Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek!

Gondoltam, h esetleg a marathonról lesz több vélemény, így sztem azt fogom kipróbálni, kíváncsi leszek rá. Főleg arra, h 28 szélesben milyen lesz.

Még a schwalbe duranot láttam slickben defektvédelemmel, de ott a védőréteget kisebbnek írják, így azt inkább passzolom.

Pénteken megjött a marathon plus, tavasszal megy fel majd, kíváncsi leszek.

Kössz még egyszer azoknak akik segítettek!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez meg ballonosság és környéke :

http://www.bikeradar...c-racing-48564/

hasonlot mar csinaltak plusszos gumikkal is, az utobbi volt gyorsabb.

szerintem tobbet szamit, hogy az illetonek melyikkel milyen erzes tekerni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

ez meg ballonosság és környéke :

http://www.bikeradar...c-racing-48564/

• zscs kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Itt nezzel korul mennyire agressziv gumira van szukseged, aszfalton az lesz a legjobb, amelyiknek kisebb a gordulese. Erosen anyagfuggo is.

http://www.bicyclero...com/mtb-reviews

arn módosította - 2016. november 14. - 08:44

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok!

26"-os montira keresek all terrain gumit, tehát olyat ami aszfalton is használható.

Schwalbe Smart Sam lenne a megfelelő, de arról érdeklődnék, hogy van-e alternívája Conti-nál vagy Maxxis-nál? Vagy más nagyobb gyártó?

Nekem hajtogatós 26x2.2" RaceKing Performance (vagy mi) van rajta. Aszfalton nagyon jól gördül, jó a kopásállósága (bár aszfalton egyébként is kerülöm az erős elsőkerekes és a farólós hátsó kerekes fékezést). Enyhe terepen ahol én járok (merevfarúval) ott száraz időben jól viselkedik, nedves terepen viszont én kevésnek tartom az oldaltartását és sárban a tisztulása is lehetne jobb. 

J.

j4ni módosította - 2016. november 13. - 23:41

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

A Conti RaceKing nagyon jól gördül, azzal mehetsz városban is, nyilván nem pont arra tervezték.

A SmartSam nagyon jó gumi, olyat vegyél.

• Balu1 kedveli ezt
Marci

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Sziasztok!

26"-os montira keresek all terrain gumit, tehát olyat ami aszfalton is használható.

Schwalbe Smart Sam lenne a megfelelő, de arról érdeklődnék, hogy van-e alternívája Conti-nál vagy Maxxis-nál? Vagy más nagyobb gyártó?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A conti performance gumijait fel lehet rakni belső nélküli gumiként löttyel?

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a rocket ron kifejezetten jol tisztul, es jo mindenes, csak gyorsan kopik. a kornyekunkkon is mar hataresetes a terep sar/elvezhetoseg szempontjabol, de nem a gumin mult.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.208 hozzászólás

@blash: én nem erőltetném a sárgumit, ahol hétvégén mászkáltunk, arra teljesen felesleges más, mint ami fenn van a bringán.

különben is, mókás volt mindkét kerékkel egyszerre csúszni... :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sárguminak mi lenne jó? Azért annyira nagy sárba nem tekerek, csak mint ami hétvégén is volt, hogy valahol szinte már száraz volt a földút, míg a fák közt maradt pár pocsolya, aminek a környéke már dagonya. Elöl Schwalbe Rocket Ron, hátul Racing Ralph, mindkettő 2,25"-os. A bajom az volt ezzel a két gumival, hogy olyan jól megtartották bütykök közt a sarat, hogy még nagyobb tempónál aszfalton sem szóródott ki. Főleg az oldalán volt zavaró, mert a falevelek ráragadtak, s dörzsölte a vázat, telót, míg le nem vakarásztam.

tessék: maxxis shorty 2.3 :)

mof módosította - 2016. október 27. - 11:43

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.208 hozzászólás

Continental Retro Ride (a.k.a. Urban Ride) 26x2.0 külsővel van valakinek tapasztalata (elsősorban defektállóság tekintetében érdekelne, hogy a "Puncture Protection" gumiréteg ér-e valamit)?

Munkábajárós montira tenném, napi 50-60 km, 99% aszfalton.

őőő, hát nekem van ilyen gumim, ha nem is a defektvédett változat és nem is túl sokat mentem vele, de két éve azért megvan, emlékeim szerint egyszer (sem) volt defektem vele, pedig használtam erdőn-mezőn-aszfalton. igazi lendkerék, ha megindul, nagyon komfortosan gurul, szépen lehet vele íveket rajzolni és könnyű tartani a tempót.

nagyrészt egyet tudok érteni a véleményekkel, kivéve, hogy rázna:

http://www.testbike....ntal-urban-ride

• Sandman kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Continental Retro Ride (a.k.a. Urban Ride) 26x2.0 külsővel van valakinek tapasztalata (elsősorban defektállóság tekintetében érdekelne, hogy a "Puncture Protection" gumiréteg ér-e valamit)?

Munkábajárós montira tenném, napi 50-60 km, 99% aszfalton.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sárguminak mi lenne jó? Azért annyira nagy sárba nem tekerek, csak mint ami hétvégén is volt, hogy valahol szinte már száraz volt a földút, míg a fák közt maradt pár pocsolya, aminek a környéke már dagonya. Elöl Schwalbe Rocket Ron, hátul Racing Ralph, mindkettő 2,25"-os. A bajom az volt ezzel a két gumival, hogy olyan jól megtartották bütykök közt a sarat, hogy még nagyobb tempónál aszfalton sem szóródott ki. Főleg az oldalán volt zavaró, mert a falevelek ráragadtak, s dörzsölte a vázat, telót, míg le nem vakarásztam.

Ami olyan fajta sár az bele ragad bármilyen gumiba.

• blash kedveli ezt

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Vejne:

Mint írtam csalódtam a Conti SSP-ban. A második szettet használom, és nagy csalódás sajnos. Még nincs 2 éves a gumi de már havonta könyvelem el a defekteket vele. És nem a felbi felől kapom a defektet, hanem a futófelület felől. Ezért is szeretném most lecserélni.

Hurkamurka módosította - 2016. október 25. - 18:57

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

ssp?

conti supersport plus, bitang nehéz, cserébe lehet nyomkodni bele a rajzszögeket.

https://www.bike24.c...age=2;orderby=2

van hajtogathatós is, csak most hirtelen nem találtam belőle 28mm-est

Csak 23 és 25 mm-es van a hajtogatósból.

Haver is ilyen gumi használ bp-i mindenes bringán, (de a drótost) tényleg nagyon bírja a strapát, defekt kb. nulla.

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek!

Gondoltam, h esetleg a marathonról lesz több vélemény, így sztem azt fogom kipróbálni, kíváncsi leszek rá. Főleg arra, h 28 szélesben milyen lesz.

Még a schwalbe duranot láttam slickben defektvédelemmel, de ott a védőréteget kisebbnek írják, így azt inkább passzolom.

ssp?

conti supersport plus, bitang nehéz, cserébe lehet nyomkodni bele a rajzszögeket.

https://www.bike24.c...age=2;orderby=2

van hajtogathatós is, csak most hirtelen nem találtam belőle 28mm-est

Vejne módosította - 2016. október 19. - 20:59

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Nehéz mint a dög :D pláne cx gumi után, ez kigyorsításkor érződik rendesen, de cserébe lefagyott kézzel nem kell gumit javítani az út szélén :)

Na pont ezért lesz ez a következő külsőm:

https://www.bike24.c...245||6|0|||||2|