Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2016. August 25. - 20:43
En nem tennek latexba lottyot... Ha beleszarad, dobhatod ki, vagy lesz egy folyamatosan novekedo sulyu belsod az utantoltesekkel. Latex vagy tubeless. A latex menettulajdonsagait nagyon szerettem, viszont amiota felrobbant, messzitol kerulom.
Posted 2016. August 25. - 18:17
Köszi a tippeket. Szúrt defektem nem nagyon volt az utóbbi időkben szerencsére. Ahogy nézem ezek a gumik mind sokkal nehezebbek, mint ami most van, szóval a súly kérdést asszem kihagyhatom. Defekt elleni löttyöt még nem tudnék használni, mert hétvégente mindig gumicsere van terepgumira, és kijönne amit beletöltök. Lehet csak nem kanyarodok elég agresszívan, de nekem a Maxxis Xenith soha sem csúszott meg kanyarban. Mondjuk ha nagyon poros akkor nem úgy megyek át rajta, mintha tiszta lenne az aszfalt.
A fémforgács kiszedése óta mentem vagy 50km-t de semmit nem vettem észre, lehet nem is kell még cserélnem, csak következő alkalommal majd átrakom hátra, ne elöl durranjon el. Ha a szezont még kibírná örülnék neki. Schwable Kojakról esetleg még vélemény?
Edited by bardocz, 2016. August 25. - 18:19.
Posted 2016. August 25. - 12:23
Már kezdtem azt hinni, hogy a LATEX belső minden tüskét kibír, erre másfél hónap intenzív használat után csak kaptam Dobogókőről a piros háromszögön lefele egy tüske általi szúrt defektet.
Defektvédő löttyöt szoktak rakni LATEX belsőbe? Nem szárad túl hamar be?
J.
Edited by j4ni, 2016. August 25. - 12:24.
Posted 2016. August 25. - 10:21
Első Maxxis Xenith gumimból egy egész nagy darab fog kiszakadni, mert belementem valami fémforgácsba. Mit ajánlanátok városba, ami lehetőleg teljesen slick, és jól bírja az üvegszilánkokat, és hasonló kínzást? Sajnos néhol tele van az út, ha tehetném kerülném, de néhol nem lehet. És nem túl drága. CST terepgumimmal meg vagyok elégedve, esetleg nézzek azok közül valamit?
olcsók közül vee rubber jobb sztem mint a cst. csak tök slick nincs belőle. igaz tudtommal a cst ből sem.
mondjuk én contit vennék, valamelyik contactot, azokra van defekt gari ha conti belsővel használod. igaz drága.
Mindkettővel van tapasztalatom ezért beszállok én is.
A Vee Rubber Easy Street változatát használtam 3 évig, majdnem slick, inkább városinak mondanám, szerintem ár/érték arányban a legjobb külsőm volt, amit valaha használtam. Kis gördülési ellenállás mellett tűrhető defektvédelem és alig kopott, nagyon tartós külső.
Ezt 2015-ben a Continental Sportcontact II-re cseréltem (az akkor megjelent gyémántmintásra, ez már gyakorlatilag slick). Vágott sérülések ellen jól teljesít a belső védőrétege, de a szúrt sérülések ellen sajnos semmit nem véd, királydinnye és akáctüske mint kés a vajon úgy ment át rajta. Kiváló gördülési tulajdonságok, nagyon gyors lettem vele, de nagyon érzékeny az aszfalton levő kavicsra és porra, kanyarban kell figyelni vele. Gyorsabban kopott, mint a Vee, egy szezon után használtan eladtam, mert túl sok szúrt defektet kaptam. A defekt garanciáról nem hallottam, pedig gyakori vendég lettem volna garanciális javításra - Conti belsővel sőt Conti felniszalaggal használtam.
Az én megoldásom: mindig fel kell tölteni (vagy eleve feltöltött belsőt kell belerakni) valamilyen szmötyivel (Slime, Joe's) az megvéd legalább attól, hogy az út mellett kelljen bohóckodni a defektjavítással.
Most Ritchey Shield-et használok Joe's gyárilag feltöltött belsővel, Pest belvárosba ki-be járkálok szinte minden nap, idén olyan 5000 km-en 2 üvegszilánkos defekttel amiből az egyiket kihordta lábon a belső, de biztos, ami biztos alapon így is kicseréltem.
- Kisherceg likes this
Posted 2016. August 24. - 21:32
Első Maxxis Xenith gumimból egy egész nagy darab fog kiszakadni, mert belementem valami fémforgácsba. Mit ajánlanátok városba, ami lehetőleg teljesen slick, és jól bírja az üvegszilánkokat, és hasonló kínzást? Sajnos néhol tele van az út, ha tehetném kerülném, de néhol nem lehet. És nem túl drága. CST terepgumimmal meg vagyok elégedve, esetleg nézzek azok közül valamit?
olcsók közül vee rubber jobb sztem mint a cst. csak tök slick nincs belőle. igaz tudtommal a cst ből sem.
mondjuk én contit vennék, valamelyik contactot, azokra van defekt gari ha conti belsővel használod. igaz drága.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2016. August 24. - 17:22
az összes SPD-vel kapcsolatos hozzászólást átmozgattam a megfelelő http://forum.bikemag.hu/topic/1461-spd-cip%C3%B5/ topicba.
kérem a szabályok betartását.
