Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Ma felraktam egy Alteret (skin..). 2.25 -ben 635 Gram. Edig csak fekpofa befekezesre hasznaltam, de jol nez ki. Puha butykök es ha igaz amit a nemet forumokba olvastam 3-4 x tovab tart mint a NN. Hatul maradt a 2.1 NN.

Elöl + hatul latex (c4) belsö, jöhetnek az alpok .

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Én sem értem, hogy a "brutál nagy gördülési ellenállás" és a "kimondottan jó zmax classic" hogyan függhet ilyen kicsi különbségen. :chin:

anyag ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én sem értem, hogy a "brutál nagy gördülési ellenállás" és a "kimondottan jó zmax classic" hogyan függhet ilyen kicsi különbségen. :chin:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az evolutionnak kicsit ritkábbak és feleakkora bütykei vannak, mint a réginek, "csak" ennyi a különbség.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
Elvtársak

a zmax evolutionról vót szó hogy brutál mért ellenállása van, nem a régi z-maxról

qrvára nem ugyanaz a két gumi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
2,1es z-max comp-okat használtam/használok (kb 5e km-t), a gördülési ellenállásával nem volt bajom, jól fékezhetõ, gyorsítható, közepes a kanyarokban, emiatt elõl már nem használom, elõl 50%os spec. adrenalint (kanyarkirály) használok, hátul 2,1es z-max-ot és kanyarokban állandóan elindul a gép hátulja. Jövõre smart sam lesz a z-max helyett.
2,35 z-max pro kb 700g (gumiteszt).

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

578gr-al? :D (Z-Max Classic Pro 2,35) Ezzel én is szemeztem, de elég lesz a 2,1es belõle ha rápróbálok sztem...

Ezt a gördülési ellenállás dolgot vkinél kipróbálnám... :think:

aha sztem is 578g igazából.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ha lenne wcs-bõl 2,35- ös ki is próbálnám, de az csak régi pro van az meg kõnehéz....

578gr-al? :D (Z-Max Classic Pro 2,35) A comp is csak 660. Proval én is szemeztem, de elég lesz a 2,1es belõle ha rápróbálok sztem...

Ezt a gördülési ellenállás dolgot vkinél kipróbálnám... :think:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

1.7-esetben iszonyat jó. 2.1-esben nyilván k.nagy a gördülési ellenállása, mint a sima 2.1-es z-nek, de hát ki a franc hsznál 2.1-es gumit. ;) Arany középút az 1.95. Nekem majdnem lett ilyenem.

evolutionból van 1,7-es ?

ricsi lap szerint csak 1,9 meg 2,1

ha lenne wcs-bõl 2,35- ös ki is próbálnám, de az csak régi pro van az meg kõnehéz....

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Jó ez a Z-max, ha súlyra is penge lenne, tuti ilyennel mennék. G.ellenállásban nemtom, szerintem nem rosszabb (legalábbis érezhetõen, mint a NN).
Fel, kanyarban, lejtõnek is penge, még kicsit vizes talajon is elboldogul, igaz hamar eltömõdik, és az öntisztulása is 0.
Amit nagyon nem szeret: vizes aszfalt. Egyszer kb 20-30 m-t csúsztam piroslámpa elõtt majdnem bele a keresztezõdésbe:mad: Ja, a bringa vízszintesen volt :P
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

a pontos adatokra nem emlékszem, de a cinder valószínûleg könnyebb

Az enyém 520 gramm volt bontottan, akörül mozog, szerintem teljesen okés.

Ritchey Z-Max Evolution-ról tapasztalatok?

1.7-esetben iszonyat jó. 2.1-esben nyilván k.nagy a gördülési ellenállása, mint a sima 2.1-es z-nek, de hát ki a franc hsznál 2.1-es gumit. ;) Arany középút az 1.95. Nekem majdnem lett ilyenem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
köszi dante és pite. az irc mintázatán látszik, hogy bele fog ragadni minden, úgyhogy inkább kihagyom. a panaracer cinder-t valóban dicsérik. a profilja hasonlít egy wtb-s gumimra amit eddig még nem volt alkalmam kipróbálni. a pontos adatokra nem emlékszem, de a cinder valószínûleg könnyebb.

köszi a tippeket!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
nekem többen azt mondták hogy inkább a régi zmaxot vegyem

fritzek meg vmi írtózatos gördülési ellenállást mértek neki

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ritchey Z-Max Evolution-ról tapasztalatok? Lassan csereérett elöl az Excavader, és vmi kicsit agresszívebbet is megnéznék... Nobby Nicrõl meg itt megoszlanak a vélemények ahogy elnézem, ez sacc/kb hasonló, _szemre_ (tom hgoy hülyeség) még kicsit jobbnak is tûnik...
Feltöltött kép

Fékezhetõségen dobna az tuti, irányíthatóságon is talán picit... :think:
Ha nem rosszab mint a NN és picivel olcsóbb is akkor ilyet hozatok is a többivel...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

az esõs idõszak beálltával kérdezném (szóljatok, ha ez már felmerült korábban): létezik olyan gumi ami kifejezetten nedves köveken/sziklákon érzi jól magát?

Panaracer Cinder. Kimondottan a "britt" idéjárásra :) lett kifejlesztve, s baromi jó. Ha angol mtb fórumokat is olvasol, ott is agyondicsérik.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ha 800gr nem hátrány akkor az IRC Freedomcross V-Claw vaddisznó módon megy ezen is. De öntisztulása gyökkettõ, viszont fel/le/kanyarban király. És olcsó.

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
az esõs idõszak beálltával kérdezném (szóljatok, ha ez már felmerült korábban): létezik olyan gumi ami kifejezetten nedves köveken/sziklákon érzi jól magát?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
En peldaul meguntam a NN-t, azert mert max. 2000km utan cserelni kell mert elkopik.
Hatul meg marad a 2.1-er variacio, elöre meg Albert lesz (2.25 holnap) rahuzva.

NN moralja a 6. (2,1-es) utan:
Tökeletesen tapad (puha összetetel), kavicsos talajon "uszik" meg draga.
Aki nem aszfatlozik annak szivesen ajanlom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
enyéim nem snakes, sima alap....

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
2,25 Snake Skin? Ha a belsõim bírják akkor tavasszal ezeket rakom rá. Ha nem... akkor addig tigrissel ütközök vhol kipróbálni hogy Excavader jön megint vagy Nobby Nic :) (Bár már hogy megszoktam ezt nem tûnik fel hogy lefele nem túl harapós, fõleg mert ritkán fékezek :D Bár mikor húzom akkor satut, és gyûröm a talajt... Gyõrújbaráton is egy vízmosás elött sikerült vagy 6 méteres kis vályatot csinálnom :D)