a continental-t leváltva mostantól a Schwalbe Silento II az országúti gumim. A Conti Town&Country-val nagyon megcuppantottam, vittem is vissza kapásból. Silento: Jó, halk, gyors...nehéz,de nehezebben is kapsz defektet:)
Nem tom érdekelt e valakit, de gondoltam megosztom:P
Amúgy meg nekiálltam belsõket foltozni:) Tip-top foltozó szettet ajánlom mindenkinek, nekem bevált:)
Amen

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
A Schwalbe AV14A 95 g-os belsõjét viszont senkinek sem ajánlanám. Nekem nagyon rosszak a tapasztalataim, rengeteg defektet kaptam vele volt, hogy már szerelés után (nem késsel és villával szerelek :-) ) talán a felniszalag és a belsõ közé került homokszemtõl. Érdemes inkább 140 g körüli belsõket vásárolni szerintem. Sokkal olcsóbb és jóval kevésbé lyukad.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Fejet hajtok a verseny- és edzéskilométereid sokasága, egyben profizmusod elõtt is.

Hm, nene... Nem vagyok profi, csak valaki, akinek több ideje van edzeni mint másnak. Csak leirtam, hogy használtam, tehát ez is egy megoldás, ha éppen muszáj.
Amúgy könnyû még amit kapsz a Maxxis Flyweight belsõhöz is. És van mellette 2 db könnyû belsõd. csak mindig legyen nálad pót ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

az a vilagoskek schwalbe az pl kituno

Köszi, akkor Schwalbe Marathon plus + Schwalbe AV17 + Scwalbe felniszalag lesz a gyõztes trió. :beer:
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.