Majdnem mindet, egy még maradt.
Posted 2016. August 24. - 13:14
az összes SPD-vel kapcsolatos hozzászólást átmozgattam a megfelelő http://forum.bikemag.hu/topic/1461-spd-cip%C3%B5/ topicba.
kérem a szabályok betartását.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2016. August 23. - 18:19
Posted 2016. August 23. - 16:59
..vagyis ezek szerint, mint ha csak nyomnád, akkora erőt tudsz kifejteni úgy is.
egy adott kapacitasbol tudsz dolgozni, de egy rovid idore nagyobb erot tudsz kifejteni. igy jobb?
Posted 2016. August 20. - 20:17
Mondjuk mindegy, azóta más gumikkal is megpróbáltam, egyik se ütött, egyikben sem volt ilyen tojásdad kidudorodás oldalfalon.
Szerintem nem bennem lesz a hiba
Posted 2016. August 20. - 16:38
backontrack
pár évről visszamaradt conti gp-t idén tavasszal még elővettem, és használtam gond nélkül hátsó keréken, aztán levettem, és jó szorosan összegumizva csücsült a fiókomban.
Ma délelőtt nem igazán tetszett már a hátsó diamante futófelülete, gondoltam, előkeresem a contit, és fölteszem, de akadt egy kis bibi.
Felkerült a felnire a gumi, megforgatva látszott rajta, hogy nem teljesen kerek. Gurulgattam vele, és szó szerint ütött, mint egy tojásos külső v deformált felni. Megnéztem megint, s tényleg: a gumi oldalán gy nagy kitüremkedés, maga a futófelület meg szintén nem volt teljesen kerek, inkább ovoidnak mondanám.
Újra levettem, átnéztem, visszatettem, ugyanúgy ütött, tojásnak érződött. Elegem lett az egészből, kaptam kölcsön egy másik gumit, azzal meg semmi probléma, iszonyat jól fut, szépen szalad, remek.
Előfordulhat, hogy esetleg tároláskor megtört a pereme, deformálódott? Elég jó gumma, igaz, volt már rajta repedés-szakadás, de használtam úgy több ezer km-t (első keréken) és semmi bajt nem észleltem. Kb. 6-7 ezret futott első keréken, alig 1300-at hátul, és még tényleg lenne benne élet bőven, de így, hogy üt, sajnos nem hiszem, hogy bármire jó lesz
egyébként 22mm széles black chillis grand prixről van szó, ekkora csirke méretben sajnos, már a kis tojás is nagyot üt
Posted 2016. August 17. - 20:24
Nobby. A Rocket Ron viszont jobban tisztul, könnyebb. Nagyon érdemes kipróbálni az SPD-t, ha terepezel sokat számít. Sárban megint sárfajtától függően hátrányos persze. Az egyenetlen taposás ellen (amin egyébként még egy bikefit is segíthet) ha nem akarsz tudatosan gyakorolni használhatsz ovális tányért is, bár nem tudom hogy 2x vagy 3x-ban van e ilyen.
A nagyon egyenetlen taposást nem a taposópedálnak tulajdonítanám, az SPD főleg a stabilitás/kontroll-ra jó, jobban lehet vele irányítani a gépet, átugrani gyökereket, nem esel le rázos részeken stb. A felfelé húzás egyéni, de inkább csak sprinteknél, esetleg erőből kiállva felmenni a meredekekennél játszik.
Pár dolog, de ne értsd félre, egyszerűen csak "mértem (Watt)/használtam/tapasztaltam" alapon írok.
Ovál tányért több cég gyárt 2-es rendszerhez, Rotor gyárt 3-ashoz is. Nekem van 2x10-es és 2x11-es rendszerhez két szettem. Országútin Rotor Q-Rings, MTB-n 1x11-ként használok AbsoluteBlack ovál tányért. Sajnos a helyes pedálozást nem segíti, aki a kör tányért csak rugdalta, ezt is csak rugdalni fogja.
Pl. Hetente, kéthetente 5x2x1 perc egylábas tekerés felváltva a két lábbal, valamint hetente K3-edzések és heti 1x vagy 2x magas fordulattal pörgetés együttesen nagyon szépen és sokat javíthatnak ezen. És csak ezek.
SPD/platform: a húzás fázisában komoly Wattot adsz le.
- Kisherceg likes this
Posted 2016. August 17. - 09:10
Szálszakadás. Cseréltesd ki minél előbb.
Azt nem tudom, hogy mennyi esélyed van rá garancia keretében, de ideális esetben ezt azért ki kéne cserélnie a boltnak saját költségen.
Mindenképp visszaviszem... alig mentem vele. Meg egyértelmű, hogy hibás a gumi. Csak érdekelt, hogy ez gyakori hiba a schwalbe-nél, vagy sem.
Meg egyébként az is érdekes, hogy 3 hupli van egymás mellett kb 5 centire. A fényképen a legnagyobb van.
- Tondach likes this
Posted 2016. August 16. - 19:59
Szálszakadás. Cseréltesd ki minél előbb.
Azt nem tudom, hogy mennyi esélyed van rá garancia keretében, de ideális esetben ezt azért ki kéne cserélnie a boltnak saját költségen.
Posted 2016. August 16. - 18:08
Posted 2016. August 13. - 12:11
Abban az idézek: "már-jól-csúszik-de-még-nem-korcsolya" ahol a Raceking hátul csak kipörög na ott hátul a Rocket Ron vagy a Nobby Nic kapaszkodik felfelé jobban? (Nekem hatványozott a probléma, mert taposópedálom van, tehát sokkal egyenetlenebb a leadott erő)
Illetve melyik tisztul jobban?
Nobby. A Rocket Ron viszont jobban tisztul, könnyebb. Nagyon érdemes kipróbálni az SPD-t, ha terepezel sokat számít. Sárban megint sárfajtától függően hátrányos persze. Az egyenetlen taposás ellen (amin egyébként még egy bikefit is segíthet) ha nem akarsz tudatosan gyakorolni használhatsz ovális tányért is, bár nem tudom hogy 2x vagy 3x-ban van e ilyen.
A nagyon egyenetlen taposást nem a taposópedálnak tulajdonítanám, az SPD főleg a stabilitás/kontroll-ra jó, jobban lehet vele irányítani a gépet, átugrani gyökereket, nem esel le rázos részeken stb. A felfelé húzás egyéni, de inkább csak sprinteknél, esetleg erőből kiállva felmenni a meredekekennél játszik.
Edited by Tekergek, 2016. August 13. - 12:15.
Posted 2016. August 13. - 11:00
Abban az idézek: "már-jól-csúszik-de-még-nem-korcsolya" ahol a Raceking hátul csak kipörög na ott hátul a Rocket Ron vagy a Nobby Nic kapaszkodik felfelé jobban? (Nekem hatványozott a probléma, mert taposópedálom van, tehát sokkal egyenetlenebb a leadott erő)
Illetve melyik tisztul jobban?
Edited by j4ni, 2016. August 13. - 11:01.
Posted 2016. August 13. - 09:26
Ezt relativálnám, sártól függ. Nekem pont a Nobby jött be nagyon hátul, fölfelé abban a középkategóriás már-jól-csúszik-de-még-nem-korcsolya rendesen kapaszkodik ahol a Racing Ralph csak kipörög. Amikor már telepakol akkor kb. mindegy milyen gumid van, csak a Nobby nehezebb lesz mert többet tud tartani, illetve jobban eltömi a helyet ami van a villád/vázadban.
Valakitől azt a tippet kaptam hogy szilikonspray, akkor elég gyorsan ledobja, állítólag láncon/váltáson is használható.
A keskeny gumi magas nyomás iskola nekem nem szimpatikus, az csak akkor működik ha jó csúszós híg f*s de alacsony a réteg, akkor le tud érni valamire amin lehet hajtani. Egyébként jobban elsüllyedsz és csak több erőbe kerül.
Híg fosban minden gumi le ér a keményebb rétegig, a vékony gumi lényege pont a besüllyedés, tartja oldalról a gumit, nem csúszik ki, mintha sínen menne a bicó, cserében száraz részeken keservesebb menni vele a nagy nyomás és a méretes bütykök miatt.
- j4ni likes this
Posted 2016. August 13. - 06:50
Veglegesre fujas elott mindig erdemes vegigbillegtettni.
Posted 2016. August 13. - 01:31
igazán nagy dágványba egyik sem lesz jó, de akkor már inkább ron és abból is 2,1 es.
Ezt relativálnám, sártól függ. Nekem pont a Nobby jött be nagyon hátul, fölfelé abban a középkategóriás már-jól-csúszik-de-még-nem-korcsolya rendesen kapaszkodik ahol a Racing Ralph csak kipörög. Amikor már telepakol akkor kb. mindegy milyen gumid van, csak a Nobby nehezebb lesz mert többet tud tartani, illetve jobban eltömi a helyet ami van a villád/vázadban.
Valakitől azt a tippet kaptam hogy szilikonspray, akkor elég gyorsan ledobja, állítólag láncon/váltáson is használható.
A keskeny gumi magas nyomás iskola nekem nem szimpatikus, az csak akkor működik ha jó csúszós híg f*s de alacsony a réteg, akkor le tud érni valamire amin lehet hajtani. Egyébként jobban elsüllyedsz és csak több erőbe kerül.
- j4ni likes this